icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

franchise27
24. mar 2014

@smoulinka13 to fakt ste tak skoro mali vysledky? lebo vsade sa pise ze do 10 dni su vysledky...no veru uvidime...aj sa toho vysledku bojim...sice mame v plane vyuzit PISCI ale chcem sa vyhnut PGD pred vkladom..

franchise27
24. mar 2014

@mariajuraj no my tam ideme vo stvrtok na 12stu na halosperm a mozno stihneme aj koordinatorku tam uvidim...som tiez zvedava na nu. ale hlavne som zvedava ci stiham tento cyklus, lebo pri nasom stasti sa este nieco pokazi to je skoro iste...

anuska30
24. mar 2014

ahojte.Dievcata,rada by som vedela ci ste boli aj na PN-ke alebo aj po vklade ste chodili normalne do prace?

erinka12345
24. mar 2014

@franchise27 ahojček, tak ako žiadosť už schválená? 🙂

franchise27
24. mar 2014

@erinka12345 No ziadost je schvalena ale este min. tyzden cakala na podpis u veducej...tiez som si volala a slubila mi ze to posle naskenovane do Heliosu...tak dnes jej este napisem e-mail ci to posielala...Inak mame vo stvrtok este halosperm a kratku konzultaciu s Krajkom a moooozno stihame aj koordinatorku, tak na 50% by som mohla vo stvrtok odchadzat aj s receptami na lieky a 1.april (den blaznov 😀 ) je dufam zaciatok...A ty ako, tebe to uz schvalili ci este nevies? A kedy ti slubila ze to asi posle?

chorucka
24. mar 2014

@anuska30 ja som bola na pn od zaciatku pichania kedze mi to casovo nepasovalo ked robis na smeny A po vklade tiez aspon par dní si daj pn alebo dovolenku nech sa drobec vklude uhniezdi Zalezi este aku mas pracu .

erinka12345
24. mar 2014

@franchise27 no ja presne ako ty. Ziadost schvalena, len caka na podpis. Tak som sa na 2. aprila objednala do Heliosu na 8 na halosperm a na 9 uz ku koordinatorke, to mi rovno recepcna povedala,ked som volala. A Coneve mi kazala volat tuto stredu,ze ak nebude podpisana, nascanuju a poslu emailom. A teba recepcna ku Krajkovi objednala, ci ty si chcela? Drzim palce nech to stihnete tento cyklus ;)

franchise27
24. mar 2014

@erinka12345 No tak podla cakaju spolocne tie nase ziadosti na jednej kope na podpis...lebo u mna sa to zdrzalo kvoli jednej lekarskej sprave...
No mna recepcna objednala , resp. muza na halosperm na tento stvrtok na 12-stu a potom mi povedala ze mna supne hned aj ku Krajkovi ze vsak to bude len chvila a ze si mame pripravit 100€ na halosperm a par eur za recept...toto mi povedala recepcna po dohode s koordinatorkou...tak ja dufam ze vsetko prebehne v jeden den...Ku krajkovi musim ist na zhodnotenie vysledkov krvi...asi musi este on zaväzne rozhodnut aky protokol bude prebiehat...a snad hned pobezim aj ku koordinatorke....netusim.Ja som myslela ze pojdeme hned ku koordinatorke, ale vraj najskor ku Krajkovicovi...neviem ci to je taky postup..lebo ja som od odberov krvi u neho este nebola....Za pol hodku asi napisem Coneve ci to uz posielali do centra,lebo to nie je mozne aby tie papiere niekto podpisovat cely tyzden...

smoulinka13
24. mar 2014

@franchise27 ahoj vysledky spg boli za 10 dni ale halosperm do hodky 🙂

franchise27
24. mar 2014

@erinka12345 tak vyzera ze uz su podpisane tie ziadosti....dnes mi povedala ta z poistovne ze tento tyzden pojde postou do Heliosu a mailom poslala Krajkovi nejake cisla schvalenych liekov...tak myslim ze uz aj tvoja bude hotova...

