icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

zuzina1881
18. máj 2014

@smoulinka13
@franchise27
Ahojte koceny 🙂 vcera som tu nebola, mame noveho psika, 7t vlciaka, ktory nam, dufam, nahradi stratu milovaneho psa, clena rodiny, ktory nam zomrel pred mesiacom... tak som bola cely den vonku...
Precitala som si vsetky vase komenty a zo vsetkeho mi vychadza len jedno: porobime potrebne testy a vysetrenia a po dalsom vklade sa dockame vysokeho hcg!!! Som megaoptimisticky naladena, tak verim, ze takto o mesiac tu budu same dobre spravy a fotky testov s || 😉

ramadasa
18. máj 2014

@smoulinka13 no ja neviem ci je uspesnost 95% ale ja bola 4 krat a nic.Tak drzim palce my sa chystame asi az jul lebo manzel teraz nechc ist.Tiez som tomu verila ze sa to podary hned,ale nie,neviem kde je chyba keb my mame vsetko ok,len nechce tam ostat drobec,Drzim palce 😉

smoulinka13
18. máj 2014

@zuzina1881 jeee mate maleho hafina 🙂) tak aspon budes mysliet na nieco ine, no ja tiez pevne dufam ze na to teraz uz vyjde, i ked geneticke a hematologicke vysledky budu az po vklade..ale nevadi, treba verit 🙂

smoulinka13
18. máj 2014

@ramadasa ahoj, no pisu ze je taka uspesnost ale moc sa mi to nezda. Davali nam vysoke sanca hned pri prvom vklade kedze mne nic nie je...Ja by som tiez isla do toho az v lete, ale v lete chcem absovovat druhe IVF ak bude treba kedze su prazdniny a som ucitelka.cez sk. rok si to uz dovolit nemozem.tak musime trosku sa poponahlat a na pauzu nie je cas...

franchise27
18. máj 2014

@zuzina1881 joooj psika moc zavidim...my mame velku zahradu ale prave sa chystame ju poriadne oplotit, aby sme tam mohli mat psika...my chceme slov. cuvaca alebo bernsk.salasnickeho psika...lenze na to treba riadny plot 🙂 a veru maly psik velmi pomoze utesit neuspechy...Neviem ako dlho budu trvat vysledky na protilatky,hematologia a imunologia ale asi tazko stihnem buduci cyklus na KET...ja by som sla aj hned, ale musim vydrzat kym budu vysledky...musim urobit pre nasho jedineho mrazacika vsetko....

diduska113
18. máj 2014

Ahojte kočky, ja s Heliosom začínam a boli sme prvý krát na pohovore u lekára a spýsal nám kopu možností čo ideme robiť. Mám z toho zvlášne pocity všetko nám to vystvetlil a vyzerá to tak jednoducho, ale neviem čo mám od toho očakávať...... Je to naozaj jednoduché? myslím celé umelé oplodnenie?

dasaa
18. máj 2014

Ahojcek @javorinka2 tak zajtra ti držím prsteky. Všetko dobre dopadne🙂.ak sa bude dať tak ti popytaj fotku drobčeka mali by ti dať. Daj potom vedieť 🙂

javorinka2
19. máj 2014

@dasaa ahoj moja.Tak je všetko tak ako má byť zatiaľ..Plodovy vacok bolo krásne vidieť;) O 10-14 dní kontrola už by malo vidieť drobceka ak srdiečko;) Tak sa potichučky opatrne tešíme;) Ďakujem že na mňa myslíš..Ty ideš kedy?

zuzina1881
19. máj 2014

@franchise27
@smoulinka13
Ahojte, mam chvilku cas, tak som dosla, ze odpisem. S tym nasim steniatkom je roboty ako s babom! 😀 hodinu spi, potom chce jest, troska pobeha a zas spi, ako kojenec 😀 zlatusik je to 🙂
Zajtra ideme do MT na kontrolu a vyziadam si aj vymenne listky na genetiku, hematologiu, atd... pred dalsim KET to nestihneme, skor to beriem ako podklady na 2.IVF 🙂 cakat na vysledky urcite nebudeme a ideme na KET aj teraz aj v juni (ak sa maj nezadari), teraz uz len verit, ze sa embryjka dobre rozmrazia a oziju...
(zavidim vsetkym parom, ktorym to vyslo na prvy sup a neriesili miliardu veci okolo toho, ako my!!! Niektore kocky maju z prveho vkladu dvojicky a cau parky, su vybavene!) Zajtra sa ozvem, ze ako sme dopadli 🙂

smoulinka13
19. máj 2014

@zuzina1881 presne tak ja uz pred ketom tiez nestihnem vysetrenia a beriem to ako vysledky k 2.IVF...zajtra drzim palce a ozvi sa, ja idem az stvrtok 🙂

ingrid0105
19. máj 2014

@anuska30 ahoj daj potom vediet vysledok, velmi drzim palce 😀

dasaa
19. máj 2014

@javorinka2 idem na ďalší týždeň v utorok na kontrolu.

