icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

martinatavodova
15. máj 2012

@olivia31 fuu no tak to teda nie je bohvieco, ja robim kratky dlhy takze to volno si najdem, ale tie cesty 80 km to nie je bohvieco :( a tie vysetrenia.... dakujem ti pekne za odpoved ...ja verim ze nam povedia celkom fajn spravy a pomozu nam co najskor 🙂 radsej pozitivne

nasta55
15. máj 2012

Ahojte baby, ja som tu nova. Zacali sme chodit do heliosu a asi nas caka este dlha cesta. :(( neviete mi povedat niektora ake su postupy? Dakujem

tessy2121
15. máj 2012

@nasta55 najprv sa musi zistit kde je problem,potom sa posiela ziadost do poistovne. Schvalenie trva cca 4 tyzdne. My sme hned sli na IVF,ale mozes ist aj na inseminaciu.Po schvaleni sa zacne s liecbou,najprv beries PROVERU, neskor zacnes pichat DECAPEPTYL a k nemu sa prida PUREGON,aspon ja som to tak mala. V tom obdobi chodis pravidelne na krv a sono,kde sa sleduje hladina hormonov a stav vajicok. Vo vhodnom case je odber. Moj bol az na 19 DC. Vzali mi 12 vajicok,7 oplodnili a po predlzenej kultivacii nam na vklad ostalo 1 jedene jednotkove embryo,to mi 7.5. vlozili a dnes mi test ukazal krasne //. 21.5. idem do Heliosu na krv a sono.Mali by mi potvrdit tehotenstvo.
My sme do Heliosu sli 1.krat v januari a v maji mi vlozili embryo.
Velmi ti drzim palce a prosim ta, mysli pozitivne,je to dolezite.

katika125
15. máj 2012

@tessy2121 tíško blahoželám 😀

katika125
15. máj 2012

@nasta55 nemusí to ísť tak rýchlo ako u tessy2121. My do heliosu chodíme takmer 3roky. Nie je to povzbudzujúce, ale nevadí, stále verím, že sa to podarí. Nám odporučili najskôr skúšať prirodzne s plánovaným pohlavným stykom, to sme plánovali asi pol roka, keď som tehotná neostala, pokračovali sme insemináciou, to som absolvovala 5x, tiež neúspešne a napokon som v decembry mala IVF ICSI, čo po vklade dopadlo pozitívne, ale potom som potratila a nasledovný KET bol negatívny. Takže všetko záleží od toho, aká bude tvoja liečba, aký má partner spermiogram. Prajem veľa trpezlivosti, je potrebná 😀

marus28
15. máj 2012

Ahojte,čítam všetky vaše príspevky a spomínam na tých 9 rokov neuspechu a čím všetkým som aj s manželom prešla ,aj ked vás nepoznám z celého srdca vám všetkým prajem vela trpezlivosti a štastia a verte že to čakanie stojí zato.Držím vám palce.

ivka1404
15. máj 2012

Ahojte baby my s manželom máme za sebou presne dva roky neuspechu.Prerevala som vela dni a ked mi kamaratky vraveli jedna za druhou že su tehotne moja psychika išla dole vodou a tak moj muž nabral odvahu a začali sme chodit do heliosu v MT sutam velmi zlatý a ochotný.Pri prvom pohovore mi bolo do plaču,ked nám doktorka povedala čo nás všetko čáka,ale tužba po dietati bola ovela silnejšia ako strach z neznámeho.A tak smezačali prišiel cyklus a prve injekcie do brucha,ktoré neboli dvakrát prijemne ale ak možem poradit tie ktoré si ich pichate alebo budete ked si ich budete budete dávat pomaly vobec to nebude tak štipat a potom prišil dalšie sučasne s tými prvými tie boli znesitejnejšie lebo su vo forme pera doporučujem ho skor ako klasicke ihli.Teraz v nedelu sme skončili so stimulaciou a dnes som bola na odbere vajičok.Zo začiatku som sa bála,ale všetko prebehlo v poriadku a ani neviem ako.Pamatam si len akomi vraveli,že sami začne zachvilu driemat a potom som sa už prebrala na izbe trochu dezorientovaná a otapená ale aspon som si poležala,stále ma chodili kontrolovat a merat tlak.Teraz mám bolesti v podbruškuako ked mate menštruaciu ale vraj je to vpohode zajtra budem volat kolko vajíčok sa podarilo odobrat vybrali mi ich 13 oocytov a ak všetko pojde dobre tak v nedelu alebo v pondelok pojdem na transfer.Všetkým bábam,ktore to čaka odkazujem,nech sa neboja je to v pohode a tie menšie bolesti a neprijemne pocity určite stoja za to,aby už niejaky drobček bol sučastou nášho života.A ak bysom mala všetko postupit odznova urobim to,my ženy zvládneme všetko.Do heliosu som chodila každy druhy až treti den na krv a ultrazvuk takže pn-ku doporučuju.A ked som to spočitala tak do dnešneho dnanás to stalo zatial 962 eur,není to lacné,ale nie su to zbytočne vyhodené peniaze.

