Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@stastnunka nie neobjednávala som sa k nikomu konkrétnemu, lebo vlastne ani neviem kto je tam aký lekár, ale čo som počula od kolegyne tak vraj su dobrý všetci a aj prístup maju na urovni. Ona bola už 2x na umelom a nepodarilo sa 😢
@olivia31 pohovor s embryologičkou som aj ja malaaž pred odberom pretože ti povie podla spermiogramu aká metoda je pre vás vhodmá,ako prebiehala celý ten proces umelého oplodnenia,čo ta čáka po odbere a povie ti info o tom,žekedy budeš cca volavat o tom ako sa vyvijajú embrya, o ich kvalite atd.takže je zbytočné,aby ti toto všetko hovorila na začiatku ked na konci stimulky by si to už všetko nevedela,pretože teraz máš iné starosti takže pekné odychuj a uživaj si stimulku 😉 a neboj všetko pojde rýchlo ani sa nenázdaš 🙂 držím ti palce 😀
@leuska1 počkám do pondelka a zavolám tam, už budem vedieť ako s dokumentáciou do doktora, my sme chceli ísť do centra až po novom roku, drahý o tom teda nechcel ani počuť, ale teraz mi sám povedal, nech tam ideme, tak som sa rozhodla, že už nebudeme čakať.
@izzie27 ahoj ,ja som skusila ivf 2x lenze do 3 ivf u mna nie je sanca-u mna je diagnoza predcasne starnutie vajicok ako my povedali v heliose,ale moj gynekolog tomu neveri,kolko krat som u mojho na vysetreni a mam dost vajicok a v heliose my zo 4 vzdy vyberu len dve tak uz neviem comu verit a verila som,ze to vyjde ale budem nutena este vyskusat to darcovstvo embryi-len treba nasporit zasa kopu euracov....tak ti drzim palce !!!!A ozaj si v heliose v poradovniku?ahoj
Ahojte žienky, prosím Vás, v stredu máme ísť na konzultáciu do Helios-u, kvôli iui, ja som ok len partner má male množstvo spermií, ako to prebiehalo? Veľmi pekne ďakujem za odpovede 🙂
@izzie27 my sme sa rozpravali o darcovstve embryi a skusime to este v tom MARTINE v heliose,no neviem ci by aj ten moj mal chut ist do BRNA...aj ja vyskusam aj nemozne,lenze uz tie neuspechy Ta niekedy odradia,ze nemas chut na nic,ale potom sa zasa niejako nakopnem a poviem si,ze este toto vyskusam a hento atd...ta cakacia doba je pol roka az 9 mesiacov vsak? VJULI mame v praci celozavodnu tak sa objednam na pohovor ku KRAJKOVI kedze vacsinou som chodila k nemu..TAK nech sa ti dari ..DRZIM palce
Ahojte dievčtá Helioski tak dnešná kontrola znova prebehla dobre bola som znova u pani dok Cuľbovéj /nová dok s Iscaru/ bola strašne zlatá vajíčok je dosť presný počet neviem ale odhad asi tak cca 12 možno aj viac ...dalšia kontrola v utorok a aj pohovor s embryologičkou ....troška ma aj dostrašila lebo mi povedala, že sa jej zdá že som dosť prudko zareagovala, ale že nebudeme robiť unahlene záveri a že zaleží na hormonálnom profile tak som tŕpla až do pol tretej kým mi nezavolali ....a nakoniec je všetko v poriadku aj dávka ostala taká ista ....tak som sa modlila keď sme išli dom aby bolo všetko ako má. 🙂
kočky, čakám už 8.týždeň na schválenie IVF poisťovňou a nič ☹ ☹ ☹
@kostickabonnie Ahoj, ja som si podavala ziadost v polovici februara a z heliosu mi volali zaciatkom maja.Niekedy to asi trva dlhsie ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ahojte dievcata,dnes som prvy den po ET. Som stastna, a vdacna za zazrak ktorý sa v nasom pripade stal. Vdacna som za to ze sme sa vobec k transferu dostali. Stalo sa to, ze ku koncu stimulacie nam nase sance klesali a bali sme sa ze sa OPU neuskutocni. Viem, ze ET sme len na polceste, ale som nesmierne vdacna za sancum a nadej j stat sa rodicmi.
