icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

hunka
21. feb 2013

@lajdacka moja zijes? kolko bolo vajok?

hunka
21. feb 2013

mila dnesna SPOLUTRPITELKA - od trencina, neviem ako sa volas, ale ak si nahodou dnes zabludila sem, tak este raz velka VDAKA za ten cajik a ochotu... 🙂 moc si to vazim... 🙂 dakujem!

kathrin17
21. feb 2013

@hunka odpadavam....ty si ina nosnica 😀 krasny pocet vajok. Super,ze si mala taku opatrovatelku 😀. Okolo mna lietali sestricky.Inak infuzka je paradna vec, po nej som sa citila ako znovuzrodena 😀. Moje zlate a co tie spermose?Mali ste este to rande s embryologickou?Alebo ako to nakoniec dopadlo? Oddychni si moja zlata a potom mi daj infosky, som strasne zvedava.Paaaaa a opatruj sa. Inak solumedrol som mala aj ja....je to taka svina po ktorej ostavaju modriny, ale da sa to vydrzat.Fraxiparine som nemala a aj som trosku rada,ze ti to chcu odlozit, lebo by som bola velmi nerada, keby sa ti nieco stalo.Ten OHSS je velmi nebezpecny. Vy budete mat milion moznosti 😀. 43 krasnych moznosti. To bude detiiiii 😀 cela jedna trieda minimalne 😀

hunka
21. feb 2013

@kathrin17 juj moja, dali sme si oplodnit "iba"20 kusov..lebo aj tak sme platili zato dne 996E a neviem co sa plati este pri vklade to teda bude palka...si predstav, ze si dame 43...tak sa nedoplatime 😀
no a embryologicka dnes nemal sancu prisli sme povedali ,ze chcem 20 opldonit, a ona ze ok a to sme nevedeli kolko ich bude...a ze odmietame darcu..a ona tava ti povie, ze ona len chcela skusit...ze ved isto sa tam nieco najde..a potom velkym navrch napisala DARCU ODMIETAJU! a kriklavou fixou zvyraznila..no take cudne to bolo...ale vpohode..dnes to u nej bolo rychle 😀
a inak lajdacka bola hore z narkozy co by dub,ze ta to znasala waw 😀 😀 proste proficka 🙂
kazali mi vypit denne jeden nutridrink,ale to asi kazdem 😀 tak som to scucla cestou v aute...a teraz som doma spala a spala 😀 😀 😀
budem rada, ked sa ozve aj lajdacka porozprava ako to zvlada 😀
a co ty?aky si mala dnik?kniha docitana?

olivia31
21. feb 2013

@hunka Ahoj tak to si teda mala riadne veľa čo ti nato povedala doktorka? Lebo keď som bola ja na vklad miulí rok v júni v Heliose tak tam bola jedna pani čo mala tiež taký veľky počet vaj. a mali tam kvôli tomu riadne stresy. Chcem sa ťa opýtať či už počas stimulácie vedeli, že ich bude tak veľa. Ja som mala 24 a bolelo ma riadne brucho chodila som pred odberom jak tehotná . Ty si to ako znášala? A čo spravia s tými zvyšnými vajíčkami Dajú sa aj neoplodnene zamraziť ? Ten solumedrol som pichala aj ja. Hlavne veľa odpočivaj držím palce aby sa oplodnilo čo najviac. 😲

hunka
21. feb 2013

@olivia31 tak uz pocas stimulky ich videlii viac ,ale az dnes rano mi povedali ze ich bude asi 40 ale nie je to iste...bolel ma hrozne pravy bok,ale krajkovic povedal, ze bude boliet viac,ale nic viac neprislo 😀 mala som pocit ze ma sekne v krizoch pri kazdom pohybe a brucho som mala ako tehotna v 4 mesiaci... 😀 😀 😀 a ja som stimulovala iba9 dni..aj to mi posledny den zakazali davku a po prvej kontrole mi znizili davku na minimum... 😀 doktorka dnes vyzerala ked sa bavila o ohss tak dost vystrasene, ze asi budem vkladat az ket..a keby nico hned nech jej volam,ze to nie je sranda..a.. 😒 ale ze uvidi musim prist v nedelu na kontrolu..co a ako..tak verim ,ze to vsetko bude dobre a pojdeme na to teraz a chyti sahned fazulka nasa mala 😀 teda dufam, ze aspon daco sa z tych 20tich spravi... 😉
a ty si tiez po ,ci pred odberom?

