icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

katika125
8. jún 2012

@lujza1707 Ďakujem 😀

ivka1404
9. jún 2012

je smútné,ked sa človek na niečo úprimné a skutočné teší a potom pride sklamanie. 😒 Takže po obrovskom nádšení,že nám to vyšlo a budeme konečné rodičia prišla krutá správa ☹ .V pondelok mi volali,že mi gratulujú,že som tehotná,stažovalá som sa na bolest bruchá a krvavý moč a oni povedali,že mám čákat volála som v stredu,že sa mi to nezdá a objednáli má na štvrtok,doktorka mi povedala,že hodnota hcg v pondelok bolá nízka 🤐 ,takže uvida poobede či sa hodnota zvyší,nezvyšila sa 😠 .Takže prišiel šok a obrovská bolest. 😢 Prerevala som celý den 😢 a na druhý den sme sa s mužom cez to preniesli a povedali si,že to tak málo byt. 😔 Máme ešte jedno embryo zamrazené takže využijeme ešte jednú šancu a ak nevynde riešíme adopciu už sa viac nechceme trápit. 😖 No čo už stávajú sa aj také veci,bohužial niekedy príroda nevie byt spravodlivá a bere štastie tým,ktorý by dáli všetko za to ,aby sa im konečné splnil sen.Co ta nezabije to ta posilni,takže mám silu bojovat dalej. 😉

magica78
9. jún 2012

@katika125 super dakujem za info, mam sice podpisanu ziadost na 1ivf ale ak by to nedopadlo dobre tak by som to chcela skusit este raz a neviem ci budem po 1.9. este v praci lebo mi konci zmluva.
dufam ze ti to co najskor schvalia. 🙂

magica78
9. jún 2012

@ivka1404
ako ja hovorim ked sa mi nieco zle stane ,, ja musim mat vsetko,, u mna v zivote nic nejde hladko 🙂
ale neboj to druhe vám dopadne dobre 🙂 chodte si oddychnut s manzelom niekde k moru teraz su super last minutky a venujte sa len sebe

katika125
9. jún 2012

@magica78 verím tomu aj ja a dúfam, že v auguste budeme môcť začať s prípravou, aby sme v septembry mali vklad 🙂

katika125
9. jún 2012

@ivka1404 mrzí ma to, ale ako si ty povedala mne, mysli pozitívne a všetko bude OK. Viem že to bolí, ale musíme bojovať ďalej a raz sa to určite podarí 😉

kostickabonnie
9. jún 2012

@ivka1404 je mi to luto ☹ ....nam ostatnym od vas, ktoré ste par krokov pred nami, dobré správy posilňujú vieru, že keď sa to podarilo vám, podarí sa to aj nám...pár dní sa s vami v duchu tešíme a potom prídu také kruté konce krátkeho šťastia ☹ najhoršie je, že tu toho začína pribúdať a 😒 začíname byť skeptické

magica78
9. jún 2012

@katika125 ja som tak rozmysla a uz to mam aj s manzelom schvalene ze ten zaciatok nechame az na spetember lebo budem z tej prace KO :( ale clovek mieni a iny meni 😀 raz som si dala vestit len tak zo zvedavosti ,bolo to cca pred 4 rokmi a pytala som sa kedy budem mat dieta a ona ze to tak skoro nebude ze az od 34 do 36 . a budem mat iba jedno dieta chalana. takze zatial ,,teodore,, vyslo iba to ze mam 33 a dieta nikde 😀 a ja som vzdy chcela dvojicky ale idem manzela nahovorit potom na vklad 2 vajiciek len neviem ci to schváli 🙂 ale pani doktorka povedala ze odporuca iba jedno vajicko tak uvidime este

olivia31
9. jún 2012

@ivka1404 Ahoj to ma mrzí cítim s vami no nezúfaj ešte je šanca si mladučká neboj ešte to príde v tedy keď to nebudeš vôbec čakať. Držím vám palce treba oddych a všetko bude dobré treba veriť. 🙂

vemido
9. jún 2012

Dievčatá tak ja neviem, mne sa zdá, že nás je tu viac, kt. to nevyšlo, ako tých, ktoré sú v očakávaní...... 😖 😖
Už mám z toho depku ☹ ☹ ☹

katika125
9. jún 2012

@magica78 ja to chcem nechať na september, aj keď to budeme mať schválené skôr, lebo rodičia stavajú chalupu a verím, že v septembry už bude pod vytiahnutá a zakrytá, aby som mala pokoj, lebo obskakovanie chlapov vždy ostáva na mne. Tak verím, že v septembry už bude pokoj. Tak verím, že sa nám to podarí 🙂 . Musíme tomu veriť. A ešte musím trošku zarobiť na to, aby sme si nemuseli požičať. Tak všetky baby hlavu hore, posielam pozitívnu energiu 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

