icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

saffi
14. okt 2013

@158 aspon na to nebudes mysliet 🙂

magica78
14. okt 2013

@speedyna staci 20 minut predtym a ona sa otepli

francesca111
15. okt 2013

oni ti daju kontakt na ich interistu a to pojdes do martina do mesta niekam,uz to mam vybavene na pondelok
@saffi

magdus999
15. okt 2013

@speedyna ahoj, neboj nebude to studené, chlad určite nebudeš cítiť, keď si ju pichneš

magica78
15. okt 2013

@francesca111 jaj ale pokial nie si z MT je to to urobit u seba v meste 🙂 a krv u obvodaka alebo gyndosa

janka13587
15. okt 2013

Ahojte ... som tu nová, práve máme za sebou druhú navštevu v Martine, som nervózna a potrebujem sa asi niekomu z rovnakými problémami vyrozprávať.. minulý rok som bola operovaná - endometriózna cysta... gynekológ povedal budď hromonálna liečba alebo tehotenstvo.. nakoľko sa už teraz 3 rok snažíme o bábo, tak jasná voľba bola tehotenstvo.. noo ani po trištvrte roku od operácie sa nepodarilo.. šli sme do martina na kontrolný spermiogram, nakoľko ten prvý dopadol zle ( zlý tvar ) za 14 dní ideme po výsledky ale keďže sa mi po tom trištvrte roku znova vytvorila endometriózna cysta tak nas gynegologička upozornila, že je dosť možné ( ak bude aj zlý spermiogram ) prejsť na umelé oplodnenie.. prosím Vás ktoré to máte za sebou ( najlepšie v Martine) napíšte mi čo nás čaká, ako sa to finančne pohybovalo, čo všetko budeme musieť podstúpiť, na koľký krát sa Vám to podarilo atď. budem vďačná za každú jednu radu, pripomienku.. som veľmi nervózna, bojím sa, pretože naozaj veľmi túžime s manželom po bábätku.. ☹

magica78
15. okt 2013

@janka13587 ahoj. no napisem ako to islo u nas. 3x sono a krv na zistenie mojho horm.profilu,potilatky na spermie a embryo,.. + spermiogram a kedze mm mal zly spermiogrma na 4 navsteve ked boli komplet vysledky nam dali moznost ako postupovat a my sme si vybrali IVF lebo IUI nemalo u nas sancu tak sme hned podpisali ziadost do positovne a cakali cca 30 dni na schvalenie zaidosti a potom sme isli za koordinatorkou kde nam dala recepty na injekcie a lieky a vysvetlila priebeh . treba sa pytat a pytat oni nemaju problem odpovedat na otazky lebo tu ti vzdy s niecim neporadime lebo kazda sme trosku inak na tom a reagujeme na lieky inak. potom som mala dlhy protokol cize zacala som s liekami na 16 dc +pridala som injekcie a skoncila som na dalsi cyklus cca 16 dnom odberom vajicok ktore oplodnili. a o 6 dni vklad 1 embrya. cennik najdes na ich stranke aj je tam vela veci pisanych ze to pochopi kazdy. cena sa odvija od toho kolko budes mat vajicok a kolko budes mrazit,... a nas to satlo cca 1650 €. hlavne sa nezabudni v sanatoriu pytat , ja som si ja papierik brala s otazkami lebo oni ked na teba chrlia kopec novych veci tak clovek zabudne tak lespie si napisat co ta vsetko zaujima a opytat sa priamo DR.

janka13587
15. okt 2013

@magica78 ďakujem ti veľmi pekne, ja som si ten cenník aj pozerala, ale sú tam nejaké že bez poplatku a potom aj s poplatkami.. tak som nevedela čo vlastne prepláca poisťovňa.. Takže 1650 e ?? ty koky, to je riadna pálka.. a to Vám nič poisťovňa nepreplácala ? či keď aj preplatila ale nie všetko? a podarilo sa to po prvom oplodnení? je to bolestivé?
Viem že najlepšie mi bude odpovedať DR. ale pokiaľ prejdú tie dva týždne tak chcem zistiť na čo sa ich hlavnew pýtať, na čo nezabudnúť.. tiež si budem asi písať.. lebo toľko otázok mám, že ani neviem či by som si to zapamatala...

