Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ahoj.mys.ze asi zasa mic.Vcera som zacala spinit a pokracujem aj dnes a trocha je tam aj krv.mys.ze kazdu chvilu dotam ☹ je to presne ako naposledy,tiez to tak zacalo.Som hotova v piatok mam kont.ale velmy tomu nedavam nadej i ked by som vemi chcela,necitim zebý som bola tehona a som z toho zufala 🙂 🙂 🙂 🙂
Dievčatá na stránke Heliosu čítam, že od 24.12. do 27.12 nebudú pracovať. Ale mne odber vajíčok podľa cyklu asi výjde v tom termíne to znamená že mi posunú stimuláciu na január?
Ma porazí ☹
@avlv ja som bola na vklad 2.11 boly sme tam vlastne 4 a tie dalsie asi isly na kont.a mne povedaly ze robia normalne,ako vych.cyklus.Ale ved ked pojdes tam tak sa spytal.Ja uz dostal menzes krvacam akoby ma niekto rozrazal,mam brat 3utrogestan rano a try vecer.V piatok mam kon.No co uz zbytocne som sa tesila ani na 4 pokus nic.mame ste dva zmrazene ale manzel povedal aby sme isly az na jar.Taze asi az o rok.Drz sa
neboj sa ked mne to nevyslo tak snad tebe,vsak este mas troch casu.Skor ta nebudu lebo to musi bit presne.Ja mala mat odber 28.10,vtedy sa menil aj cas takze hned my vecer volaly by som do 7.30 prisla a uz o 8.00som mala odber lebo sa posuval cas uz nemohly cakat.Inasie som mala mat 9.00.Ja mys.ze oni to beru dobre a nic neodflaknu len bud ty ok,relaxuj.Ja pri vsetrkych 4 pokusom som vzdy lezala nohy hore max.som uvarila obed aj tak nic.Takze neviem kde je chyba ☹ ale uz som si poplakala takze musim ist dalej.Idu Vianoce tak my treba co to dokupit,i ked ten naj.dar nemame 🙂 dik za podporu a drz sa.Ozvy sa potom 😉
Ahojte, chcem sa spytat, ci niekomu z vas meskala mrcha pocas stimulky. Ja picham uz druhy tyzden diphereline a meska mi asi styri dni, myslim, ze je to normalne z tych hormonov, ale neviem dokedy mam cakat, cim dlhsie bude meskat, tym dlhsie si budem musiet pichat tie vrazedne injekcie, z ktorych mam stres kazde rano :o)) Ako to bolo u vas?
@enola neboj to je normalne.ja dostala az na 30 den.Pichaj si kazdy den ako ti kazaly. Oni ti povedia kdy uz dost ale to je a si pichas az do odberu.Aspon mne to tak vysvetlili ked som bola celkom prvy krat.Aby som si stale sledoval lieky poznacila,inac by sme to musely cele absolvovat znova.preto je dobry aj klud ziadne namahanie a dvyhanie tazkych veci aby ti vajicka nepopraskaly a hlavne pi vela vody.Drzim palce. 🙂 🙂 🙂
@158 ved sa celkom snazim byt v klude, ale ved vajicka mi este nemaju ake popraskat, ci? Asi je to aj v hlave, raz som bola na kontrole v lubochni u endokr. a mi volala poobede, ze som mala nejake zvysene hodnoty a mi davala dodatocne robit tehot. test a vraj som tehotna a samozrejme, ze som nebola, boli to len hranicne hodnoty, ale vtedy sa v mojej hlave odohrala "burka" a ako naschval mi mrcha meskala vyse tyzdna :o))
aha tak prepac.hej ved ked nedostane tam pise ze do 32 sa musi hlasit,Ja som dostala az na 30 den.Tiez dom si pichala diphelerlin v prvom kole a potom Gonal a tu jednotku my povedala hned v ten den ako my rano braly krv.Este raz my prepac ze som ta poplietla.Az ked teraz si budes pichat dipherelina a neviem co druhe tak ti zacnu rast tvorit sa vajicka,uz to teraz chapem.Tak sorry este raz.Drzim palce 🙂 niesi truba len chces ako my ostatne aby to slapalo v pohode a aj sa podarilo 🙂
Ahojte 🙂
som tu nová... zbežne som prečítala diskusiu, všetkým, ktoré už čakajú bábätko gratulujem a držím palce aj tým, ktorým to nevyšlo a zvažujú ďalší pokus.
