Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@bambula27 Ak mapy ukazujú správne tak by to malo byť nejakých 2,2 km- autom 5 min., pešo pol hoďky. A pozerala som aj taxi, tak cena by mala byť niečo okolo 3€ +/-, teda z môjho pohľadu, keďže ma to pravdepodobne tiež neminie, určite budem brať taxi. Ktorým vlakom cestuješ, lebo tie spojenia sú fakt úžasné, keď som pozerala aby som tam bola ráno medzi 7-8,00 hod. tak nič moc. Takže z toho mám ja hroznú depku
@sfera No, idem z PO o 5:41, prvy prestup v Kysaku, odtial ide 6:22 do Vrutok a vo Vrutkach som 8:57. Objednana som na 9:30. Pytala som si taky cas, aby som potom stihala aj nejake dobre spojenie naspät. Priznam sa, neviem cestovat vlakmi, hlavne ked sa prestupuje 😀 takze mam z toho mierne obavy. Ale verim, ze ked to zvladnem prvykrat, tak potom to bude malickost. Naspät mi ide 11:03 a 14:15 som doma. Boze....porazi ma take cestovanie. A toto sa bude asi opakovat pekne casto teraz.
@smoulinka13 tak na jednej strane tak 3 a na druhej strane tak 6 folikov, coz je dost malo, takze dnes som pichala uz 3 flasticky menopuru, v stredu kontrola, tak uvidim, asi uz fakt zacnem len lezat🙂 na druhej strane som ale radsej, ze sa vyhnem ohss. Ja budem spokojna aj s 10 vajkami 🙂
@adka666 ja som mala zo zaciatku tiez malo a tiez mi zvysovali davku na 3 prasky a potom bolo vajok vela 23, veru oddychuj treba. Ja idem zajtra na vklad drz palceee
@smoulinka13 no super, tak aspon nie som jedina. Potom daj vedieť, koľkobunkové vkladali. Držím palce🙂
@adka666
@smoulinka13 baby ja keď si predstavím že som mala len jeden dominant.folik teraz pri IUI tak má chytá mierna panika, že či tam vôbec je šanca..Krajko povedal že áno...ale neviem neviem keď tu vidím tie cifry že 6,10,23 ;) Každopádne vám strašne moc držím palce;)
@javorinka2 neviem presne, ako sa pri IUI postupuje, ale mam za to, ze tam predsa ma byť len jeden folikul, ako je to v prirodzenom cykle, ved ty si predsa neprešla žiadnom hormonalnou stimulaciou na to, aby ich dozrelo viac, či ano? Mozno sa mylim, ale prave ze pri IUI ma byt jeden dominantný, ktorý sa uvoľní......ide predsa o prirodzený spôsob oplodnenia. Predpokladám, že si možno užívala Clostilbegyt, ale to len riadi ovuláciu toho a uvolnenie vajka z toho folikulu, ty nemáš mať dôvod na viac dozretých folíkov.........chceš mať šestorčatá🙂)))))))))))
@adka666 áno brala som clostyl 3xdenne a vo štvrtok o 21 som pichla pregnyl a v sobotu o 9iui..Viešako človek stále čosi rieši..My máme všetko o.k.len ja mám PCO a krajko povedal že tu je dôležité mať ",hlavu v poriadku"" že u nás ma zmysel vyskúšať iui viackrát;) Tak uvidíme;) a ďakujem za odpoveď
@bambula27 ahoj lepsie je ti ist tym mikro bus,biela doddavka alebo cervena,Ma napisane ladoven a ide na konecu vystupis kde budu po lavej strane stanky,co sa predava zelenina chod tak kizom po lav.strane ubytovna po listok stoji50 centou tam buc schodi martin,Vrutky kyzdych 5min.Je tam aj zastavka.Vlak mas10.57.-11.06.12.27,Ale ja stiham rych.8.57ked idem len ka krv a ultra.Toto vsetko ide az do Kosic.Stastnu cetu
@smoulinka13 super drzim veeeemi palce. 🙂 🙂 🙂 🙂
@adka666 ja brala tiez menopur,ale kazdy den len po 150,lebo mne sa to velmy dobre vyvijalo.Drzim palce.Ruku uz mam ako tak ok,ale vraj my ostane jazva.Ja uz by isla tiez na ten vklad ale musim vyriesit tie moje prsniky utrazvuk a potom z pojdem.Dufam ze sa uz na 5 pokus to odary. 🙂 Drzim ti palce
@adka666 tak uz som doma lezim. Dali sme si jedno vlozit a 4 zmrazit. Tolko zatial ostalo. Este ostatne nechavaju do zajtra. Mam stale velke vajecniky tak mam pit vela vody a oddychovat. O 2 tt na kontrolu 🙂)
@smoulinka13 Tak to je super, základ je mať mrazáčiky pre každý prípad 🙂 ale snáď už nebude treba 🙂
@smoulinka13 Ahoj Smoulinka, tak ako čítam, už más po.... 🙂 veľa oddychuj, pozitívne mysli a uvidíš, ze sa podarí.....ja si idem zajtra opat zavolat do heliku, objednat sa na dalsiu konzultáciu 😉
@mariajuraj ahoj ano uz mam po len ma dost boli brucho dufam ze to nevadi, lezim a nic nerobim 🙂))
@javorinka2 ako pisala adka iui je ine ako ivf- tam ide o jeden dozrety folikul nie viac takze je vsetko ako ma byt 😉
@158 Dakujem ti za pomoc. Snad to zvladnem 🙂
@adka666 ahoj. Mohla by som sa opytat...ty to urcite uz mas za sebou. Ako vlastne prebieha pohovor s koordinatorkou? Co vsetko sa tam riesi? To uz mi napisu aj injekcie? Nejaka som z toho zmätena. Pretoze mame za sebou jeden cyklus s CLotilbegytom, nevyslo to....ziadost mame v Heliose schvalenu, kazali sa mi objednat ku koordinatorke. Takze akoze co? Ideme na to? 😀 som z toho nejaka popletena....
