icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

vafinka
13. okt 2012

@kostickabonnie ahoj,no to si teda riadna macherka, ze ich mas tolko a hned na 1 krat, len pi, no ja sa mam vcelku fajn, uz sa mi to krati, teda streda sa blizi. tento tyzden si uz zacninam vybavovat predoperacne a tak, a a a a cakat, co bude. moc ti drzkam palce, aby z tych 12 vajok, bolo co najviac zrelych. nech su to sami bojovnici za mimi. 😉 🙂

tinkatinulka
13. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj ..no už sa to blizi, ale ja budem v Brne nie v Martine 🙂

tinkatinulka
13. okt 2012

@kostickabonnie Asi pojdeme až ráno, mám to o 9.00 tak pohoda 2,5 hod cesty je este oki

kostickabonnie
14. okt 2012

@vafinka dakujem, uvidim, zatial sa nejako zvlast neobmedzujem, ale ked budem citit, ze treba zvolnit, napr. ze ma uz zacne tlacit alebo boliet, tak sa stopnem...teraz pride asi to najdolezitejsie obdobie, aby foliky rastli a nepopraskali, ze? Ty zacnes so stimulkou v stredu? aky mas protokol?

kostickabonnie
14. okt 2012

@tinkatinulka ak pojdete po tej hroznej panelke, tak to ta tam riadne vytrasie, moja, budem mysliet, nech to dobre dopadne 😉

tinkatinulka
14. okt 2012

@kostickabonnie No po panelke nejdeme, ideme inou trasou.Drž sa aj ty, ja už sa cítim ako nafuknuty balon a vajecníky pracuju stále 🙂

vafinka
14. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj, no ja mam dlhy protokol, od stredy uz papam proveru, teraz v stredu uz idem pichat decapeptyl, a neskor puregon, ked dostanem mrchu. no ja uz na tvojom mieste by som cucala, ja som bola taka ista ako ty, furt som behala, prala ako besna a mandzulik mi furt hundral, nebehaj a lez, a tak to potom dopadlo...... je to individualne ale asi fakt to ma vplyv na kvalitu vajok a hlavne na mnozstvo.

kostickabonnie
14. okt 2012

@vafinka ako vlastne dopadlo tvoje 1.IVF?

vafinka
14. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj, no asi tak, ze som nemala ani ET, z tych 8 vajok co mi vzali boli len tri dobre,2 sa oplodnili, jedno vajko to vzdalo v 3 den a druhe den na to, mala som nervy v kybly z toho, vsetko som si vycitala, a teraz dufam, ze sa dostanem aspon k ET, a to ostatne uz nechavam na prirodu, bo asi to moc neovplyvnim 🙂 🙂 🙂 🙂

kostickabonnie
14. okt 2012

@vafinka a ako si reagovala na liecbu, menili ti davky alebo Ti stale hovorili ze je vsetko v poriadku? urcite si to nemozes vycitat, ja si nemyslim, ze mozes nejako ovplyvnit kvalitu vajicok alebo ich zivotnost, mozno prehnanou namahou by mohli prasknut, ale obsah asi neovplyvnime 😠

vafinka
15. okt 2012

@kostickabonnie ja dobre, stale mi vraveli ze je vsetko ok, davky som mala stale rovnake, ale ked mi dopichavali furt pregnyl, tak asi moc nebolo, ja fakt neviem........ a o kolkej si vcer pichala pregnyl????

tinkatinulka
15. okt 2012

@kostickabonnie Ahoj, tak ako dneska? Kedy ideš zajtra? Ja 9.00, takže stávať budeme velmi skoro..ta cesta juuj 2,5 hodky..ešteže moj drahý to berie tak s nadhladom 😝

tinkatinulka
15. okt 2012

@vafinka tebe pichali pregnyl viac krát po sebe???

vafinka
15. okt 2012

@tinkatinulka ano, ale ked ti pichnu 150 ui, tak to je na rast folikov, ja som mala skoro na kazdej kontrole okrem tej prvej v 3 den cyklu, a potom furt, asi tak

tinkatinulka
15. okt 2012

A aj vysvetlili prečo?Ved ked si prečítaš príbalový leták na pregnyle tak to asi neni taka sranda .. a ako si stimulovala?dlhý alebo krátky protokol?ja som mala síce soft stimuláciu ale moje vaječníky moc neposlúchajú a tak este 9x75 UI som musela dat ale upozornovali ma ze z pregnylom opatrne a presne v stanovený čas lebo by bol problem.Ku komu chodis? Ku Krajkovi?

vafinka
15. okt 2012

@tinkatinulka povedali mi len tolko , ze ich mam malo a ze mi pomaly rastu, ja som mala dlhy protokol a aj teraz budem mat,pichala som celu dobu 125 ui, ja som chodim k krajkovicovi ale ked ides rano na sono, tak nevies, na koko natrafis, ci na starovecku, culbovu alebo krajka, za tu dobu co som chodila na sona tak som ho tam stretla iba raz. vies ono ti nepichaju celu davku, iba po troskach, a ked uz mas konec stimulky tak ti daju celu davku, vies???

