Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@makovicka53 no to keby som ja vedela ale keďže nie som lekár tak musím veriť tomu čo povedal. Lebo sa ma hneď aj pýtal že či mám niečo zmrazené že by sme mohli pomaly hneď aj vložiť no ja to nechápem keď baby čakajú na vklad po potrate dva aj tri týždne a mne chcel hneď do pár dni urobiť vklad keby som mala nanučikov.
@olivia31 Presne si to vystihla s tým prístupom každá z nás tam volala samozréjme lebo sme mali každá jedna strach a on ti neodporúči čo by si si mohla ešte dať ako napríklad ten duphaston. A ešte jedna vec ma zaráža utrogestan sa môže vkladať aj 3x2 tabletky a k tomu sa môže brať aj duphaston 3x1 prečo to nedajú hneď aby zabránili potratu no keď ti ho nasadia až keď už sa niečo deje to je podla mňa neskoro už potratu nezabrániš. Lebo ten liek musí začať účinkovať a lieky začínajú účinkovať po 3 dňoch. Aj Keď si chorá a máš antibiotika tak ti začne účinkovať po troch dňoch a začne sa ti uľavovať aj teplota klesá prudko dole nie? Zober si aj ten utrogestan začína sa vkladať 6 dní pred vkladom prečo? No preto aby mal účinky keď ti vložia embryo. A najviac ma ide rozdrapiť keď ti povedia nič sa nedeje ideme ďalej stáva sa to. A úplnú pravdu máš v tom prečo si neurobia vyšetrenia aby sa dalo predísť potratom. Pretože už mám pocit že to berú tak oni to chcú nevzdajú sa urobia všetko tak budú cvakať a oni s toho majú. Biznis inak si to neviem vysvetliť. Včera mi chcel hneď dať podpísať nové schválenie na poisťovňu a ja som povedala že nie ostal zarazený lebo som povedala že chcem hematologické vyšetrenie genetiku a imunológiu jeho odpoveď že to sa robieva až tak po 2,3 potratoch a nie pri jednom ale teda ak to chcem mi napíše žiadanku aj mi ju napísal a až po výsledkoch budem riešiť poisťovňu aby sa predišlo potratu som mu povedala. A nie robiť jedno ivf za druhým a bez úspechu veď nielen že to stojí kopu peňazí ale aj tá záťaž pre telo je veliká to nie je sranda sa dopovať toľkými hormónmi.
@tinka9075 Aj ja uvažujem ísť do Brna. Keď hovoríš že oni robia aj vyšetrenia a nie bezhlavo a za každú cenu ivf. Ja som nikdy nemala robenú laparoskopiu ani žiadné iné vyšetrenie. Aj keď som úplne prvý krát prišla do centra na pohovor som povedala že o bábätko sa pokúšame 2 roky a nič a hneď ivf iná možnosť není.
@tinka9075 A ak ťa môžem poprosiť ako to prebieha v Brne mohla by si napísať? Ako často tam chodíš keď ťa stimulujú lebo vieš neviem si predstaviť tam dochádzať je to predsa dosť ďaleko.
@janamartina pravda je asi taká, že to nebude len o doktoroch, ale aj o poisťovňach. Tie vyšetrenia sú tak drahé, že radšej obetujú naše prvé pokusy a až keď nastane nejaký problém, až vtedy začnú niečo riešiť 😠 bohužiaľ pre nás. Ja som si po 1. IVF tiež dala spraviť nejaké vyšetrenia a môžem ti vrelo odporučiť skvelú hematologičku MUDr. Drakulovú v Bratislave. Je to síce ďaleko, ale preklepne ťa zo všetkých strán. Synlab s.r.o. Limbová 5 Kramáre. Fakt sa k nej oplatí ísť 🙂
@olivia31 no to není dobré ked ti podstatné veci nepovedia sami však už by mali mať niejaké skusenosti,nie sme predsa pokusné kraliky,že skusia a uvidia viaceré máme ten istý alebo aspoň podobný problem takže nie sú tie situacii nové pre nich no po mojích skusenostiach sme sa s mužom rozhodli nevyužiť služby v martine, dáme si čas a ak bude treba skusíme bud iscar alebo to Brno lebo si ho veľmi chvalia a sú tam uspešnejší.takže nech ti to vynde bud v martine alebo inde,ale nech už máš to šťastie byť čoskoro mamina.a pokiaľ ide o tú ľutosť ide len o mňa samotnú,pretože trochu to zabolí,že ešte nemôžem držáť v náručí vlastného drobca, každej to prajem mám okolo seba kamáratky,ktoré rodia jedná za druhou a tie detičky milujem návštevujeme sa a káždeho drobca tak trochu rozmaznávam,ked čosi prinesiem vtedy na chviľu zabudnem na to čím som si prešla pretože tá ich babetkovská vôňa ťa úplne opantá a tie ich grimasy sú úžasné takže asi tak som proste ,,dobrá teta,, ktorá nemá problém ich nakrmiť no s vyzliekaním takého krehkého telička mám trochu obávy no aspoň ziskávam skusenosti,ked raz budem mať svoje tak ako kážda z nás. 🙂
@ria191 To áno to máš pravdu že nebude všetko len o doktoroch ale aj o poisťovňach. Lenže sú baby ktoré potratili 2,3 aj viac krát a správajú sa tak isto a nedajú im lieky ktoré by ešte mohli. Alebo si nespravia vyšetrenia ktoré by mohli a majú diagnózu nato aby to predložili poisťovni a poisťovňa to preplatila. A nerobia to. A tu je otázka PREČO? Potom k ním stráca človek dôveru a je bezradný.
