Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahojte dievčatá, v tomto fóre som tu nová, ale na modrom koníku som už dlhšie. Bola som v diskusii liečba clostilbegytom. Pred dvoma týždňami sme boli s priateľom prvý krát v Heliose v MT, kde mne brali krv a priateľovi spermiogram. Moje výsledky sú v poriadku, ale priateľovi zistili málo spermií. O bábätko sa snažíme 1,5 roka a stále nič. Ja som sa liečila na rast vajíčok, vraj mi nerástli a nepraskli. Ale vyzerá to tak, že ja som OK len u priateľa je problém. O týždeň máme ísť na konzultáciu do MT. Neviete mi poradiť čo nás asi bude čakať? Dá doktor priateľovi nejaké lieky na väčšie množstvo spermií? Ak máte niektorá z vás skúsenosti, budem rada ak ma trocha poinformujete. Ďakujem.
@lenka7791 Ahoj vitaj medzi nami. 🙂 Ja som zatiaľ bola len dvakrát na konzultáciu v Heliose a na druhej nám povedal výsledky s krvi urobil mi sono zobrali mi druhý krát krv pozrel papiere od môjho gyn. operačné správy a podpísali sme žiadosť na ivf . A informoval nás o manželovom spermiograme, ten bol ok. Neviem nekázali vám brať nejaké vitamíny nám to odporučil ale zatiaĽ neberiem.
@olivia31 Ja som doktorovi len volala ohľadom výsledkov a povedal, že priateľ má brať nejaké vitamíny. Ale nevravel aké, tak užíva vit. E, zinok a kys.listovú. Povedal, že všetko sa dohodneme keď prídeme. Tak vôbec netuším čo nám ide navrhnúť. A vy máte aký problém (ak sa môžem opýtať)?
@lenka7791 Ahoj vieš ani samy nevieme vraj je zatiaľ všetko v poriadku, len sa nám nedarí mala som nepriechodné vajcovody a bola som na operácii tam to dali do poriadku a stále nič už 5 rokou sa snažíme. Brala som aj hormonálnu liečbu. No a čo sa týka toho čo vám navrhne doktor ....to uvidíš záleží aké sú výsledky a čo vlastne chcete na vás záleží on vám povie čo je pre vás najlepšie . Ja som sa rozhodla pre IVF unás iná možnosť nieje ja som bola už aj na IUI .
@lenka7791 ahoj a vitaj, my sme sa dohadovali, ako bude prebiehať liečba, povedal aké sú prognózy, aké máme šance prirodzene a čo sa bude diať ďalej, my sme najskôr plánovali pohlavný styk cca pol roka, keď nič, tak som v priebehu roka absolvovala 5IUI a v januáry sme mali IVF a nedávno KET. Verím, že ty to nebudeš mať také zdĺhavé, lebo nám povedali, že manžel má celkom schopný spermiogram, len mne nedozrievali vajíčka. Veď uvidíš, asi ti budú zisťovať ako ti dozdrievajú vajíčka a aký máš hormonálny profil v rôznych dňoch cyklu, ak ti to ešte nerobili. Držím palce
@katika125 Mne môj doktor najprv zistil že mi nedozrievajú vajíčka. Užívala som pol roka clostilbegyt, aj zabrali ale stále nič. V MT mi doktor povedal, že vajíčko dozrelo a aj prasklo, maternica je OK, horm.profil OK, aj na 3.DC som bola na krvi, to je tiež v poriadku. Len priateľovi zistili, že má menej ispermií. Iba vajcovody nemám zistené či sú v poriadku. Ty si si toho ozaj veľa už prežila, budem držať palce, aby všetko dobre dopadlo.
@lenka7791 ďakujem, naozaj už toho je dosť a dúfam, že raz to dotiahneme do šťastného konca, môj manžel má zoospermie - menšie hlavičky, ale je ich dosť a sú dosť rýchle, ale bolo nám povedané, že sa dá ešte otehotnieť aj prirodzene, preto sme to toľko skúšali. No pri umelom sme si radšej dali vajíčka napichnúť, lebo som mala iba tri vajíčka. Teraz sme sa dohodli, že až tak v júli pôjdeme podpísať druhú žiadosť na IVF a dúfam, že tá bude úspešnejšia. Chceme trochu pauzu, lebo je to fakt ťažké, nikdy som si nemyslela, že cesta za vytúženým bábätkom je taká zložitá.
@cmelica Aj Tebe a vsetkym tu prajem krasnu velku noc.
Na pohovore s embryoologickou sme sa rozpravali o 2. Tak teraz neviem. Dozviem sa v utorok, lebo ak tak rozmyslam, v nasej rodine je nabeh na dvojicky. A vies si to predstavit, ze by sme vlozili 2 a boli by z toho stvoricky? 😝 😀
@izzie27 myslis na ten 14 den HCG?? potom som isla o tyzden znova na sono a to uz bol gestacny so zltkovim...to my uz krv nebrali,ze na co ked som tehu 🙂 a na dlasi tyzden som mala ist na dalsie sono koli srdiecku,ale to uz som nestihla bo som bola v nemocnici a tam nam srdiecko potvrdili oni 🙂 myslim,ze sa robia 2 tehu sona a to uz ked bude srdiecko daju spravu pre tvojho dr 🙂

@bozenkad27 v plnom prúde a silnie a silnie. Strašne ma začínajú bolieť kríže 🙂 dúfam, že mi to potom pre zmenu nebudú musieť zastavovať lebo už je to 4 dni....