@smoulinka13 ale tie bolestivé prsia dnes...ach jaaaaj
@javorinka2 ta bolia? Mne len narastli vsak bolo nacase xixi
@smoulinka13 ano od dnes, a predpredminulý cyklus ma boleli od ovulky po ms...tak som smutná že to asi nevyšlo:(( ty asi mas nejake iui za sebou ci??
@bambula27 no ak uz ides ku koordinatorke, tak dostenes aj recepty na lieky, vysvetlenie kedy a co pichat a ako, poucenie o celom priebehu a presne tam sa mozes opytat vsetko, co ti nie je jasne. Radsej si vsetko spis, aby si nebola v strese zo vsetkych tych informacii a potom zabudnes polovicu z toho, co si chcela vediet. Ak budes mat dlhy protokol, budes zacinat na 16.dc, ak kratky, tak zacnes myslim 1-2.dc,
@javorinka2 ja s tymto bojujem uz 8 mesiacov, prsia ma boleli len ked som bola 1x tehu, oredtym nikdy a potom po MA proste kazdy mesiac od ovulky az po ms, ale tak, ze brutal tak som si zakazdym myslela, ze uz sa podarilo a furt nic.........a este som zacala mat aj ovulacne bolesti.......presne viem, kedy mam ovulku a do MA som ani netušila, že daco take existuje.....proste mi to cely organizmus zmenilo....
@bambula27 no takze urcite, daj si rezervu, lebo niekedy sa caka aj 1-2 na lieky v lekarni, hoci v tej pri Heliose ich drzia vraj stale skladom. Pokial budes mat Menopur, tak ten sa nedrzi v chladnicke, takze v pohode sa prenasa, gonal f pero vsak neotvoreny mysi byt v chladnice, potom, ked sa prvy krat otvori, nemusi uz ist do chladnicky ale musi sa vypotrebovat do 28 dni. Diphereline sa tiez nedrzi v chlade.
@adka666 ved ano, beriem to tak ze iui zrejme nevyslo...mna teiž nikdy extra neboleli, ale v novembri presne od ovulky az po ms...takze tak zrejme predpríprava pred ms 😢
@bambula27 tak odpoved uz vies.Neboj zvladnes aj som vyskusala vsetky inj.co my predpisaly,pichala som si ich sama.A kedze som cestovala domou vzdy sm si ich vzala aj zo sebou,lebo ja si pichala vzdy rano ,a tak aj mne odporucili lebo do vecera mozem zabudnut,To si kazdy urobi sam.ja mam vsetky 4 prtokoly dlhe pri vetkych som aj 2 tyz,lezala aj tak sa nepodarilo.V MArci mam u kontrulu okolo toxoplazmy ak to bude ok co bude tak v aprili idem na dalsi pokus..Drzim palce,mys.ze vsetky sa na zaciatku toho bojime ale najhorsie je to zacat ason pre mna.Pa 🙂 inac bus dialkovy nejde ziadny.Ked som tam isla na pvry kontul tak to bol marec aprva v klad august.Ja tam chodila dost casto.Mys.ze tych vysetreni by tam mohly robit viac,ale nemozem povedat ze sa ku mna zle chovaly.Oni su v soku ze my ok aj tak nic,iba spermie su pomale ale aj to uz sa zlepsilo. 🙂
@smoulinka13 super aj my mame mrazeciky.Drzim veeelmy palce 🙂 🙂 🙂
@158 dakujeem vy mate kolko mrazacikov? My zatial 4 ale este nechali ostatne do dnes do 6.dna tak mozno ich bude viac 🙂

@adka666 ahoj tak ako dnes na kontrole??