Ja som v prvej fáze prípravy pred IVF. Skúšame prvý krát, vybrali sme si Helios v MT, lebo bývame v ZA a sme s celým personálom veľmi spokojní. Úžasní ľudia, odborníci! A čo som počula.. je to lepšie ako v BA, kde to berú LEN ako biznis.
Dobrala som proveru, týždeň si už pichám decapeptyl (teda ja nie :D pichá mi manžel, on je ošetrovateľ, síce zvierat :D , ale injekcie sa pichajú rovnako ľuďom ako zvieratám, takže s tým nemá najmenší problém), dnes-zajtra by som mala dostať menzes, ale nejako nič... obávam sa, že sa nedostaví... v každom prípade idem v pondelok na kontrolu do MT. Potom budem mať gonal.
Chcela som sa spýtať, či ste niektorá pri liečbe pribrala? Ja mám pocit, že priberám aj z vody a bruško mám ako balón! :D Doteraz som nemala nijaké vedľajšie účinky, všetko je v pohode, po injekcii (picháme ráno, ako nám bolo odporučené) si ešte 15 minút poležím a valím do práce... som maximálne pozitívne naladená, ale som dosť unavená.. vždy som bola nočný vták, zaspávala pravidelne po polnoci, teraz ma o pol deviatej už kláti a zaspím ako zarezaná! :D
Boli ste v druhej fáze na PN.ke? Ja by som sa chcela dať vypísať od budúceho týždňa, keď už budem brať aj gonal.. aby som mala pokoj a nestresovala sa (učím na bilingválnom gymnáziu) a práca je dosť hektická a zaberák na psychiku) a nič nepodcenila!
Ďakujem za prípadné odpovede 🙂
@zuzras tak vás vítame medzi nami 😀 . Aj ja chodím do MT som nadmieru spokojná. Bola som aj v BA - 2 IVF neúspešné a aj kET z nich, prešla som do MT a na prvé IVF (mám synčeka Samka) a teraz som bola na KET a v pondelok idem na kontrolu či je to OK alebo to nevyšlo. Ja osobne som bola doma celú prípravu (som policajtka), takže tiež som nechcela nič podceniť a vidíš mám úžasného synčeka. Takže držím ti palce, nech to vyjde na prvý šup. Možno sa v pondelok stretneme 🙂
@zuzras ahoj, ja som na tom podobne ako ty, až na to, že do Mt idem zajtra a začnem pichat menopur čoskoro, tiež som ako balón, radšej sa nevážim, lebo keby sú to kilá navyše, tak jedine z vody, tak ako za tyzden ci dva neschudnes, tak ani nepriberes tuk, jedine vodu. Ja som síce živnostník, ale tiež mám v pláne pozvolnit tempo.
cau v MT su uzastny ja som bola na INF pred troma rokmi a podarilo sa to na prvy krat teraz mam krasneho dvojrocneho syna a teraz som bola na vklad tak dufam ze sa to tiez podari 🙂 drzte sa
@enola takze niesom tehotna ☹ ja som teraz nic nepribrala ale v prvom kole ked som brala dekapeptil tak som pribrala 11 kg idem zhadzovat na zumbe,musim vyskakat tu bolest.teraz som brala diphereline a menopur a nic kg ok.25.11mam prist este na kont.a dohodnut sa ze co a ako,ale manzel nechce aby sme isly az naJar.A kedze nechcem ho stratit lebo sa trapi aj on tak ideme az na jar.V pond.sa pojdem vypisat do prace 😒 😒 😒 Drzte sa baby.Dnes nas tam bolo vela dufam ze aspon jednej sa to podarilo 😉
Ahojte, ďakujem pekne za odpovede aj podporu 🙂
...z toho, čo som čítala vyplýva, že keď máte mrazené embryjko a idete na KET, tak sa už injekcie nepichajú, či áno? sa informujem dopredu, aby som vedela, čo bude, ak sa nepodarí!
