icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

bambula27
2. apr 2014

@jana954 Ahoj. Tak sme sa nasli 🙂 No krasa, 17 vajicok je uplne ze super. A ake mas nove info? Ja som tam dnes volala a z tych 9, ktore ocistili, ostalo 7 krasne zrelych a vsetkych 7 sa podarilo oplodnit. Uvidime ako sa budu delit dalej, ja strasne verim. A inak aj mne koordintorka povedala, ze sa so mnou potrapili a ze som pre nich jedna velka zahada. Neviem preco. Tak dakujem ti a strasne moc drzim palce aj ja vam 😉

jana954
2. apr 2014

@bambula27 tak mali nezvyčajný deň... dve komplikované pacientky, to aby z cviku nevyšli... 🙂 aj ja som dnes volala a nakoniec sme skončili pri čísle 12.... tak to je úspech, pretože mi sme ani nedúfali.... a uvidíme ako to pôjde ďalej.... držím nám palce a v piatok budeme zas múdrejšie..... 😉

bambula27
2. apr 2014

@jana954 to vazne? Tak to je krasne cislo. Verim, ze to vyjde. Tak sa drzte a v piatok cakam nove info 😉 a samozrejme len pozitivne.

mariajuraj
2. apr 2014

@koida Ahooj, prosím Ťa, kedy je najlepšie pichať Diphereline? Ja idem dnes pichnúť prvú 😝

bambula27
2. apr 2014

@mariajuraj Ahoj. Ak ti mozem aj ja poradit, tak najlepsie vecer. TAk ako mi tu jedna kocka poradila. Pretoze ked zacnes chodit na kontroly do Helisou, tak aby si si tam niekde nemusela v ich priestoroch pichat. Ja som ho pichala vecer o 19h.

franchise27
2. apr 2014

@mariajuraj koordinatorka povedala ze kedykolvek...ak chces mat pohodlie tak vecer, ale ak by si mala cely den mysliet na to ako pichnes injekciu tak najlepsie rano to mat za sebou...Ja planujem pichat vecer o cca 20:30hod.

sfera
2. apr 2014

@mariajuraj Večer je najlepší čas, ja pichám o 21:00 a úplná pohodička, nohy vyložené a žiaden stres, že sa treba niekam ponáhľať

kalista32
2. apr 2014

@sfera ja nie !!! 😒

cikyta
2. apr 2014

@sfera Ja áno 🙂 A pomohlo 🙂

mariajuraj
2. apr 2014

@franchise27
@bambula27 ok, tak teda dám na radu a budem pichať večer, ráno fičím do práce a keby som pichala ráno, tak by som celú noc nespala koli tomu - ja som take trdlo bojazlivé 😀 Inak, od kedy ste na PN?

franchise27
2. apr 2014

@mariajuraj ja tiez jednoznacne vecer, nebudem sa stresovat ci mi nahodou nebude zle po tej injekcii, zalahnes do postele a spis...Ja si dam PN tyzden pred OPU a potom az do vkladu a mozno nejake 3 dni po vklade....Mozno aj skor...vsetko bude zavisiet od toho ako sa budem citit.

bambula27
2. apr 2014

@mariajuraj ja som pracovala este den pred odberom vajicok. A kedze som sa citila fajn aj po odbere, tak som sa pytala, ci mozem do prace, ale povedali mi, ze nie. Aby som neriskovala. Takze som doma od OPU 😉 Cize od vcera. Ale je pravda, ze tesne po odbere som sa citila fajn, no vecer prisli dost neprijemne bolesti, chodila som len po spickach, aby som s tymi mojim vajecnikmi "nenatriasala". A dnes je uz lepsie.

kalista32
2. apr 2014

@bambula27 no moja ja som po odbere bola úplne v pohode ešte som išla po nákupoch 😎 odber mi robili o 10:00 hod. no čo u mňa prepuklo o 19:00 hod. to sa nedá opísať nemohla som sa ani hýbať ☹ už pri prudšom nádychu som mala silné bolesti v podbrušku 😝 a tak som si to odtrpela do rána . a potom to už bolo v pohode 🙂 veľa šťastia .

bambula27
2. apr 2014

@kalista32 juuj, tak ja pri prvom ivf som mala este aj prve stadium ohss a to bolo ovela ovela horsie ako to, co teraz citim. Mne to prislo ako to posledne stadium 😀 Bolesti strasne a to som len lezala, co som sa nemohla ani len na posteli otocit. Vcera mi ale dr. povedala, ze ziadna tekutina tam nie je, tak len vela pit. Takze pijem, cikam, a zase pijem a cikam 😀 az som z tej vody taka syta, ze ani jest nemusim. Dnes rano uplne ze super som sa citila a teraz este sem-tam len tak cupitam....takze som rada, ze som ostala doma a netrepala sa do roboty. A dakujem krasne. A ty si kedy mala OPU? Tiez prajem vela stastia 😵

erinka12345
2. apr 2014

@franchise27 no helou, tak poslušne hlásim ako som sľúbila, pohovor s koordinatorkou prebehol úplne v pohode, bola to pani Janaková tuším 😕 , ale bola zlatá, všetko vysvetlila. Len hovorila, že treba to brať tak lážo plážo a byť v pohode, len aby si to môj chlap nevysvetlil, že sa nič nedeje a fungujeme ako doteraz 😉 . Dala mi rozpis, všetko vysvetlila a v sobotu začínam Proverou. Kokos a išli sme do lekárne to vybrať, už aj Dyphereline aj striekačky ... som skoro na zadok spadla POL IGELITKY 😲 . A keď my vysvetlovala ako miešať tie ampulky, no ako nie som žiadny strachopud, ale som veru zvedavá, ako si to ja pichnem, sa smiala, že pri prvej injekcii si aj jeden hrknúť môžem ... no šupa ... Hovorila, že OPU bude u nás cca 5. - 6. mája a vy? Ako si na tom, včera si začala s Proverou však?

