Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@franchise27 no ja viem, my sme minule na odovzdanie vzorky na spermiogram čakali pol hodku a boli sme dosť nervzoni, predsa len to nie je bežné vyšetrenie ... 😒 No ale ty vobec nebud smutná, dali sme sa na to a musíme to zvladnuť ... Ja som sa zase akosi podvedome upla na myšlienku, že toto mi prinesie dieťa, ale sem tam rozmýšľam, že ako to zvladnem, keby to náhodou nevyšlo ... ale musím zahnať takéto chmúrne myšlienky ... Ja viem, že to nie je ako sme si to všetko predstavovali, ale je to zatiaľ jediná cesta, ako to vyskúšať. 😉 Určite ti dám na budúci týždeň vedieť ako sme dopadli, som zvedavá, aký bude rozdiel v tých injekciách. Ach jaj, mala som si dať radšej tie perá ☹ Ani len netuším, ako si to pichnem.
@erinka12345 Ono v pichani nie je nejaky rozdiel, tam je to skor o tom ze pri injekciach je viac roboty s namiesanim ampuliek, ale to sa dostanes do cviku...To pero je zas trochu väcsie a taka neohrabana manipulacia s nim je ked mas vytlacit tekutinu pri vpichu ...ale tak zaciatky budu asi tazke, ale dame to, musime nie 😉
@franchise27 jasné, hádam nie sme nejaké padavky :D ja som volala do Helíku, tak žiadosť im prišla 🙂 všetko naporádku, budúci týždeň ideme aj my poriešiť lieky a šup na to 😉
Babule, ake max. stare mozu byt predoperacne vysetrenia pred OPU v Heliose...? Viem ze mozu byt starsie ako sa to berie pri inych operaciach...len mi vyletelo z hlavy...ci su to 3 tyzdne alebo 30 dni?
@franchise27 Ja budem mat OPU buduci tyzden niekedy a napisali mi, ze najskor mozem vybavovat predoperacne 7.3. ... cize to su nejake 3 tyzdne asi.
Inak zienky....prosim vas, neviete ci tie dodavky martinske strely jazdia aj v nedelu???
@franchise27 ahoj... tak ja idem zajtra na kontrolu a ak sa nič nestane tak v utorok.... rozhodovali sa medzi pondelkom a utorkom ale v piatok som bola na krv a asi podľa výsledkov sa rozhodli že bude lepšie v utorok.... a u teba to ako vypadá????
@franchise27 mesiac plati, ja som bola tesne pred začatim pichania, aby neboli skreslene vysledky pre každy pripad🙂 ale hormony nevadia.....
Ahojte snažilky..tiež som začala po neúspešných 4 rokoch chodit do Heliosu, predtým mi v inom centre robili 2 krát IUI no bohužial sa nezadarilo 😒 ...do tochto centra sme išli s tým, že hneď budeme riešiť IVF...krv a všetko mam v poriadku, mm spermiogram tak 50 na 50 ale dr. povedala ze je to dobréé 🙂..Keď sme boli minulý týždeň na kontrolu rastu folikulov , tak som mala jeden dominantný a dr. sa opýtala či nechceme skusiť IUI do tretice....takže sme sa rozhodli že to ešte pred schválením poisťovne na IVF skúsime , no a zajtra nás to čaká..pichla som včera len pregnyl, tak uvidíme, lebo predtým som mala stále stimuláciu clostylom...skúsili ste tiež niektora IUI v heliose alebo sa tam rieši väčšinou IVF???
@yvi83 my máme 2 iui za sebou v heliku..V stredu sme boli na 2 a teraz len čakáme na krv🙂 verím že bude pozitívna;) Nám povedal dr.že u nás má zmysel vyskúšať viackrát iui nie sa hrnut hneď do skumaviek...My sme o.k.až na moje pco:( Tiež som brala clostyl a 36hodín pred iui som pychala pregnyl.veľmi veľmi držím päste a ver tomu že keby ste nemali šancu tak vás tlačia do ivf
@yvi83
@javorinka2
@adka666 dievcata....v utorok mam odber vajicok, dnes 21:15 mam pichat Pregnyl. Ja som tam dnes bola akasi mimo, asi z toho, ze dr. povedal, ze to vyzera dobre....a nenapadlo ma to sa spytat, ci si ho mozem sama pichnut do bruska, alebo musim ist na pohotovost nech mi ho pichnu. Na papieri, ktory mi dal dr. sice pisu, ze mozem sama do bruska, ale nikto mi k tomu nic nepovedal...
@bambula27 keď s tým nemáš skúsenosti radšej choď na pohotovost..Mne ho vždy pichali do svalu, o brusku neviem že sa môže pichať...skús prečítať leták a ak je tam subcutanne to znamená pod kožu čiže sa môže pichnúť do brucha;) veľmi veľmi držím päste;)
@javorinka2 joj, zlata si, dakujem. Ja som sama sestricka, ale .... tiez mi nikdy Pregnyl nebol inac pichnuty, len do svalu. Ale znama bola teraz na OPU v piatok a ona si ho pichla do bruska. No ale asi nebudeme spekulovat a pojdem si ho radsej dat pichnut do ritky 😀 Lebo tam si ho isto sama nepichnem :D
švagrinej sa zadarilo na prvý krát v Heliose
@bambula27 pamätám si, že v KE mi k Pregnylu dal lekár vymenný lístok na aplikáciu do svalu na pohotovosti, ale v príbalovom letáku píšu, že sa môže podať aj s.c.
