Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@smoulinka13 Ahoj, tak ako si dopadla na kontrole? My sme boli dnes na kontrolnom spermiograme, vysledky o 10 dní.....
@mariajuraj Ahoj kontrola dopadla dobre, uz mam dost folikul konecne 🙂 na kontrolu ideme piatok a odber vajok bude pondelok 🙂 vy idete teda za 10 dni znova? a potom aky postup?
@smoulinka13 Ano, o vysledky si máme volať o 10 dní. Na poslednej konzultacii sme vypisovali ziadost do poistovne, tak za 10 dni si mame volat s lekarom co dalej...teda iste je ze ideme na IVF. Super, ze mas dost folikov, drzim palceky. 😉 Urcite daj vediet este o sebe
@mariajuraj tak drzim palce aby ziadost bola schvalane co najskor. Nam ju v poistovni schvalili za 4 dni, aj som stale cakala a cakala a nakoniec som tam volala(do pistovne) po 4 tt ze co s tym je a povedali ze uz je davno schvalena..hm pekne..tak ked tak si zavolaj aj skor.
Fiiiha! 4 dni? tak to super ze tak rychlo, lebo baby hovoria ze to trva vyse mesiaca......ozaj este som sa chcela opytat....predoperacne ti robil obvodak alebo sa da aj v Heliose?
@mariajuraj samotna poistovna to schvali rychlo len to dlho trva kym ti to daju vediet 🙂) no predoperacne sa v heliose nerobi, isla som svojmu obvodnemu a ten ma poslal na interne (tam mi brali krv na rozne testy, robili EKG, moc a poslali ma na kardiologiu).zacni si to co najskor mne to celkovo dokopy vsetky vysetrenia a vysledky trvali asi 10 dni
@mariajuraj No ja mám inú skúsenosť, mne žiadosť schvaľovali vo VSZP mesiac a pol a nie je pravda, že mi to len z Heliosu nedali neskôr vedieť, lebo ja som si to tlačila v poisťovnim, takže viem presne, kedy to konečne schválili................poisťovne majú svoje taktiky, aby napríklad v jednom mesiaci nemuseli preplácať 10 000 IVF 🙂))))) Dievčence z Dôvery to majú obyčajne za 5 dní. Na predoperačné dostaneš v Heliose výmenný poukaz a urobíš si ho v rámci svojho bydliska kdekoľvek na Internom oddelení. Správa od interného platí jeden mesiac. Okrem anesteziológie, to sa urobí už v Heliose pred OPU.
@adka666 ja som tusim cakala na schvalenie mys.az 2 mesiace,uz neviem presne.Inac sa to na mna nejko sype,mala som prac.uraz mam popalenu ruku 3 stupen 4 perect,takze dobrovolne som doma,do konca mes.Ale uz je to vraj lepsie,pre mna je to skarede,ale som rada ze my nepopalilo tvar.V aprili by sme uz chcely ist na dalsi vklad tak sa psychicky na to pripravujem.vdrzim vam vsetkym palce 🙂 🙂 🙂 🙂
Tak my ideme zajtra na svoju prvu konzultaciu,kt. uz asi bude smerovat len jednym smerom - IVF, nakolko aj kontrolny spg. spred tyzdna tam dopadol velmi zle..podla andrologicky ale vraj bude postacovat na ivf ak sa nic nepokazi.Kocky ja sa tam strasne bojim...musim si sama zakazat internet a rozne diskusie o ivf,lebo mne je uz teraz na odpadnutie a to este nic nepicham...A coho sa zacinam obrovsky bat je to,ze IVF nakoniec nebude,lebo to nebudu chciet spravit kvoli tomu ze mam Crohnovu chorobu(chronicky zapal tenkeho creva),ze mi nedovolia stimulku a vdaka diagnoze mam aj nizku vahu co bude podla mna problem pre stimulaciu....
