Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@vafinka Ahoj ano idem na genetiku a dám si spraviť aj imunologické vyšetrenie a tok isto aj hematologické až potom budem riešiť dalšie ivf ...uvažujem aj nad Dalším pokusom v Brne tak uvidíme ako to nakoniec všetko bude. Držím vám palce aby ste sa dočkali. 😉 Ako dlho sa čaká na výsladky z genatiki ...kde ste boli na genetike????? my ideme do Martina 24.8 🙂
@tessy2121 odporučam kuk na otázku zo 7.8.2012 Jana
http://www.sanatoriumhelios.sk/faq?next=11
@olivia31 ahoj, no my sme boli tiez na genetike v mt u dr, mišovicovej, aspon si myslim ze sa tak volala. vravela nam , ze vysledky su tak za mesiac az mesiac a pol, pokial je vsetko ok, tak vysledky posielaju postou a ak nie, tak si volaju pacientov ak nieco vazsnejsie najdu, vezmu vam krv obom a opytaju sa na choroby v rodine a teda urobia taky rodokmen, z vsich obooch stran. a to bolo vsio. a preco uvazujete nad brnom? su tam lepsi?? mam aj strach sa spytat, ze kolko sa plati tam, ale bude to palka ako svet pocitam, ze??
@danielkabn Ahoj to čo píšeš je veľmi milé . Ja som podstúpila prvé ivf v júli tohto roka . Mala som 24 vajíčok a stoho nám ostalo iba jedno jediné. Oplodnilo sa 11 a to metódou ICSI . Mám pocit, že je zbytočné mať veľa vajíčok pretože neboli kvalitné. ........je asi lepšie menej a .....kvantita uberá kvalite.....v iních centrách čo som čítala stimulujú ženu tak aby ich bolo menej a potom sú kvalitnejšie. No my sme také štastie ako ti nemali nič nám neostalo a to jedno jediné nám odišlo. Takže teraz musíme podstúpiť další pokus no ako píšeš tie peniaze zato stoja my sme šetrili 5 rokou od samého začiatku ako sme sa začali snažiť o bábo .....a taktiež neľutujem že sme dali toľko penazí kašlem na to budem bojovať a určite sa dočkame.
@vafinka No tak k tej pani doktorke ideme aj my. A prečo uvažujem nad Brnom dostala som info. od jednej baby, že tam robia iné vyšetrenia podrobnejšie a ženu stimulujú tak aby mala menej vajok ale kvalitních. A sú vraj strašne milí a nemusíš toľko chodiť do centra ako tu ....ja si myslím že tu na slovensku len skúšajú mali by nás poslať na všetky vyšetrenia hneď prví krát a nie až potom keď to nevínde nie každí pár si to môže dovoliť po finančnéj stránke. A stojí to asi tak ako tu .
@olivia31,aj my sme mali metódu icsi,len nám bolo povedané,že pokiaľ nemáš kvalitný genetický materiál,teda vajíčko ale aj spermia,tak môžeš mať aj jedno jediné vajko,a neujme sa..je fakt dôležitá kvalita.Nám vyšlo Ketko,ktoré som absolvovala 3 mesiace po prvom vklade a dala som si vložiť dve,a to boli napríklad blastocysty,ale nie jednotkové,ale známku mali jedna mínus a obe sa ujali,len mi z nich zostalo jedno,Tomáško,bol statočnejší,ale bolo to rizikové tehotenstvo.Takže je to ako lotéria,buď to vyjde,alebo nie,ale základ je veriť,ja napríklad minulý rok,keď nám to nevyšlo,tak som neverila,ale potom som si povedala,že čo sa má stať,stane sa 🙂 Zo srdca prajem zažiť ten pocit aj tebe,každej jednej nešťastnej žene.Poznám jednu teraz už nastávajúcu mamičku,ktorá sa snažila vyše 10 rokov s manželom,už sa úplne vzdala,kúpila si psa a teraz čakajú dvojičky,má síce už 38 rokov,ale verím,že bude šťastná 😉
