Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@hunka pera vyliala???nechapem hej no super keby aj mne prišlo nedelu tak sa tam stretneme to by bolo supiš nahodička že 😀 ale mam sa celkov poho. teraz mam dost behačiek a chystania mamina ma v nedelu 75rokou tak vybavujem salu jedenie sa pomaly chysta nakupuje teraz idem pre torty takže mam dost toho. a ešte chcem niečo slane popict dnes a zajtra.aj ja som ako balon ale sa mi zda že už to nieje take ako na začiatku že už mam to bruško menšie.nie neštipe ja tam pichcem celu ihlu a pohoda len ked tam tlačim tu vodičku tak trošku štipe ale inak nič.no presne tu latku citim aj ja 🙂 mne vychadza pondelok utorok.
@marin.frist presne tak,takze ako pozeram obe sme boli spolu v martine na ivf a teraz sa stretavame v teme termin porodu august 2013 🙂 to sme sa tam mozno aj stretli tak si drzme palce,kolko embrii mate este zmrazenych?
@lajdacka No ja som platila za lieky 320 eur a za pero neplatíš však to ti dajú to ti prepláca poisťovňa to nekupuj .....no a za predľženú kultiváciu 220 eur a za icsi 370 +330 takže celé nás to stálo 920 a koneční výsledok ból okolo 1400 eur prví pokus ivf.....no a teraz som platila 328 za lieky .
@marin.frist my mame este 6 drobcov,na odber sme boli 26.11 a vklad 1.12,do martina uz nechodime naposledy sme boli v 10 tyzdni na ko a usg
@kathrin17 ahoj moja, dakujem za radu, dala som to aj na hlaavnu stranku asist. reprodukcie, ale dam to aj tam kde radis. Bohuzial aj tieto veci sa stavaju, a dufam ze sa tych liekov zbavim, lebo je to vela penazi.
Dnes som bola na kontrole a v pondelok je odber vajicok. Pregnyl mam zajtra. Vajka stale trocha meskaju, dali mi aj nejaku stiplavku do zadku, to bola rana ti poviem. hodinu v aute som sedela na jednej strane zadku 😀 . Vraj dost casto sa stava, ze zene sa pomaly tvori hormon, lebo ma to znepokojuje, aby dozrelo co najviac vajicok do pondelka. 😒 .
Spodok brucha ma pobolieva asi koli vajkam ale inak vpohode. A ako ty? v nedelu mas vklad? a kolke embrijka sa uchytili?
uz sa dobre citis? dlho trvalo kym si sa zotavila po odbere?
@darka2001 my sme mali 16.11. odber a 21.11.vklad 🙂 verim, ze to obom dobre dopadne a o par rokov pojdeme detom po surodencov.. 😵
@hunka ja pluzgieriky tak to možno stoho še ako si pisala že maš sopliky možno? no behačky už som doma konečne boly sme pre torty a ešte som piekla niake slane pečivo. ale už aby bolo po oslave to chystanie je na nervy 😀 no ja ti dam vediet kedy pojdem do martina dobre a možno sa tam ozaj stretneme 🙂
@olivia31 ahoj, to som rada ze niekto ma tiez skusenosti s touto stiplavkou, brrr. Tak ty si si musela viac vytrpiet, ked si ich dostavala zakazdym ☹ . ako si ty natom teraz? ako si pokrocila, uz si po stimulacii? v pondelok ma to caka, a som dost nervozna, lebo niektore baby pisali ze mali komplikacie po odbere. Tak radsej sa pripravujem nato horsie aby som mohla povedat, ze to nebolo az take zle 😀
Mam otazku. Ako dlho ste cakali na schvalenie ziadosti na IVF zo zdravotnej? Mne povedali v heliose ze to bude trvat najviac tak 2 mesiace. Dufam ze to bude skor, uz mi bezi treti tyzden a zda sa mi to ako vecnost. :\
@lucyfromuk mne v heliku povedali ze cca 5-6 tyzdnov, ale baby tu pisali, ze tak do mesiaca....Po desiatich dnoch som volala do poistovne na infolinku a povedali mi, ze je to uz schvalene, dalsi tyzden kym to asi odoslali a potom dalsi kym sa v heliku dostali k tomu, aby mi zavolali 😀 Neboj urcite to nebude trvat tak dlho, v poistovni to nenatahuju, skor mam pocit, ze v centre maju na vsetko cas. Mozes priebezne zavolat na infolinku a budes vediet co a ako 😀
@lucyfromuk tak si tam zavolaj, dam ti cislo konkretne,ak si teda VSZP na schvlaovatela 🙂 ja som volala a potom sa to pohlo,lebo na nas "zabudli"... 😒 ako to bolo bez slov, ked mi to povedali..tak ak si vzp tak tu je cislo 02/20824700 a na druhy den nam aj vloali z heliosu, ze to mame schvalene 😀 ale trvalo im to 7 tyzdnov 😖
@sisulik82 no tak to som aspon trochu pokojnejsia lebo 2 mesiace sa mi zdali teda celkom aj dost. 🙂 uz nech mi volaju z heliosu lebo to vsetko chcem mat za sebou :-\
@hunka no skusim tam v pondelok zavolat ze co sa vlastne deje. Mozno mi to uz aj schvalili tak uvidim. Dakujem za to cislo. 🙂
@lucyfromuk a kedy ste ju podpisovali? Drzim palce, nech ti to skoro schvalia, viem, to cakanie je strasne ☹ Ale ked sa priebezne informujes v poistovni, aspon budes vediet, ci vam to uz schvalili 😀
Ahojte, chodíme od augusta do helíku, čaká nás prvé IUI, chodíme k doktorke Staroveckej , chcela by som sa opýtať , či by som nemala podstupiť pred IUI laparku alebo niečo čo by vylúčilo nepriechodnosť vaječníkov alebo iné prekážky, či si myslíte že to je viditelné aj na sone ? lebo doktorka zatial nič také nespomínala, zatial sme len na dufíku a clostile..

@vafinka no šak prave preto šak uvidim ked pojdem no som strašne zvedava kolko to teda bude 😒