icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lajdacka
25. jan 2013

@magica78 ahojky dakujem pekne za odpoved. ja už teraz dost pijem a to som ešte nezačala pichat až v nedelu ešte som na provere. a ti si ako natom ak sa možem opytat? bola si aj ty PN.

magica78
25. jan 2013

@lajdacka ja som prechadzal z Pnky do Pnky ale keby som mala vtedy pracu tak normalne chodim do prace lebo pichala som si vzdy az vecer o 22 hod ked som vedela ze budem urcite doma

lajdacka
25. jan 2013

@kostickabonnie držim palčeky. ty si tiež tymnto prešla? prosim ta to ICSovat je čo?ja stale neviem čo ta skratka znamena

lajdacka
25. jan 2013

@magica78 jaj tak ale vieš ja robim vo fabryke na 12hodinove smeny nepretržita prevadzka takže celodenky a nočne a dost je to aj fyzicka robota tažke vecy tam dviham a tak.

magica78
25. jan 2013

@lajdacka jasne ,ved som ti napisala ze ak mas na prd pracu jednoznacne chod na Pnku lebo sa ti bude aj zle dochadzat na sono pocas pichania tych druhych injekcii kazde 3 dni keby si bola v praci

lajdacka
25. jan 2013

v pohode zlatko ja viem chystam sa na pn v utorok idem nech mi vypiše pnku. ja viem že sa chodi ja som to už raz podstupila ale neuspešne. a ak sa možem opytat ty si natom ako?

kostickabonnie
25. jan 2013

@lajdacka ano, v oktobri, chvalabohu, uspešne. Ak ma muž horšie spermie, ktoré by sa prirodzene len ťažko dostali do vajíčka, tak sa používa metóda ICSI - na každé vajíčko použijú len jednu spermiu a "nasilu" ju napichnú do vajíčka. Tuším na stránke heliosu majú aj obrázky. 🙂

lajdacka
25. jan 2013

@kostickabonnie dakujem pekne za odpoved si zlata. a moc držim palčeky nech je všetko ok. ja som začala proveru a zachvilku pichat a to ostatne šak to poznaš. už som tim raz prešla ale neuspešne. dufam že na druhy krat sa to už podari. ty si bola kolko krat?

hunka
26. jan 2013

@lajdacka ahojky, tak to sme na tom skoro rovnako ja som tiez na provere a zacinam pichat v utorok 😉 a na pn-ku sa chystam tiez, lebo v praci sa vynatahujem tiez ako kon 😀 tak dufam, ze nam to vsetkym dopadne len a len pozitivne 🙂

alika36
26. jan 2013

@kostickabonnie ahoj, dakujem za povzbudenie, to urcite potrebujeme vsetky 🙂 . ano ja idem ICSovat.

lajdacka
26. jan 2013

@hunka super tak to sme ozaj skoro rovnako natom len ja začinam zajtra pichat. a od kial si? ja som zo žiliny. namaš strach z pichania? ja aj hej lebo prvy krat mi pichala svokra a teraz idem sama tak som zvedava ako to zvladnem ked ja sa bojim ihiel.

olivia31
26. jan 2013

@lajdacka Ahoj zdravím ťa.....ja plánujem začať taktiež druhé ivf po 7 mesiacoch mám tie isté lieky ako ty budem ti držať palce ...taktiež som podstúpila laparosk. mala som nepriechodne vajíčkov. a taktiež nám operácia nepomohla tak sme skúsili ivf no prví pokus bol pre nás neúspešní .Ja som jedla taktiež počas stimulácie veľa bielkovín sam doktor mi to odporučil a taktiež mi to poradili dievčatá na m.k

lajdacka
27. jan 2013

@olivia31 ahojky dakujem za odpoved. tak teda idem jest hodne bielkovin a pijem ako duha samu vodu alebo nesladeny čaj. ja som dnes pichla prvu inekciu a v pohode bala som sa ale dasa to.tak to mame uplne rovnaky problem. a odkial si ja som zo žiliny.

kvietok1605
27. jan 2013

@deinad ahoj a zistili ti že prečo sa ti vlastne tvoria tie cysty? lebo mne doktorka povedala že toto musíme zistiť prečo sa tvoria

deinad
27. jan 2013

@kvietok1605 ahoj, nie nic mi nezistovali, ja mavam len jednu a aj to nie v kazdom cykle, ani neviem, od coho to zavisi. Moja doktorka to nepovazuje za nejake vazne ci dolezite, zatial som vzdy mala vysledy z UZ v norme...

