icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

olivia31
18. máj 2012

@martinatavodova Aj ja som bolo s toho prvého stretnutia trošku mimo no potom som to brala tak, že to tam tak funguje a že majú to ho veľa. Na druhej konzultácii boli dvaja lekári a bolo to v pohode, na všetkom sme sa dohodli ja som určité veci odmietla oni to rešpektovali a teraz ma čaká IVF. Neboj všetko sa dá zvládnuť. Píšeš že to máš 80km do Martina ja to mám tak cca 150 km a tiež pracujem nedá sa nič robiť dala som sa na to tak to musím zvládnuť. Budem to riešiť Pn nedá sami toľko odbehovať s práce takto to bude najlepšie. Ja mám aj gynekológa svojho 60 km chodím do BB .Boli ste teda u Gaťovej? Držím palce. 🙂

magica78
18. máj 2012

@martinatavodova este neviem vysledky ,este pojdem raz na krv a sono v 13 den periody a potom mame stretko s doktorkov tak uvidime co povie a aky je spermiogram

ivka1404
18. máj 2012

@tessy2121 ahoj mala si pocit v podbrušku akoby si tám mala krč?a pocit tvrdého podbruška a ešte chodila si často na záchod močit lebo toto všetko má trápi

tessy2121
18. máj 2012

@ivka1404 ano,ano presne takto som sa citila.

katika125
18. máj 2012

@ivka1404 My s manželom máme super vzťah, podrž ma, len aj na ňom je vidieť, že sa trápi. Keď som mu po piatej IUI oznámila, že je to opäť negatívne, tak si poplakal aj on. Naša diagnóza je taká, že ak by nastal nejaký zázrak, mohlo by sa to podariť aj normálne, ale keďže sa to nepodarilo ani cez IUI, tak sme sa rozhodli spolu s lekárom, že jedine IVF a spolu s ICSI. Ja som tiež mala taký veľký optimizmus ako ty a dúfam, že sa mi vráti, keď budem mať malé bambuliatka, ktoré sa mi budú vyvíjať a tak krásne ako tebe. Ja si začnem pichať asi v auguste, aby sme mali vklad v septembry. Mňa to tiež povzbudzuje, keď si tu takto píšeme. Teraz sme sa rozhodli, že to na pár mesiacov hodíme za hlavu a fakt sa o tom ani nerozprávame. Aj ten podpis tej druhej žiadosti bol nečakaný, lebo som šla iba na kontrolu a pán doktor povedal, počkajte ma vonku podpíšeme žiadosť a to sme ju chceli ísť podpísať až v júli. Ale naozaj pevne verím, že všetky, čo sme tu budeme raz mamami. A tie ktoré si nevážia, že majú to šťastie, to možno neskôr oľutujú.

ivka1404
18. máj 2012

@tessy2121 bojím sa či nemám OHHS zajtra musím volat do heliosu,nechcem,aby sa transfer odložil,zase nebudem tuto noc spat. ☹

ivka1404
19. máj 2012

@katika125 to je super,že máš podporu v manželovi to je u každej z nás doležité.Ja,ked som vždy dostala ms som sa bála oznámit to manželovi,niekedy sa to dozvedel až po skončení cyklu,pretože má vždy trápilo ked som videla sklámanie na jeho tvári,radčšej som trpela sáma,vraj mi ženy sme silnejšie a viac toho znesieme.On sa mnoho krát obvinoval,kedže chyba je na jeho stráne čo svokra nemohla nikdy prežrat,a vela krát mi povedal,aby som si nášla iného,ktorý može mat deti,takže skor ja som podporovala jeho.Som s ním preto,že ho lubim a verím,že spolu sa nám podari mat vytužené babetko.Ja som vždy tužila mat tri,muž vravel,že stáčia dve,ale budeme vdační aj za to jediné.A rozhodli sme sa,že ak sa nepodarí žiadné zamrazit druhé babetko už nebudeme riešit,ked príde tak príde sámo, bude vítane.A tiež sme sa vela natrapili a povedali sme si dost,rozhodli sme sa,na vianoce,že sa v apríli vezmeme a nebudeme riešit to či sa dá alebo nedá.Sustredili sme sa len na prípravy a tešili sa takže hned sa nám lepšie dychálo lebo sme vedeli,že žiadost už v heliose máme schvalenu a hned po svadbe budeme riešit umelé oplodnenie a ja som bola vyrovnánejšia.Preto je dobre,že ste sa rozhodli na chvilku ,,odychnut,,lebo psychika je velmi doležitá a treba nábrat najprv vela síl,aby si sa pustila do dalšieho boja.Takže mojko sustred sa na niečo čo ta teší,a zaujmi rozhodný postoj,že ty tento boj vyhráš.

