icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

monka112
15. dec 2013

@ereska ahoj, mozem sa ta spytat, ake vysetrenia ti robili v heliose? a co odnasa vstupny pohovor, my sa tam chystame tiez, 🙂

ereska
15. dec 2013

prisli sme na recepciu vypisali formular na spg a cakali sme do poradia . u doktora sme sa porozpravali pozrel si zaznamy a urobil mi sono sliznica nadherna 11mm a vajko ziadne :( potom mi predpisal lieky lebo mi chceme skusit IUI a tak ked mi zacne menzes mam hned volat a objednat sa na 12-ty - 13-ty den cyklu a potom mi vzali krv na hormonalny profil nakolko mi uz davno krv na toto vysetrenie nebola zobrata zaplatili sme za spg a krv na recepcii a isli domov 🙂 pan doktor bol velmi prijemny 🙂

monka112
15. dec 2013

@ereska objednali ste sa k doktorovi alebo kto tam je k tomu sa ide, dakujem za info

ereska
15. dec 2013

mi sme isli k tomu kto tam bol 🙂 a spokojny

ereska
15. dec 2013

a uz ste objednany ?

monka112
16. dec 2013

@ereska este nie sme objednany, musime cakat manzel bral antibiotika a tri mesiace musime pockat,

javorinka2
17. dec 2013

@ereska ahoj 🙂 My už máme tiež od dr. odporúčanie do Heliosu do Martina, ale neviem kedy mám volať...Stačí tam volať ked dostanem menzes??? objednajú ma ešte ten cyklus prosím ťa?? dakujem za odpoveď🙂

chorucka
18. dec 2013

@javorinka2 ahoj prepac ze sa miesam ale lepsie ked zavolas skorej Mohla by si zacat hned z hormonalny profilom sono krv a tak lebo vsetko ma postup a cas 😉

javorinka2
18. dec 2013

@chorucka vôbec sa nemiesas, som veľmi rada že si napísala;)ďakujem za radu...vieš ja som dnes 16dc a včera bol folic len 11mm a dr povedal nech volám až keď dostanem, ale presne ja sa bojím že potom ma objednaju až kdesi na február:( Sak keby som napr.otehotnela teraz ale len zázrakom tak nejaké sono a odber krvi nezaškodí čo povieš🙂 a ešte raz Ďakujem

chorucka
18. dec 2013

@javorinka2 ja som cakala 2tyzdne zhruba na termin od bab viem ze je lepsie ist hned na zaciatku 2dc mi vzali krv na hp potom som bola ked boli vysledky na sone a hned sme dali ziadost do centra co za 2tyzdne ju schvalili lebo hp sa berie aj podla toho ktori si dc a ak premeskas tak sa ti to cele posunie do dalsieho cyklu a budes chodit hore dole Treba ti to naplanovat aby si necestovala zbytocne 😉

chorucka
18. dec 2013

@javorinka2 kolko dnovi cyklus mas ked si na 16dc mala 11mm folik

chorucka
18. dec 2013

@javorinka2 musim sa pochvalit ja som bola pondelok na opu a teraz cakam ako sa oplodnia vajka a ak bude vsetko ok tak asi sobotu vklad 😎

monka112
18. dec 2013

@chorucka ahoj, mna to cele caka od marca, menim car za helios tak dufam ze budem spokojna, drzim palce nech sa dobre oplodnia, kolko si mala vajok?

chorucka
18. dec 2013

@monka112 mala som 8 a 8oplodnili picsi zajtra mam volat ako to pokracuje

chorucka
18. dec 2013

@monka112 a preco az od marca

monka112
18. dec 2013

@chorucka muz bol u androloga a bral antibiotika tak musime cakat tri mesiace, aj ja chcem metodu picsi, mozem vediet preco vam dali tuto metodu? drzim palceky

javorinka2
18. dec 2013

@chorucka držím silno päste nech vám to výjde;) mi u mňa je to zložité, naposledy som mala 30dňový cyklus, na 15dc ovulka no ukážkové a teraz takto:( niekedy mám aj 60dňové cykly aj viac...preto by som si to tak dopredu radšej vybavovala vieš🙂 mám nutkanie tam volať, ale čo keď zas nedostanem a budem musieť ísť na vyvolavacku a budem vyzerať jak trúbka:( ach bože já máms tým vždy takéto problémy.....