Dievčatá a čo mňa ešte napadlo a rozmýšľala som nad tým tak môj príbeh už poznáte a ešte taká vec ma napadla v stredu som prudko odkrvácala bola to zrazená krv vo štvrtok bolo všetko o.k. videl na sone už aj plod ktorý v utorok ešte nebolo vidieť a položila som si otázku mohol ma poslať do nemocnice aspoň na 3-4 dni na pozorovanie no a tam ťa kontrolujú každý deň takže by tam prišli nato že sa vytvára hematóm treba niečo robiť. Aj ťa v nemocnici napichajú a si pod dozorom a hlavne ležíš. A nie keď ty doma začneš krvácať ťa pošle do nemocnice to je už naozaj neskoro než tam dôjdeš odkrvácaš. Takto by som tam ležala alebo hoc ktorá z nás a mohlo sa to vyvinúť úplne inak. No a keby sme už ležali v nemocnici hore zadkom napichané a aj tak by som ja alebo hoci ktorá z nás potratila tak môžeme si povedať naozaj viac sa už nedalo spraviť urobili čo bolo v ich silách.
Vyjadrite sa dievčatá čo si myslíte na tento názor.
@janamartina ahoj... môj názor: lekár ťa určite mal poslať do nemocnice, keď si krvácala.
ja som "iba" špinila, a môj lekár ma hneď poslal do nemocnice, bohužiaľ, mne nepomohla ani nemocnica, bol to MA, bez akcie srdiečka...
@janamartina ahoj oni ti spravia aj vyšetrenia kamoške spravili aj laparku 🙂 🙂 idem ti napísat IP 🙂 🙂
@janamartina Ahoj. Je mi luto, čo sa ti stalo a nejdem sa vyjadrovať k tomu, keby bolo keby...ale ver,že niekedy aj tá nemocnica nedokáže pomôcť a to len z toho dôvodu, že sice tam odvezu pacientku na "pozorovanie", ale pozoruju ju max. ráno pred vizitou. Potom sa na nu každý kašle a vnoci , ked niekoho potrebuješ, môžeš obehať celé chodby, kým vobec niekoho nájdeš.... (ak vôbec)
Ciže zostať doma, v prostredí čo poznáš, s mm vo svojom pohodlí je niekedy viac, ako tieto nemocničné stresy .... viem o čom hovorím ...
A už si neklad otázky keby...lebo ťa to bude viac trápiť a to nieje dobre ☹
Keby bol fraxík, nieje hematom, no fraxík riedi krv a niekedy aj on spôsobí krvácanie ...
Držím ti palce, aby si sa po týchto smutných skusenostiach dočkala čím skor svojho malého pokladu a zabudla na všetko zlé....
Ahojte dievcata, tak dnes sme sa vratili skoro po dvojtyzdnovej ceste po Balkane, oddychli sme si a pokusali sa predychat nas neuspech a odputat si myslienky.Prve dni som bola placliva a depresivna, a dokonca som sa netesila ani z dovolenky, no napodiv ma zmena prostredia nakopla.Teraz s novymi silami " hor sa do noveho kola". Este neviem kedy, koli zamestnaniu, pravdepodobne to bude buduci rok koncom zimy zaciatkom jari. 🙂
@janamartina Je mi velmi luto , ze sa malicke neudrzalo a odislo.Neviem preco, ale bola som presvedcena, ze sa to espon jednej z nas podari.No osud je fakt nevyspitatelny.Citim s tebou.............. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@janamartina vies, ja si osobne myslim, ze zeny , co ostanu po ivf tehotne, by mali byt ako velmi rizikove tehotenstva a mala by sa nasadit liecba na udrzanie mimi, to je moj nazor, a ked si sama pytas vysetrenia a lieky, nie je co dodat 😖
ahojte, dnes sme boli v Heliose 2x.
manzelka ma vysledky dobre, ale u mna je problem diagnoza: asthenoteratozoospermia. Boli sme rozhodnuti, ze pojdeme na IUI ale nas lekar nam dava strasne nizku śancu.... medzi riadkami som citil, ze nas tlaci na IVF..... chcel vypisovat papiere do poistovne a tak s cim sme ale nesuhlasili.... prosim Vas ake su Vase skusenosti s Heliosom a zazili ste podobyn postup aj Vy? Mam trochhu obavu, ci sa centrum nesnazi silou mocou vytiahnut peniaze ...vdaka za odpovede.. 😖
@parasutista Nas po diagnostike informovali o nasej situacii pocat dietatko prirodzenou cestou velmi prijemnym a profesionalnym sposobom.