Cely priebeh ivf bol pre mna velmi tazky, pretoze som mala len tri folikuli v ktrorych boli nastastie tri vajicka.Tieto tri vajcicka sa oplodnili a po predlzenej kultivacii zostali tiez tri embrya .Jedno jednotkove nam vcera vlozili a druhe islo uz vcera na mrazenie a tretie sice vydrzalo ale sa nedovyvijalo do potrebnej kvality aby ho mohli mrazit. Teraz je to uz v rukach bozich a dufam, ze sa dockame........ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@kostickabonnie Ahoj mne dnes volali že žiadosť zamietnuta, potrebné dalšie vyšetrenia ktoré sú podla doktora aj tak zbytocné. Nechápem toho revizneho lekára, on asi nevie co je to túžba po babatku.
@tinkatinulka
@waw tak volala som do tretice do poistovne a povedali, ze to tento tyzden budu posielat do Heliku....tak si asi tiez daju nacas...spytala som sa, aky protokol je napisany v sprave, vraj dlhy, nechapem preco, ja mam hormonalny profil ukazkovy, alebo od coho to zavisi? dnes som 16 dc, ktovie, ci to stihneme este tento cyklus, kym sa ozvu z Heliku 😒
@kostickabonnie Ahoj..ved prave preto že maš ukažkovy hormonalny profil preto maš dlhy protokol 😉 Pretože tvoje hormony musia najskor znižiť 🙂 Ja mam takisto dlhy protokol a tiež hormony ukažkove ja mam problem vo vajcovodoch pretože mi ich museli zobrať z dovodu zapalov...Momentalne si už picham gonal.
@tinkatinulka a ake vysetrenia by ti este mali spravit?
@pipi21 a ako u teba prebieha dlhy protokol? ako zvladas injekcie a neziaduce ucinky su?
@kostickabonnie väčšinou dávajú v Heliose dlhý protokol iba keď sú nejaké problémy tak dávajú krátky protokol a tento cyklus asi nestihneš, lebo 16 dc sa začína s Proverou tak veľa šťastia 🙂 .
@kostickabonnie No zatial som v pohode..začala som od 16 DC proverou,potom od 23 DC injekcie decapeptyl a ked som dostala mrchu tak som bola v Heliose na krv a volali mi ako davku si mam pichať Gonalu mam 150 jednotiek...Zvladam to zatial dobre 🙂 Nemusíš sa vobec ničoho bať 😉 Možno cítim len taku slabosť tela ale to len hlavne ked dom mala prve injekcie decapeptylu...Inak je to v pohode...a nevieš zatial ake injekcie budeš maťť??
@kostickabonnie Ziadaju genetické testy oboch, volala som genetikom v ZA a MT, objednávajú na december ma to pobavilo, takže si zaplatíme prednostné ale aj tak čakáme na termín. Genetiku žiadajú ked žena viackrát potratila ale ja som ešte nebola tehotna, moja doktorka ma utvrdila že to len natahuju cas a hlavne moje nervy 😖
baby a neviete aka je sanca otehotnenia z darcovskym embryom? Ja som bola 4x na IVF a ani raz sa mi embryo neujalo, tak sa bojim, ze by sa neujalo ani to darcovske... A zaplatit tolke prachy za skusku... Poucilo ma posledne IVF ☹
@vemido podľa mňa veľká. Skús pozrieť Reprofit Brno tam som čítala cenu za darcovské embryo 40 000,- czk čo sa mi nezdá tak veľa a pravdu povediac aj ja sa spolieham na takú alternatívu darcovského embrya, lebo si myslím, že úspech závisí hlavne od kvality embrya a čo viem, tak dosť kočiek otehotnelo zrovna darovanými
@ivka1404 ahoj Ivka,tak akoi sa ti dari? Kedy mas KET-ko? My sme zas trosku cestovali,tak som tu nebola. Inak dnes mi volali z Heliosu,ze mam schvalenu ziadost na 2.IVF.. Skoro som odpadla ze si tak pohli. Dr.to posielal len pred 2 tyzd.. Recepty aj papiere mi poslu este tenko tyzden postou,tak ze tam nemusim chodit. A super je aj to,ze zaciatkom buduceho tyzdna dostanem menzes a hned mozem zacat s liekmi.

@olusam Ahoj moja všetko v poriadku idem zajtra do Martina puregon teda stimulujem od utorka pichám 150 jednotiek a zajtra idem znova takže už na tom frčím 3. dni . 🙂