icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

moncibubu
16. máj 2012

@nasta55 gratulujem, prajem vela stastia 🙂

moncibubu
16. máj 2012

@tessy2121 vklad som mala v sobotu, dnes mam 11 den.

ivka1404
16. máj 2012

@olivia31 Dakujem,maš pravdu,že tie,ktoré si tým neprešli nevedia aké to je.S mojou najlepšou kamaratkou som dokonca musela prerušit načas kontakt pretože som nič iné nepočuvala,ked sme sa stretli len ako ,,už,,?ešte nie si tehotná ?určite sa vám to podari a stále nič ?a pod. už mi to išlo na nervy ona porodila dve deti a stale mi vravela,že chápe ako mi je,ale nechape inak by sa ma dookola nevypitovala stale to iste akoby sme čakali na novu chladničku.Dnes som sa pytala s malou dušičkou manžela či nám to vynde on verí,že ano.Mám trochu strach,že to nemusi vynst,ale na druhej strane verím,že nádej umiera posledná.Neviem či zvládnem dalšie sklamanie,ale stále sa snážim mysliet pozitivne,i ked je to tažke moj manžel ma chápe,ale pocity ženy a muža su odlišné,aj on velmi tuži po babetku,ale vnutorne to každy prežíva inak.Dnes som volala do heliosu,embryologička mi povedala že z 13 vajičok dve odumreli a jedno bolo abnormalne ostalo ich teda 10,a 7 z nich sa podarilo oplodnit,mám volat ešte v piatok a dufám,že budu mat pre mna dobre spravy.Som ráda,že som objavila tuto stranku lebo tu su ženy,ktoré vedia aka obrovská je tužba po dietati a čím som si prešla v mojom okoli nepoznám taku ženu,všetky kamaratky a známe si niečím takím neprešli.Aj moj muž nabral viac odvahy ked prišiel do heliosu a uvedomil si,že nie sme jediní s takým problemom.Ja ti tiež držím palce,musime verit že nám to vynde to mi povedali aj v heliose,hlavne je pozitivná nálada aj tá urobi vela.Vy ste vlastne ako už daleko s oplodnením?Páči sa mi to,že si napísala,žiadné planovanie sexu,v tom máš pravdu.My sme sa milovali pretože sme museli nie chceli,zmizol požitok zo sexu,už sme to robili nasilu a to bola chyba.Stale som sledovala kedy je spln mesiaca,budila muža ked som prišla z poobednej a,ked sa nechcel milovat vyčitavala som mu ,že netuži po babetku,ale nechapala som aj ja jeho.Odkedy sme začali chodit do heliosu všetko bolo inak a kríza v nášom vztahu pominula.Obaja sme boli vyrovnánejší a začali sme verit,že je ešte dáka šanca.Neviem ako ste na to vy,ale nám povedali,že kedže je chyba na mužovej strane a ja som zdráva davaju nám cca 55 % šancu,ale su to len čisla,ktoré možu byt ovplivnené aj kvalitou mojich vajíčok,ktoré vraj nie su uplne na jednotku,ale vraj sa da s ními pracovat tak nám neostava nič iné len dufat.Myslela som,že to najhoršie už máme za sebou,ale to najhoršie je to čakanie.Už by som chcela ist na transfer a potom nech rychlo všetko ubehne a nech už idem na krv a ultrazvuk na potvrdenie tehotenstva.Pred spaním stále myslim na to či sa vajíčka dobre oplodnuju,ked sa zobudim taktiež myslím len na to a vlastne celý den.

ivka1404
16. máj 2012

@nasta55 Gratulujem a tiško,ale len v dobrom zavidím,Dufam,že aj nám to vynde na 1.krát.Nepoznám ta,ale normalne sa teším s tebou my na tejto stranke totiž vieme čím sme si prešli takže ešte raz gratulujem a nech ti všetko ide dobre. 😉

magica78
16. máj 2012

dnes som bola v heliose a uprimne povedane klobuk dole pred tými násimi chlapmi 🙂 ze sa na to daju a presne ako napisala Ivka konecne nebude clovek brat sex ako robotu 😀
ja som tiez cakala ze to pride len tak a veru neprislo:( tak to riesime cez sanatorium
kto to neprezil nevie a tie blbe keci ludi a svokry kedy uz budete mat male rada by som kocikovala...

