icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

magica78
17. máj 2012

ja som,,len na zaciatku,, 2 roky sa sanzime a nic:(((((( kazdy mesiac som prezivala nervy a ked mi uz len den meskal tak som tajne dufala ze to konecen bude, ale stale nic:(((( a tie reci okolia ze kedy budeme mat male... a ja som si v duchu povedala kludne hnej aj teraz a rovno dvojicky
este ze mam super muza ktorý nemal vobec problem ist do MT a dokonca v najkrajniesom pripade ze by sme si adoptovali 😅 viem ze nie kazda ma to stastie mat takeho muza. a zacali sme chodit do heliosu tak zostava len dufat ze nam pomozu
vsetkym vám prajem nech ste stastne a tehotne,lebo kto tym neprechádza nemoze tu beznadej pochopit

ivka1404
17. máj 2012

@katika125 to je mi luto. doležita je,ale vzajomná podpora a ja verím,že ešte nič nemáš stratene,stále je niejaka nádej,možno ani nám to nevynde na prvy krat,ale nevzdám to,takže vela síl a hlavne verit.Držím ti palce,raz zasvieti slnko.

ivka1404
17. máj 2012

@olivia31 ale mojko zázraky sa občas deju,ja ti verím,že máš strach urobit si test ked sa budeš cítit na to tak si ho urobíš,ale,ak to budeš odkladat tak budeš len dlhšie v napeti.Ja som tiež na posledné testy nemala odvahu,ale nakoniec som si ich urobila lebo som chcela vediet na čom som na jednej strane som si hovorila,že pride sklamanie a na druhej,že čo ak možno, no prišlo vždy sklamanie,ale už som si povedala,že nebudem pre to plakat a nabrala som síl do dalšieho boja.A máš pri sebe svoju podporu,svojho muža takže držím velmiiii palce nech sa na teba usmeju tie dve čiaročky.

magica78
17. máj 2012

@ivka1404 podporu mam v manzelovi uz 10 rokov a dufam ze sa uz nebudeme dlho trapit lebo ja ked mam nervy tak len jem a jem 😀

ivka1404
17. máj 2012

@tessy2121 no máš pravdu zajtra mám volat dufam,že budu mat dobre spravy,A tie bolesti v podbrušku si mala aj ty po odbere?v heliose mi povedali,že je to normalne,ale niekedy sa to nedá vydržat su to také krče hlavne ked vstávam z postele alebo si lihám,ako si to mala ty? Bola som dnes v heliose pre istotu,alepovedali,že je všetko v poriadku a kludne si možem dat aj ibalgin.Bojím sa,že to neprejde do transferu,ktory možno bude aj v nedelu ak bude všetko o.k. lebo potom,ževraj by sa musel transfer odložit a to ja nechcem lebo už sme tak blízučko ciela.Takže ako pišeš nemusím čakat až do toho 14.dna na potvrdenie,dá sa test urobit aj skor,to je fajn, lebo 2.juna ideme na svadbu a moj muž strašné tuži,aby sme už išli traja a chce vediet už na svadbe či nám to vyšlo,i ked by to bolo asi den-dva pred tým štrnástým dnom.Ale ja bysom mu chcela radost urobit už 1.juna ako symboliku,kedže je to den deti,dufam,že to tak vynde.Dakujem za tvoje slova podpory ženie má to dopredu kedže si o čosi popredu a je to o.k.

ivka1404
17. máj 2012

@magica78 chapem ta v každom tvojom slove presne som si prešla aj ja tým a tie rečí o tom kedy už budeme kočikovat má vytačali do nepričetnosti,ale všetky tie pocity som musela dusit v sebe lebo by ma nepochopili,nemala som sa komu vyplakat moj muž mi bol oporou,ale je to iné ked sa možeš o tom porozprávat so ženou,ktora je v tej istej situacii.Chlapy vypočuju a podporia,ale ženy aj poradia.My máme za sebou presne dva roky neuspechu.15.mája 2010 som si zapísala pre nášho buducého potomka,že sme sa rozhodli stvorit ho a 15.mája 2012 som bola v heliose na odbere vajíčok takže dufam,že je to dobre známenie.Takže držím ti palce,aby si sa už netrapila,ale len radovála.Viem čo máš za sebou ako každá z nás,ktora tu pridáva prispevky,aby sme sa vzájomne podporili.Držíme spolu a veríme,že tužba sa raz premeni na skutočnost-malého drobčeka. 🙂

