icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

radka1704
4. nov 2012

@janamartina ďakujem za pekne slová hcg viem od lekarky čo už je to tak ako má

kostickabonnie
4. nov 2012

@radka1704 ale ved hcg este nemuselo byt na 8.den, ci? 😖 co ak to bol len hematom, je to krvacanie dlhodobe? chcem este verit tomu, ze babo sa tam este stale drzi. Volala si do Heliku? co ti povedali?

janamartina
4. nov 2012

@kostickabonnie Ahoj nechcem byť zlá ale nevkladaj jej zbytočné nádeje. Keď je to hematóm tak ja môžem povedať zo svojej vlastnej skúsenosti mala som ho že ten ti praskne a je to tmavo červená zrazená krv ktorá vyleze krvácaš tak 15minút a potom je všetko o.k. utne to a nič. Mne sa to tak stalo a potom ten druhy krát už nepraskol bol priamo pod plodovým vačkom ktorý mi prestalo vyživovať a došlo k potratu. Ale toto čo písala radka1704 tak to vypadá na čerstvú krv a to je mrcha. A preto je zbytočne ju kŕmiť falošnou nádejou to jej na psychike nepridá. Prajem to každej jednej z nás a viem čo to je ale som realista.

kostickabonnie
4. nov 2012

@janamartina v poriadku, ja len, ze nam k tomu napisala velmi malo ☹ a mohlo sa to odvtedy zmenit ☹ ale asi nie ☹

kostickabonnie
4. nov 2012

@tinkatinulka ahoj, zajtra ides k Dr. ? drzkam palce, aby ste sa dozvedeli dobru spravu 🙂

radka1704
4. nov 2012

@kostickabonnie nevolala som a naco?uz tam nikdy nepojdem

olivia31
4. nov 2012

@radka1704 Ahoj to ma mrzí že to tak to dopadlo je my to strašne ľúto držkaj sa .....a chápem ťa že tam už nechceš ísť aj ja som sa takto cítila po našom prvom neúspechu. ☹

kostickabonnie
4. nov 2012

@radka1704 posielam ti objatie a respektujem momentalne rozpolozenie...kazda z nas sa tak citi, ked to nevyjde (moje dve neuspesne IUI), ale ten hnev pominie, lebo tuzba po dietatku je vacsia. Vsetko bude dobree, uvidis 😉

vafinka
4. nov 2012

@radka1704 mojko, ja viem, ze to boli, ale treba verit, ze nabuduce to bude uz ok, hlavku hore, radsej teraz mat mrsku ako prist o miminko keby si bola napr. v 9 tyzdni, mrzi ma to aj za teba, poplac si a bude ok uz nabuduce

katika125
5. nov 2012

@radka1704 ahoj, nezahadzuj šancu, neboj sa, aj keď sa teraz nepodarilo. Bolí to keď sa to nepodarí, ale viac to bolí keď sa to podarí a prídeš o to malinké. Naozaj viem o čom rozprávam. Bolelo aj ket, keď sa mi malinké vôbec neuchytilo, ale viac bolelo, keď sa malinké uchytilo a odišlo predčasne. Naozaj sa nevzdávaj, to je to najhoršie čo môžeš urobiť. Nie každej sa to podarí na prvý krát. Je to smutné, ale je to tak. Drž sa

radka1704
5. nov 2012

@olivia31
@kostickabonnie
@vafinka
@katika125 dakujem dievcata mna to velmi dostalo preto lebo uz som mala 1 mimomaternicove jeden potrat a spolu ma operovali 5 krat s gynekologickeho hladiska uz som myslela ze je koniec ale drzte sa

vafinka
5. nov 2012

@radka1704 nesmies vesat hlavu , ale daj hlavu hore, a poriadne, ziadny koniec nie je ale iba zaciatok

radka1704
5. nov 2012

@vafinka
po akom case sa moze ist do 2 kola?

vafinka
5. nov 2012

@radka1704 mozes ist zas za 3 mesiace. ja som v juli mala 1 kolo a teraz o oktobri som zacala 2 kolo. ale je to na tebe ako sa budes citit

katika125
5. nov 2012

@radka1704 ani jedna z nás to nemá ľahké, ale vydržíme to a dotiahneme do šťastného konca. Ja byť tebou tak sa neponáhľam. Najskôr sa dostaň psychicky dokopy a potom uvažuj o druhom kole. Ja som mala prvé kolo v decembry minulého roky, vklad začiatkom januára, potom som mala ket v marci a dali sme si pauzu a až v septembry som začala s prípravou na druhé kolo. Teraz neviem koľko mi bude trvať kým pôjdeme do tretieho kola, ale najskôr ideme s mm absolvovať všetky možné aj nemožné vyšetrenia. Ale je to na tebe, ako sa budeš cítiť, tak ako ti napísala vafinka. Neboj, raz budeme každá šťastná 😉

