icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

mirus1510
6. jan 2014

@magica78 a mala by som o tom asi informovať aj mojho gynekologa, ze tam ideme.... ?? či ???

aluska01
6. jan 2014

@magica78 dakujem...ešte blbá otázka ale chcem vedieť načo sa mám pripraviť aj po finančnej stránke...ako je to s financiami?pozerala som cenník ale ako je to so základbými vyšetreniami?

magica78
6. jan 2014

@mirus1510 nie nemusis oni tak ci tak keby bolo nutne IVF potrebuju svoje skompletizovane vysledky a aktualne . a nepotrebujes tam doporucenie

magica78
6. jan 2014

@aluska01 zakladne sme platili spermiogram 17€ a krv tusim 1,5€
ale potom podla toho aka bude vasa anamneza ..

aluska01
6. jan 2014

@magica78 dakujem...ešte musím spracovať mužíka 🙂

magica78
6. jan 2014

@aluska01 neboj povedz mu ze takych ta je kadzy den aspon 20 ako je on .. ze to je bezne v dnesnej dobe
a inak zabera aj ked mu povies ze kolko krat si ty bola na koze 😀 drzim palce
mozno skoc nam odprucili kupit vitamin € a tribulus a upravit zivotospravu 🙂 ako mudra zena mu ju zmenis ani si to nevsimne 😀

aluska01
6. jan 2014

@magica78 tribulus a ečko berie už 4 mesiace....stravujeme sa celkom zdravo a aktívne bicyklujeme...takže neviem...každopádne pokiaľ jemu neurobia spermio tak obvodný gynekolog nemôže riešiť u mna dalšie vyšetrenia...a kedže už dlhšie mu vravím že sa nedarí a on mi neurobil ani hormon.profil tak bude na schodnejšia cesta nejaké centrum...kde nás naraz vyšetria obidvoch a muž nebude musieť ísť na 10 krát ...do kelímka

magica78
6. jan 2014

@aluska01 no gyndosi neviem preco to neradi riesia ☹ ako keby nechodili na sympózia a nevedeli aky je stav ..
neboj mozno motyka vystreli a co ste mohli ste uz urobili z vasej strany 😉 zdrava strava,pohyb,vitaminy 🙂
NEBOJ ONI VAS TAM PRETUKNU a pod jednou strechou 🙂

mirus1510
7. jan 2014

@aluska01 ahoj vidim ze aj vy sa odhodlávate íst do nejakého centra, my sme na tom podobne, moj dokor mi síce hormonálny profil urobil no zatial nikde neposlal mojho manžela, tak sme sa rozhodli ze ideme do martina, kde nam urobia vsetky komplet vysetrenia pod jednou strechou .... 🙂

aluska01
7. jan 2014

@mirus1510 no áno zvažujeme...muž mal pred 12 rokmi zlé výsledky a keďže sa nedarí tak sa ho pokúšam presvedcit či to neskusime touto cestou...a asi martin.ešte sme sa nedohodli kedy sa objedname ale dlhšie ako do konca februára by som nerada čakala...mám už 34...ak to má vyjsť tak čím skôr a ak nie...aspoň budem vedieť na čom som...kedy idete vy?

duda1983
8. jan 2014

@158 ahoj. tak dnes som bola u lekara na UZ a uz bolo vidiet 8 mm "bodku" 🙂 takze sa tesim ze konecne po 7 rokoch sa to podarilo a hned pri prvom IUI. drzim prsteky aby si sa aj ty mohla o par mesiacov tesit 🙂

158
8. jan 2014

@duda1983 super velmy sa tesim a drzim palce aby ste boly celych 9 mesiacou co najviac v pohode.Tak to je dlhy cas my 5 roky ale mozno sa terto rok podary 🙂

158
8. jan 2014

@chorucka Prve IVf sme maly 5 zmrazene,3 vklady a ni.teraz 2 IvF 1 vklad a 2 mame zmrazene.A opät nic.Chcela som ist este v decembri aby my daly dva ale manzel nechcel lebo toto uz bolo na mna vela a ktomu my zomrel Ocko a v sep.mynasly hrcku na prsniku.V aprily idem na kont.ultra ak budem ok tak budem volat Martin.Beriem aj caje a chodim aj na masaze verim zr to zabralo lebo maser nic nenahmatal tak sa velmy tesim a na jar prileti bocian 🙂 🙂 🙂 🙂

jana954
9. jan 2014

Takže zajtra opäť Martin.... druhé sono, tak uvidíme čo nové sa dozvieme.... baby musel si manžel spraviť spremiogram v Heliose alebo mohol aj inde???

dasaa
9. jan 2014

@jana954 neviem ci moze aj inde .Ale najlepšie je v Heliose tam mu urobia dokladne .

