Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@koida ahoj, my sme objednaní na 14.1.prosím ta ktorý dc si?? ako to prebiehalo?? kolko to trvalo? 🙂
@koida Ahoj, ja tam chodím aktuálne, minulý mesiac som bola prvý krát na konzultácii a dnes mam za sebou prve IUI🙂))
ahoj, my sme tam boli 5x a 11. decembra mi robili 1x IUI no a zatial to vyzera nadejne 🙂 mrcha nedorazila, na teste // a hcg na 16 den po IUI 504 🙂 no dufam ze to vyjde
@duda1983 super drzim palce.My pojdeme na piaty pokus ale az v maji alebo jun.April mam este kont.prsniky mam tam hrcku,a vobec niesom v pohode tak vyriesim najprv toto a potom dalsie,Ale uz ma obysla ta radost a bojim s a ze znova sa to nepodary a neudrzim to ☹ beriem uz dva mesiace aj kyselinu listovu tak neviem ☹ uvidime potom ale radsej sa netebi lebo bude to boliet zas ako doteraz ☹ ale tesim sa ze pride dalsi drobec 🙂 🙂
ahojte baby.... tak my sme boli prvýkrát 19.12.2013 na konzultácii a dozvedeli sme sa všeličo... napríklad že ja mám problémy a môj dr to nevedel zistiť pritom na sono som bola tento rok asi 5 krát... všetko nám povysvetľovali a teraz sa rozhodujeme ako ďalej. Keďže my sme trochu komplikovanejší prípad celková suma sa vyšplhala na celkom slušnú sumu a nikde nie je záruka že sa to podarí.... strašná dilema
@jana954 ahoj. A to vam vsetko povedali hned na prvej konzultacii? My na prvu konz. ideme zajtra, tak som strasne zvedava. My vlastne uz pozname svoj zdravotny stav, presli sme si toho uz nie malo...Toto je nase druhe CAR, ktore navstivime, je sice od nas 170km, ale verim, ze to bude lepsie. Ako to prebiehalo? Bola "debata" a tebe spravili sono?
@javorinka2 prvá konzulatácia bola rýchla,vlastne sme sa zoznamili s našou lekárkou,sympoška(
MUDr. Katarína Starovecká),urobila mi sono,všeličo sa nás povypytovala a 16.1 ideme na odbery podla ktorých nam povie čo a ako ďalej....taaak som zvedavá.... 😉 odkial ste baby? 🙂
@koida ja som zo žiliny ďakujem za odpoveď🙂
@mariajuraj držím päste snáď ti vyšlo..daj vedieť;)
@javorinka2 ja som z KNM
@bambula27 ahoj, no my sme tiež niečo vedeli, a mali sme aj výsledky s genetiky. Takže nám pan dr len vysvetlil čo a ako, rozpísal nám úkony ktoré by nás čakali, sumu nám rozpísal čo nám preplatí poisťovňa a čo budeme doplácať my, potom mi spravil sono, zobrali krv a dostala som pokyny ako ďalej keďže na sone zistil veci, ktoré môj dr nezistil pričom už 1,5 roka mám problémy s menštruáciou a predtým bolo všetko OK. Ale môžem povedať že sú tam veľmi zlatý, milý a ochotný.... na všetko odpovedia len sa treba pýtať.... držím teda palce.... 🙂
@javorinka2 jeej tak to máš blízko,my sme z Trečnína.14.teho držím palce,potom napíš,čo a ako 🙂 🙂
@bambula27 tak to cestovanie bolo hrozne. rano o piatej sme vyrazali cesta trvala 3 hod tam ma za 5 min odbavili a 3 hod spat. ale teraz uz budem chodit len k svojmu lekarovi a vysledky budem volat do Martina. Su tam dost ustretovy k tomu ze sme z daleka a netahaju nas za kazdu cenu k nim.
