Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@smoulinka13 No ved prave dovera mava najskor schvalene ziadosti, tak fakt sila ze ta nechali cakat mesiac...v všzp to prebiehalo tak, ze Helios to poslal a na stol pracovnicke co ma na starosti ivf to prislo az o 8 dni.....sila...potom o 3 tyzdne mi prisla ziadanka, ze chcu doplnit este nejake spravy,kt. som hned obratom poslala a zas to niekde lezi na stole....no oni si to aj v tom centre rozvrhnu asi podla toho ako chcu, aby toho mali v dany mesiac tak akurat...Ja mam tiez nizku sliznicu a ja som vzdy na gynde mavala estrimax ale lieky...a vedelo to zabrat za 5 dni dost dobre...v centre davaju asi aj nieco silnejsie tak to isto pomoze...Tak silno drzim palce, nech ti vsetko prebehne len co najlepsie.
@franchise27 mne dali tiez estrimax, 2x1 tak dufam ze to zaberie 🙂) beriem to od nedele a piatok idem na to 🙂 tak mysli na mna a potom sa ozvi ako si dopala 🙂 drzim palce
@smoulinka13 podla mňa sa dary dávajú len keď si za niečo vďačná...a baby a Ty máte pravdu..čo by ešte chceli, keď parádne zarábajú? moja skúsenosť s týmto je taká, že doktori tieto dary ešte rozdávajú dalej, lebo nevedia čo s nimi 😀 najkrajšia odmena pre Dr. je pozítívny výsledok jeho práce 😉 nerob si s tým starosti...ja som nikdy nič nikomu nedala, ved za to sú platení...iba mojej všeobecnej lekárke som dala za vypísanie PN jedinečný darček ktorý len tak nezoženieš...nieco z domácej výroby...tomu sú aj lekári vdační 🙂
@smoulinka13 Taak som volala do poistovne, ziadost je schvalena, len este caka na podpis nejakej veducej ci koho...ale ze to trva dlhsie, lebo je tam velka kopa, ale ze to skusi pourgovat....tak dufam ze tento tyzden sa im to podari poslat.A presne aj ja som mavala estrimax 2x1 a jedla som ho 5 dni...a z mojej klasickej 6mm vysky som mavala sliznicu 9-10mm.Moc drzim palce, nech je ten piatok uspesny a bublinka sa riadne uchyti. 😉
@franchise27 ahoj a kedy si posielala žiadosť do VŠZP-teda centrum? Ja som podpisovala v Heliose 25.2. A 10.3 som si volala do VŠZP, že to nemajú. Hneď som volala do Heliosu a tam mi povedali, že 27.2 to odišlo do VŠZP. Volala som opäť 12.3 do poisťovne a to mi už povedala tá p. Conive, či ako sa to volá, že už je aj schválená posudkovou lekárkou, a presne, to čo tebe mi povedala, že to čaká na podpis vedúcej, ktorá bola mimochodom minúlý týždeň toho 12.3 v stredu na služobke, a že tam má 20-30 cm štós ... Pýtala som sa teda, že približne kedy to bude podpísané a nepovedala mi, že už je to schválené a basta. Taká erdeg baba to je 😀 .
@franchise27 tak super ze uz to je dufam ze to stihnes este tento cyklus 🙂 aj ty si estrimax jedla 5 dni len? Takze pomoze aj za 5 dni super
@erinka12345 z centra sla ziadost 12.2. a tiez to vyse tyzdna trvalo kym to doslo na spravne miesto v poistovni....Ja dufam ze ta p. Coneva skusi nieco urychlit a podpisu to a odide to tento tyzden....kurna vsak to je len podpis...vsak za hodku ma podpisany cely stos papierov a hotovo 😀
@franchise27 jasné, budem držať palce nech jej to tam šupne a podpíše ti to čo najskôr ... a mohla by aj moju 😀 , aj keď ja som to tam mala cca 2 týždne po tebe, tiež mám tento týždeň dostať MS cca štvrtok piatok, som po IUI, ale tomu nedávam šancu (máme dosť zlý spermiogram- teda priateľ 😉 ) je to riadna birokracia toto všetko ako to naťahujú ... no, ale čo žena preto neurobí však 🙂
@smoulinka13 ano vzdy som ho mala na 5 dni. resp. od 5. DC do 10DC....ono viem ze ked nerastie ako ma tak zvysia davku na 3x1...tak pomoze uvidis....😉
@franchise27 ked ja ho mam od 18 dc dufam ze to nie je neskoro
@erinka12345 no ja som teraz 2DC a dost by mi to bodlo keby to stihli, ze by som stihla hned zaciatok pripravy na stimulku od 16DC...ale nejak sa zas na to namotam a nic z toho nebude....Teraz ma tazi jedna vec... ty si to hovorila doma rodine, okoliu na co sa chystate? Ja nie, chcela som to nechat ako moje tajomstvo, aby sa raz niekto omylom neprieriekol ze moje dieta je z skumavky...lenze muz to uz vytrepal svojim rodicom a teraz mi je len tazko na dusi, ze to musim povedat aj nasim...a ze uz v tom celom bude vela ludi...asi som sprosta ze ma take veci trapia...
