icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

hunka
6. mar 2013

@lucyfromuk no nevieme niekedy koncom mesiaca18.3. idem na usg, tak tam mi uz povedia, ze kedy presne.. 🙂 tak verim, ze ste sa rozhodli spravne, silno drzim palce 🙂

zuzu1108
6. mar 2013

@lucyfromuk Diphereline sa neriedi 😉 . Merional sa riedi 🙂.Nie ja som ho mala normalne v skrinke v izbe, aj tie co mi este zostali tak mam. Myslim ze ani v centre ho nemali v chladnicke, to by nemalo byt pri vyssich teplotach uskladnovane, ale teraz je to ok 🙂 . Ano, ja som mala tiez dlhy protokol.

zuzu1108
6. mar 2013

@lucky29 Ahoj, urcite mozes ist na druhe ivf do ineho centra a preplati ti to poistovna. Mas t ri pokusy hradene poistovnou do 39 rokov. A ked ich nechces embria, by som im to oznamila, nech neplatis za mrazenie zbytocne.

lucky29
6. mar 2013

@zuzu1108
Prvé IVF sme absolvovali v decembri 2012 vložili mi 2 embriá a neujali sa následne sme vo februári 2013 absolvovali KET vkladali mi tiež 2 embriá a tiež sa neujali a ostali nám ešte 3 zmrazené ktoré už nechceme využiť a chceme prejsť do iného centra.Ak sme boli na IVF v decembri 2012 nevieš kedy by sme mohli na ďalší poisťovňou hradený cyklus?
Aký je postup ak chceme ivf v Brne v ČR hradené poisťovňou v SR?

olusam
6. mar 2013

@lucyfromuk Zatial mam len nafuknute brucho,inak mi nic nie je...tak dufam ze ma to obide.Vklad by mal byt v sobotu,skoda ze je to este tak daleko.....dovtedy sa moze vsetko zmenit!Ty kedy zacinas?

zuzu1108
6. mar 2013

@lucky29 Myslim si ze medzi prvym a druhym ivf by mala byt nejaka pauza, ak si bola na normalnom ivf, ked si nemala soft, ale klasicke (dlhy protokol). Citala som ze tak aspon tri mesiace by mala byt medzi tym pauza. Ja som rovno isla na ivf do Brna, ja som nemala ani jeden pokus hradeny poistovnou na SK. A ktore centrum by si chcela v Brne?
Ja chodim do Heliosu ale Brnenskeho. A ak mas VZP, tak ti do 1000€ preplati poistovna naklady, alebo nieco nad tisic €. To musis ale az po absolvovani IVF v Brne poslat fakturu, ktoru ti vystavia a poslat ziadost o refundaciu nakladov. Ale nesmies mat na SK minute vsetky tri pokusy.

lucky29
6. mar 2013

@zuzu1108
Ja som rozmýšľala na Reprofitom Brno, vraj je najlešie centrum, tak neviem. A musí byť prestávka aj po KET ten som mala vo februári 2013 no ale ja si myslím kým spravia všetky vyšetrenia a ...... budú aj tri mesiace.
takže ak poisťovňa preplatí cca 1000 € koľko ešte doplácam ja? my sme mali klasické IVF dlhý protokol a predĺženú kultiváciu.

viva13
6. mar 2013

Ahoj, prosím ako prebieha zistovanie ovulácie v centre? ako často je treba dojsť do centra? mám si do centra priniesť menštruačný kalendár no zaznamenané mám len v tomto roku teda dve, bude to problém? ja si značim do kalendára no automaticky som starý vyhodila, to som ešte nevdela, že pojdeme do centra.

zuzu1108
6. mar 2013

@lucky29 Reprofit si velmi chvalia Slovenky. Ja s nim skusenost nemam. Ale co som citala, tak preferuju vacsinou kratky soft protokol. A myslim si ze sa zmestis do sumy 1000€ 🙂 . Mozno nejakych 200€ by si platila na vyse. Pri KET nemusi byt prestavka. Na dalsi KET mozes ist hned na dalsi cyklus 🙂 .

jalovec
7. mar 2013

A mám ešte otazočku či aj dve?
1- Ked ste si dávali Menopur boli ste doma, alebo marodovali teda ked vas to brucho bolelo?
2- A v ktorý den sa začána pychať Menopur?
3- A po IVF-ke ste mali aj nejaký špacial kludný režim?
4-- ďakujem

kor
7. mar 2013

Ahojte žienky heliosačky,chcem vas povzbudit,nam sa vdaka heliosu 16:2:2013 narodil syn aj ked predčasne v 8.mesiaci,boli sme sice 2.tyždne v Martine v inkubatore,a potom tyžden v nemocnici ale dnes sme už doma a sme v poriadku.S manželom sa nemožeme nan vynadivat od štastia že ho mame.Takže verte že sa aj vam to raz vynde.BABY držte sa.A ešte raz dakujem HELIOSU.