@danielkabn Presne ako píšeš podľa mňa mám nekvalitné vajíčka a atm bude asi problém preto si ideme dať spraviť genetické vyšetrenie. Vieš my sma si dali taktiež vložt blasto cystu mala so aj predĺženú kultiváciu a pani embrylogička tvrdila že je dobréj kvality ale asi to bolo málo. Možno je problém v mojej maternici že to embrijko aj mohlo byť kvalitné no to prostredie nebolo v poriadku ja mám takí pocit. No teraz som sa rozhodle, že si dám urobiť všetky vyšetrenia až potom sa pustím do druhého kola. Ďakujem za tvoju podporu. Prajem Tomáškovi do života len to naj. 🙂 🙂 🙂
@tessy2121 To je už jedno...aj tak sa prikláňam k názoru,že kvantita je na úkor kvality a pre mňa bude najlepšie IVF soft,alebo nativ. Vajíčok som mala vždy velmi vela a ledva sa po PK konal ET. (Genetiku máme OK a vzhladom k mojim tromb.mutaciam bude toto riešenie lepšie, ako stimulácie dlhých protokov atd... No a kedže moje dve IVF-ká boli navlas rovnaké (teda až na ten malý zázrak), to tretie-posledné musí byť iné ... s napr.iným liekom, inou stimulkou, iným počtom vajíčok, či iným carom a možno aj následnými mrazáčikmi...ktovie...
@cikyta drzim ti palce,ja sa nemozem pochvalit s kvantitou,mne vzali len 12 vajicok a z toho bolo zrelich 10,oplodnilo sa 7 a ostalo nam len jedno jedine jednotkove embryo a to som v 6.tyzdni potratila.
Teraz mam pekne vajicka,oproti predoslemu cyklu,no malo,vo stvrtok alebo v piatok ma caka odber.Tentoraz sme zvolili PICSI metotu,tak som zvedava.
Uz si si vybrala novy CAR?
A co znamena soft alebo nativ IVF? Este som sa s tym nestretla.
@tessy2121 12-tim vajíčkam vravíš "len?" 😅
No, ešte čakám na výsledky cytologie od gynek.a s výberom caru to ešte nemám uplne premyslené. No Helios nerobí nativ a soft, takže ... 😒
nativ-vajíčko sa získa v normálnom cykle a soft-vajíčko (ka) sa získaju s minimálnou dávkou hormonov, čiže sa očakáva tak približne 1-5 vajíčok...
@cikyta Fakt som o tom este nepocula.Tebe sa zda 12 vajicok dost? Ked som citala kolko sa bezne odobera,tak je to fakt malo.
A aku maju uspesnost tieto dve metody? U mna by nezabrala ani jedna,lebo mi nepracuju nadoblicky,cize bez konskej davky stimulantov by som nemala ziadne vajicko.
@cikyta Už som si prečítala. 🙂 Ale tiež som otom nepočula iba tu som o tom čítala.
@tessy2121 Ahojte mne dnes písala kočka ktorá bola na IVF v Brne Reprofit a ona písala že tam stimulujú ženu tak aby mala menej vajíčok ale kvalitnejších odporučila mi to sanatórium a uvažujem nad druhím IVf že tam pôjdem ale ešte sa len rozhodujem. Lekárka jej povedala presne to čo píše cikita že kvantita uberá kvalite vraj stačí aj 6 vajíčok ale hlavne nech sú kvalitné . Robia tam aj iné vyšetrenia pred IVf a vraj je to tam oveľa lebšie ako na Slovensku. Ja som už pred prvím IVF uvažovala o Brne ale na koniec sme išli do Heliosu no uvidím čo bude dalej aké budú aj výsledki z genetiky. 🙂 Tessy tebe držím palce do bruhého kola. 🙂
@olivia31 ahojte baby, no toto aj mna zaujima, ze ako to prebieha. a hlavne ake lieky sa beru. ja mam tiez problem ako tessy, nekvalita vajok, a to som mala 8 odobranych a z toho boli iba 3 dobre co sa oplodnovali. a ake sa este tam robia vysetrenia? teda hlavne na co vesetko?? a viete tam cennik?
