Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@erinka12345 my tiez tu morfologiu len 1% ☹(( inak vsetko super aj pohyblivost , pocet ....... Len my mame problem este ten ze ja mam malo folikulov. Vajecniky uz nepracuju tak ako by mali ☹((( . Aj tak napriek tomu sme vyskusali 2 x IUI. A ty uz mas schvalenu ziadost na IVF??? v akej si poistovni ??
@trinity8 No my máme morfo tak ako vy, ja som v poriadku, takže len priateľ má "problém" ... hej už som posielala 27/2 to odišlo z Heliosu .. no a 12/3 mi povedali vo VŠZP, že doktorka to schválila, iba vedúca to musí ešte podpísať vo VŠZP, a to môže tak týždeň dva trvať ...
@erinka12345 tak super, celkom rychlo ti to schvalili, ktovie ako je to v DOVERE ?
@trinity8 no veru neviem, ale niektoré kočky, ktoré majú Dôveru písali, že celkom rýchlo. Sem tam stačí zavolať do poisťovne a trošku to posúriť, niekedy sa to dá. Ja som práve volala do VŠZP, že o cca 2 týždne by som mala začať stimulovať na IVF a ona povedala, že nech o týždeň zavolám a ona je ochotná to oscanovať a poslať mi to ... ale celkovo myslím, že tá Dôvera je podľa toho čo som tu čítala rýchlejšia, ale osobnú skúsenosť nemám 😒
@adka666 ahoj Adka.... tak ako??? nestresuješ sa? všetko v pohode....? ja si od pondelka pichám už dve injekcie... v nedeľu idem znovu na kontrolu.... len už mám taký pocit, že keď mi doteraz ihly nevadili, teraz mi už budú.... chcem sa ťa opýtať, mám také zvláštne pocity vo vaječníkoch, pichá, hlava bolí... to bude asi z tých hormonov.... čo povieš?
@smoulinka13 zajtra ti drzim palce!!! 🙂 ja sa mam dobre, dufam, ze vsetko dopadne ako ma... Verim velmi ze ano... 🙂
@bozenkad27 dakujem dufam ze nam to vyjde obidvom 🙂
@adka666 Tak my ideme do Heliku den po tebe , este na halosperm a dufam ze uz aj s receptami na lieky...aspon tak naznacila recepcna podla dohody s koordinatorkou..Tak dufam ze sa nic nezmeni. Ty nam tu snad v stredu hodis foto drobca aj s krasnym srdieckom 😉 Inak nevies nahodou, ci so zaciatkom stimulky budeme musiet cakat kym budu vysledky z halospermu, alebo kludne budem moct zacat a podla vysledkov sa vlastne bude az potom riesit aky sposob oplodnenia sa zvoli?...
@franchise27 Ahoj, v pohode začnete bez toho. Od výsledku halospermu sa bude odvíjať spôsob samotného oplodenia.....................aj keď my sme mali halosperm negatívny ( mali sme 23% fragment DNA a norma je 30% ), aj tak nám doporučili PICSI.....................v prípade, že by halosperm vyšiel pozitívny, nie som si istá, ale asi indikujú PGD. Pokial už idete aj na stretnutie s koordinátorkou, tak recepty už dostaneš..................inak sa veľmi nespoliehaj, že ti tam bohvieako vysvetlia to pichanie..................skôr si popozeraj videá na youtube................ale myslím, že ty máš Puregon alebo Gonal ( pero ) tak tam ani nie je očom, len pozorne počúvaj ako sa to dávkuje a pozor, pero sa drží v chladničke, takže môžu injekcie štipkať a preto si ich doma kúp radšej v mieste bydliska a rýchlo domov do chladničky.
@adka666
No s PISCI akosi aj ratame..vsak uvidime podla vysledkov...a dufam ze to PGD nebude vyslovene treba...lebo vela som citala ze niekedy vyluci aj vsetky embryjka a aj tie kt. by sa zacali po uhniezdeni normalne vyvyjat...tak neviem...ale tak nejdem dopredu nic hovorit ..dovod na uvazovanie bude az po vysledkoch...My vo stvrtok ideme vlastne na ten halosperm a k lekarovi na rychlovku aby zhodnotil vysledky a asi aj ku koordinatorke ale to nie som ista...Toto nakazala vlastne samotna koordinatorka...tak by som bola veeelmi rada kebyze idem uz aj s receptami..lebo 1.4. budem 16DC tak by mohol byt zaciatok..Ano zatial mam naplanovane puregon pera, tak dik za radu ze hned do chladnicky.Mna to bude asi stipat skor ci neskor isto..kedze nemam skoro ziaden tuk na bruchu a je ako blba lata,tak po par vpichoch uz budu isto modriny a stipat to uz bude tak ci tak..ale vydrzim,teraz som hrdinka ale ked pride k cinom tak sa poseriem 😀 ja to budem musiet pichat v leze s nohami hore, lebo som si ista ze po prvych vpichoch budem kolabovat, lebo ja som taka trubka ze sebou svihne o zem aj pri brani krvi 😀...