magica78
17. máj 2012

@ivka1404 to je super ze vám to tak vyslo na ten isty datum. presne ,,pokecat s babou,, s tým istym problemom je uplne ine a velmi to pomaha. ja dufam a budem sledovat ako sa ti dari a drzat palceky. ja este neviem co bude dalej lebo este mam odber jednej krvy a potom pohovor. tak uvidieme co nam povedia.
manzel bol akurat trosku smutny a vytoceny ked sme boli v MT ked sme tam cakali v cakarni aj s inymi a vysla zo sona zenska a ziapala do telefonu na cele kolo ze bude mat zas chlapca. aj ked chapal ze je stastna

tessy2121
17. máj 2012

@ivka1404 aj mna bolelo poriadne brucho,ale bala som si dat nejaku tabletku. Na treti den som volala dr.Gatovej a ta ma upokojila,ze to je normalne a ze si mam v klude dat tabletku. Dala som si ibalgin a hned mi bolo fajn.
Mne bolo najhorsie,ked som chodila,vstavala a sadala. Najlepsia poloha pre mna bola,ked som lezala na boku s pokrcenymi nohami.
V klude si cosi daj,netrap sa a uvidis,ze zajtra ti uz bude lepsie.
A nezabudni napisat,ako sa maju malicke.

katika125
17. máj 2012

@ivka1404 sa mi páči aká si optimistka, ja už niekedy prestávam byť, hlavne keď sa snažíme 5rokov a nakoniec keď otehotniem tak potratím
Ja viem že optimizmus je dôležitý, ale nie je to také ľahké 😢

ivka1404
18. máj 2012

@katika125 ja som tiež v istích situaciach nebola taká optimostka,ale zistila som,že ked človek mysli pozitivne hned sa všetko zvláda lepšie a my potrebujeme vzájomnu podporu.nepoviem ti vzdaj to lebo som to neurobila ja ani ostatne.Ja viem,že to máš tažke,ale raz predsa každá z nás musí byt štastná.Moja mama ma kamaratku,15 rokov sa snažili o babetko,a vždy ked otehotnela potratila,mala za sebou 5 potratov,ale povedala,žeten boj nevzdá a urobila dobre.žila dalej a manžel ju podporoval aj rodina a nakoniec sa objavili tie dve užasné čiaročky a o devet mesiacov sa im narodilo dievčatko a potom ani nevedela ako otehotnela znovu a po roku sa imnarodil chlapček.Síce preležala celé tehotenstvo,ale stálo jej to za to.Takže ber to ako priklad.Príroda možno vyhrala bitku,ale vojnu musíš TY!takže mnoho sil.V čom vlastne spočíva váš problem?

ivka1404
18. máj 2012

@tessy2121 presne ako hovoriš mám tie iste pocity a s tým spaním jemi lepšie na tom boku.Aj mna upokojovali v heliose,že je tov poriadku a ,že musím pit 4 l vody,no je to dosttažke tolko vody do seba naliat.Ty teda tiež chodiš ku Gatovej?aj my je hrozné zlatá,vlastné tam su všetci skvelí.A prešli ti tie bolesti do transferu?

