Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@smoulinka13 A prosim ta vies mi poradit aky je rozdiel medzi injekciami a perom? ci je rozdiel len v cene?
@mariajuraj inekcie - to si musis sama zarabat (vodicka plus prasok), pera mas uz hotove 🙂 a v cene je teda dost rozdiel, ja som sa bala tych inekcii ale dalo sa to v pohode zarobit aj pichnut 🙂
@smoulinka13 No teraz som 8DC, pichat sa zacina 16 den? toto i doki este nepovedal
@mariajuraj na 16 DC zacnes uzivat Proveru a inekcie tusim od 23 DC.takze stihas uz tento cyklus super 🙂
@sfera
@franchise27 ja si nemyslim ze priberate z hormonov ale clovek sa obmedzuje a viac oddychuje a skorej by som povedala ze telo zadrziava vodu ja to mam pred mrchou tak brucho mam jak pavuk skoro dva tyzdne pred mrchou a v den mrchy som rovna jak lata 😀 Ja som tiez uzivala hormony aj antiku a ani kilo som nepribrala Asi aj zalezi na metabolizme ako sa telo popasuje zo vsetkim co don napchame ale co tam par kil hore dole len nech uz sa podari nie?!
@chorucka na...a ja ze ked uz nic ine tak aspon priberiem 😀.....no hold teraz z tych liekov musi byt jedine tehu ked kila na vyse nehrozia...ked nie jedno tak aspon druhe.. 😀...inak to poznam, tiez som uzivala antiku a potom clostyl a pod. u svojho gynekologa a kazdy hovoril ze z toho sa pribera a nic...lata bola zo mna furt...je to presne o metabolizme a fakt ide hlavne o zadrziavanie vody a nie tuku...no nic 😉
@erinka12345 hej mi chodime do heliosu...my sme zo Ziliny, resp. z blizkeho okolia a tiez to nie je daleko...ja by som tam aj sama chodila, ale cesta popod Strecno je pre mna prilis stresujuca na to aby som to odsoferovala sama...tak hold muzik bude musiet chodit stale so mnou...Ja som zazila zatial len Krajkovica...ostatnych nie, tak uvidim.
Ahojte snazilky. Pripajam sa k Vam. My Helios MT navstevujeme cca 7 mesiacov. Som po 2 IUI , no vo stvrtok uvidime ci uspesnom. Ak by to nahodou nevyslo tak nas caka IVF, trosku sa toho bojim, ale dufam ze aj s Vasou podporou to zvladnem .
@franchise27 Ja tiež pochádzam z PB 😉 ale bývame v LM. No veru, keď idem domov sama autom popod to Strečno to nie je sranda ... pre mňa najhorší úsek. No aj my sme boli u Krajkoviča dvakrát a povedal mi, že pri IVF budem mať cca 7 návštev v centre a môjho tam bude potrebovať iba dvakrát (zradca-myslím Krajkovič 😀 mu to musel hneď vybľabotať), lebo ja do PB chodím často sama, takže šoférovanie je u mňa ok .. No len tiež by som bola radšej, keby išiel so mnou, nech nemusím stresovať za volantom zavčas rána, predsa len jemu to ide lepšie 😉 A ideš na dlhý protokol? Mne hovoril, že áno.
franchise27 aj my sme zo Ziliny 🙂
@trinity8 ahoj a kedy si bola na IUI? Ja 6/3 🙂 Zajtra by som mala dostať mrchu, tak uvidíme, či aj motyka vystrelí, keďže máme zlý spermiogram, chceli sme to pred IVF aspoň jedenkrát skusiť
@erinka12345 ja som bola tiez 6.3. a vo stvrtok na krv v piatok by som mala dostat mrchu. Tak uvidime stale verim ze to vyslo, ale zatial sa nijak zvlastne necitim. Kedy mas ist na krv a sono ? Ku komu patris v Heliose ty ??
@erinka12345 No nam povedal presne to iste ze 7x navsteva ale to je pocas tych poslednych cca 14 dni stimulky, ale kedze dlhy protokol zacina este cyklus predtym, tak tych navstev bude asi viac...a muzovi tiez hovori ze vas tu potrebujem len raz...a ja mojmu hned hohoho, kvoli tvojim pomalym mrcham musime ist na ivf, tak si to tu odchodis so mnou a hotovo 😀.....mne tiez Krajkovic povedal ze to bude zatial dlhy protokol, cize zacinam 16DC...len dovtedy by to museli z tej blbej poistovne konecne poslat...
Ja nie som moc dobry sofer...tak si fakt sama Strecno netrufam ...