magica78
15. okt 2013

@janka13587 no ja som mala vela vajicok a tiez metodu icsi.
odporucam precitat si vklude tu ich stranku a pisat si otazocky tam to maju naozaj vsetko pekne vyslevtlene. to som pisala cenu co sme paltili mi. poistovna preplaca odber a vysetrenia a lieky co si kupis z casti.
no nepreplaca poistovna tu metodu ICSI , predlzenu kultivaciu ,mrazenie a uskladnenie a cena zalezi podla poctu vajicok . je rozdiel ak mas 4 alebo 15 .

magica78
15. okt 2013

@janka13587 jaj a pre tych co im schvalia poitovna ze na zaklade diagnózy tak pre tych je cennik poisteni

chorucka
15. okt 2013

@speedyna ahoj aj cih nemam v chladnicke mozes ich mat aj v izde do 25C

francesca111
15. okt 2013

@magica78 no ale ja tu na SK nemam doktora,kedze byvam v zahranici a som aj poistena v zahranici,tak to spravim vsetko cez helios,aj tak musim ist v pondelok do Martina,krv mi uz zobrali na predoperacne.

magica78
15. okt 2013

@francesca111 no to je jasne v tom pripade je to ine ako u ostnych bab

chorucka
15. okt 2013

@speedyna 😀 chcela som napisat ze ja ich nemam v chladnicke nejak sa mi pismenka pomotali 😀

magdus999
15. okt 2013

@janka13587 ahoj,nás to vyšlo ešte viac, mala som veľa vajíčok (25), oplodňujú 15 a nám sa podarilo 14 oplodniť, dokonca aj všetky vydržali až do štádia expandovanej blastocysty, takže nás to vyšlo cca 2000€ + náklady na cestovanie a podobne. Ale to je skôr výnimka, i keď pre mňa dosť pozitívna, nemusím ísť opäť do IVF-ka

magica78
15. okt 2013

@magdus999 ja som pHM ani nezahrnala a to nema daleko ale aj tak su to prach zas naviac . tak to si mala inu kvalitku ze tolko ich vydrzalo 🙂

chorucka
15. okt 2013

@janka13587 ja som bola dnes v heliose Ja mam endometriozu a manzel zly spermiogram rozstiepene dna spermii takze tiez ideme na ICSI U mna je este problem ze ja nevie, kedy mam menzes lebo ja mavam ovulacne krvacanie Na 16dc som zacala z proverou a na 21dc som zacala pichat decapeptyl a uz som mala mat menzes lenze to co saom ja teraz mala ako krvacanie tak sa znova ukazalo ze je to ovulacne tak teraz cakam na koordinatorku ci mam pichat decapepti dalej ci nie lebo ja mam dlhy protokol a lekarka povedala ze mi ho asi budu musiet zmenit na kratky pre ovulacne krvacanie Ta cena je u kazdeho ina zalezi aku metodu pouziju kolko vajicok budete mat a aj na liekoch su lacnejsie a su draksie za ktore ak budes chciet si doplatis Nemusis mat strach ja som tiez bola strachopud a teraz tam chodim v pohode A k tej cyste nerob si starosti v centre maju skusenosti Pri odbere vajicok ti ju vysaju ak sa bude dat Ja mam tiez cystu na pravo a nejak ju neriesim lebo psychika robi svoje a ty musis mat cistu hlavu 😉

magdus999
15. okt 2013

@magica78 my dochádzame z Banskej Bystrice do Martina, takže tie náklady na PHM sú opodstatnené, ono sa to nezdá, ale keď si človek spočíta koľko krát som tam bola od júla, tak by to bola tiež pekná sumička 😵 veru, nám sa zadarilo riadne. Aj teraz keď som bola na poslednom KETe, tak sa ma pýtala doktorka, či nejaké ešte mám, tak jej vravím, že ešte 10, tak mi vraví, že som sa určite pomýlila, to máva veľmi málo žien, tak kukla do karty a normálne mi podala ruku a zagratulovala, som sa riadne pobavila 😀 😀 😀