ivka1404
18. máj 2012

@magica78 ja ti tiež budem držat palce,aby ti to vyšlo.Ku komu ideš na pohovor?a už viete prečo sa vámnedarí s babetkom?Ja som uplne zdravá,ale manžel ma problem,mal malo spermii a pomale tak sa musel dopovat roznímy vitaminmi a tabletkami a najviac mu pomohol ,,profertil,, takže,ked nám povedali,že sa jeho vysledky zlepšili povedali sme fajn budeme mat tu jednoduchšiu cestu,ale vždy je niejaké ,,Ale,, takže problem sa naskytol iný už tvar jeho spermii nebol správny takže,kedže boli abnormalne museli sme postupit IVF.takže dufam,že tie malé potvorky sa posnažia a vynde nám to konečne.Včera som sa rozpravala s manželom,že aký ma z toho všetkého pocit a on povedal,že dobrý,že verí čo je hlavne,že to už vynde,tak by to padlo vhod a konečne som od pondelka dobre zaspala.Pomáha mi vzájomna podpora báb na tejto stranke,pozitivné myslenie okolia a viera mojho manžela a toto je doležité pre každu z nás.Ja viem,že to není lahke,ale musíme mysliet len na uspech a dobré veci.Minulu sobotu so mnou lomcovala zlá nálada,pretože som mala obavy z toho aké budem mat v nedelu vysledky a mala som obavy a z odberu,a ked som si na facebooku prečitala odkaz mojej kamaratky-kolegine,že je v 7 tyždni tehotná vybuchla som aj som si porevala,že zase to niejakej vyšlo na prvý šup a my nič.Ale vnedelu už bolo všetko o.k. a prajem jej to,ale my ktoré tak dlho čakáme sa dokážeme radovat,ale vo vnutri seba samej dusíme ten pocit,že prečo je osud ku nám tak nespravodlivi a musíme prejst taku dlhu cestu.Takže ostáva len byt optimistické v každom smere.

ivka1404
18. máj 2012

@tessy2121 tak náša školka 😀 sa má super.Zo siedmích vajičok sa držia zatial všetky, štyri su jednotkové a tri su dvojkové a z tích troch sa jedno nevivíja dobre vraj je tam málo buniek,tak uvidime.V nedelu mám volat a pravdepodobné budem mat aj transfer.Som ráda lebo po odbere mi embryologička povedala,že su všetky trokjové tak som fakt ráda.

magica78
18. máj 2012

@ivka1404 ahoj no podla vsetkeho co mi povedala na gynde ja by som mala byt OK tak manzel isiel na spermiogram k urologovi a ten mu povedal ze su pomale tak nam tiez odporucil daný liek ako Vám ale potom isiel na kontrolu a ziadna zmena :( chlapa ale upokojil ze to maju aj 30 rocný chlapi ze to nie je nic výnimocne. tak sa trosku ukludnil . nasledne nám povedal ze mal by si dat este jeden 3 mesacny cyklus s tymi liekmi a ked nic tak do heliosu. tak sme tam boli na konzultacii u p.DR Gatovej a brali mi krv kvoli hormon. a ost.veciam a muzovi smermiogram. teraz som bola zas na krv a idem este raz v strede cyklu aj na sono a nasledne pojdeme na konzultaciu ako dalej tak som zvedava aký bude postup :( to je super že sa vajickam darí

tessy2121
18. máj 2012

@ivka1404 to je uplna parada,vravela som ze sa maju dobre. Ja chodim k dr.Krajkovicovi,ale vacsinou idem na sono k dr.Gatovej. Vajicka mi bral doktor ale vklad robila doktorka. Ved to je jedno.
Tie bolesti mi do transferu uple presli,ale myslim ze mi pomohol ibalgin,davala som si jednu doobeda a jednu pred spanim,den pred vkladom uz nie,nebolo treba.
Drz sa a ziaden stres,fakt o je velmi dolezite.

cmelica
18. máj 2012

@izzie27 ahoj moja!!!ako sa mas???

