icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lucusik33
15. mar 2014

@chorucka
@sfera dik baby za info.Tiez sa mi zda asi lepsie zacat pichat vecer aj ked som trosku na vazkach kedze ivf koordinatorka spominala ze by odporucala pichat rano. Ale vecer bude viac casu a kludu urcite. Pichat budem musiet sama lebo mojho draheho sa mi nechce pritom kriesit 😀 tak zacinam svoje 1.ivf o par dni,tak len pozitivne mysliet a byt pozit. naladena

adka666
16. mar 2014

ahojte babule, dnes som posledný testík robila, tak vám posielam taký prehľad, ako rastieme.................zajtra idem už na krv........dni sú počítané od OPU ( deň OPU nerátam ), nakoľko nie všetky majú predlženu kultiváciu

chorucka
16. mar 2014

@lucusik33 moj manzel odpadava ked sa len buchne 😀 ale bola som prekvapena ako sa prekonal a pichol mi decapeptyl a aj puregon 😎 Je to na tebe ako sa rozhodnes ci rano alebo vecer ja som pichala vecer a presne na minutu to zas manzel dodrziaval 😀 ale nic sa nestane ked 10min hore dole

jana954
16. mar 2014

ahojte baby, ja si pichám večer, dala som na odporúčanie báb, ktoré si tým už prešli a je to ozaj lepšie.... večer som v kľude, pichnem a idem rovno do postele.... my to s manželom máme podelené, on dávkuje a ja si pichám... takže veľa úspechov nám všetkým.... 🙂 😉

jana954
16. mar 2014

@adka666
super...... držím zajtra palce..... 🙂

adka666
16. mar 2014

@jana954 tak zajtra je to viac-menej iste, horsie bude to cakanie na akciu srdiecka, tak cca 3 tyzdne, ale bude to zavisiet aj od zajtrajsej hodnoty hcg, lebo od 1200 by uz malo byt vidiet gestacny vacok.......

adka666
17. mar 2014

Ajojte, tak hCG mám 1360, teda slušné....................aj keď samotné jedno meranie nemá výpovednú hodnotu, len potvrdzuje, že som tehotná...................

franchise27
17. mar 2014

@adka666 Gratulka.....vypovedna alebo nevypovedna hodnota...kaslat na to, ide to tym spravnym smerom a toho sa treba drzat...len nech to pekne rastie.Bola si len na krvi, ci uz aj sono?

adka666
17. mar 2014

@franchise27 Len na krv, sono podľa doporučenia z Heliosu má byť 20-24 deň, takže som objednaná na 26.3., aj keď pri dnešnom hcG by už malo byť vidieť vačok....................ale ja si radšej počkám................pri prvom som všetko rýchlo, rýchlo robila a nedopadlo to dobre..................teraz dám všetkému čas........ keď pôjdem toho 26.3., tak už to bude jednoznačné a v prípade, že to bude dobré, tak by mohla byť aj akcia srdiečka......

franchise27
17. mar 2014

@adka666 Tak drzim palce, nech je vsetko v poriadku.
Ja som momentalne v takej faze ze rychlo rychlo...neviem sa dockat kedy tu blbu ziadost konecne poslu do heliosu...lebo sa to natahuje...a najradsej by som zacala uz tento cyklus. Ale uz sama citim ze tlacim moc na pilu, ale davam si predsavzatie ze ked uz budu volat ze ziadost je tu a aby som prisla, tak zvolnim a necham to uz vsetko na osud....Mam pripravenych tolko aktivit aby som zamestnala mysel pocas toho celeho, ze sa zacinam na to "neprijemne" obdobie aj tesit :-P Prosim ta neviem kedy zacina priprava pri dlhom protokole? niekde som citala ze 16DC inde ze 20DC?...Ja som dnes 1DC a poistovna slubila ze ziadost posle do dvoch tyzdnov, tak ci je sanca ze to stiham uz teraz alebo az v maji....

adka666
17. mar 2014

@franchise27 začína sa presne 16.dc. My sme tiež čakali na schvalenie vyše mesiaca a pol a ked sme prišli po recepty na lieky, tak som už bola tesne po 16.dc, tak sme museli cely dalši cyklus čakať, toto maju zle vymyslene, že sa neskušaju prispôsobovať ženam, lebo niektopré by mohli počkať par dni a mohli by dať prednosť inej a tak.......toto jediné ma hnevalo na celom Heliose, ja by som to mala už v januári za sebou inak....

franchise27
17. mar 2014

@adka666 Jaaj, cize to nemam ani dufat ze to stiham tento cyklus...vidis ja som si naivne myslela, ze ak ziadost stihne prist a mne zavolaju a poviem ze som napr. cca 13DC tak ze ma hned zoberu aby som sla po lieky...hahaha...naivka.ale tak nech je ako ma byt...toto uz ja neovplyvnim....