izzie27
15. máj 2012

@tessy2121 potichučku gratulujem 🙂

moncibubu
15. máj 2012

@tessy2121 ahoj, ano toto bolo moje 2 ivf, teraz som mala vklad Ket.

ivka1404
15. máj 2012

@nasta55 Ahoj my už sme skončili stimulaciu a dnes sme boli na odbere vajíčok takže pomaly sa blížime k cielu.Ked ti začne cyklus začneš si pichat injekcie do bruška doporučujem davaj si roztok pomaly neštipe to tak.Potom ked ti doktor povie začneš si pichat dalšie určite doporučujem formou pera je to jednoduchšie.NA krv aj ultrazvuk budeš chodit každe dva alebo tri dni vždy ráno najlepšie ist ešte pred siedmou lebo tam byva vela žien takže radčšej chod skor a si počkaj.Ak ste s partnerom ešte nemali pohovor s koordinatorkou tak budete mat ona vám povie všetko a dá vám papiere na podpisanie suhlasov.CCA na 12-14 den po aplikacii druhych injekcii pojdeš na odber vajičiek.Dva dni pred odberom si naraz pichneš obe injekcie a dalši den už nie.Ešte oni ti pichnu do sedacieho svalu v ten den injekciu a ešte jednu asi dva dni pred tým trochu boli a je neprijemná možno budeš mat problem vynst hore schodmi.Den pred odberom si už žiadné injekcie pichat nebudeš len odychvat,aby ti vajička nepraskli.Može sa stat ako mne,že ta bude boliet podbruško to bude kvoli tomu,že vajíčka budu zvedšené takže len lež a nenámahaj sa sa som mala problem chodit.V den odberu nebudeš moct jestani pit až po nom.Takžeprideš na posledný ultrazvuk potom ta odvedu na operačku,kde ti daju nočnu košielku aj čiapku na hlavu doporučujem ti zobrat si len šlapky.Napoja ta na hadičku,cez ktoru ti aplikuju niejaky roztok a potom budeš čakat pred odberom ta pošlu vycikat sa a potom ta odvedu na operačku,kde ta pripravia,uspiatia ani nebudeš vediet ako a odber trva 10-15 min.Potom ta na izbe preberu cca hodinu hodinu a pol to neviem,ale viem že ta puštaju dve hodiny po odbere.Mereju ti tlak a kontroluju ta,pride za tebou embryologička a povieti kolko vajíčok sa odobralo a aku maju kvalitu.Ked je všetko o.k. s tvojím stavom doktor/ka ti urobi sono a pustia ta.Pojdeš ešte po prezlečeni ajs partnerom na pohovor ku lekárovi,kde musi tvoj partner podpisat za teba zodpovednost a lekár ti povie aký budedalši postup dostaneš recept na tabletky,ktore si začneš aplikovat na druhy den do pošvy.A budeš potom už len volat do sanatoria ako sa vyvijaju vajička a čakat.Ešete vlastne v ten den tvojmu partnerovi odoberu ráno krv takže si bude musiet vybavit volno a medzi 10-11 hod.ho čaka odber ejakulatu.Držím vám palce a hlavne mysli pozitivne to je velmi doležite aby boli vajička v dobrej kvalite a embryo sa mohlo uchytit takže ak nie si na pn-ke doporučujem ti ju lebo musiš len odychovat,nenámahat sa a nestresovat sa.ale to vám určite povbedalli.

tessy2121
15. máj 2012

@moncibubu kedy si mala vklad?

olivia31
15. máj 2012

@ivka1404 Ahoj strašne pekne si to tu napísala aj vysvetlila. Aj som si poplakala, prežívam presne tie isté pocity ako ty a ako kopec ostatných žien čo sem chodia. Moje kamarátky taktiež rodia ako hrušky a mne to tiež ťažko padne keď sa s ňou stretnem a pochváli sa že po 10 meciac. je znova tehotná a že čaká druhé a ani to nechcela. A vie čo prežívam ,že mi je s toho smutno. ☹ Je to pre nás strašne ťažké a nikdy ťa žena ktorá otehotnie spontánne nepochopí tvoje pocity aj keď sa tak tvári. Môj manžel už bol so mňa taktiež zúfali a šili sme k môjmu lekárovi aby nám povedal po piatich rokoch trápenia a snaženia aké sú pre nás možnosti. A tak sme sa taktiež ocitli v Heliose a som upne v pohode vyrovnaná viem čo ma čaká / idem na prvé IVF / a verím že to dobre dopadne. Všetko so mňa opadlo žiadne plánovanie sexsu, žiadne ovulačné testy a žiadne trápenie pred menštruáciou. A teraz keď ju potrebujem aby prišla tak nie a nie. Držím ti palce aby ti všetko dobre dopadlo a želám ti to s celého srdca aj keď ťa nepoznám ale viem čím si si prešla a ako si sa celé roky 😉 🙂 trápila.

