Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@mariajuraj ked tak zavolaj do poistovne osobne 🙂 ja som tiez bolo priamo v poistovni sa pytat. a zajtra uvidime...je to dost skoro na test ale asi kazda robime to iste 🙂))
@smoulinka13 jasne, vravim, ze to poznam, preto radim🙂 ak uz tak to urob tak, ze uz aspon 3 hodiny pred spanim nepi a potom z prveho rannho mocu si urob, aby bola co najvyssia koncentracia hcg....ale vravim, nestresuj ked nebude pozitiv, aby si si zbytocne neposkodila....
@adka666 no som zvedava co si rano najdem🙂)
Taak, dnes 19:00 zulu mam za sebou svoju predposlednu, 35. + 2 extra v Heliose injekcie a predposledny 23.den pichania.........ani sa mi verit nechce,ze som to dala......vsetkym co sa boja pichania, ja, asi najvacsi bojko na svete odkazujem......cim viac budete pichat, tym vam ti viac bude jedno🙂))) ja som neverila, ze to dam
@adka666 Presne tak, musíme len veriť, nestresovať sa 🙂
@smoulinka13 Ahoj moja, tak ako? Testla si? Su //? 😉
@mariajuraj testla som a nic :(( asi je skoro neviem mam 8. den po ET co myslis?
@smoulinka13 Určite ešte počkaj, mne sa to zdá tierž skoro......kamoške sa ukazali // asai až po 12 dnoch 😉 skus tak v stredu - štvrtok
@mariajuraj hej skusim neskor 🙂 nic ine mi neostava 🙂)
@smoulinka13 Neveriaci Tomáš 🙂 nieže začnes stresovať...............v žiadnom pripade to neznamená, že nie si tehu................takto s skoro urobený test nemá žiadnu výpovednú hodnotu, tak nanho rýchlo zabudni...........................mam kamosku v labaku.....................pokial necakas dvojicky, najskor, kedy su schopne tie šlendrianske močove testy z lekarní ( aj tie najdrahšie a najcitlivejšie ) ukazať tehu je vo velmi výnimočných prípadoch cca 10-12. po et................dont test, just relax 🙂)))) ešte to nunu malé nie je schopné vyprodukovať tolko hcg, aby ho v moči test jednoznačne detekoval......
@adka666 Presne tak, pekne si to poveddala, to male ňuňu netreba ešte stresovať, nech si pekne rastie a produkuje čo najviac HCG, nič nie je strateneeeeeeeeeeee 🙂
@adka666
@mariajuraj dakujem aj som si myslela ze nic neukaze ale veru ako hovoris.neveriaci tomas som 🙂)) pockam do zajtra, ci stredy 🙂))
@smoulinka13 fakt na 13.dc moze uz duch byť, ja som ho mala po 12 hodinách na teste vyhodenom v kosi 🙂)))..................ja som na 14. dc mala v krvi hcg 430..............ale kedže to bolo MA, je dosť možne, že už vtedy sa pomalšie vyvijalo, z čoho usudzujem, že pri normálnom tehotenstve je možno hcg v 14.dc vyššie, teda možno ten 12. dc by už mohlo byť niečo, ale 14.dc je tak, že dosť isté..................ale stále to môže byť aj tak, že ani negativne v 14.dc nemusi vylučovať tehotenstvo.........inak najlepšiu skusensť mam z testom z lekarne Dr.Max ich značky...........ten lacnješí čo sú 2 v balení.................ani raz neukázal nepravdu...........
@adka666 myslis 13 od vkladu? ci od ovu? ano aj ja mam ten Dr max testy co su2 v baleni 🙂
@smoulinka13 samozrejme od vkladu...............kym to nemas dnu a nie je to s tebou spojené nemôže to do krvi produkovať hcg.....................pokiaľ si mala neaké špinenie v prvých dnoch po et, tak si to vieš pekne určiť, lebo špinenie=uhniezdovanie, až ked je vajičko prerastené do sliznice, začína produkovať hcg, nidácia hatchujúcej blastocisty ( ak ti takúto vkladali ) može trvať aj 48 hod - čiže to máš ďalšie 2 dni naviac, čiže teoreticky sa ti hcg začalo uvolnovať do krvi tak na 2. po et...............................ale špinenie nemusí mať každá, tým chcem povedať, že ak si nemala špinenie, neznamená to že nie si tehu...............ja som nemala a bola som......
