icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

kathrin17
15. feb 2013

@lajdacka nie vajko, ale embryo.....oni ho den dopredu vyberu, rozmrazia a potom vlozia...nevklada sa zamrznute....ak prestanem byt tak strasne unavena, tak pojdeme 🙂 teraz sa furt citim tak, ze len spat a spat a spat...to robi ten utrogestan....

bambula27
15. feb 2013

@deinad Ja by som to vstupne vysetr. velmi rada podstupila v Martine aj s manzelom. Chcem vidiet vsetko na novo, lebo tomu dr. v KE uz akosi neverim. Ako to tam funguje? Kolkokrat tam treba ist na zaciatku?

bambula27
15. feb 2013

@deinad A zajtra velmi silno drzim palce...nech to vyjde 😉

lajdacka
15. feb 2013

@kathrin17 hežiš ja som sa pomylila jasne že embryo 😉 ja už mam z toho miš maš prepač 😀 no to viem že sa vybere den dopredu. len neviem kedy sa vklada po menzese? ja sa tak citim teraz posledne dva dni včera a dnes že by som stale len spala a spala.

kathrin17
15. feb 2013

@lajdacka viem,ze sa sleduje cyklus zeny a caka sa na ovulku, ked mas tvoje vajicko dostatocne velke v cykle, tak sa pichne pregnyl a potom sa ide na vklad, teda aspon myslim, ale predpokladam, ze v pondelok budem mudrejsia...uz sa mi na tu krv ani nechce ist....zase dalsia ihla ☹

deinad
15. feb 2013

@bambula27 tak urcite ze prvykrat musite ist osobne 🙂, vstupna konzultacia je len zhrnutie vasho zdravotneho stavu, ako dlho sa snazite, ako casto, popyta sa vas na rodinne anamnezy, prip. ci ste uz absolvovali nejake vysetrenia. Potom na zaklade toho Vam navrhne mozne riesenie - ci uz IUI alebo rovno IVF a to bude zalezat aj od vysetreni, ktore urobia v centre vam - ultrazvuk, hormonalny profil a spermiogram. na zaciatku je vela informacii naraz, ale su tam ustretovi a vsetko pekne vysvetlia. Cize prvykrat je pohovor a dalsi raz sa objednajte rovno na tie vysetrenia, aby ste cakali co najkratsie a vedeli co najskor, ako dalej. Kolko x tam budete musiet ist potom zalezi naozaj od vysledkov 🙂. My sme tam chodili s manzelom 2 roky, od prvej konzultacie sme 1.IVF podstupili po pol roku.

deinad
15. feb 2013

@bambula27 dakujem, uz by bolo na case po 4 rokoch snazenia 😉

lajdacka
15. feb 2013

@kathrin17 neboj to zvladneš ked si ich zvladla tolko tak ta jedna bude brnkačka 🙂 daj potom vediet ako si dopadla v pondelok dobre 😉

bambula27
15. feb 2013

@deinad juuj, prve IVF po pol roku? Pekne dlho. Ale inak, ved ja som do KE zacala chodit v maji, a prve IVF bolo v oktobri, takze v podstate rovnako. My sa sice snazime o polovicu menej ako vy, ale....obcas som uz zufala. Tak som tajne dufala, ze po tych neuspesnych pokusoch to snad pride aj prirodzene. Ono je to sice stale mozne.....Ale ja by som najradsej keby ze nemusim dlho cakat. Keby sa tak dalo telu rozkazat. ach, ach... Tak teda nech si to stasticko sadne tentokrat na vas. Budem drzat palce zajtra.

katra52
15. feb 2013

Ahojte babulky.môžte mi niektorá dopodrobna napísať ako to v Heliose chodí od prvého vstupu do centra az po otehotnenie,vyšetrenia,ceny,ako prebiehalo IUI poprípade IVF..vyzerá to tak že o 3mesiace nás to čaká tiež.

lucyfromuk
16. feb 2013

@kathrin17 Viem, aj nam povedali, ze nam odporucaju vlozit iba jedno, kedze som este nebola tehotna predtym. 😒 My uvidime kolko vajicok budeme mat a podla toho sa rozhodneme. Vy ich mate dost 🙂

kathrin17
16. feb 2013

@alika36 ahoj moja ako sa citis?Kedy budes testit? A ani som sa ta nepytala kolko mate vlastne mrazacikov?Budem velmi rada, ked sa mi ozves....papa

alika36
16. feb 2013

@kathrin17 ahoj, nuz uz ma to laka sa testovat ale bojim za zlej spravy. citim sa fajn, stale pocitujem spodok brucha, inak o tazko povedat dalsie priznaky, asi je to stale skoro. Planujem zajtra rano, to bude zatial len 8 den od vkladu, co este nemusi nic ukazat. My mame len 1 mrazacika, bohuzial nevydrzali to akosi. Prestali sa vyvijat, takze este 1 pokus mame. Uvazujem, ak toto nevyjde dam si 2 mes, pauzu aj koli praci a ja koli sebe, zregenerujem sa a skusime to v maji.
A ty ako? Stale smutis este? Ved zajtra to bude definitivne az, ak sa stale trapis. 😉