@smoulinka13 tak ty ho mas kvoli vkladu, preto ho asi beries neskor, aby si mala sliznicu akurat na vklad...ja som ho bravala kvoli planovanej ovulke u svojho gynekologa...takze preto uplne ine dni cyklu...ja som to bravala v case kedy sme planovali prirodzene oplodnenie
@franchise27 ja som mala tiez puregon a su super aspon odla mna 😉 Zacala som dlhý protokol tiez z proverov od 16dc a od 21dc som k tomu pridala decapeptyl 😉 na 32dc som mala mat menzes lenze ja som mala krvacanie ale podla hormonov nebol menzes ale ovulacne krvacanie lebo som mala 2 dominantne foliky mala som celi cyklus rozhadzany tak sme to nechali tak a cakala som na dalsie krvacanie a Krajkovic mi zmenil protokol na kratky a hned som zacala z puregonom a decapeptylom Boze co si musi zena prejst aby sa niekam aspon o krocik posunula Drzim palce nech sa ti darí 😉
@franchise27 chápem ťa, neviem, ako dlho sa snažíte. My 2,5 roka. Kým to bolo do dvoch rokov, trápila som sa s tým sama (teda aj priateľ). A po dvoch rokoch som to povedala mame, tá nemala ani šajnu ... A raz, keď bola u mňa budúca svokra, tak som to vyklopila aj jej, tá tiež netušila... Dôvod bol ten, že som vedela, že už proste musíme ísť do centra a môj chlap si proste stále myslel, že to pôjde prirodzene, ja som mala takú ženskú intuíciu, že to asi nepôjde . V apríli 2013 bol na spermiograme a mal zlú morfologiu. V septembri sa potvrdila diagnoza a v januári tento rok to isté ... takže preto IUI minimálna šanca ... no a jeho rodičia aj moja mama ma v tomto podporujú, čo sa centra týka. No tak bude zo skúmavky, rozumný človek to pochopí, iba hlupák by to bol môjmu dieťaťu schopný vykričať. .. aj keď sa to dozvie raz ... veď to mi iba lekár trošku pomôže, normálne bude rásť v mojom brušku a bude to moje a priateľové dieťa nič viac nič menej ... a kto by sa mu skúsil takto vysmievať, tak dostane po pysku a basta 😉 A ty nie si sprostá, že ťa trápia takéto veci, každá sme iná a každá to inak znášame neboj ... chlapi sú niekedy tárajkovia povedia aj to čo nemusia .... keď sa treba vyjadriť mlčia a keď nie, tak tliachajú dve na tri 😉 Žena to má oveľa ťažšie v tomto ako muž, či už fyzicky alebo psychicky, teda aspoň ja to tak vnímam a to mám podporu od chlapa celkom v pohode ... možno len hromony z tej IUI ešte pôsobia 🙂 Juj ale som sa rozpísala 🙂
@franchise27 mna trapili tiez take iste veci a chcela som aby to vedelo co najmenej ludi, u mna to vie len mama a segra tie ma podporuju a manzel to povedal bratovi a tatovi ostatnym nehovorime nic
@smoulinka13 ozaj ty ides hned po ET na KET mne povedala Starovecka ze najlepsie je 1cyklus pavza aby si telo odýchlo od hormonov
@chorucka hej idem hned po et a mne krajko povedal opak ze mam v sebe hormony ze to zvysi sancu.. Ach jaj kazdy hovori daco ine
@erinka12345 No my to uz budeme tahat v snazeni 2.rok a tiez velmi zly spg...nam sa nedala ani morfologia spravit lebo je ich velmi malo...tak sa celkom obavam ci nakoniec budu aspon niektore schopne oplodnenia ked dojde k OPU...takze tiez IUI sme ani neriesili a hned sa rozhodli na IVF.Ja som taka, ze nechcem ludi okolo seba, hlavne svoju rodinu zatazovat svojimi starostami...odjakziva vsetkych okolo chranim pre informaciami kt. by ich zbytocne trapili a mne je vtedy lahsie, ked viem ze nemusia riesit moje problemy...sice vedia ze nieco sa deje, ze to ze este nie je dieta ma nejaky dovod, ale celkom sa bojim ako to zvladnu ze babo inym sposobom nepojde...strasne nechcem aby sa trapili, lebo nasi s nami tahaju vsetko, lebo byvaju kusok od nas...svokrovci ti su daleko, takze tych prilis nezasahuju nase starosti, ti vsetko s nami "prezivaju" len cez telefon...Ale co musim nabrat odvahu a nejak to nasim oznamit...boooze fakt takymi kravinami sa zapodievam. Joj a este nic nepicham a hormony mi skakaju ako na hojdacke...este ze ste tu vy kocky, kt. to prezivate a viete o co ide....takzko sa da porozpravat s babami kt. maju deti kt. sa im zadarili ani nevedia ako...