mariajuraj
24. mar 2014

@franchise27 Ahoj, ale volaj aj do heliosu kazdy den, lebo ked som si tam ja volala, tak uz týždeň to mali na stole a nevolali, tak si to nahanaj🙂 😉

franchise27
24. mar 2014

@mariajuraj ano to uz mam obvolane...do Heliosu idem tento stvrtok v priebehu hodiny a pol mame naplanovany halosperm, Krajkovica a aj koordinatorku...tesim sa ako male decko ale zaroven sa straaaaasne bojim.

ramadasa
24. mar 2014

@adka666 prosim ta napis my ake mal tvoi otec priznaky z tej toxoplazmy.Dnes som bola za svojim lekarom a nechcel my vziat krv.Ze toxoplazma by sa u mna prejavila uz davo a nema to nic spolocne z otehotnenim.Proste ma odpisal.v aprili idem ku gyn.nakontolu ultra zvuk tak skusim to u nej,ale bojim sa ze my povie to iste,teraz po druho testovani po dvoch mes.som mala ovela viac tych bacilou ako prdtym som uplne hotova.Najradsej by som isla do martina do heliosu sa tam o tom porozpravat,ale teraz neviem ☹ dakujem

koida
24. mar 2014

@sfera tak provera za mnou a vlasy mám,fúzy depilujem už roky stejne a zatial som nepribrala,denne myslím na tvoju radu s pitným režimom 🙂

bambula27
24. mar 2014

Zenicky, tie ktore ste uz vo faze stimulky a chodite na usg ... neviete mi povedat, ci tie "martinske strely" chodia z Vrutok uz tak skoro rano? ....Och ja som uz taka unavenaaaaa z toho. Dnes som tam bola a v stredu zas. Keby som to tak mala aspon za rohom. Neberte to tak, ze sa stazujem....spravim pre to vsetko 😵 Len pisem svoje pocity. Uz som 8. den pichania Merionalu....tie injekcie momentalne uz teda riadne "prezivam". Je pravda ze sa mi ani nezda, ze to moje brusko trapim nimi uz 17 dni, mam totiz pocit, ako by som zacala pred tyzdnom...Inak, baby, ja tam mam folickov "po milu jarmilu" 🙂 Vraj na rozdavanie. Nepovedali mi kolko, ale sama som videla, ze ich je hodne. Najväcsi 16mm...Tak uz nech rastu sup-sup a ide sa na to. Len sa neviem akosi prinutit na tie tekutiny, cely zivot mam s tym problem. A pritom moje prve ivf - skusenost s ohss, a teda riadna....cize musim, ale AKO!!!!

adka666
24. mar 2014

@ramadasa ahoj, tvoj lekar ma uplnu pravdu,ak by si to mala,tak by si to davno vedela. Prejavuje sa to skoro ako chripka. A stale nerozumiem, kto ti vlastne tie "bacily" tam nasiel, ked hovoris, ze lekar ti krv nechce vziat. Ja som ti uz pred tym vravele, ze to vsetko mi pride trocha vyfabulovane, ze si popisala diagnozy, ktore nepatria medzi jednoduche.

erinka12345
24. mar 2014

@franchise27 Ďakujem za info, tak to by bolo super s tou žiadosťou. Som rada, že tvoja už ide do pošty, predsa len idete tam už tento týždeň. Ja až na budúci týždeň v stredu. Skúsim si cinknúť zajtra p. Coneve pre istotu 🙂 Myslím, že vy tiež už tento cyklus začnete. Ja budem mať dlhý protokol, lebo výsledky krvi už som s Krajkom prebrala na minulej konzultácii, preto stačí ísť ku koordinátorke 😉 A ktorý DC si teraz? Ja 4 DC

javorinka2
24. mar 2014

@adka666 ahoj moja, ako sa držite???? 🙂 Dufam ze je vsetko o.k.Mna caka v stredu 2.iui, dnes sliznica 12mm a folik 20mm, dnes vecer picham pregnyl a v stredu smer helik:🙂) Dufam, ze vajko pocka tam kde má, lebo zase som v miernom strese ci sa to neprešvihne 😠 Tento mesiac nie a nie narast, si predstav ze som dnes už 21.dc...Ale nevadi, len aby to klaplo..Sržkaj sa a šetrí sa🙂

