icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

evkafi
15. dec 2012

@kostickabonnie ahoj, tak som bola , srdiecko potvrdene a termin 1.august 🙂

darka2001
16. dec 2012

@evkafi ak sa smiem spytat v ktorom si tyzdni?kedy sa ide posledny krat do heliosi?

evkafi
16. dec 2012

@darka2001 ja som bola v heliose na 29den od vkladu na potvrdenie srdiecka a dali mi vystupne papiere. Bolo to 6+6tt a teraz najblizsia kontrola je uz u svojho gyn v 10tt. ty si kolko od vkladu?

amstelko
16. dec 2012

Ahojte.Má nejaká snažilka skúsenosti s injekciami MERIONAL 75 IU v cykle IVF.

darka2001
16. dec 2012

@evkafi Ja som mala vklad 1.12 a teraz ideme na usg 21.12,takže podla toho ešte minimálne raz do Heliosu pojdeme.Ty si od transferu doma na pn?Kto ťa vypísal na pn a nebol s tým problem?Lebo moj gynekolog ma nechcel nechať na pn aj ked dostal pisomne odporučanie z centra,tak som si vypočula že vymýšľam a ešte take niečo nepočul.Tak vážne uvažujem o zmene doktora.

darka2001
16. dec 2012

@amstelko ano ja som si to pichala pri 2 pokuse IVF,ale neskončilo to dobre.....

evkafi
16. dec 2012

@darka2001 urcite pojdes min. este 1x do heliosu. ja som tam bola dokopy 3x po transfere. ale ty ides po viac ako 14-tich dnoch, takze ti mozno bude vidiet uz aj vacok. ozaj a na krv si uz bola? mas to potvrdene?
ja som na PN od uplneho zaciatku a moja dr s tym vobec nema problem, naopak-este aj ona sama mi to navrhla.
zmen lekara, ja som to tiez spravila

darka2001
16. dec 2012

@evkafi na krv som bola na 13 den po transfere a hcg bolo 1090,ale na usg ešte nič nebolo tak preto znova ideme o týžden

darka2001
16. dec 2012

@evkafi a chystáš sa ostať doma počas celého tehotenstva?

marin.frist
16. dec 2012

@evkafi ahoj, cize v momente ked potvrdia srdiecko, davaju aj vystupne papiere a hovoriatermin porodu? Lebo napriek tomu, ze su tam vsetci velmi mili, niekedy mi pride, ze celkom malo informuju ludi o dalsompriebehu 🙂 mame ist na potvrdenie srdiecka v stredu, tak som trosku napata, ci je vsetko v poriadku ;)

evkafi
17. dec 2012

@darka2001 ja som bola 14den po vklade a hcg som mala 2200 a tiez nebolo nic vidiet, potom som sla o tyzden-bolo vidiet vacok a potom o dalsich 10dni na potvrdenie srdiecka 🙂 ano, chystam sa zostat doma uz do konca a dr s tym ziaden problem nema 🙂

evkafi
17. dec 2012

@marin.frist neboj, ale viem co prezivas 🙂 pri potvrdeni srdiecka mi dali vystupne papiere a povedali termin porodu. teraz sa mam hlasit u svojho gyn v 10tt

darka2001
17. dec 2012

@evkafi brali ti potom o týžden znova aj krv na hcg?

ivka1404
17. dec 2012

@darka2001 tak to potom zmeň doktora lebo moja s tým nemala problem dostala som doporučenie z heliosu a vypisala ma a ked som išla na druhý pokus o mesiac tak s tým zase nebol problém takže radčšej ho vymeň.a prajem ti aby ti to dobre dopadlo 🙂

darka2001
17. dec 2012

@ivka1404 vďaka za povzbudenie,už som dnes volala novej dr či beru nových pacientov a vraj ano, ale aj tam mi je to čudné lebo tam chodím 12 rokov,ale ľudia sa menia.a naozaj mať radšej doktorku ktorá ťa podporí ako doktora čo ma zo vštkým problém a nevieš či potom sa naozaj bude starať a zaujímať o tvoje tehotenstvo tak ako mi mal.

darka2001
17. dec 2012

ešte ak sa smiem spýtať aku dg vám napisal dr na pn ked ste boli po ET,booože toľko skratiek.... 😉

marin.frist
17. dec 2012

@evkafi dakujem za info 🙂
mam z toho celkom stres, ale dufam, ze je v poriadku ... uf, to cakanie je nekonecne.