tinkatinulka
15. okt 2012

@vafinka Ano pravda rano je tam trošku chaos a preto ked som tam chodila tak som sa vzdy pýtala ze kde ordinuje Krajko, nejak som nechcela striedat doktorov a vlastne iba ked som vypisovala žiadosť tak tam nebol a tak som bola u Staroveckej.Nejak som prestala doverovat Heliosu pretože sa mi zda že používajú ten istý protokol na úlne rozlišné giagnózy a nereagujú promtne na reakcie tela na stimulku..

vafinka
15. okt 2012

@tinkatinulka asi mas aj pravdu, bo mne to bolo divne, stale dopichavali a ked videli ze je to asi malo ake mam davky a nepridali, tak fakt neviem, mne samej sa mi to nezdalo. ak by sa to teraz tam nezadarilo, tak pojdem do brna, ale to az neskor, ked na to nasetrime. podla mna, cesi su na inej urovni ako mi tu, a rada by som ako ty vyskusala soft metodu, podla mna, ked mas menej vajok ale urcite su kvalitnejsie, kdesi som citala na nejakom fore na mk, ze to ma malu uspesnost, tak uvidime. a ty sa ako citis??? drzkam palce, aby bolo co najviac bojovnikov.

tinkatinulka
15. okt 2012

@vafinka Mne v Brne povedali že sa to da aj u nich cez poistovnu riešiť, ale musela by si to obehat na Slovenku ale ze maju taku skusenost ze ked chce poistovna tak to hradí uplne všetko 🙂 čo bolo prekvapko milé. My teraz ideme ako samoplatcovia, ale cenovo to bude asi ako by sme na SR doplacali pri využití poistovne,preto sme nevahali aisli tam aby sa siekam pohli. Uvidíme, a zároveň dúfame že bude tento pokus úspešný a aj mrazáčikov by sme prijali 😀

vafinka
15. okt 2012

@tinkatinulka ba radsej miminko v brusku!!!! a vidis, ja ked som sa nato pytala v poistovni, tak mi bolo povedane, ze mi poistovna nurhradi nic v ramci CR, a aku mas poistovnu??

vafinka
15. okt 2012

@tinkatinulka a co vravis na to brno?? isto maju lepsie metody , ci ako??

tinkatinulka
15. okt 2012

@vafinka No ja mam Doveru a ta nam vlastne zahatala cestu k IVF na slovenku.Ale mam to priamo od doktora že už im slov.poistovna preplatila u nich vsetku liecbu a aj vsetky lieky. V Reprofite to bolo hned o pocite,nadseniu a nádeji. My sme z tade prišli vymení a odhodlaní. Stačilo jedno sedenie a bolo nám vysvetlené všetko čo sme doposial ani netušili a nik nas do nicoho netlacil.

tinkatinulka
15. okt 2012

@vafinka Metody asi nejak nove niesu len maju soft ale nemaju tak strikne dane ze dlhý a krátky protokol.

vafinka
15. okt 2012

@tinkatinulka aha, vidis co urobi normalny pristup cloveka. tak ja preto nad nimi uvazujem, ja dufam, ze to uz nebudem potrebovat 🙂

kostickabonnie
15. okt 2012

@vafinka este som nepichala pregnyl, ja este idem len na 3. kontrolu 11.dc a 8. den pichania gonalu. Este to chvilu potrva, kym mi ho pichnu. Je to zvlastne, nechceli prasknut foliky? 😲

kostickabonnie
15. okt 2012

@vafinka ja stale nechapem, ty si si pichala pregnyl pocas celej stimulky? ved ten sa picha jednorazovo na konci, aby praskli foliky, nie???? oprav ma, ak sa mylim

kostickabonnie
15. okt 2012

@tinkatinulka tiez budeme cestovat o 5,15 z domu, aby sme na 7,00 boli v Martine, potom budeme mat pohovor s embryologickou. Tak ti prajem stastnu cestu a hlavne bezbolestny a uspesny zakrok a nech je co najviac oplodnenych vajicok .....drzim palce !!!! 🙂

ria191
16. okt 2012

@kostickabonnie pregnyl je na dozretie folikulov oni totižto nesmú prasknúť dokonca sa v ČR pichá inj., aby nepraskli 🙂 🙂

vafinka
16. okt 2012

@kostickabonnie presne tak ako ria pisala, ja som ho dostala vzdy pri kontrole v heliku a to len malu davku,aby pomohli vajkam rast a dozrievat,to som si ja nepichala. a ano na konci si das pichnut celu davku pred oberom, aby boli dozrete a pripravene na ober 🙂

kostickabonnie
16. okt 2012

@ria191 @vafinka tak dnes som ho dostala aj ja 150j ale az na 3. kontrole, ale oni tomu hovoria "stiplavka" 😀 😀 juj, ochvilu budem vediet termin poslednej kontroly a vysledky, hoci predbezne bude OPU buduci pondelok alebo utorok