kalista32
2. apr 2014

@bambula27 no moja ja som to prešla v júni 2011 IVF bolo neúspešné. tohto času mám schválenú žiadosť v SPLNE ale stále som chorľavá tak sa musím pre liečiť a sňať 🙂 😉 😉

franchise27
2. apr 2014

@erinka12345 Vidis, super mate to za sebou a domov si vyrazila s riadnym nakupom 😀....No ja by som padal na rit keby som mala miesat...ale to chce asi cvik a budes ina frajerka....to date...Ty vlastne uz aj Dyphereline musis miesat ze? Ja mam decapeptyl a to su hotove striekacky...ale kriste tolko tej tekutiny v nich je, ze sa uz teraz bojim jak to bude stipat kym sa vsetka vytlaci pri vpichu...Nam nehovorila o termine OPU nic...ono je to tazko povedat, vsetko zavisi kedy dostanes menzes a ako rychlo budu rast vajicka...a to nedokazem presne na den teraz urcit...uvidime.Moj hruby odhad je koniec aprila...cize cca 5 dni pred tebou...
Tiez hovorila ze to mame brat uplne v pohode, ziadne stresy, poradila aj to ze muz si ma zobrat pred OPU den volna, aby mal klud a nestresoval v praci. Ano vcera som zahajila proces Proverou, zatial uplna pohoda a snazim sa pit vodu o dusu...boooze to nejde. Vypijem zatial cca 1,5l vody za den a mam brucho ako balon...ale snazim sa to zvysovat...Inak tak koordinatorka ma pobavila vyhlasenim...ze ten posledny tyzden pred OPU ziaden sex...resp. ja aby som sa ani neopovazila a manzel nech si sexuje... 😀

bambula27
2. apr 2014

@kalista32 a v juni 2011 ste boli kde na ivf? Ja mam za sebou prve ivf v decembri 2012 v KE, ale v Gyncare a som povedala, ze Kosice viac nie. Hoci je to riadna fuska, hlavne pocas stimulacie to cestovanie do MArtina, a pekne unavne, ale.....ja verim, ze to stoji za to. Tak len pekne oddychuj a daj sa do poriadku, nech mozte ist do toho.

sfera
2. apr 2014

@franchise27 decapeptyl štípe, hlavne ked trafis citlivejšie miesto, musís pomaličky aplikovať a vyberám ju skôr z chladničky nepodávam studenú lebo to boli este viac 😉

erinka12345
2. apr 2014

@franchise27 no jasné, všetko závisi od MS a rastu vajíčok. Čosi nám povedala, že už keď začnem ten Merional pichať, tak už žiadny sex :D ten sa iba zaksichtil :D :D :D No presne aj nám povedala, že má deň pred odberom oddychovať aby odovzdal kvalitný materiál :D :D no ako mne keď to ukazovala tak dovi dopo, to bude iná makačka ... už teraz sa mi ruky potia, keď som to videla ...

franchise27
3. apr 2014

Kočky mna drbne...3. den uzivania Provery tj. 18DC a ja zacinam jemnunko spinit...klasika moj cyklus a pomaly 5 dnove spinenie pred kramami sa neda oblbnut nejakymi liekmi...a to som koordinatorke hovorila ze sa stane ze dostanem kramy skor ako douzivam Proveru...no jak keby som si to privolala...slak ma trafi

zuzzi08
3. apr 2014

@franchise27 skús zavolať do centra, čo ti povedia. Možno budú chcieť, aby si prišla na kontrolu. Hlavu hore
🙂 .

sfera
3. apr 2014

Kočky na OPU netreba brať nič, teda okrem ponozie, ak som to správne pochopila? 😀

bambula27
3. apr 2014

@sfera moja, veru tak. ponozky a popripade hyg.vlozku, ak by si nahodou po OPU spinila alebo krvacala.

koida
3. apr 2014

@mariajuraj ahoj ako si sa rozhodla?išlo ti to v pohode?ja si pichám vždy ráno,7:30 ak sa dá,alebo okolo siedmej,osmej,ako mi to výde podla práce....držím palce a opatrne,ja už som jeden vyliala ;)

koida
3. apr 2014

@mariajuraj a ešte nie je vobec problem pichnuť si injekciu na kontrole na klinike,stačí povedať tam,kde beru krv a dokonca ti to aj namiešaju a pichnú,bez problémov ;)

mariajuraj
4. apr 2014

@koida Ahoooj, ja som sa rozhodla pichať večer.....ja osobne nepichám, ale pichá manžel🙂 zatieľ v pohode, som si myslela že to bude bolieť. Ozaj, zajtra idem na oslavu,. myslíš, že možem pohár vínka?

franchise27
4. apr 2014

@mariajuraj pohar vinka mozes, presne to mi povedala aj koordinatorka, ze vobec neublizi...ze sa netreba uplne obmedzovat, hlavne je byt v pohode.....

@koida
@bambula27
kocky nahodou vas pocas uzivania Provery neboleli vajecniky ? ja neviem ci mam druhu Ovu alebo je to Proverou

bambula27
4. apr 2014

@franchise27 Ano, aj mna pobolievali, dokonca som mala hlien a vyzeral ako ovulacny. Som nechapala.