ivka1404
18. máj 2012

@magica78 to ste na tom ako my,treba dat čas tomu moj muž mal tiež vysledky dobre až po tretom spermiograme,neviem kolko ma tvoj muž,ale moj ma 24 a ked mu zistili problem mal o dva roky menej takže v pohode može byt tvoj manžel vek u chlapov není tak doležitý ako u ženy.Gatová je velmi super my tiež chodíme k nej a neboj postup bude trochu náročny,ale ked ho zvládli mnohe iné zvládneš ho aj ty.Najprv musite vypisat žiadost do poistovné ak ju ešte nemáte a potom ked to začne budeš najprv uživat tabletky a potom si budeš pichat injekcie do bruška,ja som najprv mala decapeptyl a potom prišiel gonal sučasné s tými prvými.Doporučujem ti gonal vo forme inzulinového pera,je to jednoduchšie.Není to síce prijemné,ale musí to byt,aby sa ti zvedčšili vajička.Do heliosu budeš chodit ako na hodiny klavíra,2-3x na krv a ultrazvuk.Ked budu vajička dostatočné velke,može sa ti stat,že budeš mat bolesti v podbrušku,ale toje v poriadku len musíš vela odychovat.Potom dva dni pred odberom si pichneš posledný krat injekcie a ešte aj oni ti pichnu do sedacieho svalu niejaký hormon,bude to trochu boliet,ale vydržiš.A ešte večer si budeš musiet dat pichnut jeden roztok do sedacieho svalu,ak nemáš niekoho známeho zdravotníka pošlu ta na pohotovost.Den pred odberom už len odychuješ a odychuješ a potom pride den D.Tvoj muž pojde ešte na krv a teba zavedu na operačku,kde sa o teba velmi dobre postaraju,mala som z toho strach,ale dopadlo to dobre,pristup personálu je užasný takže nemusíš mat z ničoho obavy.Po odbere ti embryologička oznámi počet odobratích oocytov a ich kvalitu a povie ti další postup. medzi tým tvoj muž pojde na odber spermii.A potom už len čakáš a volaš do heliosu ako sa drobci vyvijaju.A,ked budeš mat vykyvi nálad v pohode každá sme si tým prešli,doležité je,aby si mala podporu.Tak držím palce a nech čoskoro sa zo snažílky stane mamina. 😉

ivka1404
18. máj 2012

@tessy2121 dakujem ti, som ovela pokojnejšia,ked mi oznámili dobré spravy takže už sa len teším.Bolesti síce ešte mám,ale už nie su také intezivné hádam aj vdaka ibalginu.

icer
18. máj 2012

@ivka1404 ahoj, čo znamená trojkové? mna stále posielajú do heliosu, ale ešte som nemala odvahu, snažíme sa cca 1,5 roka, mám vraj hlien na krčku ktorý zabíja spermie, tak neviem vôbec čo a ako...
ako dlho zhruba trvá, neš dôjde k napríklad tomu tansferu? dakujem ja sa v tom vôbec neveim orientovať

magica78
18. máj 2012

@ivka1404 no moj ma 44 🙂 ale uvidem co bude teraz po poslednom spermiograme 🙂 jasne vydrzali to ine vydrzim aj ja len clovek v kutiku duse mysli na to ze to nemusi dopadnuť dobre

olivia31
18. máj 2012

@ivka1404 Ahoj zlatko tak ako som už stomilion krát dopadla tak aj teraz kašlem na to. 😠 ☹ Ide sa dalej mám víbavu na ivf tak a basta. 🙂 Dnes za obedom som zúrila v práci sakra ani ponadávať som si nemohla..takže som to už dostala dnes na 38 deň nechápem to telo si snami robí čo sa mu zachce. Takže pokračujeme v ivf idem v pondelok volať do Heliosu aká je situácia a koordinátorka mi vyráta spolu so mnou kedy začať . No čo už asi to tak má všetko byť 😒 . Ako si na tom..... čítala som že sa vám darí /vajíčkam/ držím vám palce. 🙂

ivka1404
18. máj 2012

@icer oni maju také čislovanie kvality,trojkové su trochu horšej kvality,ale vobec to není konečný stav lebo sa stale vyvijaju a nám sa podari že sa kvalitá zlepšila.Ja som začala 30.aprila a odber som mala 15.maja takže cca tri tyždne a teraz v nedelu by som mala istna transfer.A to čo máš ty mala aj moja známa(a teraz čaká 2.babetko) a tiež to riešili cez helios,takže tám zajdite určite vám pomožu.Nemáš sa čoho bat,personál je tam uplné užasný aj to prostredie je vytvorené na to,aby si sa tám citila prijemné.Nie si prvá ani posledná čo rieší takuto dilemu.A ich pristum je užasný.Takženemusíš mat z ničoho obavy.

ivka1404
18. máj 2012

@olivia31 chápem ta ja už som ráda,že to mám za sebou,ale neboj bude dobre.My,ked sme začali chodit do heliosu a vedela som,že je nádej hned sme boli s mužom vyrovnánejši a lahšie sme to riešili.Už sme neboli pod stresom lebo sme sa zverili do ich ruk s doverou,že nám pomožu,ked sa príroda na nás vykašlala.Tak ti držím palce,nech vám to vynde.