Dufam, ze zajtra moje obavy v centre zmensia a povedia ze to pojde, a ze to zvladnem.Tak prosim drzte nam zajtra palce
@smoulinka13 Ahoj Smaoulinka, tak dnes som na Teba myslela, dufam ze všetko dobre dopadlo, ked budes mat cas, daj o sebe vediet 😉
@mariajuraj ahoj dakujem 🙂 my sme boli vcera na kotrole a predlzili mi to, idem na odber az stredu :( tak este 2 dni cakam a cakam uz sa mi neda nic robit, stredu sa ti urcit ozvem ako som dopadla.v nedelu som mala 20 folikov to je dost?
@smoulinka13 Ahooooj, prečo to odlozili?neboli ešte dosť veľké? lebo ja si myslím, že 20 je veru pekné čislo 😉
@mariajuraj povedali mi ze moje telo zacalo reagovat na hormony az neskor, lebo na 3 DC mi zvysili davku, dovtedy som nereagovala..no tak hadam to nie je neskoro..nie je potom mensia sanca ked bude v podstate vklad dost neskoro a blizko prichodu menzesu?
@smoulinka13
@mariajuraj
@adka666 babenky čaute..Dnes 2. konzultácia u Krajka.Spg a moja krv O.K.Dnes som 14 dc a folik má 13mm a sliznica 8mm..A ak všetko klapne tak v sobotu IUI..Bola som minulý rok aj na laparke a tá dopadla tiež O.K.Krajko nám povedal, že máme vysokú a hlavne reálnu šancu že to výjde..Ale beriem to s rezervu;) Isto to hovorí všetkým;;( Čo vy na to?? Myslíte že máme šancu???
@javorinka2 jasne ze mas sancu musis verit aj ja verim ze to nam vyjde 🙂 a Krajko to nehovori kazdej mne napriklad to nepovedal..urcite nehovori len tak do vetra
@smoulinka13 fakt?? Ja že to povie každému už zo zvyku;;)) Snažime sa myslieť pozitívne a verím že to výjde aj vám;)
@javorinka2 jasne hlavne pozitivne myslenie je zaklad 🙂
Zienky moje, co si myslite o tychto mojich testoch? Samozrejme som zase nevydrzala, ci mrcha pride alebo nie. Mala by dojst zajtra, dnes mam 14. den od podania Pregnylu. Ten vrchny je z dnesneho rana a ten spodny z poobedia....Na tom rannom ja nic nevidim, len mi povedzte ci toho ducha na tom druhom si nahodou zase nedomyslam....
@smoulinka13 Na túto otázku neexistuje odpoveď až do OPU, pretože počet folikulov sa nerovná počtu oocytov, do folikulu nie je vidieť ani prostredníctvom usg. Folikul môže byť aj prázdny a môže v ňom byť nedozreté vajíčko. Preto sú dôležité aj serologické kontroly, lebo hladina hormonov v krvi upresni, či ešte treba stimulovať alebo sa ide na OPU. Kedže agonisti ( diphereline ) blokuju hypofýzu a tá neprodukuje tvoje vlastné hormóny riadia tia len tie čo si picháš Menopur a preto kým ich picháš, nemôže dôjsť k ovulácii a menštruácii, až po podaní injekcie hcg Pregnyl sa spustí riadená ovulácia a od nej cca o 14 dní teoreticky ms, ktorú samozrejme už nechcemeeeeee 🙂)))
@adka666 dakujem za vysvetlenie 🙂 uz v tom mam jasno..tak uvidim stredu kolko bude vajok....
@javorinka2 Teoretické faktory hovoria, že áno, takže držím palce🙂)))))
@smoulinka13 inak OPU je obyčajne 14.-15. Deň užívania menopuru, ktorý si teraz?
@adka666 dnes som 14. den uzivania menopuru, opu mam stredu (dnes si picham len pregnyl)
@smoulinka13 no tak to si takmer v norme. Nič sa neboj.
@smoulinka13 neboj sa ja som mala odber na 18 den a vklad na 24 a ujalo sa.Tiez som slabo reagovala na lieky.Drzim palce.
@avlv dakujem dufam ze sa podari
@smoulinka13 musis tomu silno verit.
@avlv tak uz mam po opu, 23 vajicok 🙂) cekom dost, uvidim co povedia zajtra rano

@lucinda17 ...a kedy si si ho zacali pychat,ako dlho predtym si tam chodila???