icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

cikyta
9. okt 2012

@radka1704 Mne robili tuším len UTZ v sobotu - nedelu.

ivka1404
9. okt 2012

@marin.frist no lenže dnes je trochu iná doba žijeme v zhone a v strese a okolo nás je veľa nezdravích spôsobov života vtedy sa ľudia vedeli tešiť z maličkosti a uživať si život dnes nemáju ľudia toľlko času hlavnekvôli práci a to všetko sa odráža na nášom zdraví kedysi ľudia umierali nad 70 rokov dnes pod 50 dnes je problém s neplodnosťou oveľa vedčší problém ako pred rokmi čo je vedecký dokázane a podľa výskumov to bude s mužskou plodnosťou horšie ťažko sa to vysvetľuje tým ktorý si tým neprešli aj ked sú to tí najbližší.my sme sa po dvoch rokoch snáženia a trápenia rozhodli isť do heliosu kedže manžel mal málo a pomalé spermie istý čas bral profertil čo mu zlepšilo spermiogram,ale zase sa objavil problém s tvarom spermii takže nám doporučili isť na ivf,ktoré bolo zo začiatku úspešné,ale tešili sme sa len pár dni,prišlo krvácanie bolesti brucha a vedela som,že je to zlé a tak úspech vystriedal neuspech s ním samozrejme prišla veľká bolesť,ale aj odhodlanie isť dalej najbližší cyklus som absolvovala ket kedže nám z 13-tích bojovníkov ostal jeden,ale ten sa ani len neujal rozhodli sme sa hlavne aj finánčne pravdu povediac necháť tomu už voľný priebeh....a úspech vedčšinou pride aj nečákane.a ako si na tom ty?

cikyta
9. okt 2012

@tessy2121 Mrzí ma, že ti to nevišlo 😔 .....
Ja len k tej bolesti.....Ked som bola na 1 IVF, tak ma nič nebolelo počas ET (negativne) a po 2 IVF som myslela, že umrem. Ešte aj moč.mechur som mala príliš naplnený a chvala bohu ma nechali ležať priamo na stole 15 minut, inak by som sa dočurala počas prekladania....no vravím, vtedy to riadne bolelo ☹ (pozitívne 🙂 //)

bozenkad27
9. okt 2012

@katika125 jeej, tak sa silno drz!!! 🙂 a nezabudni, ziadne pc, vonavky, len klud a oddych...

janamartina
9. okt 2012

@vafinka Nemáš vôbec zač bude ma veľmi tešiť to že som ti vedela pomôcť na diaľku

marin.frist
9. okt 2012

@ivka1404 jejda, to ma mrzi, ze vam to nevyslo pri prvych pokusoch.... my este len zaciname, tak som na jednej strane plna takej nadeje, ze mozno to vyjde a na druhej strane sa sama krotim, lebo inak budem o to viac sklamana.
mas pravdu. niekedy treba nechat veciam volny priebeh, ale zasa si myslim, ze sa treba aj psychicky dat do poriadku a to je niekedy najdolezitejsie.

katika125
9. okt 2012

@bozenkad27 jasne, PC sa budem z ďaleka vyhýbať 😀 , voňavky žiadne a mám kúpené aj detské mydielko bez vône 😀 , tak sa teším ako to dopadne 🙂

michala99
9. okt 2012

Ahojte, tak my sme dnes boli na vklad, naše jediné embryjko vydržalo a teraz je už v brušku. Dúfam, že sa mu bude u mňa páčiť 🙂 a vydrží. Všetkým držím palce.

michala99
9. okt 2012

@katika125 nechcem Ťa sklamať, ale Dr. Krajkovič má tento týždeň dovolenku. Tiež som bola sklamaná, lebo ako hovorí môj manžel...som naňho dosť naviazaná a úplne mu dôverujem. Vklad mi robila Dr. Starovecká.

katika125
9. okt 2012

@michala99 no tak to si ma fakt sklamala, ale aj on si zaslúži oddych. Starovecká je ktorá? Odber mi robila taká mladá blondínka, má husté vlasy

tessy2121
9. okt 2012

@olivia31 pozri,ja som to len porovnala s dr.Gatovou,proste ked som po vklade schadzala zo stola,po jej vklade,nic ma nebolelo,zacalo ale az po 4 dnoch.No a pri vkladoch dr.Culbovou mi slo roztrhnut brucho a bolelo ma cellych 5 dni.
Neviem,mozno som len nahnevana ze to nevyslo a obvinujem z toho ju,ale co som sa pytala aj kamaratky,ktorej robil vklad dr.Krajkovic,absolutne nic ju nebolelo.
Jednoducho,ona mi uz ziaden vklad robit nebude.