marus28
16. máj 2012

@vemido Nemožeš takto negatívne rozmýšlať.Ja som s manželom na tom pracovala 9 rokov.Stále sme chodili do BA a nič.V Martine nám to vyšlo na prvý krát.Musíš len pozitívne rozmýšlat´.Každej to raz vyjde.Nevzdávaj to.

nasta55
16. máj 2012

@katika125 tak to držím palce, dufam, ze Ti to víde 🙂

tessy2121
16. máj 2012

@ivka1404 pekne si to napisala. Mozno ta trosku potesim. Mne tiez vzali 12 vajicok,podarilo sa im oplodnit 7,nakoniec ostali 4 emb.,(2 dvojkove a 2 jednotkove),no a v den vkladu uz bolo len jedno jednotkove,to mi vlozili a zvysne 3 sa prestali do druheho dna vyvijat,takze nam nemali co zmrazit.
Od januara,ked sme v heliose zacali,som si verila,ani jeden,jediny krat som nezapochybovala ze sa to nepodari. Cely cas mi bol velkou oporou moj partner,stal pri mne i ked som pod vplyvom hormonov mala nenormalne vykyvy nalad. Bol to on kto mi na den matiek priniesol krasnu kyticu (hoc ziadne dieta nemame) a tehotensky test .Ked som si ho na 6.den po vklade urobila a bola na nom skoro neviditelna druha ciarka,stastim sme boli bezseba a na 8.den po vklade tam uz boli obe skoro rovnako silne.
Zasluzime si byt vsetky stastne,no musime si verit.
DRZME SI PALCE!!!!

vemido
16. máj 2012

@marus28 My sa snazime 8 rokov, dva krat sme boli v Blave, ale s Martinom sa to neda porovnat. V Martine je uplne iny pristup, na jednotku! Teraz nam zobrali 36 vajicok, iba 12 bolo dobrych, 6 sa oplodnilo a len 1 prezilo PK a aj to nebolo moc kvalitne, ale aj tak nam ho vlozili... Preto neverim, ze raz budem mamou vlastneho babatka ☹

marus28
16. máj 2012

@vemido Neviem v čom spočíva tvoj problém.Mne odobrali obidva vajičkovody ,ja som inu možnost´ nemala.Mala som zo 17vajíčok len jedno aj to slabé.Robili to metodou ICSI,v BA nám robili iba IVF.Ja mám o 6rokov viac ako Ty a bala som sa že to nevyjde koli veku a opak je pravdou,predsa som mamou.Rada by som Ta nejako povzbudila aspon na dialku.Viem že je to náročné a nehovorím len o peniazoch ale nádej je vždy.

vemido
16. máj 2012

@marus28 Dik za povzbudenie, ale este je to moc cerstve 😉

olivia31
16. máj 2012

@ivka1404 Zlatko tie veci čo sa tíka to ho váš ho sexu to je ako keby som čítala o nás to všetko sme riešili aj my. Prežívame tie isté pocity a situácie ktoré sa dejú aj u nás. A teraz je zrazu všetko ok my po sebe túžime.... a nie tak teraz lebo teraz treba to je už minulosť .......a teraz som 36 deň cyklu a nemám menštruáciu a lieky a inekcie za 322 eur v chladničke tak som hotová že čo sa vlastne deje????? 🙂 ☹

ivka1404
17. máj 2012

@tessy2121 Ja som tuto noc nemohla poriadne zaspat stale som sa prehadzovala lebo som rozmyšlala na tym kolko vajíčok sa vyvinie dobre,snažím sa nemysliet na to,ale to sa nedá a tvoja odpoved trochu moj strach zažehnala.To,že može sa stat,že z tích siedmích ich počet može byt menší je aj v iních pripadoch moje pochybnosti trochu ukludnili.Dávala som si totiž za vinu,že som neodychovala viac,že som sa mala šetrit a pod.myšlienky.Takže vdaka tebe si hovorím žiadný neuspech nemože byt.A tie vykyvy nálad v tom máš pravdu,že nebyt naších mužov tak neviem neviem.Ja zurila na každu maličkost,bola som nervozná sama zo seba a chcela som s tým prestat,ale moj muž mi vždy povedal,,,zlatko ja ti rešpektujem,že si náladova,ale doktorka ti povedala,že maš byt v klude tak sa ukludni,,objal ma a povedal,že nech to vydržím bude to o.k. a vzapeti som si uvedomila,že to nie som ja,ale tie injekcie a už bolo o.k. neviem ako by som to zvládla bez neho.Pred mesiacom sme mali svadbu a pre mna to bol ten najkrajší den,ale nič sa nevyrovná tomu,ked žena tužiaca po dietati uvidi na teste druhu čiarku aj ked nepatrnu,ale ten pocit musí byt užasný,takže ti držím palce nech ti to čoskoro potvrdia a nech ti všetko dobre dopadne.Páči sa mi to čo si napísala,že si zaslužíme byt štastné.Ani jednu z vás nepoznám,ale rada s vami komunikujem,pretože nás spája to iste ani najlepšia kamáratka mi nezdvihne tak náladu ako vzajomná podpora medzi nami.Takže baby nevzdávame sa a bojujeme.

