icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

avlv
12. feb 2014

@smoulinka13 Tak držím palce aby bolo čo najviac oplodnených vajíčok. Verím, že to vyjde hneď na prvý vklad. Najhoršie je teraz volať ako sa im darí.Mne sa strašne triasol hlas aj celé telo keď som tam volala.

smoulinka13
12. feb 2014

@avlv no..manzel bol za to aby som tam nevolala a nestresovala..ale ked ja to nevydrzim...urcite volat budem a budem nervozna 🙂)

avlv
12. feb 2014

@smoulinka13 A to ti nekázali volať? Ja som dostala rozpis kedy volať deň aj hodinu.

smoulinka13
12. feb 2014

@avlv ano dali mi rozpis kedy mam volat len manzel hovoril ze radsej sa s tym nemam stresovat..ale budem volat 🙂))

mariajuraj
13. feb 2014

@smoulinka13 Ahoj Smoulinka, dufam že všetko ok, dlhšie som tu nebola, mame fofry v robote. Dnes som volala do heliosu ohladom vysledkou kontrolneho spermiogramu. Mnozstvo ok, pohyblivost ok, koncentracia ok, no morfologia nezmenena - stale len 1 percento ok. Ale najdolezitejsie je, ze halosperm je tiež ok 🙂 ozvi sa, ako si na tom, moc siiiilno drzim palceky 🙂

adka666
13. feb 2014

@mariajuraj Tak to máte tak isto ako my, len my máme až 🙂)))) 2 % ok 🙂))))) Toto je nanič, že na tu morfológiu nič neexistuje. Ešteže je tu IVF. Ja už pichám Menopur.

smoulinka13
13. feb 2014

@mariajuraj ahooj no aspon ze halosperm je dobry, my sme mali aj ten zly....vcera som bola na opu, mala som 23 vajicok, vsetky sme dali oplodnit PICSI a dnes ked som volala ostalo 16 tak celkom dobre 🙂 a kedy teraz idete do heliosu?

mariajuraj
13. feb 2014

Jooooj, supeeer, pekna ´´uroda´´ 😀 Ved prave to neviem, kedy pojdeme. Ked sme boli naposledy na konzultacii, tak nam doktor vravel ze uvidime podla vysledkov halospermu a ze mam potom volat rovno krajkovi. Dnes som tam volala, na recepcii ma prepojili na andrologiu. Ked som sa andrologicky spytala, co dalej, tak mi len povedala ze mi z recepcia zavolaju, kedy odoslu ziadost do poistovne...ale zajtra tam prevolam a objednáme sa......vy idete kedy?

smoulinka13
13. feb 2014

@mariajuraj nooo hadam ostane do pondelka co najviac 🙂) my ideme pondelok na vklad uz sa tesiiiim 🙂) dufam ze vam to schvalia co najskor 🙂

benulienka
13. feb 2014

@smoulinka13 prepáč, že až teraz ti píšem, som si to pozde všimla, nakoniec som dostala ms na 33 den, to bol samozrejme vikend tak sme sli do MT až v pondelok a od stredy som začala stimulovať merionalom 2prasky 1voda a dalej diphereline, a dnes som 9ty den od merionalu a mam asi po 10 folikov na každen strane a vyzera to že v utorok 18.2 bude odber

smoulinka13
13. feb 2014

@benulienka no tak to mas dost 10 na kazdej strane 🙂 to je super...ja som mala vcera OPU, mala som 23 vajicok a vklad bude pondelok 🙂 tak drzim palce!!!

benulienka
13. feb 2014

ďakujem ti, dúfam že to vyjde, a že bude dosť vajíčok na oplodnenie. máme to také tesné, lebo priatel musí íst v utorok vecer do práce do rakúska, tak hádam nám ten odber vyjde, ak sa môžem opýtať ake velke si mala foliky ked ti robili opu? my budeme mať vklad až o mesiac lebo mame PGD

smoulinka13
14. feb 2014

@benulienka ahoj velmi si nepamatam ake velke boli ale tak 18-20 mm, preco si davate PGD? JE nejake podozrenie? JA SOM TIEZ nad tym uvazovala mali sme zly spg ale nebolo treba

benulienka
14. feb 2014

@smoulinka13 , PGD si dávame preto, pretože ja som v roku 2012 otehotnela po druhom IUI, a malá sa nám narodila s DS a veľmi chorá a bohužiaľ to dopadlo zle, tak preto, a to sme obidvaja zdraví a nase geneticke testy su v poriadku aj spermiogram. tak preto. Dúfame že to tento krát už vyjde.