@trinity8 ahoj ja som bola na dvoch konzultáciach s Krajkom, takže aj patríme ku nemu, ale IUI mi robila Culbova, bola veľmi milá. Mne povedala, že 10 dní mám brať duphaston, ten som dobrala v nedelu a ak príde MS, tak nepôjdem na krv ani na sono, a ak nepríde, išla by som začiatkom budúceho týždňa 🙂
@franchise27 haha presne, tiež vravím, ja zase kvôli tým jeho zle tvarovaným 😀 😀 😀 on musí ísť dvakrát kvôli tomu, že jemu treba aj halosperm robiť a potom už pri OPU, keď bude musieť odovzdať vzorku 😀 😀 😀 Juuuj no to ja isto nebudem teda tento cyklus, keď mi vo štvrtok začne stíhať na 16 DC, kým sa tí v poisťovni rozhýbu. Ale tebe to určite klapne, veď tam máš žiadosť od 12/2 😉 A potom už len uprosiť sestričky nech ťa tam stihnú na konzultáciu do 16 DC vopchať ... No veru, nech len s tebou pekne ide, netreba sa kvôli šoférovaniu ani iným veciam stresovať, musí si ťa opatrovať. Veď všetká tá záťaž je väčšinou na nás ženách, tak to je maličkosť, čo oni urobia pre nás 😎
@erinka12345 Ja patrim k Culbovej, velmi zlata Dr. a aj IUI mi robila ona. Mne povedala ze mam brat 14 dni duphaston a o 14 dni po IUI prist na krv a sono a podla vysledkov mi povedia ci duphaston mam brat dalej alebo nie. Tak som to mala aj na 1 IUI.
@trinity8 no nas tam bude zo ZA asi aj viac, my to este mame ako tak fajn, ale kocky co tam chodia z inych dialok...fuu to im nezavidim...vzdy ked tam vchadzame cez to sidlisko co tam je, tak si pomyslim, ze teraz by mi bodlo na nejaky cas byvat niekde tam...to by bola pohodicka, ziadne cestovanie a pod....
@franchise27 nooo to som si aj ja pomyslela, hlavne vtedy ked sme mali byt v Heliose na 7.00hod . To bol stres pod Strecnom kolona aut a neurobis nic ☹(( , hlavne v pondelok to je tam otrasne ..... Vzdy ideme o cosi skor z domu, lebo nikdy nevies co sa tam bude diat.
@trinity8 kokšo, tak možno som ten dufík mala brať dlhšie, a počkať na tie testy ... dúfam, že som nič neposerinkala, ale hovorila mi na 100 %, že to mám brať 10 dní ... no ja som z toho jeleň. Teraz už si ho nejdem na novo dávať .. asi ...
caute, tak my chodime z presova🙂 zatial sme boli na dvoch konzultaciach, robi nam vsetky vysetrenia, aby sme nechodili castejsie ako raz za mesiac, lebo je to tazsie aj z hladiska financii:( v pondelok mi urobia nejake vysetrenia tu v po, a podla toho sa uvidi, co nas caka, ale zrejme pojdeme o par tyzdnov na dalsiu "romanticku" cestu za panom doktorom do martina🙂
@erinka12345 neboj mozno ty to mas ine ako ja, to by si urcite neprepocula ked povedala 10 tak 10dni. Nie nedavaj si ho uz nanovo.
@trinity8 ok, uvidím, či zajtra dostanem MS, hovoria, že do 3-4 dní po vysadení duphastonu by mala prísť, čo zrovna na ten deň vychádza aj luteálnu fázu mám 13 dní, takže aj po tejto stránke to tak výjde 🙂 Tak ti budem zajtra držať palce, aby tá krv vyšla ... robila si aj test?
no hej, sme z daleka, a manzel si myslel, ze chyba musi byt vzdy u zeny, zial mylil sa a teraz je doma trosku dusno, no uvidime ako to dopadne, som zvedava, hlavne neviem ktoru moznost si vybrat:( a ktovie ci si vyberieme spravnu moznost a ci to vyjde....
@erinka12345 aj mne prisla mrcha predtym do 3 dni od vysadenia duphastonu . Dakujem 🙂, nie teraz som si nerobila , sa mi to zda skoro. Dufam ze to vyjde teraz, nejako mam strach z IVF a dalsie IUI by uz bolo asi zbytocne. Odporucali nam ho 1 max 2 krat ☹.
@trinity8 Ďakujem, tak aj u mňa to zrejme tak bude po tom duphastone. Ja som si robila včera, ale poobede a bol negatívny. Možno je to ešte zavčasu. Uvidíme zajtra. My tiež už nejdeme do ďalšej IUI, ale na IVF, chceli sme to aspon raz skúsiť s týmto spermiogramom. A žiadosť si ešte neposielala do poisťovne však? Ja som si dala vypísať a poslali sme, aby sme potom nemuseli mesiac až mesiac a pol čakať, ak sa náhodou IUI nezadarí 😉
@erinka12345 nie nevypisovali sme este ziadost,nejako som naposledy nebola rozhodnuta na 100 %, ja stale verim ze to nebude treba a stane sa zazrak 🙂. A toto je kolke tvoje IUI??? Aky mate spermiogram ??

@mariajuraj tak super,no o 13 tam uz asi nebudeme...potom daj vediet ako si dopadla na kozultacii.aj ti to vyjde hned tento cyklus zacat?