ivka1404
17. máj 2012

@olivia31 MOžno ti to vyšlo aj bez pomoci v heliose,ak ano tak ti držím palce.A tie injekcie to ostali aj mne niejake ešte nenáčate,ale povedali nám v heliose,že ich vratit nemožme,ale to robia tak,že maju vela pacientov takže ich posunu im,aby sa nám aspon niejaké peniaze vratili.Takže ti prajem,aby si nemusela postupit tu cestu do ciela za vytužením babetkom ako my ostatne,pretože vždy je lepšie ked to pride samo. 😉

ivka1404
17. máj 2012

@vemido neprestavaj verit marus28 to tiež po tolkích rokoch nevzdála tak to nerob ani ty.Držím ti palce nech sa ti to konečne podarí.

adka_pajerska
17. máj 2012

@nasta55 no my sme presne tak isto na to az s rozdielom ze ja tehu nie som ☹ Tiez som chodila ku gynde a napchavala ma roznymi liekmi a nic nepomahalo.Ja som uz aj po diagnostickej laparoskopii tam je vsetko v poriadku.Gynda uz nevedela co je so mnou tak som isla s manzelikom do Heliosu.Tam sme mali tiez prvy pohovor urobil mi sono a ze ked dostanem ms tak na 3DC mam zacat brat clostilbegyt.A ty si dostala ms normalne a az o ten druhy mesiac si otehotnela ty si clostil brala???No ja som dnes 38 DC a ms sa nejako nie a nie dockat.

ivka1404
17. máj 2012

@magica78 tak to máš pravdu to sme počuvali cele tie roky aj my.A manželová starka ma dorazila tym,ked nám povedala,,kedy už budete mat dieta,každy len o tom hovorite,ale vobec s tým nič nerobite,, a pritom my sme už mali rok neuspechu za sebou,ale nikomu sme nič nehovorili lebo vysvetlovat im aký je problem sa nám nechcelo,tak sme len tíško trpeli z neuspechu a každemu odpovedali ,,časom aj to bude,,.A ak mám byt uprimná moj muž zo začiatku velmi nechcel ist dotoho,ale tužba po vlastom dietati ho donutila,a bol pre mna hrdina.Ja obdivujem každého chlapa,ktorý je ochotný to postupit lebo nie každy je taký a on aj pred kamaratmi o tom rozpráva povedal,že to pre neho není žiadná hanba,že není jediný takže to berie normalne, i ked mi povedal,že ho velmi trápi,že chyba je na jeho strane a všetko to najhoršie ostáva ma mojich pleciach,ale ja som mu povedala, všetko zvládneme spolu,a raz nám to vynde,veríme tomu.Vzájomna podpora je velmi doležitá,takže naší chlapy su užasní.

adka_pajerska
17. máj 2012

Ahojte zienky tak dnes som 38 DC a ms nikde.Vcera ste ma podaktore prehovorili a isla som skor do roboty tak som si kupila test a hned aj spravila.Presne sa stalo to co som ocakavala ☹ Zase nicotne nic 😖 Test negativny a ms sa nechce.Uz by som chcela aj vediet na com som pretoze tie nalady a bolesti celeho tela su strasne 😠

ivka1404
17. máj 2012

@katika125 tak to ti držím palce nech ti povie len dobre správy

marus28
17. máj 2012

@ivka1404 Dufam že čo nevidieť aj Ty prispeješ pozitívnou a povzbudivou správou .Pomože to tým ktoré to maju ešte len pred sebou.Píšeš ako keby som to písala ja.Držím Ti palce.