V prvom rade nám lekar povedal ze otehotniet mozem, ale mame oproti normalnym parom znizene sance, ze mozem otehotniet aj o mesiac alebo mozno o desat rokov alebo nikdy. Lekar v CAR nam doporucil skusat prirodzene a vitaminovu liecbu pre manzela, my sme to vsak uz viac neydrzali a po dalsom roku snazenia od diagnostiky sme podpisali ziadost, predtym sme mali nechraneny sex priblizne 8 rokov (ten sme vsak neriesili, pretoze sme sa zabezpecovali a nejak sme este rodinu neriesili, bezdetny stav nam v kusku duse aj vyhovoval).Teraz sme po prvom neuspesnom ivf a stale skusame aj prirodzenou cestou ak "motyka vystreli".
Rozhodli sme tak, pretoze nechceme "zaspat na vavrinoch" lebo s pribudajucim vekom pribudaju aj ine komplikacie a rozne diagnozi, ktore mozu nase sance este viac ohrozit.
Lekar v CAR nas do nicoho netlacil, vsetko nam pekne vysvetli a my sme sa rozhodli len na zaklade vlastnych pocitov a zvazenia nasich moznosti. Vzdy je to len na rozhodnuti paru, aku cestu si zvoli, nie na lekaroch. Prirodzene samozrejme skusame aj dalej, ale sme si nase sance poistili aj IVF.
IUI sme mi vobec neriesili, pretoze uspesnost je minimalna, vzhladom k nasej diagnoze.
@parasutista ja mam za sebou niekolko inseminacii, nam lekar odporucil IVF vzhladom na muzov spermiogram, ale my sa na to este necitime...absolvovali sme niekolko IUI, ale bez pripravy liekmi - bez clostylbegytu - nerobi mi dobre, nechcem ho...takze sice nie vzdy mi dozrelo vajicko...vzdy pred IUI ma upozorni na nase sance (myslim, ze dost citlivo a pravdivo🙂 a povie, ze samozrejme respektuje zelanie paru a "x"-krat nam naplanuje inseminaciu...takze ja som spokojna...a samozrejme, nikdy sa nerobia zavery z jedneho vysetrenia spermii, takze predpokladam, ze este aj ty budes mat kontrolny spermiogram...
@janamartina hlavu hore!treba ist dalej a nerozoberat dookola co by bolo keby, lebo ta to zozerie, udusi a nepohnes sa dalej! nemyslim si ze ti k niecomu pomoze uvazovat nad fraxiparinom, duphastonom, davkovani, nemocnicou, ved nie si lekar, asi do toho velmi nevidime ake su tam postupy, preco jednej odporucia uzivat duphaston, druhej nie, preboha hadam maju na to nejake standardy liecby, ktorymi sa riadia, hadam to nepredpisuju len tak odbukadobuka, aspon ja tomu verim, svojmu lekrovi verim! a ked mam pochybnosti tak sa ho opytam a nie laikov na fóre. a ked nie som spokojna, idem prec, nie kazdemu helios vyhovuje, nie kazdemu kazdy lekar vyhovuje...ale mne napriklad ano, ja som spokojna...
@vafinka Aho bola som pn 3 týždne a abstinenciu som mala do najbližšej menštruácie asi tak 2 týždne ....no a po laparke mi povedal, že sa mu to podarilo spriechodniť a že môžme na ďalší cyklus skúšať no zázrak sa nestal ani po 5 mesačnej stimulácii vaječ. Glostilbeg. ....bolo to pred dvoma rokmi
@parasutista manzel ma rovnaku diagnozu a absolvovali sme 2x IUI v Gynfive v Bratislave - neuspesne. Nazor inych lekarov vsak bol, ze IUI bolo pri tejto diagnoze zbytocne a do Heliosu sme sli s tym, ze rovno podpiseme papiere na IVF. Takze ja som skor mala pocit z Gynfivu, ze tahal peniaze za IUI hoci bolo jasne, ze nepomoze. Zalezi vsak na konkretnych vysledkoch tejto diagnozy....moze ist o hranicne hodnoty alebo velmi zle a podla toho sa treba rozhodnut. Drzim palce 😉

@olivia31 spokojná až velmi 🙂 🙂 super lekári aj prístup čo sa v sk centrách nevidí a hlavne chcú ti pomôct 🙂 🙂 a liečbu ti naordinujú tak aby si vela neplatila a bola spokojná 🙂 🙂 a ,mne povedal že vôbec nebolo treba ivf vraj mne stačilo iui 😉 😉