Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@franchise27 och, az tak, ze si musela siahnut po liekoch? Tak dufam, ze to bude naozaj len z liekov a zajtra sa budes citit fit. Ja dnes uz fajn, vcera bol druhy den po OPU, sla som s kamoskou na obed do mesta, lebo som sa citila dobre, ale pri chodzi to este tak super nie je. No kym som doma, tak je vsetko ok. Aj ked som sa dnes rano o 5hod. zobudila na bolesti....ale to asi bude tym, ze som vcera uz pomenej pila. A nove info mam....ze sa nam pekne drzi vsetkych 7 embryi 😵 Vraj vyzeraju presne tak, ako by mali a maju 7-10 buniek. Strasne sa tesim.
@bambula27 🙂 kraaaaasa, toto isto dopadne super, 7 embryii a takych peknych tak toto bude aj na zopar surodencov na dalsie roky 😉
No pit nezabudaj, je to sice hroza do seba naliat tolko tekutin ale davaj si na seba pozor. a kedy pojdes na vklad uz je termin?
No veru musela som siahnut po brufene a to ten dam do seba tak raz za pol roka...aby som dokazala fungovat v praci..uz je lepsie ale nechapem to.A k tomu jemnulinke spinenie tak ma ide trafit, takze vyzera ze v pondelok zas uvidim Helios,aby kukli co sa vlastne deje, hlavne preco to spinenie...Len dufam ze sa to nezastavi skor ako sa to zacalo.
@franchise27 ak by to teraz vyslo v Heliose na prvy krat (v co strasne dufam), tak urcite si neskor pojdeme aj pre surodencov 😉 Dufam, ze do nedele sa budu krasne vyvijat. Termin ET este nie je isty, ale mam tam volat v nedelu rano a povedia mi, ci mame sadnut do auta hned a ide sa na to, alebo najneskor v pondelok. Tak ako pises, je to hroza naliat do seba tolko tekutin a zvlast ja s tym mam obrovsky problem, pretoze ja bezne velmi malo pijem. Ale tak teraz dobre ze na wc neidem s flasou 😀 musim sa nutit. A odkedy spinis? Nevolala si tam? Tak ak to bude pokracovat, naozaj tam radsej v pondelok chod. Ja ale si myslim, ze to spinenie moze byt naozaj z liekov. A kedy zacinas s Diphereline (alebo ake mas lieky?)?
@bambula27 Musi to vyjst...ved uz to ako sa im dari je krasne znamenie. Co sa tyka pitia mi hovor...kazala mi aby som uz od zaciatku uzivania liekov zacala viac pit...a ja teraz vypijem 1,5 l a mam brucho ako balon..mne uz ani ta voda nechuti a to musim postupne zvysovat tie davky tekutin. Volala som tam vcera...ja som si vcera vsimla ze vytok uz nie je ciry ani uplne biely ale chyta taky nadych jemnulinko ruzovo-hneda (hroza ze sa musi clovek tak debilne teraz pozorovat) tak mi koordinatorka povedala ze to moze byt ovulacne spinenie alebo z liekov ale ze ak to bude trvat 3 dni tak aby som dobehla...Len netusim ci tam mozem prist v nedelu rano na krv a sono bez objednania, lebo kedysi mi hovorila ze len v pracovne dni beru krv,kvoli laboratoriam...alebo radsej pockam a pojdem tam v pondelok.Ja mavam taky problem ze vzdy cca 8 dni po ovulacii zacnem spinit a trva to az do mrchy...niekedy aj tyzden ...tak neviem.Troska ma to depta, lebo nechcem nic pokazit a ani nic presvihnut...ide tu teraz ovela...V utorok 8.4. zacinam Decapeptyl..tak uvidime ci sa k tomu dopracujem.
@franchise27 A prave preto, ze nechces nic pokazit, tak tam jednoducho nabehni a radsej nech sa na teba dr. pozrie. A je sice pravda, ze ja som tam bola raz aj v nedelu a urobili mi aj odber, ale to uz bolo pri podavani FSH, cize to mi prikazali prist v nedelu na folikulometriu. Tak bud si este brnkni tam, ci mozes aj v nedelu, alebo pockaj do pondelka. Ale nestresuj sa, prosim ta. Ja verim, ze to bude len z tych liekov a zachvilu to prejde. 😉 a ty budes pekne pokracovat v stimulke. Cize teraz budes pichat Decapeptyl a potom FSH mas ktory?
@bambula27 takže super.... 7 to je pekné číslo..... vy ste veľký bojovníci.... aj ja som dnes volala a máme 8.... takže budeme čakať do nedele a uvidíme, ale je to super, lebo ako som spomínala my si veľké nádeje nerobíme a ak bude aspoň 1 tak dobre.... držím palce a inak k tým bolestiam.... ja som dnes začala piť urologický čaj lebo sa mi to nepáči.... včera aj pred včerom som si musela dať tabletku.... takže čakám nové správy a len pozitívne.... 🙂
@jana954 No to je uzasne, aj vas pocet je krasny. A mozno prave preto, ze si nadeje nerobite, ale v duchu verite, tak aj oni bojuju. A ak teda zabojuju do nedele, tak potom ich poslu do Brna? Tak ako si spominala? Och, ty mas bolesti? U mna to je len take mierne. Ale nalievam sa radsej stale, lebo vcera som na to trosku zabudla a rano pobolievanie. No Jani, hlasime sa zas v nedelu 🙂 Tiez mas volat rano o 8:00?
