icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

lucusik33
8. apr 2014

@piussi je to tak ako pisala Franchise27.my sme boli vzdy v centre okolo obeda a vzdy tam bolo prazdno,len kde tu nejaky cloviecik

piussi
8. apr 2014

@lucusik33 @franchise27 ja som sa na jednej strane potesila, ze nie sme jediny, na druhej strane je to smutne ze tolko parov ma problemy s otehotnenim...:(

lucusik33
8. apr 2014

@piussi no zial aj toto prinasa dnesna hekticka doba ☹, ale na druhej strane mozme byt radi ze su centra kde nam dopomozu sa stat maminami,tak to berme z tej pozitivnej stranky.

jana954
8. apr 2014

@bambula27 ďakujem...... no budeme to musieť vydržať.... ale zvládneme to.... a ty ako sa zatiaľ darí??? 😉

adka666
9. apr 2014

@jana954
@franchise27 ahojte. Dlho dom som sa neozvala, tak zasielam cerstve info. Dnes mame presne 2 mesiace, vcera usg dopadol super, mame uz 1 cm, sme sice trosku mensi, ale dobehneme to 🙂 hlavne je ze rastieme uplne ukazkovo, 1 mm za den. Tak, ako sa má🙂 aj srdicko nam bije rychlejsie a rychlejsie. Teraz mame mesiac pokoj a 2.5. poradna a 13.5. NT a prvy 3d usg a videjko. Uz mi aj robili tie prvotrimestrialne krvne testy, vsetko v uplnom poriadku.

franchise27
9. apr 2014

@adka666 Skvele spravy prinasas Adi, moooc ti zelam pohodove tehotenstvo, nech co najskor prebehnes do druheho trimestra a nech ste hlavne zdravi. Budeme sa tu tesit na krasne foto z 3D a drzim moc palce. Som velmi rada, ze prave kocka, kt. mi na mojom zaciatku pomohla s informaciami si uziva stastne tehotenstvo. A mas nejake nevolnosti a uz vidno brusko? Musi to byt fakt uzastny pocit, ze tie dlhe cesty z KE do MT stali za to. Drzte sa.

adka666
9. apr 2014

@franchise27 no mne brusko bolo vidno uz v 6.tt 🙂 ale zatial som nic nepribrala. Ja to mam take striedave, ze napr 4.dni mi nic nie je a potom mi je zle cely den, ako vcera. Horsie to bolo do toho 6.tt. Ale nevraciam, dajak to furt rozdycham🙂 prsia mam bolave nonstop, uz som si na to sj zvykla🙂 a v brusku obcas take jemne ako pred ms, co je dobre, lebo viem ze maternica rastie

bambula27
9. apr 2014

@jana954 Jani, no jasne, ze vydrzite. Tolko ste sa nacakali, tak tych par tyzdnov uz nie je pre vas nic. Ja fajn, uz som dnes v praci. Od vcera sem-tam ma popichava na lavej strane. Volala som vcera do Heliosu, cchela som vediet, ake vitaminy mozem brat....tak na to pichanie mi povedali, ze bud moze prist menzes, alebo som tehotna a roztahuju sa mi väzy, alebo to je este po OPU :D :D ... no tak si vyber :D

bambula27
9. apr 2014

@adka666 jeej, tak to je super. Taketo spravy nasa tema urcite potrebuje 🙂 Tak sa len pekne drzte takto krasne dalej. Chcem sa opytat, ako ta bolia prsia? Ja som sice len v nedelu mala ET....Ale asi tyzden pred OPU som mala strasne citlive bradavky, po OPU to preslo a teraz hned prvy den po ET a stale to trva ma boli hlavne pravy prsnik, uz takmer pred pazuchou...Trosku som sa zlakla, ale dufam, ze to tak nejak moze byt.

sfera
9. apr 2014

@bambula27 a na tie vitamíny ti čo povedali?

jana954
9. apr 2014

@adka666 joj tak super..... akurát som včera na teba myslela, že si sa dávno neozvala..... ale podávaš nám super správy , tak to sme veľmi radi.... držím ti palce a prosím informuj nás a dodávaj pozitívnu energiu svojím príkladom.... 😉 držím silno palce..... 🙂

jana954
9. apr 2014

@bambula27 tak ti dali peknú odpoveď... si vyber.... ale neboj všetko bude OK.... tak si dávaj pozor a s prácou to nepreháňaj... a samozrejme informuj čo je nové..... 🙂 aby sme mali z teba takú radosť ako z Adky....

bambula27
9. apr 2014

@sfera No ze teraz ani velmi nie je potrebne vitaminy brat...ale ze mozem. vraj nie ze kazdy den, len sem-tam ked si spomeniem, lebo ze z toho zvyknu byt väcsia babätka. Ale dolezite je mat pestru stravu bohatu na vitaminy.

adka666
9. apr 2014

@bambula27 s vitamínmi to netreba preháňať, pekne kyselinu listovú + vit E 100 obe 1x denne max., najlepšie toto:
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/aci...
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/vit...