A i.m. aplikácia samej sebe nie je až taká hrozná, sama som si pichala milgammu, keď zvládaš s.c., tak to nie je až také hrozné 😉
@sfera jaaj, nie...som sestra, ale injekcie priznavam neznasam. Odber krvi mi nic nerobi, ale injekcie nemusim a uz vobec si nepichnem do svalu sama 😀 Hej, dr. Herman v KE daval vymenny listocek, ale teraz mi nic nedali, len na papieri som citala, ze bud si ho sama pichnem s.c. alebo zdravotnik i.m. Takze idem asi len do toho sama 😉
@javorinka2 mi sme boli predtým ale v inom centre, ono to viacmenej ani nebolo centrum ale jednodňová chirurgia , robili mi tam laparoskopiu a robia tam aj IUI tak sme skúsili..no a toto IUI prišlo tak nečakane, chceli sme už isť na IVF 😔 ..ale bola by som strašne štastná keby sa nám to podarí s IUI..držím ti palčeky 🙂
@jana954 Drzim silno palce nech to prebehne bez problemov...uz aby som bola tam kde ty....ja od zajtra zacinam Proveru, tak dufam ze mrcha pride normalne...lebo mne chodi sice skoro, ale par dni pred nou mavam casto spinenie a koordinatorka mi nakazala prist hned ako bude cokolvek, aj spinenie...tak uz teraz viem ze sa tam este len pred zaciatkom pichania Puregonu nabeham ako na klavir...
@franchise27 ďakujem.... neboj sa, ja som mala nepravidelnú menštuáciu ale teraz ako zázrakom prišla a išli sme pekne podľa toho papiera čo nám dala koordinátorka... presne... no to chodenie bolo teraz dosť náročne, teraz som tam bola 5-krát za sebou....z toho 2-krát v nedeľu ale prežili sme to, už len zajta aby to dobre dopadlo a potom čakanie.... v mojom prípade trošku dlhšie.... tak držím ti palce a hlavu hore....
@jana954 preco dlhsie cakanie?stimulka sa predlzila? No to ratam ze pocas stimulky budem mat pocit ze tam som skoro kazdy den...ale vydrzim. Len teraz som psychicky akosi na dne, lebo zajtra to zacina a mna uz druhy den nesmierne boli zaludok a creva...Ja mam Crohnovu chorobu, co je chronicky zapal tenkeho creva u mna...a naschval som to nahanala, lebo som vedela ze jar je moje najlepsie obdobie a aj gastro lekarska doporucila zacat teraz a ako naschval z nicoho nic ma zdrapia moje creva...Viem ze to musi prejst, viem ze musim prestat mysliet depresivne, ale strasne sa bojim ze to neustupi a tym padom nechcem a nebudem moct riskovat stimulku...Bozinku uz som sa vyrevala, ale verim ze zajtra bude lepsie a ten 1.april bude naozaj zaciatok toho najkrajsieho ....Mooooc ti drzim palceky...Inak potom po OPU pekne v klude odchadzaj z centra...lebo ked sme tam boli naposledy, tak jedna kocka mala OPU a po odchode par km od centra zistila ze ma v ruke este kanylu 😀 ono to prislo najskor smiesne ze ako jej to nemohlo zavadzat, vsak ju musela vidiet ked sa obliekala, ale tak chuda asi bola zmetena, unavena....tak nech sa ti nestane nieco podobne 😉
Dievčatá prosím Vás, neostal niektorej menopur, alebo merional??dik

@erinka12345 No ona je mila, vsetci su taki usmievavi, vsak to patri k imidzu centra...ale neviem, dost ze nas na konzultaciu vzala pol hodinu neskor a to uz koordinatorka bola nervozna lebo uz nas chcela vybavovat...tak nakoniec cela konzultacia trvala cca 5 minut...ale tak neriesim, aj tak to nebolo prilis podstatne...dolezita je koordinatorka....a ta je fakt skvela. Uvidis budes mat dobry pocit. Nezabudni a daj vediet co a ako...Ona sa hned spyta ci chcete zacat hned ten cyklus...No a ten datum...to sa aj ona zasmiala...ze to je znamenie...No lieky nas vyjdu cca 270-300€ neviem este presne, lebo zatial sme z lekarne vyzdvihli len proveru a decapeptyl a za to sme zaplatili 66€...puregon nemali tak to musim objednat...a tie injekcie decapeptyl ci ako sa to vola su take co sa nemusia vobec rozrabat...take hotove injekcie a celkom mala ihla tak uvidime...Neviem ale teraz ma zas chyta nejaky smutok z toho celeho....ze takto som si ten zivot nevysnivala...ale uz to nezmenim...