nasta55
16. máj 2012

@tessy2121 Volali mi z Heliosu, ze som tehotna, ze hcg v krvi vyslo pozitivne, takze som stastna 🙂 vobec som to necakala 🙂)) po roku napchavania hormony u gyndy dufam ze bude vsetko v poriadku.

nasta55
16. máj 2012

Vsetkym Vam držim palčeky. Nieje to lahke, clovek si musi velmi vela kolo toho odtrpieť.

adka_pajerska
16. máj 2012

Ahojte zienky,

Mam na VAs jednu prosbu teda otazku.Ked ste boli prvykrat v Heliose a potom ked ste prisli domov mali ste taky dobry pocit z nich.Asi po tyzdni alebo neviem kolko od teho ubehlo ste isli na krv.A stalo sa Vam niektorej ze boli tehotna???Ako myslim to tak ze ste to zacali konecne riesit s nimi a ani ste nevedeli a boli ste tehu?

adka_pajerska
16. máj 2012

@nasta55 Ahoj cim si si prosim ta presla v Heliose??

ria191
16. máj 2012

@tessy2121 a už si na ten 8 deň mala aj nejaké príznaky alebo tušenie ? Inak gratulujem veľmi super 🙂

cikyta
16. máj 2012

@adka_pajerska Mne sa to nestalo, ale už sa to niektorým žienkam stalo 😉

nasta55
16. máj 2012

@adka_pajerska Ja som chodila ku mojej gynde ta ma napchavala proverou, lutenylom, ja som mala chybajucu ovulaciu, az som z toho bola zufala. Tak sme sli do Heliosu, tam sme mali zaciatocny pohovor, priatelovi brali spermiogram a ze mam prist az ked mi pridu kramy a budu mi robit hormonalny profil. Ja som ten mesiac uzivala clostibelgyn alebo tak niak sa to vola na vyvolanie ovulacie, kramy mi nechodili mesiac a pol. Vsetky testy negativne, co som si robila doma tak som vcera bola zas v heliose robili mi ultrazvuk a brali krv, lekarka mi este povedala, ze tehotenstvo to nebude a nakoniec mi vysiel HCG pozitivny, ze tehotna som. Ani som to necakala takze to bolo prekvapenim 🙂)) takze asi sa moze stat ze clovek ani netusi, je zufali a nakoniec je tehu 😀 O tyzden idem na kontrolu tak uvidim co ako. Hrozne mam krce pri chodzi, tak hadam to dobre dopadne. A vy ste ako na tom?? 😲

nasta55
16. máj 2012

Neviem ake ste mali baby priznaky pri tehotenstve zaciatocnom ??? Ale ja som mala a mam strasnu chut na papanie, stale hladna, napuchnute brusko a krce v brusku to asi tak cele.

nasta55
16. máj 2012

@tessy2121 Gratulujem 🙂 Uzite si to 🙂 je to krasny pocit.

tessy2121
16. máj 2012

@ria191 neviem ci som mala nejake extra pocity,ale dost ma boli podbrusko,obcas ma napne,som unavena,inak sa citim dobre.

tessy2121
16. máj 2012

@nasta55 ja idem na krv a sono v pondelok,tak dufam ze aj mne zavolaju dobru spravu a mozno uz bude cosi vidno aj na sone. drazim ti prsty. Hadam to obe do toho januara zvladneme.

ria191
16. máj 2012

@tessy2121 ďakujem ti a je super, že vám to vyšlo na 1x tak nech je to všetko v najlepšom poriadku 🙂

boska74
16. máj 2012

@tessy2121 potichucky, naozaj potichucky gratulujem, smis sa spytat? Si po et, alebo po ket, dakujem

katika125
16. máj 2012

@nasta55 Blahoželám, a držím palčeky nech všetko dobre dopadne 🙂

katika125
16. máj 2012

baby samé dobré správy tu čítam, ja nemám menzes a testy sú tiež negatívne ako u nasta55, zajtra ma čaká ultrazvuk. Od nedele špiním tak pol hodinky a nič, po pol dni tak hodinku a stále sa to takto strieda, tak som fakt zvedavá čo mi zajtra povedie doktor.

tessy2121
16. máj 2012

@boska74 som po ET

tessy2121
16. máj 2012

@ria191 urcite bude vsetko v poho,musi byt.

vemido
16. máj 2012

Dievčence tým tehotným gratulujem, netehotným držim palce, ja som po 4 IVF --negatívne ☹
Celé nás to stálo 2500 eur, to len pre info, keby niekto chcel ísť, aby vedel čo to obnáša.
Všetkým držííím palce... Ale ja pomaly prestávam veriť 😢 😢 😢