icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

yvoneta
20. apr 2014

Ahojte zienky, chcem Vas poprosit o radu, ako postupovat, ked uz som sa rozhodla pre navstevu car v Martine. Treba tam najskor zavolat a objednat sa na prvu konzultaciu? Plati sa za kazdu konzultaciu, odber krvi, alebo odkedy nastupuju vyssie doplatky a za co? Dakujem, dufam, ze sa uz odhodlam, trochu ma odradza cestovanie, som z Tn a bojim sa, co ma tam caka, mam Pco.

sfera
20. apr 2014

@yvoneta Ahoj, áno objednávali sme sa na úvodnú konzultáciu, myslím, že sme konzultácie neplatili, odber krvi áno. A to cestovanie, no áno je to ťažké, ja som z PO a je nás tu viac z východu , myslím že aj KE a zvládli sme to. A vyššie poplatky nastupujú až keď budeš v procese IVF, alebo neviem aký máš problém....
tu nájdeš cenník http://www.sanatoriumhelios.sk/uhrady-poistovno...

bambula27
20. apr 2014

@jana954 Ahoj Jani. To dnes si od nich mala zmeskany hovor??? Ja som myslela, ze dnes a zajtra vobec nerobia.....kedze mne dnes vychadza 14 den po ET, kedy robia kontrolu a kazali mi prist az v utorok.

lucusik33
20. apr 2014

@bambula27 robili dnes ja som v procese ivf a bola som na ultrazvuku a veeela dalsich

bambula27
20. apr 2014

@yvoneta Ahoj. Za prvu konzultaciu ani kazdu dalsiu usg kontrolu sa nic neplati, za odber platis myslim 1,50€ za skumavku. A mne brali len 2. A ako uz napisala @sfera tie väcsiepoplatky az v procese ivf. Dovtedy sa takmer nic neplati. A ak si sa rozhodla pre toto CAR, tak urcite neotalaj kvoli cestovaniu. Ja som tiez z PO. Mame to 200km. Pocas stimulacie aj 4 kontroly do tyzdna, cestovanie vlakom od 3:40 rano....je to naozaj unavne, ale verime, ze nam to stoji za to. A len kvoli tej dialke som svoj prvy pokus ivf premarnila v KE (cize blizko), ale nestalo to za to....a lutujem. Tak spravne sa rozhodnite a drzim palce 😉

bambula27
20. apr 2014

@lucusik33 fakt? no vidis...tak som tam mohla dnes byt aj ja. Ved mne ten utorok sa zda nekonecne daleko. Aj odbery dnes robili?

yvoneta
20. apr 2014

@sfera dakujem, mojim problemom su anovulacne cykly pri pco sy. Mohla by som poprosit aspon priblizne sumy, pozerala som cennik, len neviem, ked je tam zaroven napisane, ze prve 3 cykly do 39r.hradi poistovna. A napr.na folikulometriu treba dochadzat trebars kazdy druhy den ? Dakujem.

yvoneta
20. apr 2014

@bambula27 Ahoj, dakujem. Mozem povyzvedat kolko asi vyjde cyklus iui a ivf ? Pri predpoklade, ze prve 3cykly hradi poistovna. Dakujem a drzim palce.

sfera
20. apr 2014

@yvoneta prvé 3 cykly hradí sice poistovna ale len časť nákladov, ako je stimulácia, odber vajíčok a transfer embryi! Nepodstupis na zaciatok len IUI? ja neviem čo všetko budete potrebovať, koľko vajíčok budete mať, koľko dáte mrazit atď. To všetko ti vysvetlí koordinátorka predtým nez vyberies lieky. A na kontrolu sa chodí kazde 2-3 dni, v tom čase je dobre si vziať asi dovolenku, alebo pn. A mám rovnaky názor ako bambula, tiež strata času a jedného cyklu v KE, takže diaľka je to najmenej

bambula27
20. apr 2014

@yvoneta IUI sme my nikdy nepodstupili. Nemalo by to vyznam. Ja mam tiez PCO, anovulacne cykly...manzel nema tiez najlepsi spermiogram. A tazko povedat presnu cenu, pretoze vsetko zalezi od toho, aku metodu vam odporucia. Poistovna ti preplaca 3 cykly. Takze v tom cenniku si pozeraj ceny, ktore sa tykaju poistencov, nie samoplatcov. My sme mali ICSI, PK, 7 vajicok zrelych oplodnenia a nakoniec na zmrazenie nam ostali len 2, jedno vkladali....a spolu s liekmi nas to cele vyslo okolo 980€. Ale ako som napisala, tak vsetko zalezi podla zvolenej metody a poctu ziskanych vajicok, a potom poctu embryi, ktore su schopne mrazenia.

