icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

beruska40
17. nov 2013

@olivia31
Dakujem za pochopenie. . Hlavne, ze nas vcera sprdli a dnes nam oficialne vysvetlili same zvasty a neoficialne nam embryologicka povedala ze by urobila to iste a vlozila ho. Napisem nabuduce viac

olivia31
17. nov 2013

@beruska40 No tak potom je smutné, že vám nepovedali hneď na začiatku keď ste mali len jedno pri odbere, že ho vložia radšej na 3 deň. Však to či by prežilo v maternici, alebo v inkubátore je jedno pokiaľ by bolo spomalené a nemalo šancu na úspech tak by neprežilo ani tak ani tak ....je iné keď ich viac ako u nás , že stoho počtu sa vyselektuje to najlepšie pretože u nás na š deň ich bolo asi 6 a vtedy by nevedela vybrať najsamlepšie a tým, že ho nechali do toho 5 dňa sa samo ukázalo ktoré je to najlepšie. Netreba sa vzdávať držím palce.

magica78
17. nov 2013

@beruska40 ked mas pochybnosti treba dat podnet na urady...
drzim palce aby to dobre dopadlo a o 2t budes pisat ze budes mamina

magica78
17. nov 2013

damy dnes na STV v spravach bola reportaz o ,,lieceni,, cez internet a diagnostika anamnez
a jedna pani dr. tam povedala ze je OK ze sa clovek informuje a nasledne sa pyta u DR u moznostiach ale nie je OK ak sa lieci internetom lebo sa velmi rychlo moze stat ze zomrie na PREKLEP ...

158
17. nov 2013

@zuzras dik za energiu.Myzeny si fakt toho uzijeme aj ked je vela inf.stale sa dozvedame nieco nove.Uz som to rozdychala ale neviem to brat leharo kemping,ked vidis ako ti ho vlozia viez ze je tam a zrzu nic 🙂 🙂 Od zajtra idem na tu zumbu a kazdu stredu mam spev v skole,ale uz idem to robit len pre seba nejdem hypnotizovat drobca necham to na tej malej dusicke nech dojde sama.Ozvi sa ako si dopadla 🙂

enola
18. nov 2013

@158 no to je skoda, ze to nevyslo, kto vie preco, mna by to zaujimalo, preco to niekomu vyjde na prvy krat, niekomu ani na 30ty, od coho to zavisi, ci so naozaj niekto tam hore robi ciarky a hovori si: "Ty si este celkom silna osoba, treba ta riadne vytrapit, podari sa ti to na 6ty krat." :o)) Ja som pribrala zatim dve kilam ale som stale optimista a hovorim si, je to len voda, je to len voda, je to len voda..

158
18. nov 2013

@enola asi ano.My mame od zaciatku ok vys.Teraz bol speriogram lepsi ako v prvom IVF tak neviem,snazim sa vyhybat mamicka z kociarom a co cert nechcel hned try spolu.Snazim sa divat dopredu ved mame este dva mrazene ale ked pojdem na rok neviem ci to bude mat zmysel ci to udzim v maternici,neviem ☹ od stvrtka idem do prace a to to potrebujem,doma len na toto myslym.Diki 🙂 🙂 🙂

beruska40
19. nov 2013

@magica78 Ono je to tak, ze oni chcu mat najlepsie vysledky a tie sa dosahuju len sa najlepsimi vajickami je to v prvom rade biznis a ten moze priniest dalsi biznis za ktori si slusne platime. Vies cely cas sa vajicko vyvajalo zle kazdy krat nam oznamili ze coskoro sa prestane delit a ked sme velmi trvali na vlozeni tak nas sprdli a vysvetlili nam ze to bude velmi zle a ked sme trvali na tom ze je to nase embryo a ze ho chceme lebo nam patri a nie im tak zrazu tesne pred vlozenim bolo na tom ovela lepsie ako kto kedy cakal. No uvidime nemam chut sa rozculovat len som to potrebovala zo seba dostat a upozornit mozno niekoho komu by sa stalo nieco podobne. Aj tak uz ostava len dufat.

beruska40
19. nov 2013

@olivia31 Tak veru ale oni chcu lepsie vysledky a nechcu znizit pravdepodobnost uspechu... je to aj pochopitelne ale toto je velmi citliva tema a nie je to novy jogurt v obchode takze tu som to necakala

magica78
19. nov 2013

@beruska40 drzim palce a aby bolo dieta zdrave a dobre sa vyvijalo..