javorinka2
19. máj 2014

@dasaa budem na teba myslieť;)

amonda
19. máj 2014

@franchise27 Ahoj, ako si dopadla dnes na krvi?

franchise27
19. máj 2014

@amonda krv je uz negativne...ja som ani nic ine necakala, ale obavala som sa ze oproti min. tyzdnu tam este nejaka hodnota bude a z toho su len zbytocne problemy kvoli sledovaniu...Dostala som ziadanky na hematologiu, imunologiu, zobrali krv na protilatky proti trofoblastu...ked bude vsetko kompletne ide sa na nas jediny KET.

smoulinka13
19. máj 2014

@franchise27 ahoj prosim ta a vysledky proti tomu trofoblastu bude asi ked? ci to stiham aj ja do ketu...a aki boli? v pohode? co povedali?

anuska30
19. máj 2014

@franchise27 ahoj.Tak aj ja som dostala na 11 den mrchu:( Som z toho nanic. Esteze mam dcerku,lebo mi ma trafilo. Tiez si idem vyziadat nejake vysetrenia a ideme na druhe ivf po lete. Chceme si uzit dovolenku a v juni ma dcerka birmovku. Kde ti budu brat krv na imunologiu? Verila som,ze to bude ok a ....test este rano krasny,dve silne ciarky a naobed uz slaba :(

franchise27
19. máj 2014

@smoulinka13 vysledky na trofoblast budu za cca tyzden...hematologiu a imunologiu si chcem tento tyzden zajednat. Culbova bola uplne v pohode, mila, nemala problem s nicim co som chcela...a hlavne zdoraznila ze ak bude 2.ivf tak genetika urcite....aby sa zbytocne nieco nezanedbalo...takze prijemny pocit som z nej mala. Ked videla vysku sliznice a povedala som jej ze dnes vlastne uz konci MS tak mi hned povedala ze tehotenstvo to nebude...nedavala zbytocne nadeje, ale popriala vela uspechov a hlavne aspon jeden cyklus oddych od hormonov a myslienok na ivf.

franchise27
19. máj 2014

@anuska30 to ma mrzi, ale to uz mas riadnu mrchu?? nie je slabsia ako klasicka? dnes si sla na krv nie ako to dopadlo? Ja som bola posledne dni uplne ako bez duse, ale dnes sa uz musim prekonat a zacat zit. Ja som mala hcg vo stvrtok 30 a dnes uz negativ, tak som aj rada, lebo obavat sa ze je to mimomaternicove by bolo uz na mna privela. Na imunologiu idem ku svojej imunoalergologicke...ona urobi klasicke klinicke testy, v Heliose mi dnes vzali krv na trofoblasty...cize to je tiez k imunite. a este hematologia. Keby si chcela uplnu reprodukcnu imunologiu tak ta je len v Prahe a myslim ze nieco podobne robia aj v BA...tam sa robia aj testy partnera a myslim ze aj spermie sa skumaju...Hlavne a dolezite su protilatky proti spermiam, trofoblastu...ak su pozitivne tak sa uzivaju lieky na potlacenie imunity.

dasaa
19. máj 2014

@javorinka2 ďakujem si zlatá 🙂

smoulinka13
19. máj 2014

@franchise27 dakujem, ja idem na kontrolu stvrtok a vklad bude asi utorok,tak to mi asi nestihnu spravit :(no uvidim..neviem preco mi to nepovedali ked som tam bola naposledy...
my sme na genetike boli, zajtra sa idem objednat na hematologiu a na imunologiu neviem kde mam ist..a hlavne mi starovecka povedala ze to nema vyznam tam ist..tak som debil z toho

amonda
19. máj 2014

@franchise27 tak moc drzim palec, nech vyjde ket

anuska30
19. máj 2014

@franchise27 na krv idem v stredu.mam normalnu mrchu.a alergologicka tvoja ti bude robit testy naco? proti vomu? Ja myslim,ze som mala robene testy priti spermiam a ked name spolu dceru,tak hadam sa to nezmenilo.