zuzina1881
24. mar 2014

@anuska30 ahoj, ja som bola pri ET doma 2mesiace takmer! Mala som OOHS, bolesti, vodu v bruchu, nabeh na emboliu a trombozu, a preto sa nepodarilo! Ale teraz pri KET som bola len dva dni doma po vklade, inak fungujem normalne, len nic tazke nedviham... 🙂

franchise27
24. mar 2014

@erinka12345 ja som dnes 8DC, takze ak vsetko bude OK tak na 16DC zacinam dlhy protokol...ja si myslim ze uz aj tvoja je podpisana a tento tyzden to pojde do posty aj s mojou...tak tento cyklus zacinas isto aj ty...takze budeme bojovat spolu...super 😉 a s Krajkom ste riesili nejak podrobne tu krv? mala si aj sono?

erinka12345
24. mar 2014

@franchise27 super 🙂 inak ten 16 DC budeme mať tabletky? aj vieš asi aké? No ja už som si k nemu doniesla hormonálny profil od môjho gynekologa. On mi bral krv na chlamydie a protilátky proti spermiám, bolo to negatívne a povedal, že ja som OK. Do podrobností to nerozoberal, ani hodnoty som nevidela. A sono mi robil na prvej konzultácii a povedal mi, že mám vaječníky aj maternicu normálnej veľkosti a aj že maternica je dobre otočená, aj sliznicu meral, že je v norme k tomu dňu cyklu, aký som vtedy bola. A inak injekcie si dávala do žiadosti? Ja tie lacnejšie, lebo nám dal také prirovnanie, že perá si vyberie ten kto chodí do práce vrtulníkom a ten kto nechodí vrtulníkom si vyberie tie lacnejšie ... ja som chcela perá, ale môj chlap, že zvládneme aj injekcie 😒 tak to som veru zvedavá ...

ramadasa
24. mar 2014

@adka666 bola som na Biorezoncia PharmDr.Eva Midriakova z Martina.Dnes som pisal neteri tiez buduca Phdr.vravi ze je to tak 50 na 50 ale pre moj pokoj v dusi my mohol vziat tu krv.Vcera bol somnou aj moj manzel tak bol trocha v soku.Neviem co si mam o tom mys.mam aj inu kamosku,takze teraz ked pojdem k nasim skocim za nou,neda my to pokoja,ale som rada ze si my opovedala.To je pravda nic my nieje nic ma neboly,len z prace som unavena ale chodim na styry smeny kto by nebol.Som uplne mymo,tej toxoplazmy som uz mala vsade a pritom ziadne zvierata tu nemame,Ako povedala neter vykaslem sa na toto vsetko 🙂 velmy ti dakujem.Ako sa vam dari dufam ze ok velmy vam to zelam 🙂

franchise27
24. mar 2014

@erinka12345 No od 16DC sa berie Provera to su tabletky...od dakeho 23DC by sa mali zacat pichat injekcie Decapeptyl ci tak nejak...potom sa caka na MS ta by mala prist snad od cca 28DC do 32DC...a potom sa ide na kontrolu a na 4DC sa zacinaju pichat stimulacne injekcie...my sme dali pera Puregon...nam to vysvetlil ze pera su od injekcii drahsie od cca 100-300 € drahsie celkovo ako injekcie a mne to v tej chvili bolo uplne jedno, lebo ja som sa nesmierne bala miesat ampulky a manipulovat s ihlami, ja sa ihliel priserne bojim...hlavne toho ze to nespravne pichneme,alebo namiesame...cena nas zarazila,ale potom lekar povedal, ze v mojom pripade to nebude az take financne narocne lebo som chuda tak budem mat aj mensie davky..dufam...ale mozno sa do toho dostanem a potom si poviem ze by som zvladla aj injekcie...Mne tiez na prvej konzultacii povedal to iste, ze vajecniky su ok, maternica tiez...tak som mooooc zvedava na krv, dufam ze to bude v poriadku a tym padom je tam väcsia sanca...sice ten cyklus kedy mi brali krvi bol uplne sialeny, sama som citila ze telo blaznie, nebola ziadna ovulka, prsia boleli cely cas...cize hormony museli byt uplne mimo...tak som zvedava....Tak vo stvrtok dam vediet ako sme dopadli a ci tento cyklus zaciname....Inak mala som v plane ze si zacnem evidovat kolko € sme zaplatili za nieco tykajuce sa IVF, ale mm mi to razne zakazal, ze pri praci na nasom dietati nebudeme robit ziaden supis vydavkov ako pri stavbe domu...sice budem tak niekde vzadu v hlave pocitat co nas to cele stoji, ale pre babo musime urobit vsetko....