magica78
9. jan 2014

@jana954 presne ako pise @dasaa asi bude potrebne ho tam urobit lebo oni robia omnoho podrobnejsi ako u urologa a rovno ho prikldaju ked tak k ziadosti na IVF ked ze potreba

dasaa
9. jan 2014

@magica78 viem ze my sme mali od urologa a aj tak chceli urobit v Heliose.Co si myslim ze je to ovela ovela lepšie .Ako pises podrobnejsie vysetrenie urobia

magica78
9. jan 2014

@dasaa presne aj my sme mali 2 od urologa ale to boli len take nijake ...

dasaa
9. jan 2014

@magica78 ked sme boli v Heliose a uz boli urobene vysledky zo spermiogramu normalne sme nechapali (skor povedane ze sme neverili )ako vsetko zistili z tych vysledkov .aky clovek je

magica78
9. jan 2014

@dasaa no my keby sme nesli za tym drbnutym urologom mame minimalne pol roka k dobru lebo nas stale nechal v sachu a nepovedal ake su moznosti az po polroku samozerjem po uzivani kury profertilu ktoru na m odporucil a mohli sme mat 300€ usetrených ☹

dasaa
9. jan 2014

@magica78 moj gynekolog bol taky .Stale mi hovoril ze na dieta mame cas .Tak potom som mala cistu pri vajecniku musela som ist na opraciu bo len tak sa to dalo prec.Tak potom ked som mu povedala ze sa nam nedari a chcely by sme mat babo .Tak povedal ze teraz po operacii je to normalne ze sa nam nedari ze mame dat tomu cas .To uz preslo viac jak rok.Potom zase to iste som mu povedala tak poslal manzela na spermiogram tam mal manzel vysledky dobre.Tak moj gynekolog povedal ze nevidi problem aby sme nemohli mat babo.Mame skusat uz som mala dost nervy na to.Tak ma zase poslal na operaciu ci mam prechodne vajcovodyy ci ako sa to vola.Vsetko bolo v poriadku uz presiel dalsi rok.Tak to sa to dost dlho natahovalo az som zobrala kartu a isla k druhemu.Koli takemu prepaceni debilovi sme stratili 5 roky

magica78
9. jan 2014

@dasaa no to verim ☹ este dobre ked chces ist do sanatoria nemusis mat odporucanie od svojho dr .. lebo niekotrý ako keby na hlavu padli ...a cas leti

dasaa
9. jan 2014

@magica78 presne tak je to smutne ze su taky lekári .Ale musim poklopat kolp kolp klop odkedy som zmenila gynekologa ani raz som nebrala antibitika .Co o tamtemu sa to neda povedat kazdy mesiac mi daval antibiotika a este ja som bola ta zla bo som odisla od neho.Mozem dakovat svojmu gynekologovi ze ma zobral k sebe.Ked som prisla k nemu po prvy krat ani ma nevysetril len sa ma opytal kde je problem.Ak som mu vsetko povedala a chcel vediet aj meno byvaleho gynek.tak sa len cudoval bo bol jeho ucitel.Hned ked sme skoncili nas rozhovor tak on nam poradil aka moznost je a ze na vyber nechava na nas.Len nam povedal ze to robia aj v Kosicach .No najprv som volala do Kosic dr Hermanovy po rozhovore po telefonate som z neho nemala dobry pocit jednoducho mi to pripadalo cim skor skoncit telefonat a prist vtedy ked mi skonci menzes.Nakoniec sme sa rozhodli pre Martin Helios a som velmi rada ze sme tam boli.Taky pristup perfektny som este nezazila.Pekne sme sa objednali a aj vsetko super vysvetlili.Len skoda ze uz doktorka ktora nas mala nastarosti tam nerobi ☹

beka25
9. jan 2014

Caute, ja som sa dnes objednala do Martina, ideme uz 23.1, tak som zvedavá čo nám povedia a dúfam, že sa tohto roku konečne podarí. 😀

dasaa
9. jan 2014

Ahoj @beka25 nech vam vsetko dobre dopadne 🙂

magica78
9. jan 2014

@dasaa jaj myslis dr. Gatovu ?

dasaa
9. jan 2014

@magica78 ano len som si nebola teraz ista ako sa volala .

dasaa
9. jan 2014

@magica78 poznala si ju ? bola si pri nej ?

magica78
9. jan 2014

@dasaa ano na prvych konzultaciach 🙂 ale je tam nie sice tak ukecana ako ona ale super dr.Culbova

dasaa
9. jan 2014

@magica78 chodis k nej teraz aka je mlada alebo starsia .A helios je stale rovnaky alebo sa nejak zmenil .Mozno o rok pojdeme tam