Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@magica78
@dasaa ďakujem baby za odpoveď mali ste pravdu.... my sme síce mali dva spermiogramy spravené ale treba urobiť u nich..... takže ja po piatkovej konzultácii som si vybavila potrebné vyšetrenia a objednali sme sa s manželom : ja na operáciu polipu a manžel na spermiogram.... a potom už len čakať, dr. vravel že by sme mali mať schválenú aj žiadosť lebo sme si ju podali hneď na prvej konzultácii.....
@adka666 ďakujem..som cca 40 km od MT a zajtrajšok sa blíži...mám z toho spg nervy..Zostanem blba pred nimi..ale čo už tak poviem nech mu too urobia nabudúce...lebo vieš včera večer sme mali sexik a to je kratka absencia...Keď som sa minulý mesiac objednavala tak sestrička sa pýtala na mužove meno tak asi mu to budú chcieť urobiť a ako to tam prebieha??
@javorinka2 za málo. No a ako to prebieha. Ja budem omnoho rezervovanejšia, ako niektoré baby z tohto fooora. Nie je to nič také waaaaaau, ako to tu niektore popisujú. Treba si uvedomiť, že toto je oo bankvníctve asi druhý najvýhodnejší biznis. Na oboch sedeniach som mala pocit rezervovanosti lekárov.Ale sú slušný, dajú priestor na otázky a vysvetlia. Koordinátorky sú už familiárnejšie🙂
@adka666 hmm..sak zajtra sa ozvem..uvidím
Takže ahojte babenky píšem tento príbeh pre snažilky ktoré si myslia ze zázraky sa nedejú!!!A dejú !Ale pekne po poriadku!V maji 2012 prisli krute slova ze uz nikdy nebudem mat deti prirodzenou cestou a tak sme sa rozhodlize absolvujem umele oplodnenie v martine v oktobry 2012!Presla som si vsetkym od A po Z az nakoniec prisla nestastna mrcha!!!!plac slzy zufalstvo!Potom som si povedala no nic oprasime sa a pojdeme dalej ale az na novy rok!Bol november 2012 a ja som si uvedomila ze nieco mi chyba a viete co to bolo?MRCHA!!!!!hned som utekala do lekarne to bolo rano a kupila som si dvoj test. Bol negativny ☹! Povedala som si to nič planý poplach tak som si povedala že sa vyberiem na vianočné trhy a zabudnem na to.Stále som na to myslela a nedalo mi to pokoja tak som doslova sadla do auta a utekala domou urobit 2 test a viete co tam bolo?krásne dve // .Dnes je Január 2014 a ja sa teším so svojej 5 mesacnej babiky.A co stoho vyplíva?neverit doktorom doslovne nakolko moja mala bola splodena prrirodzeným sposobom a psychicka pohoda.Mile snazilky prajem Vám aby ste uz coskoro zazili takyto isty pocit.A verím tomu ze aj hormony ktore som si pychala do bruska urobili svoje 🙂
@radka1704 Je nad slnko jasné, že v tomto zohráva veľkú rolu psychika. Neviem ako u vás, ale my sme sa pre cestu IVF rozhodli slobodne sami, bez akéhokoľvek doporučenia lekárov. Dokonca nám aj v Martine pri každom sedení bolo povedané, že z tohto sa deti rodia ( máme jedinú dg. a to zlú morfológiu spermií, len 2% dobrých ). Ja som dokonca otehotnela prirodzene a veľmi rýchlo a to po cca 4 mesiacoch snaženia 🙂 Bohužiaľ to trvalo len 6.tt. To som prešla bez neakých psychických ťažkostí a začali sme sa snažiť rýchlo znova. Depka prichádzala potom každomesačne viac a viac, keď sa nedarilo a nedarilo. Večný kolotoč, búšenie cez ovluláciu a potom sklamanie keď prišla mrcha. Preto sme sa rozhodli pre IVF, lebo to, že som sa na to dala mi dáva pocit, že pre to niečo robím a že to bude mať cieľ a tým sa moja depka dosť odbúrala a cítim sa nabudená 🙂 Držím si palce a verím, že sa to podarí 🙂