ivka1404
17. dec 2012

@darka2001 mne napísala normálne akoby som bola tehotná sestrička mi povedala že tak to píšu lebo nemajú akú dáť diagnozu a ked som pn.ku odovzdavala v robote tak si mysleli že som už tehotná 😉
a pokiaľ ide o tích doktorov máš pravdu tehotenstvo je veľmi dôležité obdobie a preto je nútne dôverováť lebo ide o buduci život ja tiež občas pochybujem čím moja doktorka postupuje správne ale chdoia k nej moje kámošky a káždej odrodila zdráve dieťa tak musím jej veríť a moja kámoška k nej dokonca prešla v 5.mesiaci tehotenstva lebo tej svojej nedôverovala a babetko bolo pre ňu prvoráde takže nepozeraj na to koľko už si tám teraz nejde len o teba ale aj o babetko. 🙂

evkafi
18. dec 2012

@darka2001 nie, krv mi brali len 1krat

evkafi
18. dec 2012

@marin.frist neboooj, drzim palce, daj potom vediet 🙂

olivia31
18. dec 2012

@ivka1404 Ahoj tak mám neskutočnú radosť 😀 😀 😀 čo to tu vidím ti čakáš bábo to som nevedela teším sa ako sa to všetko podarilo a kedy však som tu bola nedávno a nič som tu také nevidela čo som zle kukala 😒

ivka1404
19. dec 2012

@olivia31 po neuspešnom ivf sme sa rozhodli skusiť ešte jeden pokus kedže sme mali jedno embryo zamrazené no ale ket-ko bolo neuspešné embryo sa ani len neuchytilo 10.8.mi to volala mikulová tak sme si povedali s mužom,že už to nejdeme riešíť ak je nám sudené byť rodičmi tak to raz príde samo muž si zobral dovolenku a začali sme vybavoť adopciu,kedže sa na novorodenca čáka cca tri roky povedali sme si,že máme dosť času a možno pride aj náše vlastne.povedala som si že skusím posledný pokus na 14.deň cyklu ked býva približné ovulácia sme sa pomilovali 😀 predtým sme mali pauzu tri dni takže spermie sa mali kedy vytvoriť a potom som niejako na to zabudla 5.9. na moje narodky som čákala menštruaciu ale neprišla a neprichadzala dalšie dni tak som si hovorila že to sú bud stresy kedže som sa po dlhej dobe vrátila do roboty alebo je to ešte ovplivnene niejakími hormonámy po ket.a ked menštruacia neprišla ani po tyždni urobila som si test a vyšli // boli sme v šoku ale šťastný.takže nám to vyšlo prirodzené po vyše dvoch rokoch snáženia a trápenia.a vyšlo nám to najbližší cyklus deň splodenia vychadza presne na ten 14.deň ovulky čo bolo 24.8. čiže presné dva tyždne po neuspešnom ket.Tak som si povbedala,že zázraky sa dejú a práve vtedy ked to najmenej očákavaš.a papiere na adopciu sme už neposielali 😉

darka2001
19. dec 2012

@ivka1404 fuha nádhera to určite bolo ešte vačšie prekvapko ako keby vyšlo IVF

ivka1404
19. dec 2012

@darka2001 tak to bolo ked sme s mužom videli ako sa objavuje druhá / tak sme na seba kukali ako puci 😀 pretože sme nečakali že nám to vynde tak rýchlo,ale je to veľká rádosť kedže kvôli mužovim vysledkom na spermiograme nám doporučili len ivf a iui a pritom by možno aj to stáčilo,ale už nerieším čo bolo hlavne je to čo je a čo bude.kiežby káždej vyšiel táky malý zázrak 😀

tinka9075
19. dec 2012

@ivka1404 teším sa velmi s tebou a prajem ti to z celého srdca veru je to zázrak 🙂 🙂 u nás sa tiež taký stal po neúspešných ivfkách sme sa rozhodli že skúsime Brno a šli sme tam na iui a výsledok je ten že čakáme dvojičky a podarilo sa to na 1x aj doktor nám hovoril že je to zázrak 🙂 🙂 🙂

ivka1404
19. dec 2012

@tinka9075 tak to je super gratulujem.prajem,aby sa ti narodili zdráve detičky lebo to si želá kážda žena 😀 a krásne tehuľkovanie.a vraj zázraky neexisujú,existujú len si treba na ne počkáť sú rôzné životné príbehy a budem držáť palce všetkím snažilkám,aby sa im tiež aspoň jeden taký malý zázrak stál.
aj môj muž chcel strášne dvojičky ale je len drobec na začiatok stáči,i ked to najprv vyzeralo na dve ale nakoniec sa ukázalo,že to druhe je cysta.

tinka9075
19. dec 2012

@ivka1404 dakujem snád to dotiahneme do konca no ja som chcela najprv jedno bábetko a potom druhé a teraz budem mat dve naraz 🙂 🙂 presne tak zázraky sa dejú aj ked ich nečakáme 🙂 🙂 aj ja ti velmi držím palce 🙂 🙂

marin.frist
19. dec 2012

@evkafi tak som videla srdiecko, zatial vsetko v poriadku 🙂 akurat mam kusok nad plodovym vackom krvnu zrazeninu, tak sme dostali injekcie Fraxiparine a po novom roku este na kontrolu. Ale uz som sa mala hlasit aj u svojej, tak snad to nie je ziadna hrozba 🙂
Uz mozeme v klude vianocovat ;D ako daleko si Ty?

kostickabonnie
19. dec 2012

ahojte kočky, dlho som tu nebola, lebo ukončujem biznis a od januára patrím už len môjmu drobčekovi v brušku, ktorého vám teraz posielam na povzbudenie 🙂

darka2001
20. dec 2012

kto ide do Heliosu v piatok 21.12?