kvietok1605
27. jan 2013

@deinad no tak to aj ja mávam len jednu ja nemám PCO aj ked mne nezmizne tá cysta po MS vždy len niekedy hneď niekedy to trvá aj pár cyklov mne sa už po laparke tiež cysta nerobí nič s cyklom ale pred laparkou mi to blokovalo celý cyklus ani sliznica sa mi nevyjíla tak ako bolo treba za to teraz už niekoľko mesiacov viacerí doktori hýkali akú mám krásnu sliznicu 😀

olivia31
27. jan 2013

@lajdacka Len pekne papkaj a popíjaj vodičku ...a prajem ti bezbolestnú a úspešnú stimuláciu.....ku komu chodíš v Heliose ?

lajdacka
27. jan 2013

@olivia31 a kedy začinaš? už uživaš proveru? ja chodim ku Krajkovičovi on je super. aj pri prvom umelom som bola pri nom.

olivia31
27. jan 2013

@lajdacka Tak to je sranda aj ja chodím ku Krajkovičovi nie ja ešte nestimulujem až od budúcej menštruácie začnem

lajdacka
27. jan 2013

@olivia31 tak to je teda sranda. tak ešte čakaš na menzes. ja už dnes prva inekcia a super pohodička len som nafuknuta ako balon a akosi som sa roziedla.

kathrin17
27. jan 2013

ahojte babulky prosim vas co vsetko ste platili, ked ste mali IVF-ICSI...ked to ratam ICSI 1-8 oocytov 370eur, kazdy dalsi 33eur, predlzena kultivacia 220eur, anesteza 35eur a plati sa potom este priplatok za IVF-ICSI?Tych 165eur?Alebo nie?

olivia31
27. jan 2013

@kathrin17 Ahoj ja som platila za icsi a predľženu kultivaciu 920 eur ale za ivf a anestezu som neplatila .....si samoplatca ?

kathrin17
27. jan 2013

@olivia31 nie som samoplatca, ale v cenniku co sme dostali bolo uvedene ze za anestezu plati aj poisteny, aj samoplatca

olivia31
27. jan 2013

@kathrin17 to fakt tak to nechapem ja so neplatila idem to pozrieť do môjho 😒

olivia31
27. jan 2013

@kathrin17 no ja mám pri sebe bloček čo som ja platila a za žiadnu anest. tam nič nemám ...predl. kultivacia 220€ icsi 370€ priplatok za každý ďalší som doplacala330€ za 10 oocytov ....všetkých dokopy som mala 18

kathrin17
27. jan 2013

@olivia31 a prosim ta kedy si bola na to IVF?

olivia31
27. jan 2013

@kathrin17 02.07.2012 ......no ja to mam tu pri sebe aj cenník nič iné som počas ivf neplatila iba spermiogram čo nám robili dva krát kontrolne za lieky a za predľženu kultiváciu , icsi nič viac a teraz to bude rovnaké neviem kto ti to povedal, že sa platí za anestézu ???

kathrin17
27. jan 2013

@olivia31 nikto mi to nepovedal....ja som to vycitala len podla toho cennika....tak potom sa za to asi neplati...aspon budeme mat peniazky na jedno vajko navyse 😀

kathrin17
27. jan 2013

@alika36 ahoj moja...dnes som ta videla ale bohuzial som ta nestihla pozdravit...vychadzala si akurat z kabinky a nechcela som na teba vykrikovat.Ako si dopadla? Ja dnes idem na pregnyl k tete a v utorok sa ide na to...hm?Ako si na tom?

alika36
28. jan 2013

@kathrin17 ahooj, aj som si myslela ze si to bola ty, ono sa to tak rychle zbehlo ze som tiez akosi nezareagovala mala som v hlave informacie co mi vraveli a stale som si to akosi davala dokopy. Strasne ma to mrzi, snad este bude sanca.
Nuz ja som tiez vpodstate dobre dopadla, vajka su este len 13mm ale ratam ze za 3-4 dni dorastu pri tejto 225 davke Gonalu 🙂 . Este teraz cakam na telefonat ohladom vysledkov a kedy bude dalsia kontrola. Dali mi recept na Pregnyl takze uz to je zapar 😀 . Strasne ti drzim palce aby to prebehlo hladko. A kto ti bude pichacha pregnyl? na gynde? Takze si uz mala aj pohovor s embryologom? ci neskor sa to robi?