Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@tessy2121 tak konečné ti možem oficialné gratulovat teším sa s tebou je to užasné,nech sa ti darí aj tomu vášmu drobčekovi prajem ti všetko dobre 🙂 .ja som dnes volala do heliosu tak ostalo už len jedno embriko,ktoré nám zamrazili a vraj je u neho pravdepodobnost,že to možu byt jednovaječné dvojčáta, 😝 lebo sa tvoria dve blancocysty(neviem či som to napísala dobre 😅 ),tak náša bublinka možno bude mat v buducnosti nie jedného surodenca,ale dvoch 😉 ale to je otázka buducnosti. 😎
@tessy2121
@moncibubu babenky som ráda,že mate len dobré správy dobre sa to číta a dufám,že sa čoskoro prídam k vám k buducím maminám. 🙂 ja sa snažím mysliet pozitivné a verím tomu,že sa vo mne tvorí nový život,ale trochu su tu aj obavy.Baby vy ste tiež mali pocit v podrušku,akoby vám mala prist menštruacia ☹ ?dufám,že je o.k. aj moja občasná náladovost 😖 ,možno tá nervozitá len pramení z toho,že sa neviem dočkat dna kedy mi potvrdia,že konečné nám to po tolkích neuspechoch vyšlo.Baby potešte má,že je to normálne. 😕
@olusam neboj bude to v pohode hlavne odychuj a uvidiš ani sa nenázdaš a už pojdeš na embryotransfer,ani ja neviem ako to ubehohlo.A to som chcela najprv vzdat to,ale to robili tie injekcie,blbli hormony 😒 a som ráda,že moja pevná vola je silnejšia ako rozum.Tak som to zvládla a teraz mám maliliinku bublinku 😀 a budeš mat aj ty. 😉 Držkám palce.
@ivka1404 ano je to normalne,mna brucho tiez bolelo,bola to taka tlakova tupa bolest. lahni si a pokrc nohy,mne to vzdy pomohlo a pi vela kamilkoveho caju,uvolni ti bolest.
Na 5.den som zacala spinit,ale bolo to nic,preslo ma. teraz som uz v poho,akurat ma vcera v osteli,ked som si lahla nenormalne rozboleli prsia,teraz ma bolia,len ked ich sltacim.
@ivka1404 tak ako píšu baby, je to úplne normálne a tak mi to povedali aj v Heliku. S lekárom som sa rozprávala a že netreba moc oddychovať, ale prejsť na bežné domáce práce, len robiť s kľudom. Ja som po IVF neležala, vždy som niečo urobila a potom si oddýchla a tak dokola. Vraj nieje dobré stále oddychovať. Tak sa drž, mysli pozitívne, s malinkým sa rozprávaj a budem všetko OK.
PS: mňa keď bolelo bruško, stačilo, aby ma manžel pohladkal a pomohlo to 😀
@katika125 presne tak to robím,robim domáce práce idem von so psom atd.,ale,ked cítim,že som unavená 😒 alebo mi není dobre ☹ tak dám pauzu bublinka je prvoráda.A rozprávam sa s nou/ním/ními(?) 😅 dala som drobčekovi meno bublinka a mojmu manželovi sa to strašné páči tak občas sa zasmejeme,ked niečo mi protirečí a ja poviem ,,vidíš bublinka tatino je drzý,, alebo ,,bublinka ideme tatinovi zašít nohavice,, je to lepšie ked sa rozprávaš s tým drobcom viac máš pocit,že máš v sebe nový život a pomaly si vytváraš k nemu vztah lebo vieš,že je len tvoje. 😎
@tessy2121 ja zatial nemám okrem tích občasních bolesti 😖 nijaké iné tažkosti tak dufam,že moje telo zvládne zmeny,ktoré ho čakaju.jedná moja kamaratka mala užasné tehotenstvo,žiadné ranné nevolnosti ani palenie záhy ani opuchy noh a na váhe pribrala tak akurat,zatial čo druhá má všetko naopak,nevolnosti celý den,mdloby,pálenie záhy atd.uvidím ako to zvládne moj organizmus 😒 .Ešte mi vadi ten pocit na žaludku ako,ked ti je zlé z toho,ked zješ niečo strášne mastné. 😖
Gratulujem buducim maminám.Presne viem čo prežívate.Ja som odchádzala asi pred rokom od doktora Krajkoviča s plačom ,keď mi oznamoval že budem konečne mamina.Držím palce.A s tou alchemilkou by som to moc neprehánala ,sťahuje maternicu a to nie je pre plod dobré.Viem to od doktorky Gaťovej.Su aj iné bylinky na podporu maternice.
ahojte zienky....chcem sa opytat ako ste spokojne s tymto centrom..... "mozno"ma caka koncom leta IVF a tak si robim pomaly prieskum a chcela by som vediet nazor skusenych lebo sa neviem rozhodnut,aj ked viem ze je to este daleko.....ale budem rada za kazdu odpoved a uz teraz Vam dakujem!! a prajem pekny den 😉
@pancuska ja s manželom sme boli velmi prekvapení pristupom personálu v heliose,je ochotní a zlatí ja som s níčim nemala problem,ich prístup je pozitivní.Takže my sme boli a aj sme spokojní tak určite ich doporučujem. 😉 A,ked som mala niejaký problém alebo otázku vždy mi odpovedali s usmevom a ukludnili ma,že je všetko tak ako ma byt.
@pancuska ja už mám za sebou vyšetrenia aj manžel,pichanie injekcii na stimulaciu vajíčiek,odber vajičiek aj aj transfer takže my už len čákame kedy pojdem na krv a ultrazvuk,aby nám potvrdili štastnu udalost.A mne zistili ,že je všetko v poriadku a chyba je u manžela mal malo spermii a malo pohyblivé,bral vítaminy a aj sa mu to zlepšilo,ale zase sa zmenil tvar a,kedže mal spermie abnormálne doporučili nám metodu IVF,ktoru máme dufam,už uspešné za sebou.Takže sa nemusíš bat,vyšetrenia su v pohode a určite nájdu riešenieaj pre vás.Ako je to u teba?Ako dlho sa pokušate o babetko a čo máš už zasebou?
Ahojte chcem sa opýtať či ste brali kyselinu listovú /Femibion 800/ pred Ivf´, alebo pili čaje ak áno tak aké sú vhodné ? Ďakujem.

@tessy2121 ano videla som bublinku v maternici, bol to prekrasny pocit a ake si mala hcg. 🙂