158
21. nov 2013

@beruska40 waw aj ja drzim palce.Ako som uz pisala my nejdeme teraz,je to na zblaznenie.Fakt je ze vela sa za to plati a aj tak nic.ja len sklamana ze my ziadne exta problemy a nic,a uz to neriesim nieje tak nieje i ked to velmy boli 🙂

kathrin17
21. nov 2013

@zuzras ahojcek ja som mala presne tu istu liecbu ako ty....na PNke som nebola vobec akurat po odbere som uz ostala doma a po vklade som bola doma este dva dni a sla som do prace....co sa tyka injekcii, tak mne dost pomahalo, ked som si ich vybrala asi tu polhodku skor, nestipalo to tak moc 🙂, mali sme 12oocytov z ktorych nam ostalo 5, jedno sme vlozili a 4 zamrazili, prvy ET nam nevysiel, ale ked sa teraz pozries do mojho pasu, tak KET na ktory sme boli v septembri nam pekne vysiel a uz sa blizime do 14tt 😀, babatko je zatial v poriadku a verim,ze tak budeme aj pokracovat 🙂. Ak by si cokolvek chcela vediet, tak sa pytaj. Ja som Heliosu velmi verila a som rada, ze som sa zverila prave im do ruk. A tebe silno drzim palce. PS gonal ani nebudes citit, tie pera su skvele 🙂

zuzras
21. nov 2013

@kathrin17 ahoj 🙂 dakujem za odpoved! chcela som sa este spytat, ze kedy po neuspesnom ET si bola na KET?
Drzim palce, nech vsetko ide tak, ako ma! 🙂

kathrin17
21. nov 2013

@zuzras et sme mali vo februari a na Ket az teraz v septembri...po ET som 3 mes nemala kramy. potom sme mali naplanovane dake roboty, na konci augusta dovolenka a hned po dovolenke sme sli na to....

zuzras
22. nov 2013

@kathrin17 zbieram všetky infošky.. možno predčasne, ale zaujíma ma to 🙂 pred KET je tiež potrebná nejaká hormonálna liečba? Ako dlho trvá?

kathrin17
22. nov 2013

@zuzras v Heliose nedavaju pred KET ziadnu liecbu, pokial mas dostatocnu sliznicu maternice, tak je to robene v prirodzenom cykle, comu som bola strasne rada....okrem utrogestanu som nebrala vobec nic

zuzras
22. nov 2013

@kathrin17 och.. neviem sa dočkať, sma isto vieš, aké to je... človek sa neubráni tomu, aby o tom rozmýšľal.. V nedeľu idem na kontrolu, krv, sono.. som zvedavá, ako sa mi budú vyvíjať folikuly.. ešte len 3. deň mám gonal, všetko je v pohode, je mi dobre, len, ako som písala, som unavená, ale veď oddychujem, relaxujem, nestresujem... 🙂 doteraz som mala všetko ok, ja som úplne v poriadku, krv, hormóny, sono, maternica, vaječníky, folikulometria, všetko je ok. Tak veríme najviac ako sa dá! 🙂

kathrin17
22. nov 2013

@zuzras my sme to mali tak isto, ja som uplne v poriadku a mm katastrofalny SPG...a vyslo to 🙂 vo februari som potratila v 5tt, ale prvy KET vysiel a uz budeme v 14tt 🙂

zuzras
24. nov 2013

@kathrin17 tak dnes po 5 injekciách gonalu som mala sono, kde boli oba vaječníky ako rozkvitnuté kvetinky! folikuly sa pekne vyvíjajú, mám ich okolo 20 a všetko je OK! 🙂 tak sa tešíme zas o niečo viac 🙂
Dúfam, že ty si ok a aj drobček sa drží ;)

kathrin17
24. nov 2013

@zuzras jasnacka my sme v poriadku 🙂 juuuuj a to sa tesim s tebou....mne vraveli tiez, ze ich mam tolko, nakoniec ich bolo 12, ale ja som teda bola stastna aj za taky krasny pocet 🙂 srdecna gratulacia, len tak dalej 🙂

francesca111
29. nov 2013

ahojte,my sa zajtra chystame na KET 🙂 tesim

korenka17
30. nov 2013

ahojte baby,ja som po stimulácii,mala som až 22 vajíčok,čo som ostala v šoku,ešte v nedeľu ich bolo 11 a v utorok,v deň odberu 22,v stredu napichli 15,ostalo 9,včera som volala,je ich 7 a zajtra ráno o 8-mej volám,koľko ich je a či ideme na vklad...začínam sa obávať... 😖