@vafinka Cennik liekov a vykonov je www.reprofit.cz No tej babe povedala doktorka že jeden liek čo brala tak bol uplne zbytoční.
@olivia31 no uz som to pozeral a aj som si pozrela tu stranku,aj by som to vcelku brala, hlavne kvoli tej kvalite vajok a hlavne preto ze si nemusis pichat injekcie. inak preco sa picha puregon a aj decapeptyl, ked oboje je na to iste? moc teda tomu nerozumiem ze preco........ ale mohli by to robit v martine, nebola by som proti
Menšiu uspešnosť mi tvrdil iba dr. ale ked tu tak pozeram car v čr tak to menšia uspešnosť neni, ba práve naopak....možno náhoda, možno fakt.
winston churchill - verim iba štatistike ktorú som zmanipuloval sám.
@tessy2121
@cikyta Ahojte tak čo mám info od kočky čo tam bola na IVF/ mala ho úspešné hneď na prví pokus/ tak si všetko hradíš sama no skúste zavolať do poisťovne čo vám povedia možno je to inak.!? Bola v blave na IVf a tam ju nadopovali zbytočne liekmy ktoré ani nepotrebovala to jej povedali v Brne a dostala iné lieky. 😉 Neviem nič na sto perc. ale takto mi to napísala ........ja osobne si myslím, že v Heliose by mali najskôr spraviť potrebné višetrenia čo mne neurobili iba teraz keď to nevišlo a keď som si sama požiadala dosť blbe. No ja osobne som podpísala aj druhú žiadosť no uvidím čo bude plánujem to riešiť až budúci rok .

ahojte 🙂 nie každá žena má to šťastie byť matkou,tam ten hore asi vie prečo.Nie som až tak veriaci človek,ale asi to tak má byť. Ja som prišla o vajíčkovody,keď som mala 29 rokov a s manželom sme sa postupne zmierili s tým,že drobčeka mať už nebudeme,kedže ani on nebol úplne v poriadku,čo sa týka genetiky. Ale sme si povedali,že keď už je taká možnosť mať dieťa umelým oplodnením,že to skúsime,a keď to nevyjde,tak adopcia,veď keď človek po niečom túži,tak to chce aj dosiahnúť.Skúsili sme to v Heliose,prvé dojmy boli veľmi zlé,pretože sme mali žiadosť zaslanú do zlej poisťovne a dlho sme čakali,až sa nám to nezdalo a tak som volala,no bola som rozhodnutá odísť do iného centra,muž ma ale prehovoril,že sme ešte bitku nevyhrali,tak sa nemôžeme hneď vzdávať 😔 Po peripetiách s injekciami a čakaním na výsledok sme ale neboli o nič šťastnejší,pretože to nevyšlo.Ja som mala odobratých až 22 vajíčok,oplodnilo sa 17,ale napokon zostali len 4 a prvý vklad bolo jedno,ale odišlo...no a potom sme skúsili Ketko,ktoré mi robila zlatá Dr.Gáťová,a dali sme si vložiť dve a ujali sa.Aj keď som o jedno prišla v 11.tt,som šťastná,že nám bolo dopriate aspoň jedno.Aj keď som mala veľmi ťažké tehotenstvo,stálo to zato.Náš Tomáško je náš pokladík a nikdy nebudem ľutovať to,čo som podstúpila,aj keď to bolo pre mňa tak ťažké,či už psychicky,ale aj fyzicky.Chcem povzbudiť všetky žienky..nádej zomiera posledná,tak sa nevzdávajte.Nikde síce nie je napísané,že raz budete mamami,ale šanca je vždy,buď prirodzene,umelo alebo adopciou,prajem to každej jednej z Vás 🙂 🙂 🙂 aj keď je ťažká doba,čo sa týka financií,deti zato stoja..my sme tiež museli len našetriť,nič iné nám nezostávalo a veľa som sa modlila,aby to vyšlo,nie kvôli nám,ale kvôli tomu malému bábatku,aby malo takú istú šancu na život,aký nám dali naši rodičia.Držte sa!!!