icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

makovicka53
5. jan 2011

@majda27 ..si zlata...no vyzera to komplikovane snad ti to dali aj na papieri xixi...ja si budem pytat..musi to vyjst...a v praci co povies...vlastne pn budes mat od koho?z heliosu? boze ved pol roka nosim papiere z heliosu a teraz este aj pn xi...

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 dnes som volala a povedali mi, že včera bola moja žiadosť schválená aj lieky sú schválené, ale pani vedúca oddelenia má polmetrovú kopu žiadostí na stole a preto mi nevie povedať, kedy to pošlú do Heliosu. Sranda, že?

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ...boze a to je na toto len jedna zenska?a nepovedala ti kedy to posielali z heliosu tam?...lebo moja im prisla az 16.12. a to som ju podpisovala 24.11

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 nie to som sa nespýtala, ale my sme podpisovali až po tebe 26.11., takže v tej polmetrovej kope ste na 100% aj vy

mariajuraj
5. jan 2011

@makovicka53 no ved to...ale mne to bude asi aj jedno...ked bude treba, budem na pn stale....hehe.
Ozaj nemozes mi dat nejake podrobnejsie info o tom, ako to v tom heliose bezi??? kukala som daco na internete, ale podstatnejsie su pre mna skusenosti inych 😉 😉

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ...no hezky neviem ci tam zavolat este raz lebo som volala v pondelok...a je to take odveci...sakra nam ide o cas a oni to takto natahuju...

ivankakov
5. jan 2011

ja si myslím, že koncom budúceho týždňa to pošlú do Heliosu, a potom nám zavolajú a možno to bude aj v ten istý deň. Ja aj tak mám dostať ms 20.1. a keď rátam 16 DC , tak to by prvá tabletka vychádzala až na 4.2. Takže môžem ešte pár dní počkať

@makovicka53 aj ty si tam volala?

jarusk
5. jan 2011

Ahoj baby.Volali ste do svojej poistovni a povedali ste svoje meno.A tak povedala či je žiadosť schválená?

makovicka53
5. jan 2011

@mariajuraj ty si este nebola v heliose?...takze ty este ani nevies ci ides na IVF...Ja osobne chodim ku dr. Krajkovicovi zda sa mi taky najludskejsi...ak si este nebola vobec tak ti najskor bude pohovor a hned ti zoberu krv...priatelovi urobia spermiogram a potom podla zisteni sa dohodnete co dalej 🙂...ja tam chodim uz pol roka a nic sa nedialo az do poslednej chvile...mali sme len planovany styk s clostilom pregnylom a dhuphastonom chceli sme ist na IUI ale zial mi nedozreli vajicka na jednom vajecniku tak ma dr. hned zrusil ale podotýkam ze to nebol Krajkovic..nejaky iny este som ho nevidela a zdal sa mi odveci...a potom mi zahlasili ze ked bude ziadost schvalena tak sa mam objednat u koordinatorky...nodisla som s dobrým pocitom... žial

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 A keď si volala v pondelok tebe čo povedali?

ivankakov
5. jan 2011

@jarusk ano, chceli meno a dátum narodenia

jarusk
5. jan 2011

@ivankakov .
Nie. Preto sa pýtam.Žiadosť sa poslala v novembri

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ..ja som volala ale v pondelok a to este nemali schvalene nic lebo sa vratila z dovolenky...ja mam dostat cca za 4 dni dnes doberam duphaston a mohlo by to uz vyjst nasledujuci cyklus nechcem uz cakat

jarusk
5. jan 2011
mariajuraj
5. jan 2011

@makovicka53 este som tam veru nebola....my len o tom rozmyslame, lebo sa snazime uz dost dlho a akosi sa nic nedeje....no to asi budem musiet ist ku svojej doktorke na vysetrenia alebo mozem ist rovno do heliku?

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 to áno, ty to musíš už naháňať, nemôžeš sa objednať ku koordinátorke vopred , že žiadosť už máš schválenú a potrebuješ sa objednať na pohovor? Vieš, aby ťa neobjednali neskôr ako potrebuješ, to by bol prúser.

makovicka53
5. jan 2011

@mariajuraj ...a tvoja dr. ti nerobila ziadne vysetrenia?ani muzovi?v prvom rade by ti mala ona porobit dake vysetrenia a potom ak by sa nedarilo tak az potom zajst do CAR

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ...no to ano..idem skusit zavolat do tej poistovne a na ake cislo si volala...lebo mna v pondelok len prepajali 🙂

ivankakov
5. jan 2011

@mariajuraj môžeš sa rovno objednať do Heliosu, pretože väčšina gynekológov nerobí také komplexné vyšetrenia ako v centre. Nepotrebuješ k tomu žiadne odporúčanie, skrátka zavoláš a oni sa ťa spýtajú či chceš k mužovi, alebo k žene, dajú termín a hotovo.

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 volala som na tel.č. 0850 003 003, tam som im povedala meno a oni ma prepojili na pani , ktorá chcela znova meno a rok narodenia a už aj to čítala z PC.

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ...no dovolala som sa a vraj som tam mala este nejaky dodatok doplnit ja nechapem aky....vraj 16.12. som ho doplnila a ze to budu este len posudzovat...ja fakt nerozumiem

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 chcela som sa ťa opýtať, či okrem duphastonu užívaš aj nejaké vitamíny. Mne Krajkovič kázal kyselinu listovú, tak som si kúpila femibion 800.

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ...nie nic...ale tiez si chcem kupit kyslinu listovu...vraj je dobra...mna uz 4 den bolia prsia aj lavy vajecnik dajak strajkuje tak asi s planovaneho nebude zas nic...

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 nemali ste nejaké výsledky? Jejda to je na prd, oni sa na to ešte ani nepozreli od 16.12., tak by som si zanadávala.

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 prečo nič nebude?, myslíš si, že to nestihnú schváliť a poslať do približne 16 dní?

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ...no my hovor nieco...skusim tam este zavolat bud tyzden a to dufam ze uz budu mat schalene...sakra praca...smola ma teda neobchadza 😒

makovicka53
5. jan 2011

@ivankakov ..o tom silne pochybujem...ale teraz som mala na mysli co sme sa snazili prirodzene...ze mam dakesi bolesti a za cca 4 dni ma prist mrchana..cize zrejme priznaky...vies clovek dufa..a najradsej by som bola keby som nemusela na IVF ale to iste kazda

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 ja na prirodzene počatie už dúfať nemôžem, kedže mi laparoskopicky odstránili obidva vajíčkovody. Ja sa teším, že existuje IVF, a ešte ked sa podarí to bude radosti.

majda27
5. jan 2011

@makovicka53 ahojky. dostanes to aj na papieri. Este neviem od koho bude pn.

ivankakov
5. jan 2011

@makovicka53 ozaj a k tej kyseline listovej, tú treba užívať čím skôr, dr. povedal, že ideálne sú už 3 mesiace pred otehotnením.