Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ahojte ked sa tu tak bavite o cenach ja som pocula ze niektore kocky presli do ISKARE ze je to tam lacnejsie a menej hormonov neviete nieco o tom...
@snazilka1983 tak to máš pravdu,ženy,ktoré deti nechcu ich maju a ani nevedia ako a my,ktoré po nich z celého srdca tužime musíme prejst dlhu cestu za štastím a ešte k tomu pomaly si aj vybavit požičku 😠 .nám keby sa nepodarilo vyzbierat peniaze na svadbe tak by som to tak musela riešit,ale,ked to vynde nebudu to zbytočné peniaze. 😉 moj muž sa smial,že ked sa nám to podarí tak to bude náše ,,dráhe,, dieta. 😀 ale čo nárobime,ked není iná cesta,a dnes není nič zadarmo. 😒
@vika2012 ja som sa o ISKAR-e dozvedela až,ked som už bola v heliose pomaly na konci stimulačnej fázy,ale neviem ako to tám je s cenámi.možno je to tám lacnejšie čosi som počula,ale ja som v heliose spokojná lebo tu niekedy nejde len o peniaze,ale aj o ludský prístup 🙂 a v heliose su velmi ochotní a dokážu človeka povzbudit,aspon usmevom 🙂 .tak v tomto ti neviem poradit,ja by som nemenila.Ja som ten typ človeka čo má rád istotu,a viem,že helios si ludia chvália a už viem prečo. 😉 Ale dnes sa káždy može rozhodnut sám podla seba.
@snazilka1983 no u nás boli ceny trochu odlišné ako u tessy2121.Mna 1.odber krvi stál 1,50 potom 6,- a potom som ani ja nič neplatila.Muž bol na krvi 3x 1,50 a 2x 17,- za spermiogram.Tabletky provera: 0,45 Inj.Decapeptyl: 58,48 Inj.Gonal 450(pero): 55,40 Inj.Gonal 900(pero): 220,84 Inj.Pregnyl: 6,20 Ustrogestan: 6,20(zatial) ISCI: 370,- Predlžená kultivácia: 220,- Zamrazenie 1 embrya: 160,- .A ešte mi sestrička povedala,že pri najbližšej kontrole mám doniest ešte 66,- neviem presné za čo asi za embryotransfer.Takže tie ceny sa líšia,asi záleži aká je diagnoza a aku máš poistovnu takže podla mna tá suma čo povedali tvojej kámaratke není taká nízka.Mne ešte aj ostalo jedno balenie Decapeptylu a Gonal 450.
ahojte, chystame sa s manzelom objednat do heliosu v Martine, mozete mi napisat ake vysetrenia nas cakaju, manzela predpoklad ze spermiogram, ale co caka mna? chcela by som ist k lekarke, vraj su tam dve...diki za odpovede 🙂
@tinkiz no u nás to bolo tak,že moja gyn.poslála vypis z mojej karty doktorke do heliosu a potom pri prvom pohovore mi urobila sono,potom mi už len brali krv ako aj manželovi a ešte mal samozrejme ten spermiogram to bolo všetko. 🙂 A my chodíme ku Gatovej,je zláta,takže ti ju doporučujem.
@ivka1404 dakujem za odpoved Ivka 😉 takze na zaciatok len krv, ziadne gynekologicke vysetrenia? a sono myslis zvnutra asi... a aj sa tam plati na zaciatok?inak ja som z Trencina, casto sa chodi na krv? my sa snazime uz asi 4 roky, tak dufam ze tam nam to uz vyjde, uz mi taha k 35 tak by sa aj patrilo... drzim aj vam palce 🙂 dakujem
@tinkiz ano sono ti robia zospodu ak nemáš menzes.Odber krvi stoji 1,50 a ked mi brali viac tak 6,- aj mamžel tak platil,spermiogram je 17,- A,ked budeš zaradená do stimulačnej fázy tak sana krv chodi 2-3x do tyždná podla vysledkov,je to náročné, 😒 ale ak ste pevné rozhodnutý,že to chcete postupit tak budeš musiet ist na PN-ku a niejako to vyriešit s dochádzkou, 😖 ale neboj su tám páry z céleho slovenská,tak oni by ti vedeli poradit ako to riešili s tým dochadzaním lebo ja mám štastie,že ja som len kusok od martina.
aha jasne, no ja rozhodnuta som 🙂 a mozem vediet ako si na tom ty s manzelom, pokrocili ste? kolko sa uz snazite?
@tinkiz no my sme sa po dvoch neuspešních rokoch rozhodli pre helios.My už sme dufam,že na konci mám za sebou pichanie injekcii,odber vajíčok aj embryotransfer a teraz musíme čakat do 4.juna kedy som objednána na krv a ultrazvuk a konečné mi niekto oznámi tu nádhernu vetu ,,ste tehotná,budete mamina,,
jeeej tak velmi velmi drzim vsetky palce, to je krasne, ale asi si si dost vytrpela celu tu cestu za dietatkom...
ja mam za sebou zakladne vysetrenia, ultrazvuk zvnutra, hormonalny profil, tak som mala zvyseny prolaktin, ale bralka som lieky, tak uz je to ok a uz nic ine mi nerobili a manzel este nema ani spermiogram, jazdi na kamione stale je prec, je to zlozite...