deinad
16. feb 2013

@bambula27 veru chce to vela casu trpezlivosti pevnych nervov a pozitivneho myslenia, teda ziadna"sranda" pre nikoho..ja som v heliose vycerpala vsetky platene pokusy a teraz chodime do brna..aj my si uz zelame nech je toto.ten najstastnejsi pokus 🙂, aj ja ti drzim palce nech to vyjde 🙂

kvietok1605
16. feb 2013

@deinad tak uz to mas za sebou ?

hunka
16. feb 2013

@lajdacka ahojky moja, tak zajtra sa hadam vidme, budme mat dlhsi modry- tmavo modry sverter a leginy 🙂 a mam vlasy asi pod bradu cca dlzkovo 😉 juj tak ale hadam ta spoznam, kratkovlasa a mas tmave vlasy? ja ma take hnede,klasika..ju ci sa tesim na teba 🙂

deinad
16. feb 2013

@kvietok1605 ano dnes bol den "D" 🙂

kvietok1605
16. feb 2013

@deinad tak drzim palce aby to bol den D ktory ti krasne zneni zivot

deinad
16. feb 2013

@kvietok1605 jee dakujem krasne 🙂

kathrin17
16. feb 2013

@alika36 aj my planujeme ist najskor v aprili....ked bude moj mm doma....mama je danova poradkyna, tak v marci ma najviac prace a mna tym padom nema kto zaskocit v robote. Takze preto jeden cyklus nechame naprazdno a na ten dalsi sa do toho pustime, pri mojich 40dnovych cykloch to trosku potrva. Teraz je mm doma, takze az tak nesmutim.Prave mi odisli neterky, boli tu na poobedie, tak som si trosku uzila deticiek.Vyobjimali ma, dali mi pusinky a lepili rany 🙂.Hlavne tie na srdiecku. Som rada, ze tu boli.Citim sa ovela lepsie.Len sa obavam utorka, ked mm zase odide prec ☹.To je pre mna utrpenie ☹. V pondelok uz len potvrdia to co si myslim uz par dni.Vcera bol test takmer snehobiely, takze je to uplne jasne, len dufam,ze kleslo dobre to HCG a co najskor pride MS.Obavam sa,ze bude hrozne silna.Jaaaaa vobec sa na nu netesim.

alika36
16. feb 2013

@kathrin17 tak aspon trocha si mala radostny den, to urcite pomoze na dusi, mat niekoho okolo seba kto ta podpori. Treba dufat.... A ked padneme treba sa znova postavit 🙂 🙂

lajdacka
16. feb 2013

@hunka dobre moja tak sa budeme vyzerat jasne že ma spoznaš mam uplne kratke take strapate vlasy a biely melir 😀 a budem mat čierne nohavice a taku ružovo modru mikinu ja som taky športovy tip 🙂 a kedy tam asi budete?tešim sa na teba 😀

kathrin17
16. feb 2013

@hunka zajtra silno drzim palceky?Nech su vajka pekne 🙂 daj vediet, ako si dopadla...oki? 🙂

kathrin17
17. feb 2013

@alika36 no moja ako?Horim nedockavostou ......ja uz som dnes zacala trosku krvacat.Takze aspon,ze sa mi cyklus nepredlzuje.Zajtra ani nepojdem do Martina, len si dam kontrolne odobrat krv u mojho gynekologa.Nechce sa mi tam ist 120km tam a 120 naspat len preto, aby mi potvrdili, co uz v podstate viem. Tak mi daj vediet srdco moje 🙂

hunka
17. feb 2013

@lajdacka ahojky moja, taka sme sa tam nakoniec nestretli 😒 , lebo ja ked som prisla na 8. tak vysla tehotna mamicka po 3d- ultrazvuku a hned ma bral dnu, tak som vysla bolo 8,10 nevidelai sme ta nikde a trosku som si posedela a sli sme ,ale mozno sa stretneme na odbere, lebo najneskor vo stvrtok uz pojdem i ked zvazoval aj stredu,len uvidi co krv..zajtra mi daju vediet 🙂 a co ty? ja mam vajicok az az...pri dakom 15 tom v rozmedzi od 17 do 12mm som to prestala ratat, 😀 okrem este mensich..a dalsich co diktoval, ale to len v pravom vajecniku v lavo je to kludnejsie, tak uvidime, tam bolo tych velkych len zo 10 😀 a potom uz len tie12 mm..co su asi male ked mam aj 17mm-ove 😀
no a co povedali tebe?mi uz do heliosu asinepojdeme az na odber,ale este sme nemali embryologa, ved dnes sme tam boli 2x ako pichame merional 🙂 taksom zvedava co aako a kedy sa tam teda stretneme, dufam, ze ste prisli v poriadku a vajka boli v pohode 🙂