olivia31
21. feb 2013

@hunka Ja som mala ivf minulí rok to bolo prvé a teraz som dostala menzes a od 16 dňa idem začať druhé ivf ....takže nie som ani pred ani po..... no viem čo práve prežívaš určite to nieje sranda to či ti dnes hovorila lekárka.....a aké dávky si si pichala ja som mala puregon v pere 150 jednotiek .........a určite by ste mali ten vklad nechať na neskôr nech sa to tam dá do poriadku .....a držím palce aby sa to ohhs nedostavilo 😉

hunka
21. feb 2013

@olivia31 pichala som merional prve tri dni150jednotiek a potom uz len112jednotiek, vraj menej nemozu 😒 a ked som bola na poslednej kontrole, tak, ze urcite nech uz nic nepicham.... 😀 proste dobre to zabralo za 9 dni 🙂 tak ti drzom palceky, nech ti to dobre ide 😉 s celou stimulkou

olivia31
21. feb 2013

@hunka No tak to si bola dobrá sliepočka 😀 ......vieš kopec žien by ti to závidelo si zober, že niektoré majú len 10 a aj menej a niektoré aj nič a popritom pichajú konské dávky. Ja ťa tu budem sledovať a budem ti držať palce. To by bol čert pri takom počte aby sa ani jedno neuchytilo 😲

hunka
21. feb 2013

@olivia31 dakujem 🙂

lajdacka
21. feb 2013

@hunka ahojky zlatko dostala som sa až teraz sem. ja som sa prebrala dobre len ma dost bolelo brucho inak som to zvladla celkom v poriadku. tak to maš teda krasneeeeee vajičok 🙂 neboj dopadne to dobre a bude fazulka v brušku. ked sme prišli domou mne bolo tak zle strašne a brucho same krče a aj som vracala ale len samu vodu lebo šak som ani nič nejedla len hodne pila. ale teraz večer som sa zdvihla z postele a už je to celkm dobre dala som si aj od bolesti lieky tak hadam zajtra už bude dobre. ja som mala 11vajičok a oplodnili všetky tak uvidime ja mam volat v nedelu rano ako sa vyvijaju vajka. som rada že si v poriadku lebo si ozaj dost tuho spala ako ruženka 😀 tak sa opatruj a potom hned napiš ako čo v nedelu dobre moja. 🙂

hunka
22. feb 2013

@lajdacka juj moja, tak to si si teda pertpela ☹ ja som veru nevracala ani nic nastastie..ale tato noc.. o pl 1 som sa zobudila ani nadychnut...bolest, islo mi hridnik vytrhnut.. brucho aaaaaaa 😒 tak som si sla na wc - ko a spät do postele,ale bolo mi tak zle, ze keby som vedel,nariedit sma solumedrol a vedela, ze uz mozem, tak som schopna si ho sama bodnut do zadku...do4tej rano som skor v sed chrcalal ako kon..mm mi siel spravit kakavko, tomi vzdy zabere 😀 potom sedel pri mne...az som okolo 5tej zaspala do tej pol7..teraz utekal do lekarne spytat sa ake ihli su muskularky, lebo mame len oranzove a t osu asi subkutanky...tak cakam na neho ako na spasenie, ze nech mi uz pichne... 😒 ale je to trosku lepsie ako v noci,aspon dyycham aj ked s bolestou,ale ncehrcim 😀 😀 😀 ale budete volat aja dnes ako samaju fazulky, nie?o pol9 mame volat..tak som moc zvedava....tak sa mi potom ozviako si spinkala, lebo to poobedie si mala teda fakt priserne, chuda moje!!! 😉
a dufam, ze som na izbe netrepala zo spanku sprostosti, to ja casto zvyknem...tak dufam, ze som vas nepobavila 😀 😀 lebo ja sa prebudim a ty uz nikde 😉 tak pekne oddychuj.

vafinka
22. feb 2013

@lajdacka ahoj, tak super, ze uz to mas za sebou, drzim palce, a tebe hned povedali, ze kolko si mala vajok, ale myslim az po tom, co ich pocisitli po odobrati?? drzim palceeee

lajdacka
22. feb 2013

@hunka ahoj zlatko no ja už dnes lepšie už ma ani tak bruško neboli ale včera to bola hruza ked ma prepuštali tak v pohode ale potom ked sme prišli domou tak take bolesti a to vracanie no des ☹ ale som rada že už je lepšie. chudiatko moja tak ti si si tiež riadne vatrpela bože 😒 ale si musime vytrpiet ale dufam že už ti le lepšie dnes? ja som spala ako tak sice som bola každu chvilku hore ale dalo sa mato mi varil čajičky pomahal mi dvihnut sa z postele tak som mala osobneho asistenta 🙂 nie zlatko nevravela si nič zo spanku pekne si spinkala ako babetko 😀 a ja dufam že som tiež nič nevravela nechrapkala 😀 a dnes som volala tak mne zobrali 11 ale dnes mi povedala že opladnili 9dobrych a že dnes ich mam 6 takže to pomali klesa ale dufam že budu aspon niake dobre strašne sa bojim aby vydržali ☹ no ja som bola už vyspata aj sono za sebou tak som sa išla obliect a domkou.

