icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

jana954
18. feb 2014

@sfera budem si pichať diphereline a potom merional.... keďže som laik tak neviem čo ma čaká ale dúfam že to zvládnem, veď aj iné baby to zvládli..... takže držím palce.... 🙂

adka666
19. feb 2014

@linn32 ja som uz bola 2x v celkovej anesteze, takze u mna je to uz rutina🙂 zobudis sa na to, ze ta niekto vola a potom sa vykecavas celkom pohladnemu sanitarovi, co ta nesie na izbu🙂

adka666
19. feb 2014

@jana954 presne o tom to je, ze si mozes vybrat tak, aby ti to bolo najpohodlnejsie, ja som od menopuru uz nechodim do prace a az do opu bydem doma.

sfera
19. feb 2014

@jana954 pri mojom 1. Ivf som pichala Diphereline, ale teraz som rada že mám Decapepthyl! Dali Vám na výber lieky alebo presne určili že budete brať tieto a hotovo? Pretože ja som absolvovala jedno IVF v KE a potom sa má v MT len opýtali čo som užívala a hneď mi určili ktoré lieky budem brať. V KE mi dávali na výber.

bambula27
19. feb 2014

@adka666
@sfera Zeny, vsak je vo Vrutkach na stanici aj nejaka taxi sluzba? Boze, zajtra rano cestujem, takze stresujem. Ale to len ta prva cesta....potom uz to budem mat v malicku ;)

bambula27
19. feb 2014

@sfera inak pocuj....ty budes 28.2. mat 16DC???? Lebo aj mne to tak vychadza. 🙂 Mozno nakoniec tam budeme chodit spolu na kontroly

sfera
19. feb 2014

@bambula27 s tým taxíkom ti neviem pomôcť, lebo zatiaľ som to neabsolvovala!
A áno 28. som 16 DC! Ty ideš teraz na 1. konzultáciu ku koordinatorke?

bambula27
19. feb 2014

@sfera Ano, zajtra mam prvu konzultaciu s koordinatorkou. Tak som zvedava, co a ako bude. Co mi napisu a tak. Mozem sa este opytat, kolko ta priblizne vysli injekcie? Dali ti tie, ktore si riedis sama?

adka666
19. feb 2014

@sfera ahoj, je to tak, že keď ideš na prvé IVF, tak dostaneš neaký zlatý stred alebo ako si písala ty, tak si prípadne vyberieš, pretože nakoľko si ešte pred tým hormóny neužívala, tak sa nie je od čoho odpichnúť. ale pokiaľ si už nikedy hormóny užívala, tak vieš presne povedať, že ti napríklad neúčinkovali, alebo robili veľmi zle a podobne a vtedy je priestor na diskusiu a výber vhodnejšieho preparátu. takže pri prom IVF je to skor na skúsenosti odborných pracovníkom alebo na tebe ak ti dajú vzbrať zároveň prípadene aj vztiahnuté na zdravotný stav, HP a pod.... v Heliose si môžeš vybrať či pero - drahší variant alebo bežné likovky - lacnejší variant a potom sa mi vidí, že k perám ( Gonal F ) dávajú ako agonistu Decapeptyl a k Menopuru, či Merionalu Diphereline - ale určite to nie je pravidlo na každú.....

sfera
19. feb 2014

cca 400€, nie dali mi Decapepthyl- (sú to predplnené striekačky- ako Zibor) takže paráda a potom Gonal- obdobné ako Puregon( ale jednorázové perá)
Oni sa so mnou akosi nebavili o tom aké lieky, len sa pýtali, čo som užívala v KE a aká bola reakcia, koľko jednotiek som pichala a koľko vajíčok som mala

158
19. feb 2014

@sfera ked vystupis z vlaku tak tam stoja take mikrobusy.cena je mys.50 centou ten ta odvezie az ku sanatoriu mys.najprv na zastavku po lav.strane su stanky a potom dalej to uz najdes.Naspat bus ti ide kazdych 5 minut,vlaky idu 8.57.-10.57.my ale toto som uz tu jednej babe pisaly tak si pozry odpovede do zadu.

jana954
19. feb 2014

@adka666 tak si si zobrala DV alebo si sa dala vypísať na PN-ku? a ako si dnes dopadla?