vafinka
5. nov 2012

@katika125 ano budeme, a verim tomu, mn ahodne podrzal muzik,bez neho by som to nezvladla. bola viac ako na dne a hodne mi pomohol, spravil pre mna vsetko co mi videl na ociach a bol mi oporou, ked videl ako sa trapim a ja som mu moc vdacna, a do druheho kola ma dokopal a aj moja mama, povedal mi, ked neurobime pre to vsetko, aby sme mali dieta tak ho mat nebudeme, , rob to, co ti robi radost, a chod na miesta, ked citis ohromny klud a tam, kde ti je dobre, mysli na to, co chces zmenit, a ako sa zamestnas myslou na nejaky cas. a pri tomto 2 kole som kludnejsia, muzik je pri mne a myslim, ze je to hodne vidiet aj na pocte folikov 😀 ,

miska32
5. nov 2012

Dievcata ahojte,najprv vas chcem vsetky povzbudit,aby ste mysleli pozitivne,pretoze raz to vyjde urcite,len to netreba vzdavat,musite byt silneeeeee🙂mne sa to takisto podarilo,myslela som len pozitivne a moznost,ze by to nemuselo vyjsr,som si absolutne nepripustala, no a teraz som uz v 7tt 🙂 babulky, zaroven vam chcem PONUKNUT NA PREDAJ GONAL 450 -pero -cele vobec nerozbalene, exp. 4/2013+k tomu cca polku gonalu 900 +cely dekapeptyl (ten ma exp. az v r. 2014) za sumu 50eur. Ak mate zaujem,piste 😉

radka1704
6. nov 2012

@vafinka aha ok diky a ty si ako dopadla vlastne?

vafinka
6. nov 2012

@radka1704 ahoj, no ja este len budem mat opu, asi tak, necham sa prekvapit co bude ☹

tinkatinulka
6. nov 2012

Ahojte kočky, dnes som prišla z nemocnice, 5 dni boja o zachranu sa skoncilo a moje male to vzdalo.Hned ako sa dám dokopy tak idem do zistovania priciny.

marecek1
6. nov 2012

@tinkatinulka to mi je ľúto.... ☹ ☹ ☹ ☹

marecek1
6. nov 2012

@olivia31
@magica78 aj ostatné kočky -
dnes som volala do Heliosu ohľadom našich výsledkov: takže mm má vynikajúci spermiogram, Mudr. Starovecká sa vyjadrila v tom zmysle, že taký dobrý už dávno nevidela,
ja mám výsledky tiež ok: protilátky voči spermiám/placente nevytváram, štítna žľaza tiež ok, aj všetko ostatné, čo ma teraz v rýchlosti nenapadne.
takže dvaja v podstate zdraví ľudia, a nedarí sa. no uvidíme: zajtra idem k svojmu lekárovi na krv, ešte sa zistí poovulačná hladina progesteronu z krvi, a šup po MS do centra, lekárka mi do telefónu odporučila priebežne IUI.

magica78
6. nov 2012

@marecek1 ahoj no super tak uvids co bude po poslednom vysetreni.drzim palce

marecek1
6. nov 2012

@magica78 ďakujem 🙂 som zvedavá teda poriadne...
ja som myslela, že automaticky u mňa bude nasledovať laparkoskopia, na zistenie priechodnosti vajcovodov,
mne sa zdá, že lekárka v centre laparku považuje za viac-menej zbytočnú, keďže som už bola viackrát tehotná, neviem -budem sa pýtať aspoň na neoperačné postupy zisťovania priechodnosti vajcovodov...

ak by som náhodou mala nejaké zrasty alebo niečo vo vajcovodoch, rada by som najskôr odstránila všetky prekážky, ktoré nám bránia počať prirodzene.

marecek1
6. nov 2012

inak babenky, ako dlho sa čaká na IUI?

keď do centra pôjdem niekedy koncom novembra, 10.-11.DC, kedy by bol prvý pokus?
čo sa robí pred tým? myslím ja: aké lieky, injekcie...?

kathrin17
6. nov 2012

@miska32 ahojcek....ja teda uvidim ake lieciky mi naordinuju, ale potom by som sa ti ozvala....my ideme ku koordinatorke buduci tyzden vo stvrtok, tak sa potom ozvem, oki?PS gratulujem a nech to dobojujete do uspesneho konca 😀

magica78
6. nov 2012

@miska32 skus to ponuknut na mam nemam lieky na IVF a ten rozbaleny gonal sa moze pouzivat tusim iba 24 dni po nacatí .gratulujem k //

radka1704
6. nov 2012

@vafinka opu a naco?a co je opu?

radka1704
6. nov 2012

@tinkatinulka dame si oddych a ideme do druheho kola 🙂

vafinka
6. nov 2012

@radka1704 no to je odber vajicok, a v skratke opu