chorucka
24. mar 2014

@ramadasa Ahoj Toxo nebráni v otehotnení horšie by bolo keby si toxo dostala keby si bola tehotná Ono aj gynekolog berie v urcitom týždni tehotenstva krv na toxo Ak chces tak si daj vyšetriť krv ako samoplatca že si všetko zaplatíš sama robia to v každom labaku Toxom sa mozes nakazit aj v parku vsade kde su zvierata alebo z vajec a mlieka Neznamena ze ked doma nemas zviera ze nemozes prist do stiku s toxo A na tej biorezonancii by som moc nestavala je to o tom ze ta vystrasi a potom ti ponukne drahe vitamíny.

shanis
24. mar 2014

@erinka12345
@franchise27 dakujem za cislo a za rady, skusim tam zavolat. 😉

erinka12345
24. mar 2014

@franchise27 ďakujem pekne za vysvetlenie, tak to tie injekcie budú skôr ako som si myslela, ja som bola v tom, že injekcie až od MS 😒 no, ale zvláááádneme to 😉 no ja ťa úplne chápem, aj mne to bolo jedno, len môj vraví, že to zvládne aj s injekciami ... no hrdina, som zvedavá, či aj na bojisku bude taký chlap ako na cvičišku 😀 aj keď ak by bolo na mne a mala by som sa ešte raz rozhodnúť, brala by som v úvahu určite pero 😔 aj mne Krajko hovoril rozmedzie na lieky 100 - 300 eur, a povedal, že mne to bude aj menej, že som mladšia (no mám 28, tak až taká mladucha nie som 😀 ) aj keď viem, že niektoré dievčatá tu majú trošilinku viac 🙂 . Možno aj váhu myslel, aj keď moc by som si nefandila 😉 na 165 cm mám cca 65 kg , ale aspon faldík na bruchu mám na injekcie 😀 ja tiež radšej nejdem počítať, koľko nás to vyjde, zatiaľ som si rezervovala cca 1 300, tak uvidíme či viacej či menej to bude ..., ale máš pravdu, že pre bábo urobíme maximum 🙂

adka666
24. mar 2014

@ramadasa Ja ti k tomu poviem tolko, ze je to prste somarina. To je tak, ked v tomto state podnika kde kto bez obmedzenia a kontroly. Tahaju steba peniaze, ani jedna z oboch uvedenych diagnoz nemoze byt detekovana biorezonanciou a ani natolko nezavazna, aby ta dotycny po jej vysloveni poslal domov bez naslednych dalsich vysetreni na infekcnom. Nechapem, nad cim meditujes. ake 50/50. je to nezmysel nteho stupna.podla mna nic z toho nemas. konzultuj veci s mudr. a nie pharm....... baby ti pisu to iste,co ja na samom zaciatku. toxo na otehotnenie nema vplyv.......a o borelioze by si davno vedela

anuska30
24. mar 2014

dievcata, kolko embryjok si davate vkladat? ja mam 37 rokov a neviem sa rozhodnut..ste tu niektora,co potratila po prirodzenom otehotneni a pomohlo ivf-ko? ja som otehotnela prirodzene a potratila v 8tt a 2x som potratila4-5 ttpodla lekarov -oneskorena menstruacia.dufam,ze ivf pomoze ...maME DOMA 16,5 ROCNU DCERKU,ALE VELMI TUZIM PO MIMINKU...

anuska30
25. mar 2014

Diecata,rada by som vedela ,ked si robite predoperacne ci vam staci odber krvi a ekg,alebo idete aj internistovi.? Dakujem

anuska30
25. mar 2014

Dievcata,rada by som vedela ,ked si robite predoperacne ci vam staci odber krvi a ekg,alebo idete aj internistovi.? Dakujem zoonozy vysetrene-vysledky ok a este zajtra hematologia. dali vam niektorej pichat fraxiparin preventivne?