hunka
17. feb 2013

@kathrin17 ahojky moja, to mi je moc luto , ze to teda 100% nevyslo ☹ ,ale neboj podari sa to na jar, ked bude aj mm domka a... bude to dobre 😉
ja mam vajicok ako daka nosnica, ze sestricka ked diktoval a diktoval sa spytala, ze este stale sme v pravom ? 😀 no len dufam, ze z tej velkej" urody" aj bude tolko plnohodnotnych,lebo co z toho ak ich bude plno a budu prazdne, ci nekvalitne 😒 dost sa toho bojim...zajtra si mam zavolat po vysledky..tak uvidime a ked pichas pregnyl,tak v ten den pichas este aj tych dvoje injekcii? dakujem za silnu podporu, a isli ste si polyzovat, ci si radsej ostala domka s mm? peknu nedelu 🙂

alika36
17. feb 2013

@kathrin17 ahoooj, nuz test bok negativny na dnesny 8 den, stale je to asi dost skoro, ved este mam cely tyzden. ani som necakala zazrak. 😒 ty si kedy mala uz pozityvny? Uz pomaly sa pohravam s myslienkou skontrolovat si veci do prace, ak nic nebude tak od marca pojdem robit. Test zopakujem asi v stredu a kupim si asi citlivejsi ako mam tento a potom to uz necham na osud. Ked si vysadila ultrogestan to ti privola MS?

kathrin17
17. feb 2013

@hunka ahoj moja tak to som strasne rada, ze mas vela vajicok....inak aj mne diktovala doktorka a diktovala....len mi potom povedala, ze niektore mohla naratat aj dva krat, ze sa to rata docela zle, lebo neviem, ktore uz videla a ktore nie.....mysleli si, ze ich mam aj 30 a nakoniec ich odsali 12 a z toho 7 dobrych.Neboj urcite ich bude aspon 10dobrych 🙂 verim tomu. Ked som pichala pregnyl v ten den som pichala este oboje injekcie.Rano som pichla obe, co pravidelne a potom pregnyl vecer o 21.45 som mala svoj cas.Bola som u mojej tety (zdravotnej sestry) lebo som sa to bala nechat na manzelovi, treba to strasne opatrne, aby to nestipalo a hlavne nebolelo dalsie dni.Ona mi to pichla tak, ze som ani nevedela, tak som bola rada. Nakoniec sme ostali doma, teraz sa chystam do sprchy a potom sa chystame konecne do toho kina 🙂. Aj si sa stretla s lajdackou? 🙂
A jasne,ze sa to na jar podari 🙂 pojdeme, ked bude kvitnut orgovan....a kvietky, bude optimizmus a tak 😀. Ale na moje prekvapenie sa aj teraz citim celkom dobre. Ukludnuje ma, ze mame tych mrazacikov.Inak by som bola totalne hotova.

kathrin17
17. feb 2013

@alika36 moja to je este v pohode, na 8my den este nemusi nic ukazat. Ja som mala uz na osmy den ciarku, rano totalneho ducha a poobede uz krasnu viditelnu ciarku, ale bol to 10tkovy test.Ty si mala aky? Ja chodim do roboty od tretieho dna od vkladu, inak by som sa doma asi zblaznila, ja mam problem obsediet. Alebo dlho lezat. A ten utrogestan....ten len zabranuje prichodu menstruacie.....aby udrzal asi v podstate krcok zatvoreny. Ale ja som dole citila akokeby sa mi tam nieco prelievalo.....asi uz krv ☹ tak som utros vysadila este v piatok a dnes uz sa rozbieha ms, este to neni silne, ale myslim,ze zajtra uz to pojde naplno. Radsej tak akoby sa mi to malo zbytocne natahovat.Na teste uz dnes rano nebolo po ciarocke ani stopy.

hunka
17. feb 2013

@kathrin17 no ved myslim,ze s tymi vajockami je to take nepresne...ale uvidime teda streda-stvrtok 🙂 juj trosku sa bojim a dufam, ze vy ste si uzili dnes kino a trosku si si oddychla 😉
s lajdackou sme sa vobec nestretli, lebo ked som tam prisla tam nikoho nemali, tak sme sli rovno dnu a hned vonn, chvilku som sedela, ale nic, tak sme teda odisli,ale asi sa streteneme na odbere, ak by ju teda dali rovno so mnou 😀 ,ked jej povedali uz minule, ze asi v streda-stvrtok 🙂 ale mozno jej to uz aj zmenili,ked bola dnes ved sa hadam ozve a dozvieme sa 😀 tak si uzivaj krasnu nedelu s mm 😀