Menzes som stále nedostala, dnes je 31.deň, ale tak, ja som mávala pred tým vždy dlhší cyklus, tak 34 dní, snáď bude všetko ok. Dnes som volala koordinátorke a na pondelok na ráno som objednaná na krv a sono, tak uvidíme, čo bude. Dnes som ostala doma, boleli ma svaly a kĺby a nevládala som ísť do práce.. kašlem na ňu, nik nie je nenahraditeľný, pomôžu si aj bezo mňa! Nečakala som 11 rokov (odkedy som sa vydala, teraz mám 32 rokov) na to, aby sa to potom kvôli práci nepodarilo! Odteraz budem relaxovať 🙂
Inak, mám ešte jednu otázku... máte nejakú skúsenosť s tým, či nejako teplota injekcie ovplyvňuje bolestivosť? Koordinátorka mi povedala, že si ju mám pol hodinu pred pichnutím vybrať, že potom to menej bolí... ja to teda tak robím.. bolí aj tak, ale dá sa to zniesť.
Zuzzi08 a Kaderníctvo, držím vám palce, aby to vyšlo a mali ste krásne Vianoce s bábom v brušku! 🙂
Enola, to dúfam, že je to len voda... lebo za dva týždne mám pocit, že som nabrala dve konfekčné veľkosti 😀 ale tak, čo by som neobetovala, len aby sa to podarilo..
@zuzras ja som mala jedne inj.v chladnicke a jedne len tak volne v izbe ale nemala som nijaky problem pichala som si sama,len uz tesne pred odberom mal vsetko bolelo najviac prsia co Krajkovic povedal ze je to ok.A po odbere my uz bolo ok.Na marodke som bola od zaciatku inj.ale tym ze ja mam tazku pracu bolo lepsie ostat doma.Drzim palce
@158 Ďakujem, ja som sa rozhodla už ostať doma od začiatku pichania gonalu.. decká v škole sú nachladnuté, kašlú, smrkajú, nemôžem si dovoliť ochorieť od nich a chcem mať už pokoj a byť bez stresov!
Ďakujem, myslíme pozitívne a veríme, že sa podarí... a ak nie, tak na druhý krát, uvidíme 🙂
@158 Ďakujem za podporu.. práve som mierne v strese, dnes mám 32 deň a menzes som nedostala, tak neviem 😒 ale veď v pondelok mi povedia.. čo a ako.
To je mi ľúto... viem, že to musí byť náročné.. strašne držím palce.. keby sa dala posielať pozitívna energia, tak ti pošlem za dve kilá!
My čakáme na bábo 11 rokov, ale až teraz sme tak nejako dozreli a sme pripravení spraviť všetko, aby sa to podarilo.
@ka131 su tam skvelí ludia ale bohužial mne nepomohli ale máme adoptovane a rovno z nemocnice 🙂
Ahojte,
my (s chlapom) sme sa rozhodli pre Helios. Uvod vyborny, doktor Krajkovic prijemny takze dojem rozhodol pre Helios. Potom nasledovali nekonecne dlhe vysetrenia. Potom stimulacia a potom zial len jedno zrele vajicko na ktore sme upreli nase snazenie (folikul bolo dosť). A tak sme nervozne čakali na kultivaciu (kazdy den sme to prezivali) a potom nas informovali ako sa rozvija (spomalene). Potom mi predpisali utrogestan a ze cakajte. No a potom na necely 3 den nam oznamili ze nadej je ale je to spomalene no a na 5 den nam oznamili, ze to vobec nevyzera nadejne. Tak sme zacali rychlo na nete studovat vsetko co sa dalo a zistili sme z roznych studii, ze takouto dlhou kultivaciou sa vlastne vysleketuju tie najschopnejsie embrya a tie slabe nepreziju. Taktiez sme zistili, ze vkladat sa mozu aj spomalene (pozor spomalene maju aj fajciarky - novsi francuzsky vyskum treti den az o 4 hodiny) akurat je horsi vysledok ale zial tuto informaciu nam vobec nepovedali. Co nas dost bolelo. Dokonca sme zistili, ze aj vkladanie spomalenych moze byt uspesne len percento uspechu je nizke . Pri vkladani 2, 3 a 4 bunecnych bola uspesnost 25% v Olomouci (ceska diplomova praca) . Tak sme zavolali embryologicke, ze chceme vlozit aj toto spomalene ale stale zive embryo (povazujeme ho za nase