olusam
17. máj 2012

@ivka1404 Ahoj, je radosť ťa čítať, taký pokoj a úprimnosť vyžarujú z tvojich slov. Ja som na tom tak isto, akurát si pichám Diphereline a čakám kedy dorazí ms.Aj ja mám také šťastie na manžela ako ty, aj keď je chyba na ich strane, rešpektujú nás a súcitia s nami. 🙂 Takže baby, hlavne výdrž a podpora! 😉

ivka1404
17. máj 2012

@olusam Dakujem vždy má poteší ked možem niekomu pomoc aspon len slovkom.My,ktoré tým prechadzame potrebujeme len vediet,že nie sme v tom samé.Spája nás jedno: velka tužba po dietati a to je nádherný ciel.Takže babenky mysliet pozitivne a tešit sa,aby tích dobrích sprav bolo stále viac a viac.A tie,ktoré ešte len začínate a budete mat vykyvy nálad v pohode,myslite len na to,že to robite pre nový život a všetko bude o.k.Prajem každej z vás nech vám to vynde lebo si to zaslužíme.Nechceme predsa tak vela. 😉

ivka1404
17. máj 2012

@olusam tak nech ti všetko dopadne dobre a nech čoskoro ti oznámiaradostnu novinu.držím ti palce a hlavne relaxuj a odychuj.

nasta55
17. máj 2012

@adka_pajerska ano zacala som uzivat closti a otehotnela som ten mesiac co som ho zacala brat. Neboj ono to pride z dna na den.

tessy2121
17. máj 2012

@ivka1404 pozri,ja som oddychovala tak ako sa patri a aj tak mi dozrelo len 12 vajicok. No tesili sme sa aj z nich,lebo pri mojich pokazenych vajecnikoch,to bolo viac nez dost.
Podla vsetkeho by si zajtra mala volat do Heliku ako sa embryjka maju. Urcite sa im dari a tebe nielen ze nejake krasne vlozia,ale isto i zamrazia. Teraz oddychuj,aby sa ti brusko dalo do poriadku a nebolelo. Ked vsetko pojde tak ako ma, v nedelu alebo v pondelok mas vklad. A po vklade mozes hladat na teste tie // ciarky. Ja som si tie moje nasla uz 6.den po transfere. A na 8.tam uz boli riadne kolajnice.
Hlavne klud,oddych a pozitivne myslenie.

olivia31
17. máj 2012

@ivka1404 Ahoj no to či mi to vyšlo nemám ani odvahu ani chuť zisťovať. Ja už ani nedúfam, že by sa taký zázrak stal. Pre istotu som však zbehla dnes do lekárne kúpiť test tak ak naberiem odvahu tak ho urobím. To čo píšeš je až neuveriteľné aké máme vlastne všetky rovnaké pocity. To že tvoj manžel do toho išiel je super .Nie každí je ochotní si to pretrpieť a vzdať sa hrdosti ktorú viac menej chlapi majú. Ale môj manžel nikdy nepovedal že nepôjde od samého začiatku už 5 rokou má podporuje a je ochotní odovzdávať ..... 😀 Viem že niektoré ženy to majú veľmi ťažké jednak veľa sklamaní a ešte k tomu neochota zo strany partnera to musí byť ťažké.

olivia31
17. máj 2012

@olusam No ahoj tak ako sa darí už picháš som tu čítala dá sa to zvládnuť? držím ti palce 🙂

olusam
17. máj 2012

@olivia31 ahoj, no jasné už na tom fičím týždeň, akurát čakám na ms. Aj ked to pichanie vyzerá bolestivo, opak je pravdou 🙂 ako sa hovorí, pomaly dalej zájdeš, takže maličké štipnutie a je to tam. 😉 potom sa ozvem....

katika125
17. máj 2012

@ivka1404 žiadne dobré správy som nepočula, zas tá istá veta: Máte malú sliznicu 😠 tak ma poslal obliecť sa a spísali sme druhú žiadosť o IVF

katika125
17. máj 2012

@tessy2121 to si mala veľmi dobrý počet vajíčok, ja som mala len 3, ale mali sme šťastie, lebo jedno mi vložili a jedno mrazili. Tretie sa nám prestalo po PK vyvíjať. Takže ja mám pri ďalšom cykle nariadený kľudový režim, aby sa mojim vajíčkam dobre darilo. Držím palce nech ti všetko dobre dopadne 😀