yvoneta
20. apr 2014

@sfera
@bambula27 Dakujem vam. Ano rozmyslam najskor iui, uz som aj absolvovala tu v Tn davnejsie, len sa mi to skomplikovalo trombozou a myslela som,ze uz sa na to nikdy nedam, tak ma to vylakalo, aby som nedostala emboliu. Teraz s odstupom casu znovu prevazuje tuzba po baby a rozhodujem sa, ci znovu skusit tu v Tn v antisterilnej poradni, alebo je lepsie obratit sa na car ( alebo to pri iui ani nehra az taku rolu )

bambula27
20. apr 2014

@yvoneta no to je uz na tebe. Za tu uvodnu konzultaciu nic nedas, a ver mi, poradia ti. Mozno ti povedia, ze u vas IUI tiez nema vyznam. Na IUI je vhodny dobry spermiogram....a tiez neviem, ci pri PCO je to vhodne. Nam to neodporucili, vraj by sme zbytocne vyhodili peniaze a nemalo by to vyznam.

jana954
20. apr 2014

@bambula27 no veď práve... ja som bola tiež v tom že nerobia.... tak som nemala pri sebe ani mobil.... a volali mi tesne pred 12-tou.... tak som trochu v pomykove..... no vyskúšam volať zajtra a uvidím.....

jalucija
20. apr 2014

@yvoneta ako k tomu doslo ze si mala trombozu prosim ta? uf bolo to pocas uzivania hormonov?

baby neviete ci sa dovolam do heliosu aj cez vikend?

yvoneta
20. apr 2014

@jalucija veru ano, pocas uzivania hormonov, dokonca dva krat s odstupom x rokov, na hematologii ok, suvislost s hormonalnymi preparatmi.

jalucija
20. apr 2014

@yvoneta au to je strasne. Ja sa toho hrozne bojim. A prisli na to, preco sa cievy zacali upchavat? S cim to malo suvis, teda okrem hustejsej krvi z hormonov.

yvoneta
20. apr 2014

@jalucija nezistili mi nic na hematologii, takze cisty suvis s hormonami, neviem, ci to mam este riskovat, jednu dcerku mam, tiez dlhoocakavanu, teraz mam omnoho väcsiu zodpovednost voci nej a respekt pred trombozou. Kym sme sa snazili o dcerku, isla som do toho nech sa deje, co sa ma...riskovala som.

jalucija
21. apr 2014

@yvoneta chapem. Na prvej konzultacii, ktoru mas zadarmo by ste to mohli prebrat. Mozno ti to ani lekari nebudu odporucat.

lucusik33
21. apr 2014

@bambula27 nie odbery nerobili preto ta asi dali na urorok. A urorok je uz za dverami 🙂 drzim ti tuho palceky aby ti to dobre dopadlo

anuska30
21. apr 2014

@bambula27 neboj sa.keby mas mmt,tak ti ciarocky nesilneju.Mala som mmt.

anuska30
21. apr 2014

@jana954 dnes pracovali,lebo mala som ist na krv,ale idem az zajtra.koordinatorka vravela,ze u nich sa robi stale.

anuska30
21. apr 2014

ja idem zajtra na krv a na sono. to uz budem pichat menopur dnes piaty den po 2,5 davky. dievcata,koordinatorka vravela,ze sa z tych injekcii nafukuje brucho,je vlci hlad....Mate niektora priznaky, ako nafukovanie alebo bolesti brucha? ja teda nie,akurat niekedy mam pocit ako keby som mala dostat mrchu,ale to iba chvilkami. dufam,ze injekcie zaberaju ...:( este budeme mat pohovor s embryologicku .Ale tiez sa mi to uz krati a dufam,ze vsetko bude ok. som prekvapena,ale nemam ziadne stresy.Dnes mam 8 DC,na ktory den sa asi vyberaju vajicka? potom 5-6 dni sa bude cakat na embryjka. Dufam,ze vajicka a aj embryja budu ok :(

jana954
21. apr 2014

@anuska30 ja som tam dnes volala ale nedovolala som sa.... tak sa už zajtra dozviem čo sa deje, keď volali...

anuska30
21. apr 2014

ako pozeram teraz kalendar,tak by som mala mat odber v nedelu.To mam 14DC.-27.4.

anuska30
21. apr 2014

@jana954 mozno nikto nebol na recepcii.ja mam cislo aj na pani janakovu-koordinatorku

sfera
21. apr 2014

@anuska30 mna bolelo brucho až ku koncu, a OPU som mala na 15.DC

jalucija
21. apr 2014

baby na treti den cyklu mam zacat uzivat clostyl.. ale menzes som dostala v sobtu poobede, tak neviem ci je uz dnes treti den alebo az zajtra. Poradte prosim, ja som z toho jelen 🙂 sa mi mari, ze doktorka vravela ze spinenie nerata a toho prveh pol dna som ozaj len tak trosku slabsie.

drobcekm
21. apr 2014

Caute. 🙂 Jalucija, spinenie sa nerata. A co sa tyka bolesti brucha, tak tie mam aj ja. V nedelu, ked mi robili sono, tak sa aj pytali, ci uz nieco citim. Tak ako citam, zajtra si to viaceri namierime do MT. 🙂) Posledna kontrola, dufam, a vo strvrtok sa ide na vec... 🙂

avlv
21. apr 2014

@jalucija Mne koordinatorka vysvetlovala tak,ze ak pride mrcha doobedu ratam prvy ten den.Ak poobede ratam ako prvy az nasledujuci.

jalucija
21. apr 2014

@avlv tak nejak som si to aj ja vysvetlovala. Dakujem 🙂