tinkatinulka
10. okt 2012

@vafinka Ahoj Pregnyl ma pozastavenú distribúciu a nedá sa objednať ani SR ani CR, iba ak má lekáreň ešte na sklade ☹

radka1704
10. okt 2012

@janamartina aha uz to chapem len dufam ze bude vsetko ok a zacinam byt teraz chora tak dufam ze to prejde

radka1704
10. okt 2012

dakujem za odpovede uz len zohnat dobre ubytovanie v martine!

ivka1404
10. okt 2012

@marin.frist tak s tou psychikou máš pravdu tá je veľmi dôležitá a niekedy kvôli tej obrovskej túžbe zábudame na ňu.ja som tiež pri prvom pokuse išla do toho s tou myšlienkou,že to vynde však ja som zdráva problém je u muža nemohla som uveriť tomu,že to nevyšlo a tak som pri druhom už toľko od toho neočákavala boli sme priprávený na obe možnosti takže ked prišiel druhý neuspech už nás to tak nepoložilo ako prvý krát.vtedy sme si povedali,že si dáme čas a ak to nevynde prirodzené tak možno by sme skusili budúci rok dalšie kolo,ale zmenilo sa nám čosi takže už nejdeme riešiť ivf,ale všetkím ktoré sa pustia do toho držím palce a verím,že raz to vynde káždej možno nie hned na prvý krát,ale raz určite 😉

kostickabonnie
10. okt 2012

@michala99 prajem trpezlivost nasledujucich 14 dni a pekne sa drobcovi prihovaraj, aby sa poriadne uchytil 😉

kostickabonnie
10. okt 2012

@vafinka ale to je sila s tym pregnylom, si vezmi, ze stimulujes 3 tyzdne a potom nezozenies pregnyl a co !!! cela stimulka je v prdeli alebo ako? Podla mna by ho mali predpisat hned na zaciatku, aby clovek isiel do procesu so vsetkymi liekmi.....co ak sa to napriklad stane z duphastonom alebo utrogestanom, ktory predpisuju az po vklade????

ria191
10. okt 2012

@kostickabonnie vždy je iná náhrada lieku takže sa nikto nemusí obávať. Aj na pregnyl 🙂

tinkatinulka
10. okt 2012

Náhrada Pregnylu je Ovitrelle, je síce drahý ale je to už hotová injekcia predpripracená, už sa na mna kuká z chladničky 🙂

tinkatinulka
10. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj kedy máš odber??

janamartina
10. okt 2012

@kostickabonnie Utrogestan sa predpisuje po odbere vajíčok keď ťa prepúšťajú domov lebo však si ho od ďalšieho dňa vkladáš čo je 5 dni pred vkladom. Aspoň ja som to tak mala a ešte aspoň o jednej viem že to tak mala.

magica78
10. okt 2012

ahojte Katika ma bambulku v brusku 🙂 pocet mraziacikov bude vediet az zajtra a robil jej vklad krajkovic takze ma tu niekto zle info ze je na dofci 😉

kostickabonnie
10. okt 2012

@tinkatinulka este neviem, na ktorej kontrole to asi povedia? v piatok idem na druhu, t.j. 4.den pichania FSH injekcii

kostickabonnie
10. okt 2012

@janamartina to som nevedela, pregnyl a utrogestan mam este z minulorocnych IUI, takze mna ten problem obisiel.

janamartina
10. okt 2012

@vafinka Tak ako máš ho?

vafinka
10. okt 2012

@janamartina ahojcek moja, no zajtra si idem pon do tej lekarne v miragi, ak ho fakt budem mat, tak mas milion krat velku vdaku 😀 😀 😀 😀 😀 😀

tinkatinulka
11. okt 2012

@kostickabonnie
Ahoj, mne to povedal už na prvom UTZ, ale ja mam krátky protokol soft takže až zajtra na posledom UTZ - 12 DC budem vedieť kedy to bude presne aby som ešte dopichala injekcie a potom už len podla rozpisu vecer HCG,36 hodín čakať a smer Brno. Rozhodujúca je velkosť folikov.Mala som 11 mm priemerne a to povedal doki že malé tak uvidím zajtra.

radka1704
11. okt 2012

@cikyta dakujem

kostickabonnie
11. okt 2012

@tinkatinulka ja mam dlhy protokol, 1.IVF takze zatial je vsetko pre mna nezname, uvidime, co povedia zajtra. A ako sa citis? kolko mas folikov?