javorinka2
17. mar 2014

@adka666 krásne, zo srdiečka vám prajem dotiahnuť do úspešneho konca;;))ja som bola akurát dnes v heliku, ale dopadlo to na prd:( Som 14dc a folik len 10mm a sliznica 7..brala som clostyl 3x denne a takýto výsledok:( Mám prísť v piatok..No uvidíme či sa bude tento mesiac konať IUI;) A dokonca som bola u nejakej dr.Staroveckej či ako sa volá ale vôbec som nebola z nej nadšená ako z Krajka..Neviem prečo ma dali k nej :(

adka666
17. mar 2014

@javorinka2 ahoj, od doktorky to fakt nezáleží, to si tak neber...............ja som napríklad vôbec nebola in z Krajka a pozri, akom nám pomohol....................sliznica je ok, no folík možno ešte dorastie..............................začni uvažovať na IVF, naozaj je to diametrálne odlišná šanca na úspešnosť 🙂 oveľa lepšie sa s tým zmieriš, ak si to vyberieš sama bez toho, aby ťa niekto do toho tlačil a ja ti poviem len toľko, že to absolutne nič nebolo........ved kým ti príde schválená žiadosť môžeš sa stále snažiť, možno aj na IUI chodiť.....

javorinka2
17. mar 2014

@adka666 nás praveze netlacia do IVF, krajko vravel že určite sa u nás oplatí vyskúšať viackrát iui, u nás je len ten problém PCO:( inak vraj o.k...A ešte tie prachy nás brzdia..je to predsa financne náročnéjsie..Ale čo pre babo nespravis že...

adka666
17. mar 2014

@javorinka2 no veď ale vieš, čo sú PCO 🙂........................máš aj tak, že máš anovulačné cykly, či ms máš pravidelne ? vieš že pri PCO tá zhrubnutá blanka na povrchu vaječníkov vlastne bráni uvolneniu vajíčka do vajcovodu...........

mariajuraj
17. mar 2014

@franchise27 Ahoj, ja so volala dnes do poisťovne a tam mi oznámili, že žiadosť odoslali do Heliosu ešte v pondelok 10.3!!!!§ Tak si volaj do poisťovne kazdy druhy deň a potom aj do Heliosu. Ja so sa odrazu dnes aj objednala.....ideme v piatok na konzultáciu 🙂

linn32
17. mar 2014

@adka666 gratulujem k prvemu velkemu kroku! Nech sa dari..

bozenkad27
17. mar 2014

@franchise27 ak mozem, aj ja ti poradim, ze bombarduj poistovnu... ja son mala taku istu situaciu ako ty a pani z poistovne som vysvetlila, ze to chcem stihnut v tom cykle a dokonca mi tu ziadost schvalenu poslala oscanovanu mailom, aby som.nemusela cakat na postu.. 🙂

bozenkad27
17. mar 2014

Kocky, zajtra ma caka KET, drzte mi palce... ;)

javorinka2
17. mar 2014

@adka666 mám hrozne dlhé cykly, samozrejme ze aj anovulacne::(( Poviem ti prevdu, ze ja som vo svojom zivote citila ovulku asi 3x a to po pregnyle...Myslis ze je tam sanca ze folik dorastie??? Alebo sa moye len tak stratit??

smoulinka13
17. mar 2014

@bozenkad27 drzim palce, ja idem na KET piatok 🙂

smoulinka13
17. mar 2014

@franchise27 ahoj ja som cakala na ziadost mesiac a ked som sa chcela objednat kde si zoberiem uz recepty a zacnem pichat, tak ma objednali na 20 DC ale som ich uprosila aby ma objednali do 16 DC aby som nemusela cakat..a cuduj sa svete nakoneic ma objednali na 15 DC a tak hned na druhy den som zacala s proverou 🙂

bozenkad27
17. mar 2014

@smoulinka13 jeej super, gratulujem... Tak sa budeme navzajom povzbudzovat! 🙂

smoulinka13
17. mar 2014

@bozenkad27 tak sa zajtra drz a daj vediet 🙂)

bozenkad27
17. mar 2014

@smoulinka13 jo, ozvem sa..

franchise27
18. mar 2014

@mariajuraj
@bozenkad27 kocky vy ste asi tiez mali ziadost v všzp a to ste volali tej p. Coneve z poistovne, ci priamo tej posudkovej lekarke...Ja som tam volala min. tyzden, tej lekarke Pisarcikovej, co si este odo mna vyziadala spravu z gastra a ta mi povedala ze je to uz na komisii a ze este mam pockat tak min. 2 tyzdne....az mi zle doslo...ze to nie je sanca stihnut...tak baby ja to fakt skusim este dnes prezistit....som dnes 2DC a veru uz by som tu stimulku mala v aprili za sebou....

franchise27
18. mar 2014

@smoulinka13 a to si sa dohodla s recepciou ci to si riesila az s lekarkou? no uvidim veru ale dakujem moc za radu, aspon viem ze sa to da....Ta provera sa uziva kolko dni? a s injekciami sa zacina este v ten cyklus ci az novy....este v tomto nemam jasno

smoulinka13
18. mar 2014

@franchise27 volala som na recepciu a oni isli za doktorom a vybavili to 🙂 priamo s doktorom som nehovorila vtedy. Provera sa berie este v ten cyklus od 16 DC (tusim sa beru 10 dni), za tyzden od zacatia PROVERY sa zacinaju pichat DIphereline (a tie beries az do OPU, teda skoncis s nimi 2 dni pred OPU). potom dostanes mms a od 2 DC beries Menopur alebo MErional (plus stale pichas Diphereline)

franchise27
18. mar 2014

@smoulinka13 no konecne mam jasno v tych liekoch a injekciach...ja mam zatial v ziadosti puregon pera...tak to budu asi tie hlavne injekcie v dalsom cykle...No za daku hodku zavolam do poistovne a som zvedava kde zas ten papier lezi na stole....lebo 5 tyzdnov nieco schvalovat sa mi zda dost, ked v inych poistovnach to ide rychlejsie...