@adka666 ahoj..tak 1. konzultácia za nami, mne zobrali krv a mužovi spermosky...Idem brať duphaston a potom clostyl 3xdenne...14. DC kontrola, uvidíme aké budú výsledky🙂 Som rada..zase krôčik bližšie k miminku...teda dúfam;)
@javorinka2 Takže zobrali aj spermošky aj napriek neabstinencii 🙂 Tak super. Ty máš neaký problém s ovuláciou, že dali duphaston a clostyl ? Žiadosť do poisťovne ste dávali tiež, či čakáte na výsledky a potom? Ja počítam dni kedy si už konečne začnem pichať 🙂))) To je taký paradox chcieť čím skôr niečo, čoho sa bojím jak čerta 🙂))) Teraz som 3.dc, takže ešte 20 dníííííííííííí 🙂)))))))))))))) nech už to je
@adka666 noo zobrali, ale povedala som že sme mali styk v nedeľu o oni že nevadí...No áno ja mávam anovulacne cykly, endosku ľahkého stupňa snáď už vyliecenu( pol roka decapeptyl) a ešte k tomu PCO..na 14 dc kontrola a povedia aj výsledky dnešných vys.Do poistovne sme ešte nič nepodpísovali...ja som už clostyl brala cca 10 cyklov s prestávkami, ale veľa ovulacnych cyklov aj tak nebolo:( Uvidíme či bude stačiť len IUI, dúfam že hej;( A ty ako, bola si už na IUI??Držím silno päste;)
@adka666 a eešte sa chcem opýtať.Keby boli výsledky o.k.aj folik akurát urobia IUI hneď ?? Myslím 1. cyklus u nich;)???
@javorinka2 Ohľadom IUI neviem nič. Ja som prišla s tým, že chceme IVF. My máme len 2% morfologicky dobrých spermí a zvýšenú viskozitu, nevidím tam veľkú šancu pri IUI. Ani nespomenuli IUI. Bola som len prekvapená, že vraj stačí, ak sa to oplodní v skúmavke, vraj ani ICSI netreba a ja som si myslela, že práveže keď máme tak málo dobrých, tak bude treba vyberať najlepších bojovníkov 🙂
@adka666 ahaa, no ktovie aký bude náš spg...a koľko trvá kým poistovna schváli výkon..?
@javorinka2 a vyste nikdy nerobili spg? Ja mam vszp, trvalo to viac ako mesiac. Kočky z dôvery to mali za 3 dni🙂
@adka666 robili 4.roky dozadu..Bozeee to až mesiac?? To ma porazii.Je mi čudné že sme o tej žiadosti nehovorili..
@adka666 ahoj, my sme boli na prvej konzultácii v decembri a hneď sme vypísali žiadosť, keď dr videl manželov sprermiogram tiež sme sa začali baviť len na tému IVF. Objednali mi už injekcie a ja idem budúci týždeň na zákrok a potom už môžeme ísť na to aspoň tak povedal dr. A ja radšej dopredu nechcem nič vedieť.... len viem že si budem pichať injekcie.... a s tebou je to ako??? 😉
@javorinka2 Hej, veru tak dlho. Ja som bola s nervami na pokraji a to som to riešila cez známosti priaml vo VZPa aj tak to trvalo od 18.11. do 27.12. Ale boli sviatky v tom, takže rezerva. A pokiaľ chcete IUI tak tam si myslím že do poistovne asi nič netreba, to si asi hradíte sami mám taký pocit.
@mirka1011 Môžem potvrdiť,mysme pred rokom mali oveľa horší spg. Nasadila som: vit e 100 mg, zinok 15 mg denne, selén 100 mcg denne, kyselinu listovú a L carnitin. Z koncentrácie pod 15 mil.na ml máme dnes 44,5 mil , všetky pohyblivosti cez 54%............bohužiaľ sa nam paradoxne zhoršila morfologia........mobil furt v gatiach, čo už 🙂
@adka666 uvidím vi nám urobia IUI alebo IVF podľa výsledkov

@adka666 tak to si nepamatam. Ja si tieto lekarske veci malo pamatam.