158
1. dec 2013

@korenka17 neboj ja mala 17 a nakoniec ostaly len try.Stvrty pokus nam nevsiel ☹ a teraz pojdeme az v maji,lebo manzel uz nechce a dost ma to polozilo tak velmy som tomu verila ze uz to vyjde ale co uz.Drzim ti palce na vklad pojdes na piaty den v tych papieroch sa pise ale pojdes este pred tym na kont.teraz uz by si si mala zacat davat utrochestan ak ti to uz nepovedaly.Drzim palce 🙂

korenka17
1. dec 2013

@158 ...dnes som ráno volala a som z toho dosť nanič...ostali len 3,aj to sa nevyvýjajú na blasocysty a zajtra ráno mám volať zas o 8-mej a obávam sa,či vôbec z toho niečo bude...pre mňa je toto posledná možnosť...ano,utrogestan si dávam už od stredy a aj na injekcie som chodila po odbere vajíčok,kedže ich bolo tak veľa,zajtra je už šiesty deň...je to bežné?...boli sme na dnes úplne pripravení...dakujem za podporu

korenka17
1. dec 2013

@158 a mrzí ma,že manžel už nechce pomôcť,môj ano a veľmi,prežili sme si dosť,ja som už po 2 potratoch prirodzene oplodnených

linn32
1. dec 2013

@korenka17 prepac,ze vám vstupujem do debaty,ale uplne ta chapem a chcem ta podporit..ja som podobny případ a z tohto fóra poznám tiez vela dievcat,ktore mali v pohodě dost vajicok a nevěděli sa dovyvijat do blastocyst..nechapem to! Dva krat som bola na umelom a dva krat podobny scénar..vsetko je zvladnutelne,len toto sklamanie je tazko stravitelné..neviem ako ste sa dohodli s embryologickou,ale ak si 5.den,tak asi cakate do zajtra ci sa pohnu vo vývoji..ak chceš povzbudenie u nas sa pri druhom ivf jedno spamatalo a vzisla z neho hatchujuca blastocysta..tak ked si 5ty den,tak pockaj do zajtra a uvidis..drzim ti paste! Nech to vyjde!

korenka17
1. dec 2013

@linn32 ...jééééééééééééj,tak toto sú super slová! 🙂
ano,zajtra mám volať,čiže to bude 6.deň,že sa pomalšie vyvýjajú a sú 3 rovnaké...netušila som,že takto takmer vo finále po tej otrasnej stimulácii budem takto trpieť s nervami...a to som dosť silná.nuž,za pár hodín budem múdrejšia...mooooc dakujem za podporu,dobre sa to čítalo,takto pred spaním 🙂
a ty si teraz ako na tom?

chorucka
2. dec 2013

@korenka17 ahoj nepozname sa le som zvedava ako ste na tom ja idem zajtra do heliosu na krv a sono a ak bude vsetko ok tak hned zacnem z puregonom a decapeptylom mne sa to uz od augusta natahuje a nie sa dockat stimulacie stale nejaka hlupost vosla do cesty To som sa nepotesila ze z tolko vajicok len malo ostane normalne mam strach ci ja tiez tak nedopadnem Ozaj a podla coho sa rozhoduje ci treba predlzenu kultivaciu

korenka17
2. dec 2013

@chorucka držím palčeky,hlavne sa snaž byť v klude počas stimulácie,vajíčka sú moc dôležité!neviem,či musí byť predlžená kultivácia,v heliose je to asi samozrejmosť?

korenka17
2. dec 2013

no,mne to nevyšlo,nakoniec ani jedno embrio... ☹