chorucka
18. dec 2013

@monka112 ja mam endometriozu a muz ma rostiepene dna spermii tak navrhli icsi a z muzom sme si povedali ze si dame picsi lebo pri icsi embriologicka rozhodne podla vzhladu ktoru spermiu da do vajicka a nevie ci ta spermia ma dobre dna a pri picsi sa ti z dobrou dna naviazu na tekutinu a embriologicka jednu zobere a da do vajicka Dakujem dam ti potom vediet ako som na tom

chorucka
18. dec 2013

@javorinka2 podla mna zavolaj Krajkovicovi povec aky mas problem a on ti povie co bude najlepsie Ja by som zavolala za to nic nedas Myslim si ze ti navrhne hned ako dostanes menzes aby si prisla Ja som to mala zlozite lebo tiez som nevedela kedy mam menzes ja som totis mala krvacanie a Krajkovic zistil ze je to ovulacne tak sa mi to cele posunulo Dali mi proveru a pichat decapeptil mala som zacat dlhy protokol lenze na sone zistil ze mam 3foliky tak to stopol po foliku mi ostala cysta tak dalsi cyklus som mala antiku aby cysta zmizla a hned ako som potom dostala menzes tak som zacala uz kratky protokol dali mi decapeptil a puregon a teraz uz cakam na vajka ako preziju

monka112
18. dec 2013

@chorucka no napis mi potom, kto zistil ze mas endometriozu mala si niejake priznaky? ja si chcem dat spravit hysteroskopiu v heliose tak uvidim co mi na to povedia

monka112
18. dec 2013

@chorucka a volala si dnes ako sa maju embryjka?

chorucka
18. dec 2013

@monka112 mne zistil urolog presne 2009 maj Casto som mala problem z mechúrom bolest jak fras a moj obvodak stale len antbiotika az ras mal dovolenkua zastupovala ho lekarka a ona povedala ze mam ist na urologiu a na sone nasiel 6x3 cm utvar na mechury a az do mechura dovnútra prerastene nevedel co to je tak ma operoval a bral vzorku len sa mu nedalo zobrat dost velke lebo to mokvalo ci co tak ma poslal na ct potom asi mal podozrenie na endo a o tyzden som sla na gyn. na laparoskopiu kde vzali vzorku A dali liecbu na 12 mesiacov Endo mi tam nechali lebo by som prisla o pol mechura a hadicka by ma neminula tak to liecbou o polovicu zmizlo ale stale mam bolesti jak fras Presne mi napisali kedy mam volat aj hodku a volala som vcera o 8.30 a zase mam volat zajtra o 9.30 a este v sobotu ak bude vsetko ok a hned mi povie kedy mam vklad ak sa im bude darit

monka112
18. dec 2013

@chorucka a beres uz niejake lieky od odberu? ktore je to tvoje ivf?

monka112
18. dec 2013

@monka112 mozes mi napisat kolko ta to zatial vyslo to cele aj picsi?

chorucka
18. dec 2013

@monka112 ja som mala odber pondelok a uzivam utrogestan A je to moje prve IVF

javorinka2
18. dec 2013

@chorucka určite zavolám, za to nič nedám..aj ja som sa liečila decapeptylom pol roka( mala som endosku ľahkého stupňa na pravom vajecniku:( a asi ešte mám keď sa stále nedarí:(

chorucka
18. dec 2013

@monka112 manzelov spg 17€ kedze mal zly tak siel este na halosperm a ten stal 100€ Moja krv na kapacitu vajecnikov 12€ Pregnyl 12€ UTrogestan 15€ krv na infekcne 1,5€ vydatie receptov 1,3€ a decapeptyl balenie 7striekaciek 17€ ja som potrebovala 11ks a puregon 3ks po 600(IU) 192€ jedno cele mi ostalo este Po odbere som platila predlzena kultivacia 220€ Icsi 8 vajicok370€ + picsi 80€ Lenze menozes porovnavat mna a teba lebo to zalezi na liekoch su aj lacnejsie lieky a tej istej kvality rozdiel je len v tom ze ja som mala puregon pero a su lacnejsie verzie len v klasickej striekacke co si sama davkujes a je rozdiel aj v spg ak su ok tak za oplodnenie vajicok ta nebude stat nic

monka112
18. dec 2013

@chorucka moja nemas to cele komplet spocitane?

chorucka
18. dec 2013

@javorinka2 mne endoska z vajecnika zmizla a neviem ci vdaka provere co som uzivala 10dni alebo po decapeptile tiez 10dni alebo po antike co som mala 1cyklus moj gyn. bol z toho vedla a ze mi to zmizlo

chorucka
18. dec 2013

@monka112 okolo 1100€