izzie27
7. mar 2013

@kor velka gratulacia a prajem vela vela zdravia. 🙂 🙂 🙂

lajdacka
7. mar 2013

@jalovec ahojky ja konkretne som bola pn od začiatku ako som začala pichat. V ktory den sa picha? to ti presne povedia v centre alebo ked budeš volat tak ti povedia presny den kedy maš začat pichat. Po ivf by si mala mat aspon 2 dni taky kludovy režim ale ako ti pišem tak ja som pn od začiatku a aj dost dievčat to tak ma že je doma ak maš niaku pracu namahavu tak to netreba ryskovat a zostat radšej doma .

jalovec
7. mar 2013

to aj chceme aby ostala doma, a bola na PN, ved sme si dali nato aj poistku, abyboli peniazky a aj priatelka si odpocinula!

jerry23
8. mar 2013

@jalovec ja som ostala tiez doma prvykrat pri provom IVF...tentokrat uz nie...dlho trvala ta PNka a na psychiku to nebolo dobre, lebo som len na to myslela...dnes ma vypisali na PN, ked uz si idem Merional pichat...to uz som chcela ostat doma, lebo ma nejako naposledy vycerpavali a bola som dost unavena a aj ked mas pit 4l vody, tak si viacej na WC ako normalne...xixi...

vy mate poistku na PN pri umelom poisteni?..to ktora poistovna preplaca?

jalovec
8. mar 2013

robi to aj Alianc, aegon a generali, je to pripoistenie k životnej poistke!

izzie27
8. mar 2013

@jerry23 ahoj, tak ako ti to ide? dufam, ze vsetko pokracuje tak ako ma. 🙂

jerry23
8. mar 2013

@izzie27 ahoj...normalne ma chvalili...xixi..ze lepsie reagujem, aj vajecniky boli krajsie...od zajtra merional picham a v stredu do Heliosu na kontrolu, krv a UTZ...a co ty?..co nove?

jerry23
8. mar 2013

@jalovec ja ked som citala vo viacerych vseobecne podmienky, tak toto bolo vo vylukach a vobec, aj rizikove a tak..

jalovec
8. mar 2013

no mi to máme v aegone a su tam dokonca 3 taketo produkty!

mi mame to na samom spodku, a platenie musite platit najmenej 2mesiace!

http://www.aegon.sk/sk/Home/Zivotne_poistenie/P...

izzie27
8. mar 2013

@jerry23 ale celkom fajn, prave som sa vratila od liecitela aten mi povedal, ze mi neodporuca do juna otehotniet az ked sa zbavim baktera v tela.
To som rada ze ta chvalia, len tak pokracuj, ved my ssme radi pochvalene, ci nie? 🙂

jerry23
8. mar 2013

@izzie27 no ved toto...nech to pokracuje..xi

jerry23
8. mar 2013

@jalovec ale tam nie je nikde pisane, co je vo vylukach....a nie je ani pisane, ze rizikove tehotenstvo, alebo IVF alebo podobne centra tam nie su pisane

jerry23
8. mar 2013

@jalovec to je klasicka choroba a uraz, ale toto nie je uraz a ani klasicka choroba...to sa neberie injekcie pred IVF a rizikove tehotenstvo...to maju poistovne vo vylukach...kuk podmienky poistne...

jalovec
9. mar 2013

no to musis mat potom doktora čo ta šup na normalnu marodku. niečo si treba vymyslieť))) niečo ako boleť chrbta, uraz pri športe je vela vecí ktoré sa daju len treba pošpekulovať!

milaciky
9. mar 2013

baby kolko stoji kompletka IVF v Martine, zijeme vo svajci a tu je to na nezaplatenie ☹ dakujem Vam za odpovede

olivia31
10. mar 2013

@milaciky Ahoj nás to celé stálo cca 1400€ . No záleží koľko budeš mať vajíčok a pre aké lieky sa rozhodneš. Držím palce.

jerry23
10. mar 2013

@milaciky nas to skoro 2000 Eur vyslo...ale aj s cestou sme to ratali...

milaciky
10. mar 2013

@olivia31
@jerry23 baby dakujem Vam velmi pekne, pottesili ste ma. Tak IUI skusime vo svajci nakolko to plati zdravotka a na IVF pojdeme na Slovensko.

smokenakova
10. mar 2013

chcem sa spitat ako mam restat fajcit co mam robyt ak dakto vie poradit