@smoulinka13 u mna to vie len svokra (bez mojho vedomia...vrrr) a svagrina (tiez bez mojho vedomia...) musim nabrat odvahu a povedat to svojej mame, lebo by to bolo strasne nefer, keby ze to vie len svokra a mama nie....Ostatnym to nemam v plane povedat v ziadnom pripade, nikoho nic do toho, stacia mi sproste narazky typu "kedy budete kocikovat" a podobne....
@franchise27 hej tie narazky aj mne lezu krkom kazdy sa vypytuje niektori dokonca si myslia ze deti nechceme ale nemusim nikomu nic vysvetlovat
Kočky čaute,valím piati den proveru 5mg a asi som urobila velku chybu,že som si prečítala príbalový leták,šak tam su hrôzostrašne veci popísane,hladala som,či tu niektorá niečo k tomu nepíšete,ale nenašla som.Ake máte skúsenosti,fúzy,pleš,gulata tvár,nervy,plače,alebo niečo horšie ako upchatie žíl a podobne??? Dúfam,že je to tam le pre istotu 😒 Inak som už dve noci zle spala a som totalne bez nalády,takže už to asi šlape.....
@franchise27 chápem tvoj názor, aj moja svokra to povedala svojej dcére, mojej budúcej švagrinej, ale neriešim to ... ale mojej mamine som to chcela povedať, ona ma predsa len pozná najlepšie. Kým som to vedela sama v sebe pracovať, nechcela som tým nikoho zaťažovať, no, ale potom prišla vo mne kríza, trápilo ma to, a potrebovala som sa vyrozprávať a veru sa mi aj uľavilo, a myslím ,že aj mojej mamine, lebo videla, že niečo sa deje, ale ani vo sne ju asi nenapadlo, že toto. Teraz keď potrebujem niečo jej povedať o tom, je tu pre mňa, ale zbytočne sa nepýta. A ostatní to tiež nevedia, iba jedna kolegyňa v práci, ale to je aj veľmi dobrá kamarátka, inak nik ... Skús si popremýšľať, kedy to povedať vašim, aby si bola na príprave na IVF bola v pohodke a odbúrala čo najviac stresov. Každý znáša tie hormony inak. Napríklad ja som pred IUI nestimulovala ničím, iba pregnyl mi pichli a potom som brala duphaston ... No a z toho som mala iné nálady ... Prídu iné hormony, ktoré budem pichať a toho sa trošku bojím, čiže naozaj byť v poho a mať čistú hlavu. A tiež narážky typu "kedy budete kočíkovať" už riešim z nadhľadom, ak je to nejaký známy, ktorého vidím raz za pol roka, tak poviem, že máme časuuuu a ak je to dobrý známy, tak tí sa nás nepýtajú, lebo asi šípia, že sa nám nedarí a nezaťažujú nás tým (aj keď nič nevedia) 😉
ale priberám ☹ a to som 19. deň užívania hormónov (Provera , následne Decapeptyl) a to som sa ešte nedostala ku Gonalu 🤐
@sfera 😀 u mna bodaj by som po provere pribrala, aby som mala kde vobec potom pichat tie injekcie...
@franchise27 a inak kam chodíte do centra do Heliosu? My hej, sme boli dvakrát u Krajkoviča a insemináciu mi robila doktorka Culbova, sme z LM, tak to nie je až tak veľmi ďaleko 🙂
@smoulinka13 jeej, aj Ty ides v piatok do MT? Aj ja......sa mozno stretneme, na ktoru si objednaná 😉
@mariajuraj ahoj ty ides na konzultaciu? ja idem na ket o 11 hod 🙂) ty kedy ides???
@smoulinka13 Ano na konzultaciu, vcera som volala do poistovne a mame schvalenu ziadost na ivf, tak som rovno volala do MT a objednala som sa na piatok na 13.00......držiiiiim palceky 😉

@franchise27 ano tych inekcii je viac druhov, ja som si nedavala pera ale klasika inekcie. Ja mam doveru, tiez som cakala mesiac, po mesiaci som isla priamo do positovne ze kde to vázne a povedali ze to bolo schvalen za 3 dni!!!! a ja som cakala mesiac...hned som volala do heliosu ze co sa deje vsak ziadost schvalena a nikto mi nevolal, tak povedali ze ano je to schvalene a hned ma objednali (teda ja som si to upravila ako som ti pisala vysse) 🙂) niekedy sa mi zda v inych centrach postupuju lepsie, ja mam nizku sliznicu maternice a nedali mi lieky az na 18 DC a cely cas nic.inde davaju od zaciatku cyklu. tak som zvedava ci mi to za 5 dni pomoze (piatok idem uz na KET)