ivka1404
18. máj 2012

@magica78 ja som tiež mala obavy z toho či nám dokážu pomoct,ale verila som im.Lebo dr.Gatová bola rozhodnutá,že máme šancu a povzbudzovala nás,ale je pravda,že som mala obavy to kážda.V kutiku duše veríme,ale trochu po tolkích neuspechom je človek opatrný,aby náhodou čosi ,,nezariekol,,Prajem ti mojko velá síl na to,aby si myslela viac pozítivné ako negativné lebo budem sa opakovat je to doležité 😉

katika125
18. máj 2012

@ivka1404 ja to nevzdávam a ani to nikdy nevzdám, kým neprídeme do šťastného konca. Mňa rodina moc nepodporuje, každý povie, že to chápe, ale neverím tomu. Vieš ten potrat fakt bolel, ale túžba po bábätku je silnejšia. Náš problém? Ja mám anovulačné cykly, a manžel má zoospermie. Ovuláciu mám iba za pomoci liekov, to by bolo OK, ale manželove spermie majú menšiu hlavičku. 😒

olivia31
18. máj 2012

@martinatavodova Ahoj ako ste dopadli ? Bolo všetko v pohode?

martinatavodova
18. máj 2012

@olivia31 ahoj 🙂 tak bola to len ta uvodna prva konzultacia, mne krv nemohli brat lebo ze je piatok tak to ma aj nastvalo trochu tak ja ked volam na recepciu nech ma oni usmernia trosku, zase 80 km len tak vies nie je sranda, ale tak aspon priatel bol na spermiograme, vysledok budeme vediet tak ako si pisala o dva tyzdne, a mna vysetrila normalne sono, mne povedala ze ja vsetko ok ..ze zliznica ukazkova proste vsetko ok...ovu bola...a ze na krv pojdem nasledujuci cyklus 3x, tak to sme sa dohodli ze ten prvykrat pojdeme do Martina nech aj spermiogram vieme, a tie dva odbery mi spravia doma, a s vysledkami pojdeme zase do MT 🙂tak uz len cakat na vsetky vylsedy 🙂) ako doktora bola mila vsetko ale na mna to posobilo vsetko tak šup šup šup...nejake otazky?? a take rychle to bolo cele ...

magica78
18. máj 2012

@martinatavodova tak mame rovnaky level ja uz som bola 2x na krv ,drzim palce

ivka1404
18. máj 2012

@katika125 ale my ta budeme podporovat,verím,že potrat je pre ženu bolestivá záležitost,a odobere jej vela síl,ja som si takým niečím naštastie neprešla takže nemožem vediet aka je to bolest,ked máš v sebe maličký život a potom akoby aj z teba čosi umrelo.Dufám,že vám pomožu však mediciná už oproti minulím rokov pokročila.Podla mna je velmi nespravodlivé a to má vytača,ked tie čo by aj ,,upísali dušu diablovi,, len,aby ich život obohatil malý drobček ho nemožu mat a musia prejst tzv. ,,krížovu cestu,, a na druhej strane su tie,ktoré si to nevážia alebo nechcu.Kolko krát počuješ v telke také hrozné správy,že dieta vyhodila z okná alebo ovela ohavnejšie veci.Ak boh existuje necháppem prečo dovolí takímto sviniami,aby boli matkámi.Som ráda,že aj napriek vášej diagnoze sa odmietaš vzdát,to je dobre a teším sa.A čo povedali doktori na mužov problém nepočula som o tom tak neviem aká je to diagnoza,či je zlá alebo ešte je dáka nádej.Moj muž ma tiež problém so spermiami vraj su abnormálneho tváru a není možnost,že by dokázali oplodnit vajíčko bez pomoci mediciny.A je super,že držite spolu s mužom.Náš vztah s mužom bol kvoli tomu takmer ukončený,prišla medzi nás kríza kvoli tomu,ale nakoniec sme to prekonáli a rozhodli sme sa,že len spoločné prekonáme prekážky a hned všetko ide lahšie a teraz by som ho nevymenila za nič.Ked človek není na problém sám hned sa dá lahšie zvládnut,takže vám prajem,aby sa vám splnil konečné sen o babetku.

martinatavodova
18. máj 2012

@magica78 a uz aj vies nejake vysledky? aj spermiogram? aj ja vam drzim 🙂