Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@ria191 si zlata. . 🙂 drz sa
@slavka32 ahoj ano chystam sa cakam na schvalenie ziadosti...chodim do heliosu a ty?
@katika125 ahojky ja by som chcela hned ako mi zavolaju...snad to bude v polke jula 🙂
@katika125 tak to uz coskoro zacnes druhe kolo. drzim palce 🙂
ja mam lieky doma uz rok. tesne pred druhym pokusom sa nam totiz podarilo prirodzene tehu. taky maly zazrak...bohuzial nevydrzal 😢 este sme skusili znovu IUI aj to vyslo a nevydrzalo. Tak vaham co spravit....dufat ze znovu pride zazrak, alebo ist do ivf. Lieky maju expiraciu februar 2013, tak by asi bolo fajn sa rozhodnut.
ten september sa aj mne pozdaval. chodis do heliku?
@makovicka53 ahoj , ano chodim do heliku, aj ked uvazujem aj o zmene caru. Su fajn, len akosi nam u nich stastie nepraje.
Pred rokom som tiez bola nedockava tak ako ty a od podania ziadosti som stale vyratavala kedy moze prist schvalenie, ako mi vychadza cyklus, kedy by mohol byt odber atd. 🙂 v heliku to tolko natahovali az som zostala prirodzene tehu. Takze do polky jula ti to este moze vist aj bez liekov 😀
@olusam no ta bolest hlavy bola asi z pocasia a nie zo stimulacie, lebo v pondelok aj utorok bolo u nas skaredo.Teraz som v pohode nic mi nieje, citim sa fajn, niesom ani nervozna. Bolelo ta brucho po vpichoch? Kedy si zacala citit ovulaciu?Po kolkej inj. Menopuru ja si teraz picham 150 iu.,
ahojte ja som bola v heliose na dvoch pokusoch a nic ☹ treti pokus sme absolvovali v iscare Martin a mame Elisku 🙂takze vsetkym drzime palce
No ahojte baby, všetkým, ktoré majú potvrdené tehotenstvo gratulujem, začínajúcim držím palce a tým čo to nevyšlo nech nezúfajú, ale myslia pozitívne a treba veriť, že aj motyka vystrelí..... Ja som po treťom IVF...v pondelok mám ísť po 14 dňoch na kontrolu a zatiaľ je to v takom stave, že krvácam...takže zasa smola ☹
tak dnes mi prisla odpoved z call centra poistovne.
Dobrý deň,doba spracovania a posudzovania Žiadostí o plánovanej liečbe pomocou IVF trvá spravidla 1 mesiac od ich doručenia - záleží od ich správnosti a kompletnosti vypísania (je možné predĺženie doby spracovania o čas potrebný na doplnenie požadovaných údajov).
S pozdravom
Tím Call centra VšZP
tak som zvedava kolko to bude trvat ☹
@ivanka7799 ☹
tu su slova zbytočne
Ano, aj ja som, už od začatia Menopuru. Dnes si na tom ako? Zajtra mám volat ako sa malým darí 🙂
@slavka32 no pekne ale to je super ze si ostala tehu prirodzene...a co sa stalo? ....inak ja som bola v marci minuleho roka na IVF nevyslo to...potom som bola 1x na KET tiez to nevyslo nakoniec som tiez prirodzene otehu ale zial bola to anembryomola a potom som bola znovu na KET a zas to nevyslo a posledne pred 2 mesiacmi som mala ist na 3 KET ale sa nam nerozmrazilo embrijko ...cize veselo ....smola ako sa patri...nevdavame sa a ideme skusit dalsie IVF a ak to nevyjde tak tiez chcem zmenit CAR....dufam a pevne veri ze sa to uz tentokrat podari...
@olusam My, ideme yajtra na kotrolu do centra a uvidime ze ako mi zvysia davky a ci sa tvoria folikuli.Psychicky fajn, medove tyzdne, kedze som PN a pohoda ziadny stres z prace.Tak by som si to chcela vychutnat ako tehotna, cakat na babatko a starat sa o manzela.DrZim TI palce, aby sa vasim malym darilo.
@e.l.i my sme šli po dvoch rokoch snaženia, ale bolo nám povedané, že ak sa niekto snaží rok a nič, mal by navštíviť centrum. Mám kamošku, ktorej len naplánovali v heliose pohl.styk a hneď ostala tehotná. Ja byť tebou, tak by som to vyskúšala, veď neni na čo čakať. Držím palce 😉
@slavka32 neskúšali ste genetiku, keď si toľko krát potratila? Ale musíme sa pozerať dopredu, mám známu, ktorá potratila asi 6krát a teraz má dve krásne detičky, tak sa nemôžeme vzdať. Ja to tiež považujem za zázrak, keď sa niekomu podarí otehotnieť prirodzene, lebo my sme si povedali, že o chvíľu som tehotná a už je to 5rokov. Chodím do heliosu už tri roky, veď už sa smiali, že ma tam už všetci poznajú. 😀 Už by sa to konečne mohlo podariť, len včera mi volali z poisťovne a keďže som menila zamestnanie, je to trošku zamotané, ale dúfam, že po výplatnom termíne bude všetko OK a žiadosť mi schvália. Mne sa september páči, lebo ak otehotniem, malinký by sa narodil v júni, tak ako my s mužom. Oslavovali by sme všetci spoločne 😀
Je to zložitejšie, bola som pár dní na úrade a potom to zamestnanie, tak mi v máji chýba niekoľko dní, ako zaplatených, tak to musím trošku ponaháňať, aby bolo všetko v poriadku a potom zavolať na poisťovňu, že mi žiadosť môžu schváliť. V práci mi povedali, že doklad mi dajú až pri výplatnom termíne, takže okolo 15. Dúfam, že potom to bude OK.
@magica78 nie, pri prvom som bola nezamestana a bolo to v pohode, teraz mám zatiaľ brigádu a zarobím viac, čiže budem dobrovoľne nezamestnaná, ale nemôžem si zdravotnú zaplatiť, kým nebudem mať potvrdenie o tom koľko som zarobila, tak musím čakať. Hádam do 15. to budem mať a potom to už pôjde rýchlo. 🙂
@e.l.i v Heliose nepotrebuješ žiadne papiere, iba ak si podstúpila laparoskópiu, alebo iné dôležité vyšetrenie. Ale oni si väčšinu vyšetrení robia sami. 11.deň je super, budú ti robiť hneď sono, tak ti aj povedia, či máš dozreté vajíčko. Ja mávam neskôr aj to len pomocou liekov. 😒

ahojte dievcata !zacinam so stimulkou dnes -mam kratky protokol, je to moje 2.ivf,ale uvazujem nad tym,ze prvy tyzden pojdem do prace a uvidim ako sa budem citit ...viem,ze je lepsie byt doma na pn 1.ivf som bola ,oddychovala som ,mala som klud a aj tak sa to nepodarilo..tak neviem v com to bude...ked budem v praci nato nebudem tak mysliet ako ked som sedela zatvorena doma...no uvidime...pekny vecer a vsetkym drzim palce-VELA STASTIA!!!!