jana954
19. feb 2014

@sfera ja keď som prišla na konzultáciu tak som mala vypísané recepty, prebrali sme ako budeme ďalej postupovať, nedali mi na výber lieky.... tak dúfam že sa rozhodli správne.... 🙂

sfera
19. feb 2014

@158 Viem, čítala som, ale pre mňa je to aj tak komplikované, ja asi nebudem cestovať v noci, aby som tam mohla byť ráno na 7,00hod. ak nebude môcť ísť so mnou manžel tak pôjdem deň dopredu, rezervujem ubytko prespím a po odbere domov. Ja nemám odvahu cestovať sama v noci

sfera
19. feb 2014

Ešte by som sa chcela opýtať tých ktoré absolvovali už IVF v Heliose, či náhodou neviete či sa mi ešte pridajú lieky Estrimax a Duphaston, lebo ak nie tak ich posuniem ďalej. Koordinatorka spomínala len Utrogestan.

adka666
19. feb 2014

@jana954 ja som SZCO, takze som si schvalila dovolenku 🙂)))))

adka666
19. feb 2014

@jana954 no ale minimalne pri vypisovani ziadosti ti museli dat na vyber ci pero alebo liekovky, lebo po vypisanu ziadosti sa to uz nemoze menit, lebo tam sa pisu aj lieky vzhladom na ich vysoku cenu

linn32
19. feb 2014

@adka666 tak co si sa dnes dozvedela?

adka666
20. feb 2014

@linn32 vyssie davky zabrali, mam celkom velke foliky aj viac ich je, v nedelu idem na kontrolu a dozviem sa kedy opu. Dostala som este injekcne 150 IU hcg na zvysenie LH, taka hnusna mala stiplava injekcia.....v nedelu ju dostanem zas🙂

linn32
20. feb 2014

@adka666 tak tu injekciu nepoznam..aspom nieco ;)

adka666
20. feb 2014

@linn32 preto sa berie ta krv, aby sa zistil pomer FSH a LH a ked ni je taký, aký ma byť, tak sa doplna potom alebo jedno alebo druhe, pretože Menopur je už rekombinované FSH+LH tak nemá zmysel zvyšovať dávku, keď iba jeden z hormonov je nižšší..... tak ja mam nižšie LH..............to ja to čaro, že každý úplne inak na tie hormony reaguje.....

158
20. feb 2014

@sfera ja chodim zo Svitu 4.30 v martina som 7.02.Z ubytkom ti neviem pomoct ,vo Vrutkach su pri vlakovej stanici hned dva penziony naviem ti tu pomoc.Drz sa 🙂

158
20. feb 2014

@sfera viem ze Duhaston je nedostatok,aspon este bol mynuly rok v septembry,a neviem co davaly miesto neho,lebo nikde ho nebolo ani v Poprade,niektore lieky maju aj vecsie nemocnice.neter my robi v lekarni.A mne sa vtedi podarilo najst vo Svite.

vanushka
20. feb 2014

@158 mozem ti dat tip ohladom ubytovania, ak chces 🙂

sfera
20. feb 2014

@vanushka tak daj nám všetkým, teda aspoň tým "cezpoľnym "😉

sfera
20. feb 2014

Ahoj no ako si dnes dopadla? @bambula27

bambula27
20. feb 2014

@sfera ahoj. No....takze 28. zacinam s proverou ako aj ty, potom mam Diphereline a Merional. Tak ako som sa na to cele tesila, tak somz toho teraz nejaka mimo....ale to asi to mnozstvo informacii.

jana954
20. feb 2014

@adka666 tak super.... lebo ja som nad tým uvažovala, že čo bude keď budem musieť chodiť na krv a sono a potom odber vajíčok a no neviem, už som naznačila šéfovi, že budem trochu neskôr chodiť do práce ale čo ďalej....

jana954
20. feb 2014

@adka666 áno pri vypisovaní žiadosti sa ma opýtali či chcem injekcie alebo pero.... ale nepovedali mi, že ktoré konkrétne lieky, príp. prášky si budem pichať.... to všetko som sa dozvedela na pohovore s koordinátorkou...

sfera
20. feb 2014

@bambula27 fajn, no ono je to fakt vela info ale nejakú tu skúsenosť už máme z KE, tak snáď to nebude až take zle 😉 ale hlavne tu nemusím stresovat v akej zas nálade bude Herman a koordinátorka je strasne mila! Tak som rada že začíname spolu 😉