zuzina1881
19. máj 2014

@franchise27 takze vsetko ok? Ak sa bude dat, aj ja zajtra pojdem k Culbovej 🙂 celkom sa uz tesim.. len som prekvapena, ze tie protilatky skumaju priamo v heliose a nespravili nam to hned!!! Och... vysledky mi do vkladu nedaju, ale tak snad bude vsetko ok a len sa nam potvrdi, ze to vysetrenie je len formalitka.
Ja som po kazdom mojom neuspesnom vklade mala vzdy mesiac prestavku, raz som bola chora, potom zas nie celkom ok psychicky... teraz je vsetko ok, tak verime v dalsi zazrak 🙂

franchise27
19. máj 2014

@smoulinka13 Culbova aj mne povedala ze mozno ta imunologia bude zbytocna...ze to hlavne ako protilatky proti trofoblastu spravia oni a ze imunologia je take vseobecne...ale ze vsak mozem vyskusat...a teda bola fajn, mozno si myslela ze naco to vsetko vymyslam ale nedala mi to najavo...takze aspon clovek odtial neodchadzal nepochopeny

franchise27
19. máj 2014

@anuska30 proti spermiam sme mali vsetky, alebo proti trofoblastu (placensta embrya) mam dojem ze robia len tym co mali v zaznamoch ze potratili...aj viacere kocky spominali ze im to robili az ked nevyslo ani ET ani KET....Na imunologiu idem pre istotu, tym ze mam chronicku chorobu a tym padom musim jest do smrti slabsie protizapalove lieky a okrem toho mam aj alergiu na pel, tak mozno imunita nie je uplne OK...ved uvidim co mi imunologicka poradi...Ale dolezite pred KET je pre mna tie protilatky co mi brali dnes a hematologia...a jasne ked bude nutne 2.ivf tak genetika...

franchise27
19. máj 2014

@zuzina1881 rano sa hned pytaj na recepcii kto ma kde sluzbu a chod ku komu ti je prijemnejsie...a moc drzim palce az vysetrenia uz netreba a KET bude uspesny.

zuzina1881
20. máj 2014

@franchise27
@smoulinka13
Ahojte kocky, tak sme dnes dorazili do heliosu ako prvi, este ani doktorka nebola v ordinacii a 10min sme na nu cakali 🙂 vyfasovala som Starovecku a som milo prekvapena!!! Bola usmievava, mila, sono ok, sliznica uz 9mm, KET v nedelu!!! Prvy krat mi ho neposuvaju podla cyklu (35d) a bude na 19DC, vraj som paradne nastavena, vsetko je ukazkove a ze teraz to urcite vyjde 🙂 potom som sa jej pytala na tie prntilatky na trofoblast. Nemala s tym najmensi problem, pozerala do karty, ci mi boli robene protilatky na spermie... NEBOLI! Tak dala aj to spravit. Ale povedala aj to, ze za celu jej karieru nemala ziadnu pacientku r pozitivnym vysledkom, ale ze ja mozno budem prva 😀 potom som sa pytala na dalsie vysetrenia a poradila mi, ze nech este pockam mesiac, ze ak sa nepodari, ze potom ma posle... pozerala do karty a povedala mi, ze ET podla nej nevysiel kvoli OHSS, vtedy som pichala fraxiparin aj sokumedrol! A KET vraj kvoli nizsej sliznici... ze veri, podla toho, co dnes videla, ze teraz je vsetko v najlepsom poriadku a podari sa! 🙂 tak sa tesim, snad ten treti pokus bude ten, co nam prinesie vytuzene babo! 🙂

franchise27
20. máj 2014

@zuzina1881 aku si mala sliznicu predtym ked ti nevysiel KET...ja si myslim ze ET mi nevysiel aj kvoli tomu...lebo mam dojem ze pri vklade bola sliznica len 7,5mm co je podla mna fakt malo ale im to vraj staci..Drzim moc palce nech to vyjde. Uz beries aj Utros?

zuzina1881
20. máj 2014

@franchise27 mala som okolo 10, lenze to uz bol 24DC... Krajko hovoril, ze je to ok, ze vklad moze byt aj takto neskor, ale ja si myslim, ze to uz sa sliznica pomaly zhorsuje a na 4den po KETe som uz mala normalnu menstruaciu... takze teraz do toho vkladam veliku nadej a vsetku svoju silu a pozitivne myslenie!
Utros od zajtra 2x2.
Dakujem 😉