sú to lieky a nie volnopredajnévýž. doplnky, teda je tam garantované zloženie, ale je to na predpis, obvodak určite dá recept

sfera
9. apr 2014

Dievčatá, neviete mi poradiť čo s načatým Gonalom? Z 900 som použila len 50, ale je mi ho ľúto vyhodiť,aj keď je to asi jediné riešenie, keďže som ho už použila a po otvorení sa môže použivať len 28 dní.....

timi1990
9. apr 2014

ahojte vsetkim chcem sa spitat ze za prve visetrenie kolko treba platit dakujem 🙂

ereska
9. apr 2014

Ahojte baby ja zacinam 16.4. s proverou nezacinate teraz tiez niektora s ivf?

zienka42
9. apr 2014

@ereska ahoj ja tiež začínam s poverou ale už 14.4. a tiež ideme na ivf

ereska
9. apr 2014

jej to je super popiseme si ako to bude prebiehat

zienka42
9. apr 2014

@ereska Áno môžme si popísať a tiež budeš potom o týždeň pichať inekcie?

ereska
9. apr 2014

od 23.4. dipherine a potom aj merional odkial si? ja tu teraz par dni nebudem tak sa zatial drz a ja pojdem po velkej noci na pn

franchise27
10. apr 2014

@timi1990 za prvu konzultaciu sa neplati nic, len zaplatis cca 2€ za odber krvi a ak vam spravia aj spg. tak to 17€

franchise27
10. apr 2014

@erinka12345 Ahoj, no ako sa dari? V sobotu myslim pichas prvu injekciu vsak?Ja mam za sebou uz dve a chvalabohu ze som sa rozhodla to pichat vecer lebo rano by som to nedala.Nakoniec to picham sama,ked som videla muza ako sa mu smyka ta striekacka v spotenych rukach tak si hovorim nie nie, nedam sa dokalicit...nie je to take strasne, pre mna je prave najhorsie ked uz som v polovici vtlacanie tej tekutiny...trva to dllllho a mne uz zacina byt horko a tazko 😀 no debil co ti poviem. No a dufam ze ma prejdu tie stavy, ze po celej tej procedure pustim slzy...ja ti neviem mi to pride tak luto a tak si pobucim,ale aspon zo seba dostanem to napätie.Dnes posledna Provera tak dufam ze nedostanem ms zajtra poobede, lebo na krv sa moze az v pondelok..tak som zvedava...drz sa

bambula27
10. apr 2014

Ach zenicky moje, .... neviem preco, ale ja od ET neviem poriadne spat. Kazdu noc sa prehadzujem z boka na bok. Inac som celkom pokojna, neriesim nic, len to v noci proste neide. Uz som od vcera aj v praci. Zatial nic, ziadne zmeny....len tie prsia mi robia starosti. Hned prvy den po ET ma zacali boliet. Ale tak zboku a veru, nic prijemne. ☹

anuska30
10. apr 2014

ahojte.Tak ,ja uz dnes budem pichat piatu injekciu Diphereline. Taky som mala strach z inj. a v pohode.S prvou mi pomohol manzel,ale pichnut som si ju musela sama🙂 a teraz uplne pohodicka vsetko. Vobec to necitim.akurat pri prvej sa mi urobila modrinka 🙂 Zajtra alebo cez vikend cakam mrchu. Takze co chvila nas uz caka ivf-ko.Dufam,ze dopadne dobre. Stale sa neviem rozhodnut kolko embryji si dat vlozit,ci jedno alebo dve.

anuska30
10. apr 2014

@adka666 ahojky.Gratulujem 🙂 Rada by som vedela,
ak mi poradis ci ste si dali vlozit jedno alebo dve embryjka?

adka666
10. apr 2014

@anuska30 huh, nerada radim, lebo sa obávam, že keď tu napíšem svoj názor, tak ma kopec báb zbombarduje 🙂..................ale nie, neviem presne tvoj stav, vek, či je to prvé IVF a pod..........................ja ti len poviem názor, ktorý je jednoznačne potvrdený odborníkmi a ja sama som si to overovala u viacerých lekárov.......................úspešnosť nenarastá s počtom vložených embryí, ale s počtom transferov.................teda to je aj moja rada, ja za seba som bola rozhodnutá jednoznačne po jednom......................ale keby to bolo moje 3.IVF a mala za sebou nespočetné množstvo neúspešných transferov, tak si možno aj 10 nechám vložiť 🙂)))))))))))))))))))))))))))))))))))

zuzzi08
10. apr 2014

presne tak ako si povedala adka666 aj ja si myslím to isté čo ty 🙂

erinka12345
10. apr 2014

@franchise27 ahojček 🙂 hej v sobotu začínam s diphereline 🙂 Proveru končím v pondelok. No očakávam MS až na budúci týždeň piatok asi ... čiže to už bude veľká noc .. a na krv až v utork, to budem 5 DC 😕 neviem ,či to nebude neskoro ... kokos, tak na prd mi to vychádza ... moja neboj aj ja mám slzavé údolie 😉 a tiež som sa rozhodla, že si budem pichať sama. A ako dlho si picháš tú injekciu? Ja kým si to namiešam a pichnem, tak celovečerný film v prdeli 😀 😀 😀

timi1990
10. apr 2014

@franchise27 dakujem velmi pekne za informaciu