@bambula27 snazim sa byt v klude, vsak nejak bude...no radsej to poriesim v pondelok...lebo presne nedele a soboty su na objednanie...FSH mam Puregon pera. dakujem za ukludnenie a pokec a krasny vikend ti zelam a dufam ze najneskor v pondelok budes mat v brusku jednu babulu 😉
@franchise27 Dakujem ti aj ja 🙂 Ja by som ich tam rada mala kludne aj dve, ale odporucaju len jedno, tak budem "poslusna" 🙂 Aj tebe krasny vikendik, nech to spinenie ustupi a nech ta nic neboli. Drz sa a samozrejme nas tu informuj 😉
@franchise27 Mna z Provery neboleli, teda ani teraz ked picham Diphereline ma nic neboli, len mam tiez brucho nafuknute z tolkeho popijania 😀 zasadne nealko napojov 😀
Ahoj potrebujem pomoc, potreboval by som kontakt na koordinatorku do Martina! ak niekto má poprosím poslať!
nevieme ci tam mame isť alebo nie! dakujem
to je meil je potrebujem zavolat, lebo rano tam mame byt, alebo nie.vcera sme si meilovali a ze mi snes daju vediet no dali ze ci nám to zajtra vyhovuje ze im mam dat vediet, ale domov som prisiel az vecer o 18:00 a nik nám teraz nadá vediet ci ano ci nie!!!
Telefonické kontakty
Recepcia: 00421(0)43 4271201, 043 4306148, 0918 702986, 0911 825297
Andrológia: 043 4271204
Embryológia: 043 4271207
Koordinátorky IVF: 043/4210208, 043/4210213, 0915/858457
Ahojte.
Volám sa Majka. Mám 28 a s mužom tiež chodime do Heliosu. Toto bude naša prvá IVF. Po štyroch rokoch neuspešného snaženia, sme sa na to dali. Už som dobrala Proveru, pichám si Diphereline, a čakám na m.Len dufam, že ma neprepadne zajtra, ako na potvoru. 🙂 Vydržať do nedele...
Všetkým držím palce. 😉
@mariajuraj ahoj,tak si si našla "svoj čas"apson maš pohodku pri tom a manžel šikulin,že ti to aj pichne,mne to moj zaraba,tiež mi to moc pomože....určte si možeš dať vinko,aj ja som si dala,ked mal moj meniny vo štvrtok pohar šampusu a pohar vinka...myslím,že piť by sa nemalo až tesne pred zákrokom koli anestezii,je to tak v protkole.... 😵
@franchise27 počas provery vobec,ale m.som mala takú inú,než obyčajne,najprv velmi slebú,čo teda som neratala ani a potom tri dni riadnu zase....teraz pri merionale ma semtam pichne,asi už makaju 🙂 ale inak v pohode....iba dnes prví krat po injekcii ma boli to miesto nadotyk....hadam sa to"vstrebe",zajtra krv+ultrzvuk ;)
Čaute kočky, hlavne tie, ktoré ste už podstúpili OPU, zaujíma ma, či ste v deň OPU platili už aj kryokonzerváciu, ak ste mali teda tých vajíčok viac? Vďaka
Ano plati sa hnet a plati sa do konca roka tak si zrataj jedno vajicko 160€ kazde dalsie 40€ a na mesiac 9€ za kazde! drzime palce
@jana954 ahoj Jani. No aj ja som volala a uz sa aj vezieme s ,,bodkou,, v brusku domov. ;) Zamrazili nam dve a ostatne nechali do zajtra sa kultivovat ci sa este vyvinu do takych, aby boli vhodne na mrazenie, ale embryologicka si skor mysli ze nie no uvidime zajtra. Juj, super...aj vy sa naozaj pekne drzite, nech len tak dalej bojuju ako doteraz. Drzim siiilno prsty;)
@sfera dakujem moc 🙂 no presne tak, rano som o 8:00 volala a boli sme pripraveni, lebo tak nam povedali. No snad vam nevyjde ET v nedelu, aj ked prave v nedelu sa tam rychlejsie dostanes, lebo prazdnejsie cesty ... a este ked ide clovek z takej dialky...No bude musiet si tvoj manzel vziat volno na predpokladane 2 dni vkladu ;)
Ďakujem, PO 😉

@bambula27 no ja som dnes len 4.den uzivania ale taka sila aka ma chytila v pravom vajecniku...normalne som musela siahnut po brufene...tak nechapem ci je to druha ovu, ci cysta alebo tie lieky...no uvidime zajtra...Ale uprimne na to ako moje telo krasne spolahlivo makalo doteraz tak tento dolezity cyklus nejak blbne, dufam ze ma nepodrazi. A ty ako? uz je dobre po OPU, ci este citis nejake bolesti? a ako vajka, dostala si dnes aktualne info?