@koida ďakujem,určite sa ozvem;)aj tebe želám veľa šťastia
@jana954
@duda1983 dievcata, dakujem 🙂 Tak sme spät doma, Dr. Krajkovic 1* - fakt pristup na urovni. Len ten, kto nezazil nieco horsie, tak moze byt s Heliosom nespokojny. Moja prva skusenost v prvom CAR - tak to ani 50% z nich. Clovek moze len lutovat, ze stracal cas niekde, kde to nemalo zmysel. Dr. sa rozhodol nam dat este moznost skusat prirodzene (jeho rozhodnutie) s Clostilom + Pregnyl, vraj sanca tam stale je a podla dalsieho sona on uvidi, ci to ma vyznam skusat, alebo rovno na IVF. Takze zajtra zacinam Duphaston, potom od 3DC Clostil a asi 14DC ultrazvuk. TAkze tak, ale moje prve pocity su velmi dobre..... Aj manzel bol prekvapeny, lebo to prve CAR prenho bolo ... bez komentara.
@beruska40 ako si prišla na to, že 3 dňovému embryu je lepšie v maternici? veď aj žena, ktorá otehotnie spontánne, tak až 5 dňové embryo sa jej usadí (uhniezdi) v maternici, 5 dní putuje vajíčkovodom do maternice...takže pokiaľ viem, trojdňové embryo nemá v maternici čo robiť (čaká ho bunkový, homeostatický a nutričný stres) píšu tu: http://www.sanatoriumhelios.sk/predlzena_kultiv...
Dievcata, neviete mi povedat, ako sa volaju tie vitaminy na spermiogram, hovoril vcera o nich dr. v Heliose, ze mame si pytat letacik na recepcii,...no nezabudli sme? Samozrejme 😠
@jasna
Ahoj bezproblemov sa mozu prenasat aj dvojdenne a trojdenne (donedavna sa to vsade tak robilo). Predlzena kultivacia je na to aby sa vybrali tie najschopnejsie ktore tu kultivaciu preziju kedze sa tak zvysuje pravdepodobnost otehotnenia spravne sa vyvijajucim embryom. Vidno to uz ale dobre aj na dvojdennom ci sa spravne vyvija. Kultivacia je neprirodzene prostredie ktorym sa snazia dosiahnut podmienky v tele zeny. A takisto velke riziko hrozi pri vyberani embryi z roztoku pod mikroskop, ze budu poskodene alebo znicene preto sa to robi len niekolkokrat . Helios este nema vybavenie kamerami ktore by zabezpecili, ze vajicka nemusia z roztoku vyberat. Niektore Nemecke aj Franzuske univerzity doporucuju kultivovat 5 dni iba v pripade ze zena ma viac ako 4 embrya a takisto podla nemcov zavisi od veku zeny cim starsia a s mensim poctom embryi tym kratsia kultivacia. Dlhu kultivaciou 5-6 dni tie menej schopne nepreziju a daju sa vybrat tie najschopnejsie.
http://www.reprogenesis.cz/umele-oplodneni/kult...
http://www.kinderwunsch-uni-muenchen.de/blastoz...
http://www.urbia.de/
A mozno ta zaujme aj tento vyskum, ktory potvrdzuje, ze cakanie na blastocystu viedlo k mensiemu poctu transferov a pri rozdiele len 3 % v prospech blastocysty ( to znamena ze vela zien cakalo na blastocystu ale transferu sa nedockalo) a dalej to potvrdzuje, ze mrazenie bolo uspesnejsie pri 3 dnovych viac ako 5 dnovych. Je tam toho vela aj vo Francuzstine ale ta sa tazsie preklada.
http://www.wunschkinder.net/aktuell/wissenschaf...
ahoj zienky, mam mensi problem. ide o injekcie Diphereline dnes som pichala 5 davku a mam pocit ze som si ju dala zle nakolko mi v mieste vpichu zostala skareda cervena skvrna, po hodine mi to spuchlo a vyzera to ako vyrazka. podla mojho nazoru som ju strekla do tuku a teda sa chcem opytat aky dopad bude mat vynechanie jednej davky. za par dni zacinam s Merionalom a neviem ci mam teraz pokracovat v pichani ako keby sa nic nestalo alebo prestat a nechat to na dalsi cyklus. ako velmi dolezite su injekcie Diphereline? dakujem a Stastny novy rok

je tu niekto kto chodí aktuálne do Heliosu?My sme dnes boli na prvej konzultácii..... 😉