icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

olivia31
30. aug 2012

@tessy2121 Ahoj som smutná s tebou držala som ti palce hovorí sa , že druhí krát býva ivf úspešne 😢 😢 😢 ...tak to som teda nečakala držkaj sa ešte to určite nevzdávaj. 🙂

majus28
30. aug 2012

ahojte, dnes sme boli na prvej konzultacii v heliose, muzovi spravili spermiogram, mne zobrali krv na HP a vysetrili ma ultrazvukom. Dostala som clostilbegyt a pregnyl.. Clostilbegyt mam zacat uzivat 3 DC a na 10 den prist, aby mi skontrolovali folikuly a ak sa podari tak by nam mali spravit IUI. Mam so sebou priniest injekcie Pregnyl. Az cestou domov sme uvazovali s muzom, ako to vlastne ma prebiehat.. Ten 10 DC bude uz IUI? alebo len sledovanie folikulov este a caka sa kym sa vajicka uvolnia? Na co sa vlastne picha pregnyl? je to na uvolnenie vajicka z folikulu? a v tom case zavedu aj spermie? alebo ako to vlastne prebieha? Prosim, ak mate nejaku skusenost.. dakujem 🙂

kostickabonnie
30. aug 2012

@tessy2121 precoooo ????? ☹ ☹ ☹ ☹

tessy2121
30. aug 2012

@olivia31 dakujem,neboj nevzdavam sa. Mame 2 mrazacikov a keby aj to nevyslo,som odhodlana ist hned aj do 3.IVF..

tessy2121
30. aug 2012
bozenkad27
31. aug 2012

@tessy2121 vobec nezufaj, popravde, ja osobne nepoznam nikoho, komu to vyslo z et... Ja, ursula5 a dalsie baby, ktore poznam z realneho zivota mali uspesny len ket... A ty mas este dva pokusy!

waw
31. aug 2012

@tessy2121 nie nic som nebrala pred kontrolou.U mna s rastom sliznice nebol.
Po kontrole UTZ na 14 den cyklu mi doktorka povedala, ze ovulacia prebehla, a zmerala vysku sliznice ako to vzdy robia. Na druhy den som si zacala vkladat utrogestan.Presne tak isto ako po OPU.

cikyta
31. aug 2012

@tessy2121 Ale nie ☹ Je mi to luto... 😔
Inak aj ja poznám viacere, ktorým vyšlo skôr KET, ako ET.
@bozenkad27 Dobre vraví 😉 Teda aspon čo sa Heliosu týka 😉
Každopádne ma teší tvoj prístup a to, že si nezanevrela na "celý svet" a máš chuť bojovať ako levica dalej... 😉 Len takéto bojovníčky sa určite bábätka dočkajú ! 😉

tessy2121
31. aug 2012

@waw ja mam tiez stale peknu sliznicu a dnes som volala do MT,pichat si uz nemam ale utros 3x1 cez usta.

tessy2121
31. aug 2012

@cikyta ja si to babatko proste velmi zelam a urobim vsetko preto,aby som ho mala.

waw
31. aug 2012

@tessy2121 Takze musis ist na kontrolu hcg z krvi!!!!, vysledok je asi este neisty, potvrdi to jedine hcg z krvi. 😒
Ja som toto prezila pri minulom vklade test som mala negat a stale som si musela vkladat utros.V krvi som mala mierne zvysene hcg, to znamenalo ze pri nidacii emrya sa nieco udialo a mimi sa neudrzalo.Ked mi volali vysledok z krvi, bolo to velmi zvlastne. Doktorka mi povedala tuto zvlastnu vetu "Pravdepodobne tam tehotenstvo prebehlo mate hcg zvysene, ale velmi nizke. Cakame Vas na kontrole krvi o tyzden, utrogestan si dalej vkladajte."
Nechapem preco maju taketo postupi a to aj v pripadoch ked vedia, ze to nie je dobre a dobre to nebude, nechavaju nas v neistote a ocakavani i napriek zlej prognoze.

janamartina
31. aug 2012

dievčatá ahojte u mňa je to zabité si myslím pretože 7 dni dobre a 8 deň som začala špiniť ale naozaj len tak slabučko 9 deň tak isto len poobede som zaznamenala viac krvi potom to zase ustalo a nič v noci nič a dnes ráno zase nič doobeda už sa zase ukázala krv už som s toho blázon. I keď si myslím že to robí ten utrogestan. Mrška by sa chcela rozbehnúť a telo je zbláznené z hormónu a nevie čo má robiť.

janamartina
31. aug 2012

A ešte jedna vec volala som z lekárom a vraj to nič není nič to neznamená keď sa špiní alebo sa aj ukáže slabá krv nesmie sa začať krvácať silno. Máte niektorá stýmto skúsenosť? Čakám do utorka na ortieľ.

