Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@janamartina verím tomu, budeme sa s mimi rozprávať ako prvý krát a budem si dávať väčší pozor 😀 😀 😀
@kostickabonnie ja vypijem cca 4litre, stále chodím s 1 a1/2 litrovou fľaškou a viem, že musím vypiť minimálne dve fľaše. Teraz keď ich vypijem organizmus si pýta viac 😀 Tak len pekne pi, zvykneš si
@katika125 Presne tak aj ja som to tak robila a treba si dávať pozor a viac sa šetriť 🙂 🙂 🙂
@majus28 no, moja skusenost bola taka, ze ten najvacsi povazovali za dominanty a ten ked bol na nepriechodnej strane, tak v uvedenom cykle mi IUI nerobili. Lebo ked praskne dominantny, ostatne zanikaju
@katika125 ja som sa dnes snazila a vsade, kam som prisla na rokovanie, musela som na zachod a vzdy v tej chvili tam bola upratovacka, tak som stepovala 🙂 ale 4 litre to urcite neboli, take soky nebudem svojmu organizmu zvyknutemu na 1 liter robit. Treba postupne zvysovat podla mna.
@kostickabonnie ja som sa stážila aj prd tým aby som vypila cca 3litre, tak pre mňa to taký šok nebol, ale WC je tiež môj verný kamarát, kam idem tak prvé navštívim WC 😀
@kostickabonnie aha, to som nevedela, ze vtedy ostatne zanikaju.. no a rano pred planovanym IUI ti este robili ultrazvuk?
nemáte niektorá skúsenosti s tým, že vám zastavia stimuláciu, keď niektoré vajíčka majú iba 11-14mm? Tri sú väčšie a asi 5 alebo 6 je takých menších. Zrelé vajíčka by mali mať cca 17-18mm
@katika125 neboj sa vedia čo robia tie 11-14mm do piatku budú akurát, len sa budeš musieť zmieriť stým, že ich bude máličko, ale zase určite kvalitné. Ja som mala oba prípady. 1krát mi obetoval 2 veľké a čakal kým dorastú tie menšie a bolo z toho 7 oocytov a druhý krát zvolil inú alternatívu a boli len 3 oocyty. Ale neboj sa všetko bude OK 🙂 🙂 🙂 . Drž sa 🙂
@ria191 ja som mala pri prvom IVF tiež len tri, ale čakali sme kým budú mať 18mm, tak teraz nechápem, že keď ich môže byť viac tak nečakáme ☹
Skúsila som mu napísať aj na stránke, lebo mm je z toho tiež nervózny a akosi som dnes nemala odvahu protirečiť mu, alebo sa ho niečo spýtať
@ria191 uvidím, lebo fakt mi to pripadá, že už im to je jedno, ale radšej na to nemyslím. Možno mu zavolám, ešte sa dohodneme s mm či to už necháme tak. Možno to urobil aj preto, že som si už kupovala dve krabičky injekcií za svoje, lebo som mala vysokú dávku, ale keď som už dala za ne 200e, tá stovka by ma nezabila
@ria191 pichala som si 4prášky, to je ak sa nemýlim 320, alebo 360jednotiek, ale nie od začiatku, najskôr to boli tri prášky. Ovariálnu rezervu neviem akú mám, ale mne vždy vaječníky dosť zle reagovali aj na lieky, aj na injekcie a vždy mi dozrievali neskôr. Teraz som volala s koordinátorkou a ubezpečovala ma že je to OK, že teraz vajíčka najrýchlejšie rastú, že by mali byť zrelé, tak hádam to nechám tak a uvidím v piatok 🙂
@kostickabonnie ahoj, zatiaľ som mala iba dve kontroly...ale toto IVF si môj organizmus povedal, že sa vykašle na nejaký protokol a robí si čo chce...takže vo štvrtok už idem na odber vajíčok...mám z toho obavu, lebo mám tri folikuly, ktoré sú už veľmi veľké a dr. sa bojí, že keby sme čakali, tak by mohli dozrieť...ostatné sú maličké a pri tých má obavu, že už nedorastú...takže vôbec neviem, čo bude a som z toho dosť nervózna, i keď mi všetci vravia, že nie je dôležitá kvantita, ale kvalita...Urobila som kuk do predchádzajúceho protokolu a bola som na kontrole tri krát a to piaty, ôsmy a jedenásty deň a na štrnásty deň som mala odber 😉
@majus28 mne nie, ale ja som bola na IUI v Gynfive, a nie v Heliose, tak neviem, ako to funguje tu
@michala99 dakujem za odpoved a drzim palce, neboj, dopadne to dobre a tie tri budu ukazkovi bojovnici 😉

@janamartina ahoj ani som ti nemala kedy odpísať, ale ja som to tak robila aj pri prvom a hneď od prvého okamihu ako mi embryo vložili, tak som sa s ním rozprávala. Ešte som bola na koze 🙂. Verím, že to dotiahneme do šťastného konca. 😉