smoulinka13
14. feb 2014

@benulienka tak to ma mrzi...dufam ze to tento krad dopadne dobre 🙂 budem drzat palce. na tej PGD vam zistia aj pohlavie? alebo DS nie je viazany na pohlavie?

benulienka
14. feb 2014

@smoulinka13 , no to neviem či zistia aj pohlavie, to sme sa neopýtali, ved uvidíme. ďakujeme, aj my držíme palce.

adka666
15. feb 2014

@benulienka vedia to zistiť🙂 len či vybrať si dovolia, to už zaleži na CAR-e

smoulinka13
15. feb 2014

@benulienka pohlavie ti daju vybrat len ak ta dana choroba sa viaze na pohlavie,inac nie, teda na SR nie 🙂

benulienka
15. feb 2014

@smoulinka13 , ďakujem ti za info, ešte by som sa ťa chcela opýtať ako si sa citila po odbere, nemala si žiadne bolesti, alebo ťažkosti? všetko bolo ok? čo si robila potom aj na druhý den? iba ležala a oddychovala?

smoulinka13
15. feb 2014

@benulienka ahoj 🙂 ja som 3.den po transfere a stale ma boli brucho, take krce mam, ale da sa to vydrzat.treba stale teraz pit vela vody, jest bielkoviny a oddychovat.Dostala som aj inekcie na ukludnenie tak sa do ta 🙂

smoulinka13
15. feb 2014

@benulienka teda oprava...3. den po OPU🙂))

adka666
15. feb 2014

@smoulinka13 a ešte ak máš dosť peňazí🙂 veď o tom to je 🙂 poznám taký pár, čo si to zaplatil, lebo dievčatko už mali🙂))))) za peníze v Praze dúm🙂))))

smoulinka13
15. feb 2014

@adka666 jasne vsetko to je o peniazoch...biznis..dnes mam 3. den po opu a stale mam 16 bojovnikov 🙂) zalozime skolku

adka666
15. feb 2014

@smoulinka13 tak to je hojna uroda🙂 ja idem zajtra rano na kontrolu, tak som zvedava, kolko folikov uvidia, mam picit, ze na lavej bude vuac,lebo lavy vajecnik mi ide rozpuciť🙂))))) uz zacinam mat dost toho pichania, dnes 5.menopur, takbysom chcela mat uz buduci pondelok opu, nechcem, aby ma az do stredy tahali🙂))))))

benulienka
15. feb 2014

ďakujem vám za odpovede, nech to mám už za sebou ten odber a potom už len čakať ako to všetko dopadne a koľko ich ostane. Takže oddychovať a veľa piť, hádam to pôjde všetko bez problémov. Zajtra máme ešte kontrolu a dúfam že ten utorok odber. Tak sa držte a oddychujte. všetkým držím palce aby nám to vyšlo. 🙂

javorinka2
15. feb 2014

@adka666 držím palce;)

smoulinka13
15. feb 2014

@adka666 tak drzim palce zajtra a snad to nebudu zbytocne natahovat!!

bambula27
16. feb 2014

Zienky, pomozte mi. Viete mi povedat, ako sa v Martine dostanem zo zeleznicnej stanice do Heliosu? Idem tam vo stvrtok prvykrat vlakom. Je to daleko? Mam si radsej vziat taxi alebo????

chorucka
16. feb 2014

@bambula27 ahoj z Vrutok chodia take biele mikrobusy ci dodavky je to lacnejsie ako taxik

bambula27
16. feb 2014

@chorucka a to mam vystupit vo Vrutkach? A zavezu ma do Martina, alebo priamo na miesto?