Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ahoj ivka1404 dakujem urcite sa poinformujeme chceli by sme to skusit najprv prirodzene tebe drzim palce ked ivf nevide na1 krat potom sa musia znova kupit lieky a cely posup sa opakuje diki
@vika2012 ak máš niejake embrya zamrazené tak nie 🙂 .Potom ich len rozmrazia a postup je ako prvy krat,ale ak sa nepodarí žiadné zamrazit lebo aj to sa stáva 😖 ,nám len tak tak sa podarilo jedno(z 13-tích) dat zamrazit tak potom musiš opakovat celý postup odznova,aby zase mohli niejake embrya vytvorit. ☹
@tessy2121 tak to je mi hrozne luto ☹ a čo sa vlastné stalo povedali ti,kde bola chyba?fajn,že sa nevzdávaš 😅 ,no ja sa zatial držím,ale mám trochu obavy 😒 však to poznáš.Keby už bol drobec na svete hned by bolo všetko lepšie.Držím ti palce nech náberieš síl a ti to vynde čoskoro.A kedy chcete ist do druhého kola?Drž sa moja.
@ivka1404 neviem kde sa stala chyba,ale doktorka mi vysvetlila,ze mozno by to babatko nebolo OK,tak ho telo vylucilo. Ja som sa pytala,ci som kdesi neurbila chybu ja,no neurobila,proste skory potrat.
V stvrtok idem este raz na krv a sono a dohodneme sa ako dalej. S partnerom chceme ist do toho hned,ale uvidime co nam povie dr.,mozno bude treba nejaky cas oddych.
Aj tak to je take neuveritelne,proste lezis,pozeras telku,potom sa umyjes,vycikas a ides si lahnut a tu zrazu zacnes krvacat,z nicoho nic a rano je po vsetkom.
Davaj si na seba pozor a keby si nahodou zacala krvacat,okamzite si daj utros cez usta,ja som cakala do rana,zavolala som do MT a dr.mi povedala aby som to hned urobila,mozno keby som to spravila v tu chvilu ako to zacalo,....mozno by som babatko zachranila...mozno...
@pancuska prečo IVF? Snažíme sa piaty rok bez úspechu, mali sme plánovaný pohlavný styk, 5x insemináciu a potom sme sa už rozhodli ísť na IVF. Manžel má dosť spermií, ale majú menšiu hlavičku a mne bez hormónov nedozrievajú vajíčka. A prvý pokus IVF sa podaril, len v šiestom týždni som potratila 😢 , a KET bol neúspešný 😠 . A prečo by ste IVF mali podstúpiť vy?
@tessy2121 ahoj, je mi to ľúto, ja som toto prežívala v januáry, tak viem ako sa cítiš,ale fakt sa netreba vzdávať, ja som pri krvácaní mala silné kŕče. Ja som si povedala, že keby sa to opakovalo, ja bežím hneď do nemocnice. Netreba strácať čas s tým či to treba, alebo nie. Moja sestra nemala, ani od lekára potvrdené tehu a týždeň po tom ako mala dostať menzes si urobila test, ktorý bol pozitívny a o dva dni na to začala krvácať a išla do nemocnice a dcérku jej zachránili. Možno keby čakala, tak tu moje slniečko nieje, možno...
Nikto nevie prečo je to tak ako to je, ale treba sa s tým vyrovnať a ísť na ďalší pokus. Podľa tvojich slov to znášaš oveľa lepšie ako ja. Ja som bola úplne hotová, na KET sme šli až po troch mesiacoch, keď som sa trochu spamätala. Ešte raz držím ti palce, aby si to zvládla a veľa síl 😅
@katika125 no IVF sa velmi bojim a najradsej by som s tomu vyhla ale jeden vajcovod uz nemam odstranili mi ho pri mimomaternicovom tehotenstve pred rokom a teraz som bola na laparke a zistil ze ten druhy nemam priechodny a tak nieco skusal a o 3 mesiace idem znova na priechodnost a ak to bude ok tak nemusim ist na umele ale ak to nebude ok tak to bude jedina moznost....este mam aj vrodenu trombofiliu a hrozia mi skore potraty takze budem musiet pichat fraxik na riedenie krvy....inak by som to v zaciatkoch potratila.....inak tiez pijem ten spominany caj GYNASTAN a je fajn iny by som uz nechcela 😉
@cmelica ahoj moja ajoj,
ano chodime do Heliku aj teraz ideme v utorok 😉 Sme v takom stadiu ze muzik je v poriadku a mne robili vsetky mozne odbery krvy tak si idem vypocut moje vysledky.Tento mesiac som zacala brat kyselinu listovu a clostil.A vy ako pokracujete???
@adka_pajerska ahooj!!!no to je super,ze uz takto ste to pekne rozbehli 🙂 drzim palce,aby bolo vsetko v poriadku a sup sa na to 😵 😵 😵 verim,ze vam pomozu mam miminko 🙂
my v pohodicke 🙂 Drobec sa uz hybe a dava hlavne o sebe vediet v noci 🙂 nie je to este take intenzivne,ale citim ked sa mrvi 🙂 a budeme mat chlapca 😵
drzkaj sa a podavaj info co nove 🙂 🙂 papa
@tessy2121 dakujem bo kamoska tam teraz zacala chodit a jej povedali ze ivf ich vyjde ak pojdu 440 eur so vsetkaym aj s liekmi a to sa mi zda malo dako
@snazilka1983 aj nám povedali,že nás to vynde okolo tích 500,-,ale,že sa to može vyšplhát na viac a nás to celé vyšlo cca 1540,- 😒 so všetkími liekmi a vyšetreniami a ešte aj so zamrazením jedného embryka.Takže vynde to rozné,ale pohybuje sa to okolo cca1000,- eur.Nás len injekcie vyšli 335,- 😲
@snazilka1983
MOj 1.odber krvi: 5,- (potom som uz viac za krv neplatila.)
1.spermiogram: 17,-
2.spermiogram: 17,-
Inj. DECAPEPTYL: 70,-
Inj. PUREGON (pero): 365,-
Inj. PREGNYL: 6,-
ICSI: 436,-
Predlzena kultivacia: 220,-
Lieky- UTROGESTAN: cca 25,-
- PROVERA: 3,-
My sme nemali ziadne embrya na zmrazenie ale mraz.stoji 1emb.: 160,-
kazde dalsie: 20,-
Takze to v ziadnom pripade nemoze byt tych 400e za IVF,mozno za IUI,ale s tym ja nemam skusenosti.

@evka1704 jasne 🙂 IUI je inseminacia pri ktorej sa vstrekuju spermie priamo do maternice...predtym ma stimulovali klostilom,aby boli vajka. a zakrok trva len par sekund...je to ako vysetrenie...kuk -
https://www.youtube.com/watch?v=qCdIiLLF0vw.....
IVF uz je priamo umele oplodnenie...tam uz sa stimuluje injekciami,nasleduje odber vajcok a oplodnenie v skumavke...potom je embriotransfer-ET kde vkladaju do maternice embrijka-blastocystu-ty....
kludne sa pytaj...