@franchise27 aj ja idem vo stvrtok 27.3. do Heliosu 🙂
Tak babenky moje, dnes prvy pokec s koordinatorkou, dostali sme receptiky na injekcie a od stredy zaciname, bojim sa aj trochu, aj sa teším 🙂
@franchise27 Ahoj: 😉 Tak ako čítam Tvoj príspevok,presne také pocity z injekcii som mala aj ja. pred tým, ako sme zacali chodit do Heliosu, mi bolo nevolno pri brani krvi alebo pri injekcii....ale akosi som sa pozbierala a ked som chodila na odbery koli hormonom, tak vsetko uplne v pohode.Dokonca som si to do ziliny aj sama odsoferovala 😀 Asi to bude tým, ze som si povedala, ze to tak musí byt a je to to najmenej, co mozem pre babo urobit......Dnes sme boli na prvom pohovore s kordinatorkou, vsetko nam vysvetlila a ma pochvalila, ze ako mám všetko pekne ´´nastudovane´´ 😀 To vdaka dievcatam, tkore tu pisu svoje prispevky, poradia, vysvetlia 😉
@smoulinka13 Ahooooj, tak dnes som bola na pokeci s koordinatorkou, zlate to žieňa 🙂 Som si na teba spomenula, ked som išla po chodbe, tak nech sa zadaríiiiiiiii, drzim palceky 😉
@mariajuraj takze uz zacinas super to zvladnes neboj. Ja idem na krv 3.4 snad sa zadari dakujeeem
@trinity8 my tam ideme na dvanastu...tak mozno sa tam niekde uvidime....😉
@mariajuraj vy ste sli uz rovno ku koordinatorke...?cize uz zacinas...drzim moooov palce nech ti to rychlo ubehne. My mame vo stvrtok Krajkovica a mozno stihame tiez aj koordinatorku a ak bude vsetko OK tak zacneme o tyzden neskor ako ty 😉....
@franchise27 ahoj 🙂 vysledky halospermu sme boli asi do hodky tak sme si na to pockali tak v pohode 🙂 my sme mali 20 percent fragmentaciu ale dali sme si PICSI pre istotu...to uz nestoji tak vela
@franchise27 jaaaaj tak to asi nie , ja tam mam byt rano medzi 7,00 a 8,00 idem na krv
ahojte baby mozem sa syptat ci ma niekto skusenost s BA a Martinom..ked ich porovnate z financneho hladiska...dakujem
@franchise27 Joj super, tak to sa tam niekedy aj stretneme mozno.....ja som si v utorok minuly tyzden volala do poistovne, tam mi povedali ze uz tyzden je to v heliose, tak som tam volala a rovno ma objednali ku koordinátorke - inak fajn zenska, aj sme sa zasmiali 🙂 Inak, ak sa ti bude dat, objednaj sa ku koordinatorke na piatok popoludni - sanatorium je vtedy prazdne - teda aspon my sme tam boli sami 😉
ahojte dievcata.Tak ja som dnes 9DC a uz sa pomaly tiez blizi termin ivf-ka. Na 16.dc zacinam s proveru. Najhorsie je,ze sa velmi bojim injekcii :( Dufam,ze to zvladnem. Na ivf ideme do Heliosu.
@anuska30 ahoj, neboj, injekcie su nic v porovnani s cakanim po ET ci KET! Ja som si po kazdej injekcii hovorila, ze musim vydrzat vsetko pre vytuzene dietatko!!! Dva krat mi znizovali davky gonalu, lebo som sa prilis rychlo rozbehla, nakoniec som mala 33!!!vajicok, 20 sa oplodnilo a po predlzenej kultivacii sme mali 4 kvalitne blastocysty. Kedze som mala OOHS tak mi predpisali dalsie dvoje injekcie, solumedrol a fraxiparin, mala som nabeh na emboliu a vodu v bruchu, vajecniky mali 10cm, vsetko bolelo, 2mesiace som lezala, ET sa nepodaril, teraz po 3mesiacoch som po KET a este mame 2zamrazene embryjka! ZIADNA BOLEST NIE JE DOST VELKA, ABY SOM JU NEVYDRZALA NA CESTE ZA VYSNIVANYM BABATKOM! tak drzim palce a neboj, nemaju vsetci taky komplikovany priebeh ako ja 😀
@erinka12345 Ahoj, prosim ta, na ake cislo si volala do VsZP ohladne info ku ziadosti? Na nete som nasla len ich klasicku info linku....0850.....tam mi daju info? Dakujem
@shanis ahoj, ja som volala na tú infolinku, zdvihla mi to veľmi milá pani. Jej povedz, že sa chceš informovať ohľadne žiadosti na umelé oplodnenie a ona ťa prepojí na p. Coneve. Ona je celkom taká erdeg baba, ale poradí aj odpovie ti. Minule som volala v piatok a už nerobili, takm mi poradila, že v pondelok od ôsmej robia, tak tam ráno môžeš cinknúť 🙂
@shanis ahoj tu je cislo presne na p. Zuzanu Conevu 02/20824700 je to priamo na nu a ona ti povie v akom stave je ziadost...a volaj az po osmej hodine.

@trinity8 jasné, že treba veriť, veď aj ja niekde v kútiku duše dúfam, že MS nepríde, aj keď ma bolí podbruško trochu. ☹ No toto je moje prvé a asi aj posledné IUI, nakoľko máme dobré množstvo aj pohyblivosť je super, len morfologia bola minulý rok 1x 0,5 % dobrých a potom dvakrát 1,0 % dobrých ... čiže máličko málo, ale vyskúšali sme 😉 A vy máte aký spermiogram? Ja som sa tiež dlho nevedela rozhodnúť.