linn32
15. okt 2013

@janka13587 Jani, my sme pri prvom IVF platili cca 1300eur bez PHM..mala som devat vajicok..nemala som pero pri stimulacii ale injekcie..to si mozes vybrat..pero je drahsie..aj moj chlop ma zlu morfologiu..tomu tvojmu asi spravia aj genetiku spermií,v tomto to ma moj chlop v norme..so zlou morfologiou vám budu odporucat oplodnenie ISCI,kde budu spermiu napichavat do tvojho vajicka-odporucam..a k tym poistovniam?! Hovori sa,ze poistovna preplaca do 39roku ženy uměle oplodnenie..je to blbost..zle slovíčko..poistovna prispieva na umele a myslím si ze menej ako musíš zaplatit potom ty..ale to je moj názor,možno sa mýlím..

magica78
15. okt 2013

@linn32 zle si si to vysvetlila to 39 vek. poistovna preplaca odber a ten zaklad do veku 39 rokov alebo 3x samozrejme do roku 39. nie cele . lebo PK a ICSI a mrazenie je podla nasich zakonov nadstandart :( ten zakon je skratka velmi nestatne urobeny

magica78
15. okt 2013

@magdus999 no veru lebo niektore maju aj vela ale nakoniec maju jedno horko tazko na vklad 🙂 veru nezalezi na mnozstve ale na kvalitke 🙂

linn32
15. okt 2013

@magica78 vsak to som myslela,obě hovoříme o tom istom..moj chlap ma zlu morfologiu spermií a poistovna mi uhradí základ pricom ISCI je u nás nevyhnutne..pri takomto indikovanom případě,by nemali ISCI brat ako nadstandard..určite si to myslíme obe,keby tak niekto tam hore na to prisiel by bolo super🙂 Ved budu mat v poistovni viac poistencov,ak nám pomozu mat deticky 🙂 musia to brat zo sirsieho pohladu 🙂

janka13587
15. okt 2013

@linn32 no tak to ja stým rátam že zaplatím viac ako preplatí poisťovňa.. Aj sa Vám podarilo? či ešte nevieš ??
ano urobili mu spermiogram a taktiež aj genetiku.. tak čakáme na výsledok... je to staršné koľko párov teraz rieši tento problém..
@chorucka ja mám tu cystu už druhý krát.. nikto nevie povedať prečo sa to tvorí a to ma ešte viac znepokojuje.. pri každej operácii je veľka pravdepodobnosť znefunkčnenia vaječníku, preto sa toho obávam... už mám jednu za sebou a to mi vyberali v poslednej chvíly, lebo mi praskla...

linn32
15. okt 2013

@janka13587 este cakame..hadam sa to podari..

..ja to mam tak s myomikmi na maternici..odoperovali mi ich a tvoria sa znova..uz dalsiu operaciu by som nechcela podstupit..bol zázrak,ze mi zachránili maternicu..a ta není parovy orgán,cize je len jedna..fnuk..

avlv
15. okt 2013

Dievčatká kedy ste platili za IVF až vtedy ako ste išli na ET?

magica78
15. okt 2013

@linn32 ano presne 🙂 u nas tiez bolo potrebne ICSI . ten zakon uz davno nie je funkcny ...
to povie kazdy kto sa zaobera danou problematikou ze spermiogram ktory bol pred 20 rokmi uplne na prd dnes je to OK a aj tabulky sa upravili ale bohuzial sa to nepremietlo do zakona o uhradach do IVF :(

linn32
15. okt 2013

@avlv pri odbere vajicok..

magica78
15. okt 2013

@avlv nie po odbere sa plati

avlv
15. okt 2013

a to vám už vtedy vedeli povedať koľko zmrazia?

magica78
15. okt 2013

@avlv vtedy paltis za PK a ICSI

janka13587
15. okt 2013

@linn32 tak veľmi držím palčeky nech sa podarí... je strašné čo sa v dnešnej dobe deje...
snáď sa aj my budeme tešiť tak ako ostatné tehuľky .....