martinatavodova
19. máj 2012

@olivia31 ahoj vcera MK dako blbol tak az teraz odpisujem ...
ako tiez som si pomyselal ze toho maju vela ved jasne.... fuu tak daleko chodis za gynekologom ? tak to musis byt s nim velmi spokojna 🙂 a vidim ze ty to mas teda este dalej :( a a do Ba? vies co ti poviem ze ja nakolko robim kratky dlhy tyzden to este mam ako riesit nastastie, popripade si dam paragraf na jeden den, vymenim daku smenu, ale neviem co ake vysledky budu dalej a co to bude obnasat...to IVF je teda umele? a ak sa smiem spýtat tak aký máte vy problém? nie nebola to Gaťová, nejaká iná ale teraz ma nenapadne

martinatavodova
19. máj 2012

@magica78 lebo nam povedala ze aj zavolat mozeme za ten sprmiogram ze po 2 tyz. bude hotovy a dakedy byva aj skor hotovy ten zakladny, no ja som nesmierne zvedava ....strasne by som chcela aby bolo vsetko ok resp. nieco mierne zhorsene nuz uvidime

olusam
19. máj 2012

@ivka1404 Ahoj, chcem sa ta opytat, akurat dnes,31den, som dostala ms. V pondelok ideme do Heliosu, co vsetko mi budu robit? Urcia mi kedy si budem pichat stimulku, sono a krv?

ivka1404
19. máj 2012

@olusam doktorka ti urobi možno sono a povie aký je celý postup a dostaneš inštrukcie na papieri takže sa nebusíš bat,že by si na niečo zabudla.a ak ešte nemáte recept na injekcie tak vám ich dáju.držím palce daj vediet potom ako to išlo.

magica78
19. máj 2012

@martinatavodova ja uz tolko pockam na kompletne vysledky ,spermiog,krv,chlamidie,... lebo zbytocne by som mala stres 🙂 mozno nakoniec nebudu na vine iba spermie.
ja som si planovala ze to bude v tedy a toto v tedy ale osud to zariadi uplne inak. vzdy som taka ze potrebujem mat dopredu nieco naplanovane aky ma nic nezasocilo a potom som menej zaskocena ked je to negatívne 😉 ale uz som si povedala ze kaslat na to lebo plany zerie koza 🙂 ale snivat treba

katika125
19. máj 2012

@ivka1404 ďakujem za pekné slová. My se minulú sobotu oslávili 5.výročie. Teraz si hľadám nejakú novú prácu. Možno niektorí chlapi sú naozaj slabší, ale my sa povzbudzujeme navzájom. Mne sa zdá, že náš vzťah sa ešte zocelil, tak držím palce, aby to aj u vás bolo také. Najviac ma hnevalo, keď svokrovci, najme svokor mi nadával, že ja nechcem deti a že on sa ich chce ešte dožiť a napriek tomu sa ich nedožil. To ma trápi doteraz, ale nič s tým neurobím. No som zvedavá ako to všetko dopadne. Ešte mám čas nad tým rozmýšľať a naberať veľa síl. Tebe držím všetky prsty a ak zajtra budete mať vklad, tak veľa šťastia. 😀

izzie27
19. máj 2012

@cmelica Ahoj, nebola som na nete lebo som opatrovala synovcov. Mam sa celkom fajn, cakam na mrchu, uz mala dorazit ale nist. Od pondelka idem do skoly v prirode, takze budem aspon na chvilu mysliet na nieco ine. Tebe ale krasne naskakuju tyzdne. Si stale na PN alebo chodis aj do roboty? 🙂

ivka1404
19. máj 2012

@katika125 mna tiež hnevala svokra rečami,že chyba je určite na mojej strane nie na strane jej syna a nedala si to vysvetlit,a tie jej rady,že máme ist na dovolenku tám sa to určite podarí ano možno hej,ale tím,ktorí nemaju prioblem ako my a pod.skor ma to vytačalo,že si myslela,že doktori sa určite pomylili naozaj som to nemala jednoduché,ale ja som možem na to vykašlat my s mužom vieme ako to je a je to náša vec ako ten problém vyriešíme,hlavne,že držíme spolu.A zajtra dufam že bude už vklad už sa neviem dočkat,dakujem za podporu.

magica78
19. máj 2012

@ivka1404 zajtra drzim palceky 🙂

katika125
19. máj 2012

@ivka1404 nemáš začo, moja svokra mi povedala, aby sme nešli v žiadnom prípade na umelé oplodnenie, lebo z toho sú iba postihnuté deti, ale keby videla tie nádherné detičky, ktoré sú tam odfotené, tak by názor určite zmenila. My sme mužovej strane ani nehovorili, že ideme na IVF, lebo to nemá význam a z mojej strany s tým tiež nesúhlasia, ale je mi to jedno. Budeme to s manželom skúšať, či sa to niekomu páči, alebo nie. Ja milujem deti a keď svoje môžem mať iba pomocou lekárov, tak budem za nimi chodiť, až pokým mi pod srdiečkom nebude rásť nový život. Zajtra a aj potom sa drž. 😉