dieta). Ta nam oznamila, ze to ich vnutorne predpisy neumoznuju. Co nas uplne sokovalo. Po dalsom volaní sme zistili, ze nakoniec by to bolo mozne len mame podpisat rozne vyhlasenie (zial idealny den pre spomalene embrya sme premeskali lebo take ma najvacsiu sancu 2 az 3 den). Sme sklamani z ich postupu lebo sme zistili dve veci (cim skor sa embryo vlozi tym je vacsia sanca, ze prezije aj slabsie (a my sme mali len jedno) po druhe sme zistili , ze embrya vzdy ked ich idu pozriet tak ich vyberaju pod mikroskop co im nerobi dobre (idealny je kamerovy system ktori oni nemaju). Nie kazdy ma idealne embrya ale chce svoje deti a ich ponuky na predaj oocytov ci spermii su pre nas tazko predstavitelne. Pochopili sme, ze im ide hlavne o dobru statistiku (aj ked urcite aj o zdrave deti ale istotu vam nedaju pri nicom a doporucia amniocentezu). Kedže chcú vkladať 5-6 dnove ktore prezilo utrapy umeleho roztoku( kolko z nich to prezije ?? najdete v inych komentaroch u inych zien) (v maternice je uspesnost vyssia - vyskumy) a pripadne dalsie utrapy zmrazenia zvyšujú uspesnost ivf. Ale nas nezaujima ich uspesnot ale nase dieta ktore sme možno mohli mat, sice s malinkou ale aspon nejakou šancou (takto ostalo spravne oplodnene a spomalene niekde v inkubatore). Štatistiky o tom kolke spomalene by vývoj dobehli vobec nemaju (tak naco utrogestan a pokracujuca kultivacia). Mozno pre tie zeny, ktore maju 10 zrelych vajíčok, je to fajn si vybrat, ktore vydrzia a maju vacsiu sancu, ale pre tych co su starsi a maju jedno dve tri???
Nechali sme ho vlozit na 6 den lebo stale sa delilo a nakoniec suhlasili na nasu zodpovednost. (Aj ked kazdy krat nam oznamili, ze vyvoj je pomaly a asi sa zastavi. (ale nezastavil). tak uz len cakat.
@beruska40 ahoj chápem tvoje pohoršenie no môj prípad bol takýto mali sme v prvom ivf 24 vajíčok po odbere zrelých bolo 18 ale ani to nám nezaručilo úspešnosť, že nám niečo ostane no dúfali sme a si zober, že nám s toho počtu ostalo iba jedno jediné aj to sa neuchytilo a vklad som mala na 5 deň tak že to že si mala málo vajíčok nieje zlé možno aj opačne boli tam dievčatá ktoré mali po odbere 8 vajíčok a s toho im ostalo 6 aj zamrazili a vraj je lepšie mať menší počet pretože sú kvalitnejšie ....a druhé IVF to isté znova pri odbere 18 vajíčok a v deň vkladu bolo len jedno a to má už 35 tt a sa neskutočne sa tešíme to máš jedno koľko ich je a či je vklad na 3 deň alebo 5 až 6 deň .....to je o kvalite toho embrya ja nakladiem vajíčok kopec no sú nekvalitné bohužiaľ......no je to ťažko povedať či by prežilo lepšie v maternici možno áno možno nie ....no si zober, že ja som žiadnu amniocentézu nepodstúpila boli sme na genetickej ambulancii a tam sme to prebrali s lekárkou nakoľko sme mali dobré tripl testy a sono v 12 tt Aj v 15 tt bolo v poriadku tak sme neriskovali a nemali sme žiadnu inú šancu ak by sme boli prišli o toto bábo ...žiadnych mrazáčikov nemáme .....no máš určite v niečom pravdu no potom keď máš takúto požiadavku tak musíš ísť do centra kde to robia aj takto na ten 3 deň vklad no to si treba dopredu pozisťovať.

@leni81 Ahoj ja som tiež mala hematom a krvácala som vo 8 tt no hrôza už som mala smrť v očiach keď som prišla do nemocnice tak už som bola na pokraji zúfalstva no hrôza...keď ma vyšetril a potom urobil sono a povedal, že dieťatko je ok tak som bola šťastná ako blcha bolo to 50 na 50 musela som tam ležať a už sme v 34 tt ......nezúfaj ak je bábo silné tak to zvládne ....držím palce.