lajdacka
22. feb 2013

@vafinka ahojky mne hned po odbere povedali že mi zobraly 11 vajičok ale dnes ked som volala tak oplodnili len 9 a ostalo mi ich dobrych 6 zatial. tak zase volam v nedelu ako sa dari mojim malim vajkam 🙂

lajdacka
22. feb 2013

@vafinka zlatko a daj mi vediet ked pojdeš v nedelu a ked budeš volat ako čo dobre 🙂 pekny dnik prajem cmuky 😀

vafinka
22. feb 2013

@lajdacka tak nech sa drzia vajuska, a nech ich je aj 6 do pk. bodaj byyyy 😀

lajdacka
22. feb 2013

@lajdacka vafinka som sa pomylila to patrilo hunke 🙂

lajdacka
22. feb 2013

@vafinka dakujem pekne bodaj by ako hovoriš 🙂 😉 😀

kathrin17
22. feb 2013

@hunka ahooooj moje...no co ako vyzeraju bojovnickovia?Kolko ich mas?Dufam,ze sa ich oplodnilo co najviac.Moc ti drzkam palceky

kathrin17
22. feb 2013

@lajdacka moja to mate krasny pocet....6ks dobrych.....my sme mali tiez sest dobrych 🙂 potom este jedno odislo...takze jedno sme mali v brusku a este 4 zapasnikov mame 😀

hunka
22. feb 2013

@lajdacka juj moja, neboj vajka bojovnicky vydrzia 😀 a neboj ty si pekne spinkala, co sa ta spytali pekne si odpovedala 🙂 a jasne ze ti dam vedeit co v nedelu..dufam, ze to nebude take zle a nicsa nebude odkladat..lezat stale nemozem normalne,ale len v podstate v sede zaspim,aby som dychla a..cele mi to tak v rebrach buble ako sa nadychnem a tlaci ako des...ale to prejde 😉 dnes je inak bolest miernejsia,az skor ze v pohode skor ma stve to dychanie a bublanie a tlacenie...a no ked si sadam je to dost neprijemne, ale to asi kazdej 😀 😀 😀
tak sa moja drzkaj..a popis akosa mas 😉

hunka
22. feb 2013

@kathrin17 tak mojka oplodnili 20 a vydrzalo 17, tak dufam,ze to bude dobre v nedelu 🙂 a co ty?ako zijes?

kathrin17
22. feb 2013

@hunka perfektneeeee ...juj strasne sa s tebou tesim...a vidis kolko bicikovcov vybrali 🙂 nebol problem 😀 som strasne rada s tebou a budem netrpezlivo cakat na dalsie spravicky, kolko ich vydrzi...dufam,ze vsetky 🙂 velka gratulacia. Ja dnes citam hromadu clankov o odkyseleni organizmu, lebo sa tak zle citim po tej stimulke, ze az.Potrebujem ocistit organizmus. Chystam sa k jednej kamoske, co robi pre jednu nemecku firmu a ta ma taky produkt, ktory krasne odkysluje. A je to sol do kupela 🙂 takze sa budem machrat a este aj mi to bude cistit telo 🙂.Tak sa na to uz docela tesim, ale moze az o dva tyzdne, uz teraz sa neviem dockat. 🙂 a teraz by som mala cosi zjest a ist robit cenovky...hrozne moc mi ich chyba na predajni a to je jedina vec, ktora ma absoluuuutne nebavi ☹

hunka
22. feb 2013

@kathrin17 dakujem,si zlata 🙂 tak vies co, prid ku mne aporobime cenovky spolu 🙂 🙂 🙂 keby to tak slo,vak? mne prave mm vari a taaak to tu vonia....tak sa idem pomaly asi tiez napapat..a to odykslenie vo vani..hmmmm to je super sposob, to ja by som aj kazdy den 😀 😀
tak sup papat a potom cenit 😉

kathrin17
22. feb 2013

@alika36 srdco ako sa dari?Co dnesny testik? Som ako na ihlach 🙂

kathrin17
22. feb 2013

@hunka ty si perfis....a co dobreho kuchti manzelik?Moj vie uvarit iba vodu 😀. A rozmyslam, co dnes zbucham, ked sa mi ma vratit z toho Nemecka 🙂. Mam doma akurat kuracie prsia....tak cosi z toho musim vymysliet. No ved aj ja rozmyslam, ze vo vani to moze byt supis pupis 🙂

alika36
22. feb 2013

@kathrin17 dnes som netestovala uz, skusim zase zajtra. Vcerajsi ma dost presvedcil a ktomu aj tie moje zavrate a par dalsich priznakov. Hned potom ti dam vediet. A ako ty? Ustalo ti to krvacanie uz?

kathrin17
22. feb 2013

@alika36 no dobre, tak zajtra budem intenzivne cakat 😀 sice pojdeme asi na lyze, tak sa potom ozvem trosku neskor, ale cakat budem urcite 😀. Je to take cudne, raz zakrvacam, raz nie. Pamatam si na taketo kramy dakedy asi dva roky dozadu a vtedy som aj mala pocit, ze cosi bolo a prisli sme o to.Ale neviem, skratka taky moj vnutorny pocit.Kramy boli ine ako zvycajne, ako aj teraz.Skratka vyse dna prestavky potom zase trosku, potom zase skoro nic, potom zase. Trvalo to asi osem dni, tak este mam par dni casu 🙂.Ale je to celkom ok. Ak by mi to blblo nejak dlhsie, tak s tym urcite pojdem k dokymu.

alika36
22. feb 2013

@kathrin17 a ty si si uz potom nesusala test? co ak? tie hormony zblbnu cele telo, mozno aj tvoje tak reaguje. A tie uzliny su uz tiez okey?