janamartina
31. aug 2012

No a keď to nebude teraz šup do druhého kola hneď ako to bude možné po bábätku túžim a urobím preto všetko

waw
31. aug 2012

@janamartina ahoj, istotu budes mat len pri vysledkoch z krvi tak ako vsetky, v CAR ti povedia, ze mas utros dalej vkladat .Utros nedovoli mrche aby sa poriadne spustila, aspon u mna to tak bolo pri prvom ET. Bolelo ma brucho a krize ako na mrchu sem tam som zaspinila, test negat, mrcha nikde. Az po 44 dnoch ked mi V CAR dovolili vysadit utros sa mi spustila mrcha. Moje telo sa potom celkom zblaznilo a po 15 rokoch sa mi objavil taky silny ekzem, ze sa ho neviem striast doteraz.Pravdepodobne navrub hormonov a stresu.

cikyta
31. aug 2012

@janamartina špinenie (hnedé) je OK, krv (červená) už OK nebude...

Ja som brala utroš a aj napriek nemu som začala poriadne krvácať, ako vždy pri každom menzese so žiadnou zmenou 😒

janamartina
31. aug 2012

waw no to si ma moc nepotešila tak načo je dobre to vkladať ak to tam neni to mi chceš povedať že si ho budem vkladať aj keď pôjdem v utorok na kontrolu. Prečo si si ho tak dlho vkladala? A áno mám si vkladať kým nekrvácam silno. Ja ráno a večer nemám krv cez deň sa trošku objavý a potom zase kľud tak neviem.

janamartina
31. aug 2012

@waw Prečo ti dovolili vysadiť až po44dňoch

janamartina
31. aug 2012

@cikyta hovoríš že aj napriek tomu že si mala utrogestan si začala silno krvácať

cikyta
31. aug 2012

Je vela žien, ktore maju bolesti ako na menzes (skoro každá), mierne špinenie (nie krvácanie), negatívny test a boli tehotné 😉 asi preto sa oplatí dlhšie trápiť s utrošom, ako tú " šancu " zahodiť.....predsa len to nieje ani lacná záležitosť celé IVF, tak načo riskovať ?

cikyta
31. aug 2012

@janamartina Ano, presne tak. Aj napriek utrogestanu a niesom jediná. Je tu takých žien viac 😉 Aj v práci som mala hned dve také...preto sa pri špinení doporučuje dávkovanie cez usta.

waw
31. aug 2012

@janamartina No pri kontrole krvi som mala mierne zvysene HCG mala som hodnotu 6 🙂 🙂 a preto ma volali na dalsiu kontrolu krvi o tyzden i ci klesne.Pocas toho tyzdna som si stale este vkladala utros.Ak bude krv negat. tak utros uz vkladat nebudes.

maminka142
31. aug 2012

Babulky prosím vas ako si založím novu diskusiu?
@cikyta
@waw
@janamartina
@tessy2121
@olivia31
@majus28
@kostickabonnie

waw
31. aug 2012

@janamartina zle som sa vyjadrila MS som dostala po 44 dnoch. Utros som si vkladala od OPU takze asi tak 26 dni.Vsetko je velmi individualne niekto zacne krvacat i napriek utrosu a niekto nie. Ja som bola ten druhy pripad.

majus28
31. aug 2012

@maminka142 kliknes na "forum" potom si vyberies temu a pravo hore v zelenom je "pridaj diskusiu alebo otazku"

maminka142
31. aug 2012

@majus28 Ďakujeeeeeeeeeeeeeeeeeem moooooooooooooooooooc, so poklad 😉 Konečne sa mi to podarilo 😉 Ešte raz ĎAKUJEM 😉

waw
31. aug 2012

Napriek mojim zlym pocitom z liecby, ktore su podmienene psychikou zeny tuziacej po dietatku bezvyhradne doverujem lekarom v CAR.Oni su odbornici, mi mozme jedine vyjadrit svoje pocity a trapenia v suvislosti s IVF.
Verim ,ze sme v rukach tych najlepsich odbornikov na IVF na Slovensku. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

janamartina
31. aug 2012

@waw takže to znamená ak v utorok bude zvýšené hcg budem vkladať ďalej a pôjdem na kontrolu znova áno a ak bude negat tak sa prestáva hneď užívať áno

janamartina
31. aug 2012

@cikyta a prečo mne teda povedali ďalej vkladať aj keď som volala že špiním

didus85
31. aug 2012

Baby mam otazku pre snažilky o babatko povedali niektorej doktori že partner nema žiadne spermie a ak ano ako ste pokracovali dalej a aj sa vám nakoniec zadarilo babetko a po akom case Dakujem