katika125
9. jún 2012

@vemido Nemaj depku, je to ešte horšie. Mne lekár povedal, že dobré znamenie je aj to že sa nám to podarilo na prvýkrát, aj keď to nevydržalo. Ja som sa rozhodla, že ak sa mi pri druhom IVF bude opakovať krvácanie, čakať nebudem, pôjdem k svojmu gynekológovi, ktorý je našťastie primár a nech niečo so mnou robí, sestre zachránil dcérku a bola iba v treťom týždni. Takže baby nemôžeme sa vzdať, veď už sme si toho veľa preskákali, tak musíme vydržať až kým nebudeme držať svoj vytúžený, vysnívaný, malý a uplakaný uzlíček. Držím všetkým palce 😉

ivka1404
10. jún 2012

@katika125 presne to isté som si povedala aj,že nubudem čákat.Lebo ja som mala hned pochybnosti žena to vycíti a,ked som volala do heliosu tak vraveli čakajte a ja ,,čákala,, ako postupne odchádzate ten vytužený sen bolá som táka nasratá.Tak som mužovi povedala,že pri druhom už nebudem čákat hned pojdem do nemocnice a nech to riešia aspoon nebudem mat vyčititky,že sme pre to neurobili úplne maximum.A ak sa zopakuje ten istý scenár čo velmi dúfam,že nie tak aspon budem vediet,že som urobila skutočné maximum pre to,aby to vyšlo.Takže mna osud zase riadne zrazil na kolena,ale vstala som oprašila kolena a idem dalej.Nech si nemysli príroda,že to len tak vzdám.Dost mi pomohol moj muž,ktorý verí,že to už vynde a podporuje má a moja suseda,ktorej som sa mohla vykecat v tej chvili,pretože vie aké to je,kedže sa tým prešla a aj po troch potratoch má krásne dievčatko a druhé babetko na ceste.Takže,ked to vyšlo jej musí to raz vynst každej. 🙂

waw
10. jún 2012

@ivka1404 taktiez mi je to luto, a citim s tebou, nas este len caka, ale verim ze je to velmi tazke a smutne.Drzim palce na dalsi pokus. 🙂 🙂

waw
10. jún 2012

Dievcata mala niektora z vas hnedy vytok, ako ked spinite pri menstruacii, pocas stimulacie?Mam sa znepokojovat?

olivia31
10. jún 2012

Ahojte mali ste niektorá závraty keď ste brali proveru ? Od včera už pichám aj decapeptyl a včera som sa preľakla lebo som sa skoro zosypala z ničoho nič nechápem celý deň mi nebolo nič a večer o 21. 30 som narobila poplach lebo sa mi strašne hlava začala krútiť šťastie že som sedela. Už aj cez týždeň som mala dva dni hlavu pomotanú no nebolo to až také ako včera. Joj som sa riadne zľakla. Aj ráno som bola taká a mala som nízky tlak 110 na 49 a pulz 84 . Teraz je to už troška lepšie ale stále sa mi točí hlava ale nie až tak extrémne ako večer. ☹

waw
10. jún 2012

@olivia31 vies, ja som bola praveze taka akoby veselsia,vyrovnanejsia, nic ma nerozhadzalo a citila som sa nadmieru spokojne.Ja mam len teraz trosku problem stym spinenim, doktor povedal ze vytok k tomu patri ale nespomenul aky?Upokoj sa a hlavne klud i ked hlave nerozkazes.Tlak byva rano vzdy nizssi.Joj a zabudla som pri uzivani provery som mala sekreciu z prsnika, tak par kvapiek denne.pa a hlavne pokoj 🙂 😉 j

olivia31
10. jún 2012

@waw Ďakujem za odpoveď ja som to čítala na to písomnej info. od provery aké sú nežiaduce účinky tam je písané ....a závrati a bolesti hlavy takže na každú to asi učinkuje inak. Je tam aj to čo píšeš ty tak každá máme niečo. No musím to nejako zvládnuť. Už si aj picháš? 🙂

izzie27
10. jún 2012

@ivka1404 veľmi mi je ľuto co sa ti stalo a ver že viem presne co prezívas. toto iste som prezila v apríli s tym ze ja som dostala klasicku mrchu a nic ma nebolelo. Drz sa a drzim palce na Ketko 🙂

waw
10. jún 2012

@olivia31 No ja som prave v stimulacnej faze a picha mi manzel, dufam ze vsetko bude v poriadku, budem dobre reagovat a nebudu ziadne komplikacie ako napr. nejaka choroba. Teraz je skarede pocasie, organizmus v strese, aj ked si clovek hovori ze pokoj, ale niekde v podvedomi drieme nervozita.Davaj si na seba velky pozor, vela vitaminov.