@tinkiz tak to máš pravdu,to pichanie inj. do brucha není dvá krat prijemné a pred odberom vajíčok som už ledva chodila lebo som mala bolesti,ale to bolo kvoli zvedčšením vajíčiek bolo ich totiž 13.Ale bola som PN takže som si mohla dovolit odychovat a moj muž má podporoval,aby som to vydržala,ked som mala kvoli tím hormonom výkyvy nálad.Najprv som chcela tým tresnut,ale teraz som ráda,že som to nevzdála a urobila by som to znovu. 😀
uf je to pravda ze sa pichaju injekcie do brucha, ja som totiz strasny bojko, ale tak pre babo to hadam vydrzim aj ja 🙂 a mozno ani nebudeme mat nejaky vacsi problem, mozno budu stacit nejake lieky, musim sa ukludnit takto ...
@tinkiz to poznám moj muž je tiež šofer a tiež bol niekedy velký problém skombinovat jeho robotu s potrebními vyšetreniamy.No my,ked sme začali hladat základ problému doktorka sa ma hned opytala čo robí moj muž a,ked som povedala,že je šofer povedala,,tak tam je asi problém,, a to iste nám povedali aj v heliose a tak aj bolo.Kedže je šofer mal spomalené spermie a mal ich málo, je to kvoli tomu,že celé hodíny sedia a semeníky sa prehrievaju čo je neprirodzené tak nám to vysvetlili takže ak si ty zdráva chyba bude pravdepodobné u neho,tak ako to bolo u nás.
tak to asi budem musiet podstupit tie iste vysetrenia ako ty..alebo zmenit manzela 😀 😀 😀
@tinkiz no to som aj ja,ja mám panický strach z ihiel takže ja som to bohužial nezvládla a jední injekcie mi pichala suseda,ktorá je zdravotná sestra a je doma na materskej a inj. vo forme pera mi pichála mama lebo ona má v tom skusenosti kedže si pichá inzulin.Takže si to nemusíš pichat ty ak máš niekoho kto by ti to pichál.A ak budeš musiet sipichát inj. tak doporučujem vo forme pera je to trošku drahšie,ale je to jednoduchšie.
aha takze to nie tam pichaju, ale ty si musis doma... a mozem sa spytat, moc to boli? vies ja mam najradsej do coho idem, mozno sa budem bat menej
@tinkiz tie vyšetrenia mali všetkí baby,dnes sa dá z krvi zistit hocičo.A s tým manželom 😀 som aj ja občas uvážovala,lebo tužba po babetku niekedy u mna bola silnejšia ako rozum a,ked sme sa vadili tak aj on mi povedal,aby som si nášla niekoho iného,ale to není také lahké,muži nemaju na čelé napísané ,,som plodný,, tak kde by som mala istotu,že iný by bol ten pravý? 😀 ,ked dnes je plodonost u mužov už dostčastá.Takže budeme musiet to s ními prekonát. 😎
ale jasne, ja uz si ineho manzela ani neviuem predstavit, aj ked ma tiez obcas stve 🙂
@tinkiz oni ani nebolia skor to štipe ako,ked ta uštipné včela.Ale zistila som,že tie jední inj.su ako vo forme striekačky takže,ked ich rychlo stláčaš tak to štipe,ale,ked pomaly tak to necítiš takže lepšie je pomaly a to pero je v pohode to ani necítiš takže v pohode.Ale može sa stat,že po tolkích inj.ti trochu opuchné brucho ako mne a vtedy tie inj. trošku pri vpichnuti su nepríjemne.Možeš mat aj pocit nafuknutého brucha,z čoho som ja bola na nervy,ale my ženy zvládneme všetko narozdiel od mužov,sme od prírody silnejšie. 😀
jasne sme 😉 a kolko tych injekcii si musela vybrat? a pri transfery vajicka ta uspali alebo si vsetko citila a kolko to cele trva, ja by som to ozaj chcela stihnut do 35 rokov
@tinkiz no mala som dve pera gonal 900,ale z toho druhého čosi ostalo a jedno pero Gonal 450 som ani nevyužila a inj. Decapeptyl som mala 4 krabičky po 7 inj. ale jedno balenie mi ostalo.Takže spolu to bolo 21x decapeptyl a 11x gonal a dva dni pred odberom ešte 1x inj.do sedacieho svalu a ešte 2x inj. do sedacieho svalu mi pichli v heliose.A neboj pri odbere ta uspia takže ani o tom nevieš trvá to 10-15 minut a asi dve hodinky si u nich poležiš kým ta pustia domov.Ja som začala najprv brat tabletky 16.aprila potom prišli jední inj.,druhé a 13.mája som mala posledné.15.mája som bola na odbere a 20.mája mi vložili nášu bublinku,a ešte som dostala prvu fotečku nášeho drobčeka
😀
tak to je uzasne, velmi vam drzim palce toho 4.juna nech sa dozviete najkrajsiu spravu na svete, budem rada ak si este napiseme, zatial sa maj krasne a velmi pekne dakujem za info 🙂
@tinkiz Ahoj nemusíš sa toho báť ja som mala taktiež stres keď sme tam išli prvý krát. Je to presne tak ako ti písala Ivka 1404 ...ja som taktiež brala lieky na prolaktín a teraz keď mi robili hormonálny profil v Heliose bol v poriadku. Mne prví krát zobrali krv a urobil mi sono a objednali manžela na spermiogram. Sú tam všetci veľmi milý a ochotní. 🙂 🙂 🙂

@tessy2121 aha dakujem odkazem jej 😉