@adka666 no veru ani ja som nemala spinenie....tak uvidim za par dni 🙂 uz som volala do roboty ze pridem lebo doma len stresujem a sledujem sa 🙂
@adka666 ja som dnes 9dpo IUI a už začínam stresovat..Citlivé prsia, bolesti podbruska a kremovy biely hlien jasne naznačujú že mrchata sa blíži::(( Zbytočne ísť v piatok na krv:( Ach jaaaaj dnes depka jak svet:(
@smoulinka13 konečne super nápad................ja viem, že ono je to tak, že ked si 1x tehu, tak už po pozitívnom teste by si hned vyberala meno, kupovala postielky.......................ja už po MA viem, že to nemusi byť vždy na 100 %, ja som si povedala,že teraz nič nebudem robiť skôr, ako sa má...............aj na sono pojdem až v 8.tt, pri prvom som behala v kuse na sono, 4.tt, 6.tt lebo ma niečo pichlo a hned som sa bala a možno aj to nemuselo byť dobre..............ani nebudem opakovane po 48 hod chodiť na hcg..............lebo to ma tiež stresovalo len, ked sa to nezdvojnasobovalo...................................................proste všetko teraz necham na prírode...............čistá hlava, čistá myseľ..................žiadne kontrolovanie...................ked nedostanem MS budem to brať, že som tehu a keď dostanem tak sa budem tešiť na 1.KET...............ja som sa často zamyslala, prečo som o prve prišla..................a už som to uplne zahodila za hlavu s tým, že príroda je mocnejšia, asi by bolo postihnuté a tak je to najlepšie.........ja by som si nedokázala nechať postihnuté dieťa, tak to pán Boh vyriešil za mňa aby som sa nemusea postaviť pred toto rozhodovanie neskôr.........
@adka666 ano mas pravdu hlavne treba byt v klude, preto idem aj do roboty, tam o nicom nevedia, nemusim sa o tom s nikym bavit a aj na to mozno cez den zabudnem 🙂 s tymi falosne pozitivnymi testami mam aj ja skusenost, v lete som rano mala pozitivny a za 3 hodky dosla mms..takze treba opatrne aj s tym ja viem...len clovek sa uz tak strasne tesi a caka a dufa...ze by urobil hocico i ked stale testovanie a sledovanie ma tehu nespravi....
@javorinka2 aaale no....................ja som toto všetko mala a bola som tehu..............presne pred očakavanou mrchou prsia boleli ojoj, v podpire som musela spať a zas rovnako to mam aj tearaz keď nie som tehu..................čiže čo..............kým to nemáš červena na bielom tak nič nie je stratené......................na druhej strane určite poznáš úspešnosť IUI, že je diametrálne odlišná než pri IVF..........................ale tak pojdete 2., 3x, ved to je skoro ako prirodzené oplodnie, takže ak si sa rozhodla pre IUI, tak tomu musiš nechať čas..............pri IUI má zmysel aj 6 opakovaní...................nevešaj hlavu....................a možno sa na to vykašleš a daš na IVF, kde budeš mať šancu pri 1. skoro 50%..................naozaj to nie je nič strašné..................ja už dnes picham poslednu injekciu hcg a citim sa velmi dobre................priam až tak euforicky dnes🙂))))
Baby dnes som bola prvykrat na IUI a mam aj strach ako to dopadne.drzte palce 😉
@adka666 ďakujem za povzbudenie;) Nás krajko nechcel tlačiť hneď do " skúmaviek" ako on povedal;) Že u nás to má zmysel zopakovať tak určite pôjdeme do toho aj 2.x;) ale vieš dal nám asi veľkú nádej a zrejme som sa na to veľmi upla:( no čo už...mám radosť aspoň z teba, nech sa ti darí;)
Ahojte . už som veľa počula o centre v Helios v Martine. Už som potratila 2-krát a tretie by som neprežila.. psychicky vôbec.. uvažovali sme nad centrom asistovanej reprodukcie a bolo mi odporučené toto v Martine. chcem sa spýtať ako dlho sa čaká na objednanie, aké testy robia a čo všetko prepláca poisťovňa?
ďakujem 🙂
@my_angel20 Ahooooj, info v skratke: zavolaj si na recepciu, mna objednali hned o týždeň na úvodný pohovor. Priprav sa na to, že Tvojho manžela/priateľa pošlú hneď na spermiogram - aspon u mn ato tak bolo. Úvodný pohovor trvá asi hodinku, bud´sa Ťa pýtať na všeličo - choroby, potraty, operácie...atd. Vezmú Ti krv na hormonálny profil. Další postup je podľa výsledkov. Nemáš sa čoho báť, v prípade otázok mi kludne napís🙂
@my_angel20 ja este pridam, ze ked budes volat a objednavat sa, tak sa treba aj na ten spermiogram objednat, lebonto nie je automaticky a zaroven nech aj halosperm urobia, aj tak vam to doporucia.......my sme mali len pohovor objednany, tak nsom ich musla ukecavat, ze ked sme z ke, nech nam to urobia.....tak navela, navela.......treba si urcite aj spg objednat....pred nim 3 dni suloz a do odberu post 🙂

@adka666 ja viem ze je to skoro ale dakujem, ale clovek je zvedavy tak skusa 🙂) podla mna bude negat ale som na to pripravana..