Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@rica1 ja som si to tiež v sobotu myslela ale dnes mi povedali ze v stredu ze si mam vecer pichnut pregnyl a ked som im povedala ze v stredu moj muz nemoze tak mi povedal ze nech si ho dam pichnut hned a mame skusit doma ze to nechame na bud mesiac tak verím ze uz nic buduci mesiac nebudem riesit 🙂 🙂 🙂 A tebe kedy robili IUI???dnes???
@magica78 BODAJ BY SI MALA PRAVDU 🙂 🙂 🙂
Ahoj, ja s mm sme boli v heliose 2x a teraz vo stvrtok ma cakaju prefuky, chcu zistit prechodnost vajickovodov a mm musi brat nejake vitaminiky kvoli zlemu spermiogramu a pak nas caka IUI. Skoda,ze cesta za vytuzenym babom je taka dlha :( no snad vo stvrtok vsetko dobre dopadne a zas budeme kusok vpred.
Ahojte, prave sa rozhodujeme do akeho centra pojdeme. Helios mame sice dost daleko, ale ma vynikajuce ohlasy. Chcem sa spytat ako casto chodite alebo ste zo zaciatku chodili do Martina? Ide mi hlavne o to, ze planujem buduci mesiac zmenit pracovnu poziciu a v tom pripade by som si asi nemohla dovolit napr. raz tyzdenne vymeskat z prace tak ako mozem na sucasnej pozicii. Dakujem pekne.
@elje ahoj, podla toho v akom stadiu si ? ak idete len na konzulatciu a vysetrenia tak u mna to prebiehalo nasledovne:
3x krv a sono pocas cyklu /menzes,ovulka a na konci cyklu/ 1x mi to robili pocas konzultacie s mm a on v ten den aj daval spermie na vysetrenie ktoreho vysledky trvaju 14 dni . ked uz mas tie tvoje vysetrenia a partnera ,urobi sa konzultacia a povedia vam moznosti a VY si vyberiete ako budete postupovat.
odbery+sono sa robia rano medzi 7-8.
@elje neboj oni vas preklepnu 😉 drzim palce mozno do vtedy budes tehu .
ja som bola OK a mm mal zly spermiogram a urolog nas natahoval a odporucal nam profertil za co sme vyhodili za pol roka 300€ a to nehovorim co som investovala do cajov ,doplnkov pre sebe , u nas zbytocne vyhodene prachy.
v care nam odporucili tribulus a vitamin E co stoji ,,par korun,, trosku sa to zlepsilo aspon na odber boli lepsie trosku 😝
@elje tiež by som doporučila Helios...ja som bola prvý krát v Bratislave v Gin-Fiv a min. rok som začala chodiť do heliosu...ako som tak sledovala toto fórum, tak myslím, že najviac ľudí a aj dlhšie čakacie lehoty na konzultácie sú v jarnom období, od toho mája...my sme začali chodiť od septembra, to sme boli tuším 2 krát v mesiaci a potom sme cca 2 mesiace čakali na schválenie žiadosti o umelé oplodnenie...lebo nám tak vyšlo z krvi, že bude dobré, keď pôjdeme na umelé oplodnenie...potom sa však u mňa vyskytli zdravotné problémy, tak sme to museli preložiť na február...15.2. som si bola po recept, tuším o takých 9 dní som začala užívať prvé tabletky a o týždeň neskôr aj prvé injekcie...na odber vajíčok som bola 27.3. a 1.4. na embryotransfer...no mala som dlhý protokol stimulácie...býva aj kratší, neviem však ako dlho trvá a zas keď Vám hovoria, že ste v poriadku, možno Vám nebudú doporučovať umelé oplodnenie IVF, ale IUI..
@magica78 viem veľmi dobre, o čom hovoríš...asi pred 6-7 rokmi sme chodili k andrológovi, lebo podľa všetkého to vyzeralo tak, že ja som v poriadku, ale manžel musí podstúpiť vyšetrenie spermií...chodii sme tam neskutočne dlho...manžel užíval neskutočne dlho profertil, ani neviem, koľko sme zaň dávali, ale tiež to bola vysoká suma...nkoniec nám povedali, že môžeme podstúpiť IUI, keď sa nám takto nedarí...bez toho, že by sme pred tým absolvovali nejaké vyšetrenia..jasné, že boli neúspešné...a potom asi po dvoch neúspešných IUI, za ktoré sme mimochodom vtedy zaplatili 6000 Sk, nám navrhli, že či by nebolo dobré vyšetriť moje vajcovody...laparoskpicky...a potom zistili, že mám endometriózu...takže najskôr nás pripravili o dosť peňazí a potom začali hľadať problém...čo teda v Heliose podľa mňa nehrozí...
@magica78 ďakujem pekne...no zatiaľ počas tehotenstva cítim takmer každý deň bolesti, ale ako hovoria lekári, je to normálne...moje telo sa pripravuje na materstvo...teraz sa musím šetriť, lebo placenta je nízko...no a že som otehotnela vďaka skvelým ľuďom v Heliose, to myslím nemusím písať...to si asi každý domyslel.. 😀 😀 😀
si teraz "čerstvo" po vklade? Tuším som zastihla Tvoje meno ešte v čase, keĎ som aj ja bola po ET....ja keď som šla z Martina po ET, tak som v aute ležala...manžel mi nedovolil ísť ani na nákup...že všetko kúpi za mňa....a po transfere som naozaj robila minimum...žiadne upratovanie, iba bežné veci...tento krát sme už nič nenechávali na náhodu...

@ciaaa dakujem 🙂 ale az bud mesiac na koniec ale dufam ze nebudeme musiet ist...