ivka1404
20. máj 2012

@katika125 my sme to tiež tajili,ale potom sme vyšli s pravdou von a všetci nám držia palce,niektorí možno s tým nesuhlasia,ale ja je to jedno ked iná možnost není tak bohužial a treba využit všetky zbrane.Ja som tiež počula názor,že deti po umelom oplodnení možu mat niejaké zdravotné problemy,ale ved to je podla mna to isté ako žien,ktoré otehotneli prirodzené.Takže neverím tomu,a tie fotky tích detičiek keby videli odporcovia umelého oplodnenie určite by zmenili názor.Ved čo je na svete krajšie ako usmev babetka,ešte ked vieš,že je tvoje.Babenky dnes o 9:00 má čaka transfer,tak dufam,že sa to podarí lebo 4 sa prestávaju vyvijat, 2 ešte maju niejaku šancu do zajtra a ostalo na transfer len jedno.Trošku som sklámana,že sa ten vyvoj zmenil oproti tomu čomi povedali naposledy,ale nadych a vydych a musím myslietpozitivne.

magica78
20. máj 2012

@ivka1404
@katika125 je zaujimave ako su este ludia v dnesnej dobe malo informovany o roznych pokrokoch. ja uz mamu nemam ale viem ze urcite by nebola proti ,ale svokrovci maju po 65 a pred nimi to ani nespominame radsej,lebo viem si to zivo predstavit ako by reagovali. keby mali okolo 50 tak by to bolo ine. manzel zo zaciatku chcel aby sme to nikomu nehovorili, a ja na to ze sa nemame zaco hambit a ani korunu nam na to nikto neda 🙂 a nakoniec uznal ze mam pravdu
drzim vám palce nech to dobre dopadne

ivka1404
20. máj 2012

@magica78 tak už som po transfere dostala som aj malu fotečku našej bublinky tak dufam,že sa bude dobre vyvijat

olusam
20. máj 2012

@ivka1404 tak už to máš za sebou..... bude to dobré, držím palce 😉

tessy2121
20. máj 2012

@ivka1404 velmi sa tesim,hlavne teraz oddychuj,vsetko bude OK. Ja idem zajtra rano na krv a sono. Dnes som si robila aj test a su na nom velmi silne //. Citim sa skvelo,uz ma ani brusko nepobolieva.
Inak teba teraz asi dva dni bude,potom to prejde a miestami zas bude. Inak ak ti mozem poradit,ten utrogestan si vkladaj 3x2 tbl. Ja som to tak robila a myslim ze to pomohlo. Teraz vkladam uz len rano a vecer.

ivka1404
20. máj 2012

@tessy2121 ja ho mám predpisany 2 tbl.ráno a 2 večer tak neva,že si ho dám viac?.ja som objedná na 4.juna na krv a sono tak dufam,že budem odchádzat z heliosu s vedomim,že konečné budem mamina a z nášej bublinky bude babatenko 🙂 a s tým bruchom si má ukludnila lebo ma to trošku vystrašilo,ked ma bolelo teraz je to chvilu o.k. ale vydržím všetko len,aby náša bublinka bola v poriadku.

tessy2121
20. máj 2012

@ivka1404 vydrzis,neboj.
A lieky som mala predpisane aj ja rovnako ako ty,ale kdesi som sa docitala,ze vkladat si ich 3x2 je v poho. Dr.mi kazala zvysit davku,len v pripade krvacania ale ja som to robila hned po vklade. Naposledy som si dala 3xdenne v piatok,to som bola 11.den po vklade.
Inak na nejaky 5-6 den som zacala spinit a velmi ma bolelo brucho ale preslo to. Nebola to celkom krv ale taky ruzovkasty vytok,ak sa nezlakni.

magica78
21. máj 2012

@ivka1404 drzim palce nech vsetko dobre dopadne nech su na teste dve kolajnice 🙂

tessy2121
21. máj 2012

tak to mam potvrdene,v januari zo mna bude mamina!!!!!

moncibubu
21. máj 2012

@tessy2121 ahojkaj tak ti gratulujem, aj ja to mam potvrdene, som tehotnaaaaa!!!A uz si videla aj bublinku? 😀 😀 😀

olusam
21. máj 2012

@tessy2121 jeeej, to je super, myslim ze som ta v MT dnes videla, ,mala si take modre tricko,ale nestihla som sa ti prihovorit.... ☹ Mna od zajtra caka ´´velke´ pichanie, inak kupila som si alchemilku, tak sa budem ladovat 😉
Takze srdecne blahoželaaaaam!!!

tessy2121
21. máj 2012

@moncibubu aj ja ti gratulujem. Nic som nevidela,mam prist este v pondelok a uz by to malo yt vidiet.
Ty si cosi videla?

tessy2121
21. máj 2012

@olusam mala som svetlo sive tricko a tristvrtove cierne nohavice.
Tu alchemilku si rob do 7 dcl pohara,a vypi take 2-3 denne a nemusis horuci. Ja mam taky veliky hrncek a tam som si caj robila a pila,ked som sla okolo linky.
Tie injekcie zvladnes,pojde to uz rychlo.
Ja som mala pero,tak davkovanie bolo jednodche,ty mas asi prasok a vodicku ze?