olivia31
10. jún 2012

@waw Aj mne to pichá manžel a ide mu to aj som sa toho obávala ale je to v pohode. A kedy asi máš odber a aké lieky berieš?

katika125
10. jún 2012

@ivka1404 som rada, že už si optimistickejšia, aj mne povedali čakať a ja sprostá som čakala 😠 , ale pri druhom nebudem, ako si napísala aj ty. Verím že s vám KET podarí, u nás to nevyšlo, ale verím že druhé IVF bude opäť úspešné a dotiahneme to spoločne do šťastného konca. 🙂

e.l.i
10. jún 2012

@katika125 no som myslela ze budem 11 den.,.. no len mi nejak meska mrska,.,,,a test negat.. 😒

ivka1404
11. jún 2012

baby neviete mi niekto povedat tie,ktoré mali 1.IVF neuspešné ako sa dalej postupovalo?Mne povedali,že mám počkat cca dva mesiace,ale ja nechcem čákat.Chcem ešte tento mesiac,je to možné lebo ked som sapýtala povedali mi,že mám počkat kým pride mrcha alebo prist za dva tyždne na ultrazvuk a uvidia ako vysko bude sliznica.Nedostala som vela tích informácii takže neviem čo mám robit dalej.Už čákat nechcem.Vdaka za info.

cikyta
11. jún 2012

@ivka1404 Ja som mala 1 IVF v marci (neuspešné) a potom sa konalo v auguste (uspešne 🙂 ) a bolo to čo najskôr sa dalo.....aj skrz poisťovnu aj skrz oddych tela.
A dobre sme spravili........letné a "po" letné IVF bývaju najúspešnejšie 😉

cikyta
11. jún 2012

@ivka1404 Jáj pardon. Ty chceš KET 😉 to je o inom potom 🙂

tessy2121
11. jún 2012

@ivka1404 ivka je mi luto ze i ty si prisla o babatko. Hlavne nevesaj hlavu.
Teraz ti musi klesnut sliznica a hormony sa musia normalizovat,potom mozes ist na KET. Dnes doktor poslal moju ziadost na 2.IVF,tak hadam to pojde rychlo.
Neboj vsetko zvladneme.

ivka1404
11. jún 2012

@tessy2121 no len dúfam,že to nebude trvat dlho hádam to pojde rycvhlo chcela by som ešte tento mesiac pre mna už včera bolo neskoro.A ty ako odychnutá,nabraté nové sily?

tessy2121
11. jún 2012

ano velmi mi pomohla zmena prostredia,vela sme videli a zazili.
Ivka a co ti povedali v Heliose,kedy mozes ist na KET?

ivka1404
11. jún 2012

@tessy2121 praveže poriadne neviem,ked mi volali a povedali mi,že hodnota hcg klesla(čo som už túšila) tak mi povedala koordinátorka,že mám počkat 2-3 mesiace a potom prist.Ja som sa jej opytala či by sme nemohli zrealizovat další transfer ešte tento mesiac a ona mi povedala,že mám prist za dva tyždne na sono a uvidia ako je na to sliznica.Povedala mi,že mám vysadit lieky a počkat kým mi pride menštruacia a ja som jej povedala,že ako to budem vediet lebo krv mám stále,že ked budem po vysadení liekov viac krvácat tak je to menštruacia.Takže z toho poriadne neviem čo mám robit.Myslela som,že aspon budem musiet prist ukázat sa,že prečo mám stále tu krv,ale nič.Tak som dost nahnevána lebo neviem ako dalej a čo dalej.Krvácanie prestálo až v sobotu.V nedelu bolo ešte krvavý výtok.A dnes už len pár kvapiek pri močení,takže ešte stále to není čisté a kedže moja ženská robi až vo štvrtok počkám a potom za nou možno ona mi dá viac info,ale asi závolam aj do heliku lebo s mužom chceme vediet ako dlho budeme čákat na další transfer.Tak by som chcela aby nás objednáli na pohovor s doktorkou,ktorá by nám povedala viac uvidím čo vybavim.Lebo potrebujem vediet či ukončit PN-ku alebo ju ešte nechát ak bude moct byt transfer ešte tento mesiac.Moc sa mi nechce ist do práce pretože vedia ,že som išla na ivf a nemám chut odpovedat na ich otázky.A,kedže sme velká firma bojím sa,že ked sa vrátim netehotná dajú mi vypoved.Ja som totiž mala v pláne vratit sa ako tehotná takže by som bola v ochranej dobe.Tak neviem ako dalej,ale preistotu si hladám dalšiu prácu.Osud je fakt svina.. ☹