Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@olivia31 dakujem velmi pekne za informacie, velmi mi to pomohlo, este som pocula,ze treba jest vela bielkovin popri piti toho kvanta vody 😀 dnes som bola na kontrole a mam asi 20 vajicok, ktore krasne rastu.....vraj mi budu znizovat davku, lebo,ze rastu dost rychlo....ale su spokojni s tym, kolko ich je 😀 takze hor sa do pitia....ale tiez mi vraveli, ze nepit cistu vodu, ale vzdy s prichutou, alebo aspon mineralku, toto nevies preco? A inak podarilo sa vam tehu, ci nie?
Dievcata hladam info o car. Viem ze mozen citat strany do zadu ale rada by som pocula viac nazirov na hekios, myslim tym pristup, ochotu, dosiahnute vysledky pripadne vase dalsie postrehy porovnanie s inymi car a pod. Dakujem. Ste spokojne?
@marin.frist ahoj, ako sa mas? malicke rastie? Chcela som sa spytat, ci si mala nejaky problem po ET s OHSS. Ja este sice som len v 2 faze, teda picham si Gonal, ale par clankov som nasla na tuto temu a neda mi to nespytat sa, Vraj je vacsi nabeh prave po transfere ked sa embrio uchyti. mala si nejake problemy a ak, ako si to riesila. V Martine boli trocha skupy na slovo. Su super, len akoby trocha podcenovali informovanost.
zatial dakujem
@cuculik1 ahoj, ja chodim do Martina a som v 2 faze stimulacie, a mozem povedat ze v Martine maju profesionalny pristup k pacientom, su priatelski, ochotni odpovedat na otazky, aj ked niekedy sa mi zda ze je to tam dost rychle, ale ani sa necudujem, zrejme koli velkemu zaujmu museli stanovit aj rychlost aby stihli co najviac pacientiek. Inak v cakarni necakas dlhsie ako 15 min. naozaj. Ja tam chodim velmi rada a doverujem im. v inom CARe som nebola este.
zatial pa
@amstelko Ahoj ak som to ja dobre pochopila keď mi to vysvetľoval lekár tak je to pitie prospešné že ta tekutina odchádza z tela pre to také množstvo vody a hlavne musí byť dobre prekrvená maternica to mne odporučil aj môj gynekol. aj bez toho, že by som išla na ivf aj keď sme sa snažili a chodila som na sono keď mi sledoval ovuláciu a plánoval pohlav. styk ......takže to že piješ je veľmi dôležité pre tvoju maternicu.
@alika36 ahoj, rastieme a dufam, ze v poriadku 🙂
no oni o takychto veciach moc cloveku nehovoria, asi ho nechcu zbytocne stresovat. ja som mala OHSS, prve priznaky sa mi zacali v podstate hned v den odberu folikulov a najviac to prepuklo den po...bola som sa tam dat potom skontrolovat, povedali, ze je to len mierny a ze mam pokracovat v prijme vela tekutin a bielkovin (dr. Krajkovic) a potom pred ET ma len znova pozreli a skonstatovali, ze to nie je take zle, aby ho museli odlozit.
potom sa mi to len postupne vstrebavalo... cize uz po ET som vyzerala ako v 4. mesiaci a teraz v 12tt mam este stale mensie brucho nez som mala, ked sa mi to zacalo naplno 😀
@marin.frist ahoj, dakujem za odpoved. Aj som si myslela, ze nechcu znepokojovat pacientky, ved aj tak kazda nakoniec si najde informacie sama. Trocha si ma ukludnila, dakujem. Aj ja sa snazim pit co najviac, ako sa da. Takze aj bielkoviny vravis? Myslis, ze kazda si tym presla, myslim OHSS? Ale asi ano, to su tie vedlajsie ucinky hormonov, len niektora mozno menej, niektora viac. Tesim sa s tebou, a uz ti aj zavidim trocha, ze to mas viac menej zasebou a mozes sa tesit z malickeho. 😵 . papa
@alika36 no to mi vraveli priamo v heliose, ze vela bielkovin - maso, mliecne vyrobky atd. kazda asi nie, je to proste prehnanejsia reakcia tela na tolke hormony a stimulaciu. ja som mala este 2 mesiace po zvacsene vajecniky, ale teraz uz je vsetko v norme 🙂
@marin.frist ahoj, brala si aj nejake vitaminy, pripadne teraz? ja beriem kys, listovu a skupinu vit a mineralov. Zajtra idem na kontrolu do Martina, tak sa ich chcem spytat ci je to vporiadku. to by nemalo uskodit si myslim. Vkladali ti jedno embrio? Neuvazovala si nad 2? ak ano, neodhovarali ta? Lebo viem ze oni preferuju 1 silne, koli riziku.
@cisielko drzim palce nech to dobre dopadne,ale z vlastnej skusenosti musim povedat,ze az pri 3 ivf som si doma pobudla cele 2 tyzdne az kym sme nesli na krv a konecne to dopadlo dobre.pri vsetkych pokusoch som bud isla do prace hned,alebo som bola doma max 3 dni,takze mozno aj ten oddych tomu napomohol,kto vie......
@alika36 vtedy som nebrala nic, az ked mi potvrdili tehotenstvo, som si kupila kyselinu listovu a potom centrum materna. hej, vkladali nam 1, aj nam to doporucovali kvoli veku a kvoli tomu, ze na prvy raz je to vraj lepsie, tak sme to nejako neriesili. navyse je celkom vysoke % dvojiciek, tak si vravime, ze jedno postaci 🙂
ahojte, tak dnes sme boli na kontrole v Heliose....uz v pondelok,alebo v utorok nas caka OPU...juuuuj ale sa tesim 🙂
@alika36 ahoj k tomu OHSS, ja som pitny rezim trosku zanedbavala a priznaky boli, ze som mala zvacsene brucho a tazsie sa mi dychalo, pichalo ma pod rebrami. Aj tri schodiky mi robili problem. Ale myslela som si, ze je to normalne 🙂 A ked som sla na kontrolu po 14 dnoch, tak mi povedali, ze tam mam 10 cm vody v brusnej dutine a vajecniky 7 cm. Dali mi fraxiparin a podmienku, ze ak sa to nezmensi do tyzdna, tak mi budu tu vodu vytahovat pod narkozou. Tak som zacala poctivo pit a o tyzden tam bolo tej vody menej. Ale trvalo to dost dlho, kym sa to dalo do normalu, takze radsej preventivne pi vodu a papaj bielkoviny, ako by si mala mat potom také ťažkosti 😉
@marin.frist
@kostickabonnie baby dnes som 8.den stimulky gonalom .....bola som aj na kontrole dnes, vsetko bolo v poriadku, akurat mam cystu2,5cm, ale zatial je to vraj v pohode.Ale co ma stve, ze dnes ma uz asi 6ty krat prehnalo.Netusim, ci som nieco zjedla, ale podla mna nie.Myslite, ze by to mohlo byt OHSS?Mam zajtra pre istotu zavolat koordinatorke?Kontrolu naslednu mam az v nedelu.Bojim sa.

Babenky ďakujem za prekopírovanie informácii,čo je to OHSS,toto všetko som si prečítala tiež,presne tieto odstavce,len neviem či zle vidím,ale o pití 4 l vody tam ani stopa.To,že sa zo sliznice a vaječníkov uvoľňuje tekutina,ktorá sa môže hromadiť v brušnej dutine,to som sa dočítala,len kde sú tie 4 litre,ktoré sa majú piť nevidím nikde.